Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

spielführer_21
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la spielführer_21 » 17 nov 2011, 00:01

aleksandar_veliki je napisao/la: Dole sam objasnio, ali opet cu. Ne padaju glave, pomalo svi mijesamo kruske i jabuke. Niko njemu ne daje otkaz, njegov ugovor istice i to je to. Ponovicu jos jednom i necu vise, ne ide mi u glavu da igrac nesto apeluje, bar po ovom pitanju. Ukoliko ne promijenimo te navike nigdje nas nikad nece biti, niti u jednoj sferi zivota. Dakle, njegovo je da igra, Safetovo da trenira, ukoliko ostane selektor, celni ljudi ce odluciti, navijaci navijati, novinari kritikovati ili podrzavati i to je sva prica.
I ja opet ponavljam da Spahić nije rekao da neće igrati za nekog drugog selektora.. a kao igrač reprezentacije ima pravo da kaže treba svoje mišljenje o selektoru, jednako kao i svaki novinar koji će analizirati Sušićev rad. Možda je upotrijebio prejaku riječ "apel", ali jbga. nije Ciceron da bira riječi pogotovo par minuta nakon takve utakmice.. Najviše je pogriješio novina (Kristić mislim) koji je postavio tako glupo i navažno pitanje u tom trenutku, a ovaj je nekako morao odgovoriti.. Nije mogao reći "napirite ga, jbte ga"..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 00:07

HZ_ilidzaa je napisao/la:
Aleksandar_veliki je napisao/la:Vidi, mijesas pojmove. Ovdje se ne radi o otkazu. Selektori istice ugovor, da li ce mu ponuditi novi, to je pitanje za ljude koji o tome odlucuju, ne za Spahu i Zmajeve. To pokusavam reci, ali slabo me ko razumije.
U ovoj situaciji ne produzivanje ugovora ti ga dodje isto kao otkaz , kao sto rekoh strucni tim reprezentacije pa ostali... Ne mozemo smjenjivati tako trener , kod zapadnih susjeda imamo ocit primjer kako se to radi , nakon kraha na proslim kvalifikacijama svi , ama bas svi su bili protiv Slavena Bilica , ali u Hrvatskoj se ne pitaju mediji vec strucni ljudi . I vidi sta napravise , plasirase se na Euro , osvetili se Turskoj(ne samo osvetili , vec ih osramotili) , dvije muhe jednim udarcem !
nije to isto, bilic je sa poluafirmisanim djecacima odrzao fudbalsku lekciju englezima i obrukao ih, odlicno vodio reprezentaciju na euro-u. prosle kvalifikacije se nije obrukao nego nisu imali srece...... bilic je x puta pokazao da dobar trener , sto su potvrdile i ove kvalifikacije.
s druge strane, pape , najprostije receno, ne zasluzuje da ostane na celu reprezentacije.
nije pape previse podbacio, baraz je mozda i realan domet reprezentacije, narocito kada izvuces portugal ali ja mislim da su uspjesi u ovim kvalifikacijama vise plod srece nego zasluga trenera.
ono sto smo vidjeli u utakmicama protiv francuske, rumunije i portugala ne daje nam pravo da se previse nadamo .
Sent from my Commodore 64

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 nov 2011, 00:12

a ko je to standardan mozda na tim pozicijama, ko je to bolji od Rahima i Misketa...Sto se tice Misketa zaadnjih mjesec dana je standardan u svojoj ekipi...

Nego, uzroke odlaska treba traziti u cinjenici sto je pitar, necemo se javno lagati..Sa tim nema nikakve veze ni Zahirovic ni Zec..
15.10 - 15.06 ...

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 00:16

aleksandar_veliki je napisao/la: Novinar je placen da bi analizirao, kao i Spahic da bi igrao. Jednostavno je, moramo postaviti stvari na svoje mjesto. Najnormalniji odgovor na glupo pitanje je nemam komentar, no Spaha ne bi bio Spaha da koju previse ne kaze. No, uglavnom se razumijemo, ti mislis da on treba to reci, ja mislim da on to ne treba i ne smije. Rekao sam gore, uopste nisam ovo dozivio kao tragediju, nego realnost. Zasto sam za Safetov odlazak, mozda iz banalnog razloga, no isti govori mnogo o karakteru. Lazes nas Pape, foliras nas, na svakom okupljanju govoris da ce ti igrati samo oni koji su standardni, da za one koji ne igraju u svom klubu nema mjesta. E pa Pape, Zaha nije standardan, Rahima isto tako, Miske takodjer, Zlatan nema kluba, Zec nije standardan. Da l isam nekog zaboravio?
jesi, besica koji igra amaterski fudbal, ibricica koji igra koliko i misimovic, hasagica koji je vjecito povrijedjen......

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 17 nov 2011, 00:17

HZ_ilidzaa je napisao/la: U ovoj situaciji ne produzivanje ugovora ti ga dodje isto kao otkaz , kao sto rekoh strucni tim reprezentacije pa ostali... Ne mozemo smjenjivati tako trenere , kod zapadnih susjeda imamo ocit primjer kako se to radi , nakon kraha na proslim kvalifikacijama svi , ama bas svi su bili protiv Slavena Bilica , ali u Hrvatskoj se ne pitaju mediji vec strucni ljudi . I vidi sta napravise , plasirase se na Euro , osvetili se Turskoj(ne samo osvetili , vec ih osramotili) , dvije muhe jednim udarcem !
Kad već pričaš o Biliću onda se vrati još unazad.Bilić je mlad trener koji je napravio rezultat već u prvoj šansi plasiravši se ispred moćnije i jače Engleske.Sušić nikad ništa značajno nije napravio kao trener i to je činjenica niti će napraviti.Da je Bilić prvu šansu prokocko i već tad pokazao da ne zna nebi ni dobio drugu priliku.Osim toga pročitaj malo izjave Bilića o utakmicama i Sušiča biće ti sve jasno.Čovjek kaže svašta o utakmici osvrne se i na detalje dok kod Sušića možemo samo očekivati izjave tipa"moramo napraviti Bilino Polje i u Portugallu","nokautiran sam"...nikad nijednu normalnu analizu nije napravio.
Sušić nema kapacitet i gotovo.Jednostavno trener kojem se bliži 60 godina a do tada ništa nije napravio neće sigurno ni poslije.Jedno je biti dobar igrač a drugo dobar trener.
Zadnja izmjena: blazz, dana/u 17 nov 2011, 00:18, ukupno mijenjano 2 puta.

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 17 nov 2011, 00:17

skyisthelimit je napisao/la:a ko je to standardan mozda na tim pozicijama, ko je to bolji od Rahima i Misketa...Sto se tice Misketa zaadnjih mjesec dana je standardan u svojoj ekipi...

Nego, uzroke odlaska treba traziti u cinjenici sto je pitar, necemo se javno lagati..Sa tim nema nikakve veze ni Zahirovic ni Zec..
uzroke toga sto ga branis mozemo traziti u tome sto je pitar jer si pristran i ne gledas na sve ovo hladne glave...

uzroke sto ima ljudi za odlazak susica su razne stvari koje su nabrojane danas....bas dosta ljudi je dalo takvo misljenje

mislim ne moras okretat na tu klupsku stranu kad nas nikog i ne zanima jel on pitar :) realno dosta nas boli briga za raspale bosansko-hercegovace amaterske klubove

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 00:20

skyisthelimit je napisao/la: Nego, uzroke odlaska treba traziti u cinjenici sto je pitar, necemo se javno lagati..Sa tim nema nikakve veze ni Zahirovic ni Zec..
e vidis , tu je problem , sada si otkrio sopstvene motive podrske susicu.
jer je pitar, nema veze s tim ni strucnost, ni karijera, najvaznije je da je pitar. (uzgred, i ja sam pitar)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 nov 2011, 00:22

skyisthelimit je napisao/la: Nego, uzroke odlaska treba traziti u cinjenici sto je pitar, necemo se javno lagati..Sa tim nema nikakve veze ni Zahirovic ni Zec..
a ja ga branim zato što sam isto pitar, je li?
ja sam za ostanak Sušića, ne zato što sam super zadovoljan igrom, već što ne vidim nekog plaho boljeg.. Ovi što su dokazano bolji, neće zbog para, Barbarez je upitnik, Kodro- pitanje je želi li se vratiti i ima li podršku u savezu.. Amar Osim, bar još 5 godina neka ga u Želji, kad Željo izađe na zelenu granu, onda briga me.. Ne znam, ko su još "protukandidati"? Kad bi mi neko dao listu takvih, e onda bih mogao reći ima bolji od Sušića ili ne.. ovako je rizik dati otkaz čovjeku koji je uspostavio kakav takav sistem, pa onda tražiti zamjenu..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 nov 2011, 00:24

Ja sam za Papetov ostanak zbog igre protiv Mexica, igre u Parizu, Minsku i protiv Rumunije u Zenici. Prvo ljepota pa onda rutina. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 17 nov 2011, 00:27

blazz je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la: U ovoj situaciji ne produzivanje ugovora ti ga dodje isto kao otkaz , kao sto rekoh strucni tim reprezentacije pa ostali... Ne mozemo smjenjivati tako trenere , kod zapadnih susjeda imamo ocit primjer kako se to radi , nakon kraha na proslim kvalifikacijama svi , ama bas svi su bili protiv Slavena Bilica , ali u Hrvatskoj se ne pitaju mediji vec strucni ljudi . I vidi sta napravise , plasirase se na Euro , osvetili se Turskoj(ne samo osvetili , vec ih osramotili) , dvije muhe jednim udarcem !
Kad već pričaš o Biliću onda se vrati još unazad.Bilić je mlad trener koji je napravio rezultat već u prvoj šansi plasiravši se ispred moćnije i jače Engleske.Sušić nikad ništa značajno nije napravio kao trener i to je činjenica niti će napraviti.Da je Bilić prvu šansu prokocko i već tad pokazao da ne zna nebi ni dobio drugu priliku.Osim toga pročitaj malo izjave Bilića o utakmicama i Sušiča biće ti sve jasno.Čovjek kaže svašta o utakmici osvrne se i na detalje dok kod Sušića možemo samo očekivati izjave tipa"moramo napraviti Bilino Polje i u Portugallu","nokautiran sam"...nikad nijednu normalnu analizu nije napravio.
Sušić nema kapacitet i gotovo.Jednostavno trener kojem se bliži 60 godina a do tada ništa nije napravio neće sigurno ni poslije.Jedno je biti dobar igrač a drugo dobar trener.
Igracki kadar , selektorska plata , uslovi. Kljucna rijec BALANS !

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 nov 2011, 00:35

ja ga ne branim sto je pitar vec ga branim sto je mnogo toga dobrog donio nasoj reprezentaciji, istina nismo uspjeli otici na Euro kao i mnogo puta dosada ali ako ce se tjerati selektro zbog sinocnje utakmice onda ja ne znam sta je tu razlog, posto vecinom prituzbe na selektora dolaze sa "strane" pristrasnih navijaca...

a pojedinci ga napadaju upravo iz ovog razloga a ne zeli priznati da odavno nismo bili kompaktniji i bolji ( izuzev kad je bilo najpotrebnije, ali jbg oni su milion puta jaci )..Pozivanje u tim Zeca, Muslimovica i ostalih koji ne igraju nema veze sa tim, jer do prije 2 dana su nam svi bili zlatni, a danas se vec blati po svima, pa cak i po Begovicu iako su isti napadali selektora sto ga ne stavi, ako to nije dvolicnost onda ne znam sta je...

Prije 2 dana su bili svi heroji nacije a danas izdajice kao sto neki spominju...

ZA mene su svi isti od selektora, golmana, igraca pa cak i do doktora reprezentacije..za mene su oni svi heroji i dan danas ponosan sam na njih, a vi samo nastavite pljuvati to nam je u krvi..
15.10 - 15.06 ...

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 17 nov 2011, 00:35

Pape je stvarno dosta uradio za repku ,dobili smo 3-4 mlada i kvalitetna igraca(Lulic,Mujdja,Zahirovic,Begovic pa i mali Besic),ali ako je istina da Bajevic treba nasljedit Papeta onda sam definitivno za ovog prvog(nije lokal patriotizam) Bajevic je za klasu bolji trener od Papeta
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 00:46

pa valjda smo i mi zasluzili da imamo jednog pravog trenera. ovi do sada su bili ili "ispusene mustikle" ili treneri bez referenci , sto su dokazali i na terenu. bajevic bi bio izvrstan izbor.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 nov 2011, 00:51

nihco je napisao/la:pa valjda smo i mi zasluzili da imamo jednog pravog trenera. ovi do sada su bili ili "ispusene mustikle" ili treneri bez referenci , sto su dokazali i na terenu. bajevic bi bio izvrstan izbor.

e moj i kad bi promjenili selektora po istom bi se pljuvalo odmah nakon prve utakmice bez rezultata
15.10 - 15.06 ...

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 00:56

skyisthelimit je napisao/la:
nihco je napisao/la:pa valjda smo i mi zasluzili da imamo jednog pravog trenera. ovi do sada su bili ili "ispusene mustikle" ili treneri bez referenci , sto su dokazali i na terenu. bajevic bi bio izvrstan izbor.

e moj i kad bi promjenili selektora po istom bi se pljuvalo odmah nakon prve utakmice bez rezultata
ja ne pljujem po papetu, samo smatram da je los trener, trener koji nije u stanju izvuci maksimum iz ekipe koju vodi.
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 17 nov 2011, 00:56, ukupno mijenjano 1 put.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 00:56

Jedno je sigurno ako Pape bude zelio ostati selektor milion posto ce i ostati.
Znaci niti odlucuju forumasi,ni vidovite djemile vec sam Pape.
Samo sto je vjerovatnost da ostane,vrlo male.Yebote Hidinik njegovu godisnju platu dobije u tri dana a vi razglabate koga bi za selektora i to ko fol birate.Iako ovaj i sa Rusijom i sa Turskom ostade kratkih rukama i to protiv Slovenije i Hrvatske,nigdje veze.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 nov 2011, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 17 nov 2011, 00:58

Ajde ne lupajte gluposti, samo na brdovitom Balkanu poslije "neuspjeha" treneri se mjenjaju. I to kakvog neuspjeha, nismo izbacili Portugal, ekipa koja u svojim redovima ima 3 standardna Realovca, po jednog igraca iz Chelsea-a te Man. Uniteda. A to sto smo prije utakmice mislili da jedan Zahirovic koji ne igra u prvoj postavi nekog Nalchika moze zaustaviti Ronalda, to je sve ok i realno razmisljanje.

Sto se tice Papeta, on nikakav neuspjeh nije napravio, ispali smo zasluzeno od mnogo jacih Portugalaca, a pokradeni smo od Francuske, to su cinjenice, a vi mozete dalje lupati.

Protiv Bjelorusije smo izvukli 6 bodova - a da tu nam smeta sto smo u drugoj utakmici dali gol u zadnjim minutama, ipak smo fudbalska velesila, da je bilo bar 3-0 mogli bi smo reci da smo iz tog dvomeca zadovoljni;

Protiv Albanije 4 boda - realnost;

Rumunija 3 za 3 - vjerovatno i najveci kiks utakmica u Rumuniji, al je realnost 3 za 3;

Francuska 1 bod - realnost, iako je trebalo 3 za 3;

O Luxemburgu nema smisla pricati;

20 bodova iz 10 utakmica, a vi sami presudite da li imamo ekipu za vise od toga.

Portugal - nerijeseno kuci, poraz u gostima - realnost

I da igrali smo protiv Portugalaca koji su bili motivisani, kojima je gorilo, a kad su takvi i kad onako brzo povedu i dobiju samopouzdanje djeluju NEZAUSTAVLJIVO, bas kao sinoc.

Da okrenemo temu oko novca koji Pape dobija i koji bi neko drugi zelio!? Mislim da je suvisno pricati..

Miske igra zato sto ga navijaci vole, zna to i Pape. Da sinoc Miske nije igro vi bi samo dobili dodatni razlog za pljuvanje.

Da smo sinoc kod 3-2 uspjesno se odbranili te jedan "ugurali" Pape bi danas bio Bog, a Spaha sta god da kaze vi bi posvojili. Igru bi svi stavili po strani jer nismo ni ocekivali da nadigramo Portugal, a doktor Pape je kroz cijele kvalifikacije znao sta radi.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 17 nov 2011, 01:00

nihco je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:

ja ne pljujem po papetu, samo smatram da je los trener, trener koji nije u stanju izvuci maksimum iz ekipe koju vodi.
a sta je po tebi maximum prethodnih kvalifikacija ukljucujuci i baraz?

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 nov 2011, 01:02

Vidim da se strasti na ovoj temi jos nisu smirile. Tako i treba nek se raspravlja. PAPE NAPOLJE!

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 17 nov 2011, 01:02

Moram priznati da na početku sam bio dosta skeptičan za Sušića (svi smo) ali čovjek mora ostati.Ključ uspjeha u ekipi lako može biti i zadato povjerenje od strane saveza i(li) navijača.Ko što neko reče Bilić je najbolji primjer kada je čovjeku data šansa da ispravi greške i on je to učinio.U grupi koja nam slijedi Slovačka Latvija i Litvanija su manje više na nivou Bjelorusije koje smo sa lakoćom dobili tako da razloge ne treba tražiti u nekoj taktici.Puno vrijedi kada selektor ostane dva ciklusa jer tim automatski dolazi uigran i ne mora se adaptirati na rad novog selektora.

I da, smatram da čovjek nije podbacio ove kvalifikacije.Ispadanje u baražu ne smatram neuspjehom jer smo naletjeli da bolju momčad.Ne trebamo se smatrati sada toliko velikim i čovjeku ne ponuditi ugovor iz razloga što nije uspio proći Portugal a čitave kvalifikacije je odradio savršeno. ;)
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Mostarska, Proximic i 39 gostiju.