Fútbol Sudamericano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Manuel
Kontakt:

Re: Fútbol Sudamericano

Post Postao/la Manuel » 08 sep 2014, 01:24

2:0 dovidjenja prijatno.

Opet ce se slaviti titula :njanjanja: :njanjanja:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 08 sep 2014, 11:42

Manuel je napisao/la:2:0 dovidjenja prijatno.

Siguran sam kako ce se ove sezone bitka svesti na River i nekog od dvojca Velez/Newells sto moram priznati da me bas cudi. Razlog je jasan k`o dan bilo kome ko malo bolje prati Argentinski fudbal. San Lorenzo ima mozda i jacu ekipu od sampiona.

River je prodao Lanzinia (srce mi se cijepa kada vidim gdje je otisao :cry: :cry: ) koji je napravio jako glup potez ovim transferom ali se iskreno nadam da ce doci u Evropu brzo, mlad je on jos i ima vremena, otisao je i, po meni, kljucni igrac prosle sezone, Ledesma je presao u Argentinose ali njegov transfer i razumijem zbog godina prvenstveno a Carboneru je posudjen Caseni. Pozdravljam vracanje Rodriga More sa pozajmice, jest` da je Urugvajac lud i nimalo dobar s glavom ali je stvarno igracina, takvi prolaze u Argentini. Ko bude pratio River ove sezone, prvenstveno mislim na @Manuela, nek` obrati paznju na Giovannia Simeonea. Mali je zvijer, imao je i prosle sezone sitnu minutazu ali ove ocekujem da igra dosta vise, mogao bi se itekako isplatiti Riveru.

Gore napisah da San Lorenzo ima i jacu ekipu od Rivera i stojim iza toga. Ovo sto se njima trenutno desava je fkt tesko objasniti ali se i ne trudim shvatiti, neka ih na dnu sto se mene tice. :mrgreen:

Boca je potrosila pristojan novac za Argentinske prilike ovaj prelazni rok, mislim da su dali oko 7-8 miliona eura na nekoliko igraca, ali su i prodavali. Od igraca koji su dosli treba najvise obratiti paznju na Federica Carizza, sigurno da moze biti veliko pojacanje Boci koju ni ove godine, iskreno, ne vidim u samom vrhu, treba dodati i Calleria, vidio sam ga u sastavima sto znaci da su i njega doveli, veliki potencijal i nadam se da ce imati dobru minutazu.

Newellsi standardno, uzmu jednu metu tokom prelaznog roka, bace cijeli budzet na nju i onda se "krpe" preko pozajmica i dovode igrace koji su slobodni. Da se razumijemo, Scocco je odlican igrac ali je "nekad davno" napravio gresku koju nedavno cini Lanzini recimo, samo sto on recimo nije bio bas golobrad kada je to uradio.

Sve u svemu bit` ce ovo sigurno jos jedna interesantva i luda sezone. Nadam se novoj tituli Rivera i sto losijem plasmanu San Lorenza. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 sep 2014, 16:20

Rooney88 je napisao/la:
Manuel je napisao/la:2:0 dovidjenja prijatno.

Siguran sam kako ce se ove sezone bitka svesti na River i nekog od dvojca Velez/Newells sto moram priznati da me bas cudi. Razlog je jasan k`o dan bilo kome ko malo bolje prati Argentinski fudbal. San Lorenzo ima mozda i jacu ekipu od sampiona.

River je prodao Lanzinia (srce mi se cijepa kada vidim gdje je otisao :cry: :cry: ) koji je napravio jako glup potez ovim transferom ali se iskreno nadam da ce doci u Evropu brzo, mlad je on jos i ima vremena, otisao je i, po meni, kljucni igrac prosle sezone, Ledesma je presao u Argentinose ali njegov transfer i razumijem zbog godina prvenstveno a Carboneru je posudjen Caseni. Pozdravljam vracanje Rodriga More sa pozajmice, jest` da je Urugvajac lud i nimalo dobar s glavom ali je stvarno igracina, takvi prolaze u Argentini. Ko bude pratio River ove sezone, prvenstveno mislim na @Manuela, nek` obrati paznju na Giovannia Simeonea. Mali je zvijer, imao je i prosle sezone sitnu minutazu ali ove ocekujem da igra dosta vise, mogao bi se itekako isplatiti Riveru.

Gore napisah da San Lorenzo ima i jacu ekipu od Rivera i stojim iza toga. Ovo sto se njima trenutno desava je fkt tesko objasniti ali se i ne trudim shvatiti, neka ih na dnu sto se mene tice. :mrgreen:

Boca je potrosila pristojan novac za Argentinske prilike ovaj prelazni rok, mislim da su dali oko 7-8 miliona eura na nekoliko igraca, ali su i prodavali. Od igraca koji su dosli treba najvise obratiti paznju na Federica Carizza, sigurno da moze biti veliko pojacanje Boci koju ni ove godine, iskreno, ne vidim u samom vrhu, treba dodati i Calleria, vidio sam ga u sastavima sto znaci da su i njega doveli, veliki potencijal i nadam se da ce imati dobru minutazu.

Newellsi standardno, uzmu jednu metu tokom prelaznog roka, bace cijeli budzet na nju i onda se "krpe" preko pozajmica i dovode igrace koji su slobodni. Da se razumijemo, Scocco je odlican igrac ali je "nekad davno" napravio gresku koju nedavno cini Lanzini recimo, samo sto on recimo nije bio bas golobrad kada je to uradio.

Sve u svemu bit` ce ovo sigurno jos jedna interesantva i luda sezone. Nadam se novoj tituli Rivera i sto losijem plasmanu San Lorenza. :mrgreen:
Lanzini je sam kriv,i ja ne vjerujem gdje je otisao,mogao je hladno igrati u Evropi.Mogao je igrati u Romi znam da ga je Sabatni htio ali jbg sta ces.Ma po meni ove sezone ce se boriti za titulu River i Velez,nema Newells snage,sam si i rekao sto a i imat ce opet kikseva ko kuci sa Belgranom.Bice Simeona igracina ali samo se nadam da ce otici u Evropu a ne ko neki.

San Lorenzo ima najacu ekipu to se mora priznati ali izgleda da ce oni ovu sezonu odmarati :D .
Osvojili su Copa Libertadores i sad su malo na pauzi dok malo ohlade glave :mrgreen:

Ova sezona je nadam se Riverova pa onda idemo u ono ludilo sa 30 klubova haha.Na sta ce to liciti Bog sami zna.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 sep 2014, 16:24

Znaci objasnili bravo bravo koja ludnica.Niko kao Argentinci :tokralju: :tokralju:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 sep 2014, 13:47

Manuel je napisao/la:Znaci objasnili bravo bravo koja ludnica.Niko kao Argentinci :tokralju: :tokralju:

:tokralju:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 sep 2014, 18:06

Boze kakva tekma :cool:

Vjerovatno najbolja ove godine ne samo u Argentini nego u cijelom svijetu ako tako mogu reci :D .Tri penala dva gola golmana Independientea,dva gola u sudijskoj nadoknadi i 8 komada na mecu.

Komentator objasnio

Uzivajte

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 sep 2014, 20:35

A ja levat nisam htio gledati, rekoh nece valjati tekma. :cry: Ovo nikada necu prezaliti jednostavno. Ind od drugoligasa do kandidata za titulu, samo u Argentini. :mrgreen: Iako ne vjerujem da se mogu "fajtati" sa Riverom do kraja, nemaju oni tu sirinu, ali pricamo o prvenstvu Argentine ipak, kutku na fudbalskoj planeti gdje su bukvalno sva cuda moguca.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 sep 2014, 08:57

:tokralju:
Btw, napokon i Cruzeiro poduva.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 sep 2014, 10:52

[youtube][/youtube]

Diederrick Tagueu Tadjo Joel :rol:

2 gola zabio sinoc gostima iz Sao Paula :clap:
FT 3:1 (0:1) :mrgreen:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 sep 2014, 00:51

Jedino u Argentini je moguce da ekipa udje iz druge lige i bori se za titulu :mrgreen: .

Definitivno meni najgotivnija liga na svijetu.

@Rooney88

U ovom kolu igraju River protiv Independientea,nadam se da ces ovaj mec gledati :D .Nece biti 8 golova al trebalo bi jedno 4 :mrgreen: .

Poslije ove tekme ce se vidjeti ko je definitivno najaci.Valjda River dobije i pobjegne im na 4 boda.
U Copa Sudamericani je izbacen Godoy Cruz.Sljedeci je Libertad.
Zabranjeno je gostovanje navijacima Rivera u Copi iduce tri tekme zbog rasistickog vrijedjanja na tekmi protiv Godoya u prvoj utakmici.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 sep 2014, 15:14

slika

[youtube][/youtube]

Grande Roman :tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 sep 2014, 22:10

http://atdhe.sx/soccer/watch-cruzeiro-v ... eiro-6gibg" onclick="window.open(this.href);return false;

Koje uzivanje :kafa: :clap:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 sep 2014, 12:55

River rutinski sinoć, Rojas zabio golčinu :cool:

slika

Inače i Dinho je zabio prvi gol za Querétaro u pobjedi nad Guadalajarom, ovaj put je bio precizniji sa bijele tačke. :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 sep 2014, 13:41

River grabi li grabi, jednostavno ne vidim trenutno tim koji ih moze zaustaviti. Mislio sam da ce Ind pruziti jaci otpor ali i to je izostalo. Teofilo nastavio zabijati i sinoc, covjek igra sve bolje i bolje, steta samo sto nije malo mladji pa da se i zaradi sta na njemu, njegov ostanak je znacio mnogo ovoj ekipi. Govorio sam i ranije kako je vracanje More pravii potez, ludjak jeste ali zna prenijeti to "ludilo" na saigrace u trnutku kada se lomi utakmica, dodaj tome atmosferu u Argentini, pogotovo na Monumentalu, i imas igraca koji se savrseno uklapa u ambijent. Iduse kolo se ide Arsenalu, da je situacija drugacija i bod bi bio dobar ali ovakav River moze dobiti bilo koga bilo gdje, ici na pobjedu pa sta bude, ova ekipa jednostavno ne zna igrati drugacije nego napadacki, bila bi velika grehota to ubiti, pa i na 90 minuta, u njima.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 sep 2014, 14:20

Ali kako Cruzeiro ispusi :facepalm: :facepalm: Prvi domaci ovosezonski poraz, Tardelli macka prava. Prije gola za 2-3 u 90.minuti su Dagoberto i Moreno promasili nemoguce i plus je Ribeiro pogodio stativu, Atletico se samo branio. I onda Carlos 3x. :clap: Cestitike i Riveru nenadyebivi su.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 sep 2014, 20:46

River ove godine dere sve zivo.Cak i Independiente koji je rival za titulu su hladno uzeli.Jedino da im Velez pomrsi racune i to je to,ostali ne mogu.Igramo najljepsi i najofanzivniji fudbal u Argentini.Odavno ovo nisam gledao.Mogli bi ove sezone pored lige osvojiti i Copa Sudamericanu :mrgreen: .Fakat je vrijeme pa onda napasti i na Copu Libertadores kad dodje vrijeme.

Sto se tice Brazilske lige sinoc je bio spektakl,tri gradska derbija i sri predobre tekme.Fla-Flu odigrali nerijeseneo pred nekih 35 milja,Korintijans dobio Sao Paulo 3:2 koji nije iskoristio poraz Kruzeira a Atletiko u ljepotici veceri dobio najacu ekipu i ove sezone.

Kruzeiro i dalje ostao na +7,tesko ce vise Sao Paulo imati ovakvu sansu da smanji zaostatak tako da je i dalje po meni Kruzeiro veliki favorit da odbrani titulu i ako Sao Paulo ima bolesnu ekipu :cool:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 sep 2014, 01:04

Argentince možete gledati i na YT (obzirom da SK ne prenosi više), u HD-u :cool:

[youtube][/youtube]
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 sep 2014, 19:19

Mozda off ali ovaj Layun je postao prava zvijer :!:

http://www.****/utakmica/jBACgsS6/#detalji" onclick="window.open(this.href);return false;

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 05 okt 2014, 12:35

Veceras derbi, po meni i najveci na svijetu! Bez obzira na komercijalizaciju Evropskih utakmica, ove utakmice kao ova veceras su melem za oci, pravi fudbal. River nakon dva remija na strani konacno igra utakmicu kuci, ali posto je derbi - derbi tu nema favorita niti se sta moze prognozirati. Navijam za pobjedu Rivera!
R.I.P

MIRZA RASCIC

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 okt 2014, 12:42

Mogu komercijalizirati koliko hoce ali ovo je broj jedan za istinske ljubiteje fudbala i prave fudbalske atmosfere. Favorita nema.

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.