The Ring (sve o boksu)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Ko je po vama najbolji "teškaš" danas?

Joshua
31
22%
Wilder
9
6%
Fury
80
56%
neko drugi
23
16%

Ukupno glasova: 143

inacefindecko
Kontakt:

Re: The Ring (sve o boksu)

Post Postao/la inacefindecko » 03 mar 2012, 23:59

napad anonymousa bi nokautirao Mormecka

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 mar 2012, 00:06

ja zaboravio da je ova borba danas. izgleda da nisam mnogo propustio
Klicko se nije ni oznojio...

[youtube][/youtube]

fantom
Kontakt:

Post Postao/la fantom » 04 mar 2012, 00:11

Pa ovim manekenima ni Chuck Noris nista nebi mogao uradit.Stvarno trebaju nastaviti snimati reklame za mlijecne cokoladice i ostaviti se boksa.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 mar 2012, 00:16

Teze mu je bilo zagrijavanje prije meca nego sama borba. :lol: :lol:
Ukoliko boks zeli ostati zanimljiv sport, celnici podhitno moraju zabraniti ono saginjanje glave ili svako saginjanje kaznjavati sa oduzimanjem odredjenog broja bodova.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 04 mar 2012, 00:18

samson je napisao/la:Ja goreg meca u zivotu nisam vidio/gledao bez obzira na kategoriju, takmicenje ... Ovo je taraba od boksa.. danas odlucih da gledam jer sam nagdje procitao za ovog crnca da je Tyson:). Pocetak je bio dovoljan znak da ovaj mec nece do kraja, al ovako slab bokas pa nit u snu nisam mogao zamisliti. Mene zanima, trenira li se boks, a posebno teska kategorija uopste u SDA zadnjih 10-15 godina? Pa, Dzevad Poturak bi bio X puta bolji izazivac ...

ma treniraju ali nize kategorije..ne znam ni za jednog amera teskasa danas..

p.s. te nize kategorije su pojam za ove danasnje teskase..Dovoljno je pogledati bilo koji mec naseg Adnana Sturma i uociti razliku..Dok se jedni grle i odbrambeno boxuju drugi u stilu trilera u Manili boxuju..
15.10 - 15.06 ...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 04 mar 2012, 00:29

Ja ne kontam jel vjerujete u sve sto serviraju ova braca,
pa dok god oni sami sebi biraju protivnike mi necemo vidjet boxa.
To treba biti svima jasno ljudi su u goidinama i nece sad izabrat nekog u naponu snage vec sve same anonimuse i nizerazredne protivnike.
Ovaj veceras je imao samo 3 meca u teskoj kategoriji i dobio ih odlukama sudija (kakvim ne treba ulazit u diskusiju)
Znaci da se ide nekom ljestvicom izazivaca on bi bio 1888.
S tim da je ovo bio Klickov 60 mec i htjeo je 50 nokaut sto je i ostvario, mislim sve samo od sebe govori
samo sljepci to nece da vide.
Naravno da u Americi ima teskasa al nece dobiti priliku nijedan kvalitetan dok je ove dvoice Ukrainaca.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 04 mar 2012, 00:45

eee brate, ima se može se :lol: :lol:
boli ih qrac za boks, izabiraju sebi ove debile, ubiju ih od qrca, uzmu pare, ostanu šampioni, mediji se kače za njih, prave se gospoda, snimaju reklame, uzmiaju pare opet..
život 8-) 8-) yebo box, pare na prvom mjestu!

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 04 mar 2012, 02:14

Mormeck je nakon borbe bio ljut na suca jer je, kako tvrdi Francuz, prerano zaustavio borbu.

"Gadi mi se ovaj nokaut. Sudac je morao brojati do deset do vidi hoću li se ustati. Prerano je sudac zaustavio borbu, tada nisam bio u nokautu. Kličko nikada ne bi došao do desete runde, spriječili su me da se izrazim", rekao je Mormeck.

:lol: :lol: :lol:

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 04 mar 2012, 02:39

samson je napisao/la:Ja goreg meca u zivotu nisam vidio/gledao bez obzira na kategoriju, takmicenje ... Ovo je taraba od boksa.. danas odlucih da gledam jer sam nagdje procitao za ovog crnca da je Tyson:). Pocetak je bio dovoljan znak da ovaj mec nece do kraja, al ovako slab bokas pa nit u snu nisam mogao zamisliti. Mene zanima, trenira li se boks, a posebno teska kategorija uopste u SDA zadnjih 10-15 godina? Pa, Dzevad Poturak bi bio X puta bolji izazivac ...
Bilo/ima u slabijim kategorijama itetkako dobrih mecova. Zadnjih 5-6 godina je vrh. Ameri se ne loze vise na tesku kategoriju otkako su ova dvojica zavladala, okrenuli su se MMA i slabijim kategorijama.
5-og Maja ce biti extra dobar box match Mayweather (42-0) vs Cotto (39-2). I onda 9-og Juna Pac-Man ( br.1 na svijetu pound for pound boxer) vs Timothy Bradley (28-0)
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 04 mar 2012, 02:43, ukupno mijenjano 1 put.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 mar 2012, 02:42

Braca dominiraju covjek u 60 pobjeda 50 puta nakautirao protivnika jednostavnoo dominacija :)...nema vise borca za njih trebaju se oprostiti i to je to
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 mar 2012, 02:51

A i prođe ona kombinacija... :shock:
Tap - tup... i šta kaže frajko, mogao sam nastaviti... lezi spavaj, buji paji dječak
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 mar 2012, 14:03

ma nema veze sto ga zovu francuski Tayson,i sto on misli da je prerano prekinuta borbe, ali ipak se nije ono kurcio najavljivao ubijanje brata, kidao glave i slicno....ja mu zelim puno srece u karijeri, ali kad se ova braca oproste, jer i njima je vrijeme trebaju razmisljati o tome ebiga..do tada on nema sanse sa njima, a da ne pricam o tome da ga jos nazivaju velikim Mikom Taysonom :)

Samo ovaj francuski Tayson previse se saginje ima nekakav ruzan stile..ne mozes nikako sa njim imati neku cistu borbu...barem tako je bilo na pocektu ove borbe, dok ga Klicko nije prokuzio malo bolje i onda je to bilo to
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 04 mar 2012, 20:10

Ja na sta je spao box. Kakva mizerija.

Teska kategorija zbogom.

Od sad samo lakse kategorije, jer tamo se moze cak i pogledati box.
Postovanje treba zaraditi.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 04 mar 2012, 21:15

kad_kako je napisao/la:Ja na sta je spao box. Kakva mizerija.

Teska kategorija zbogom.

Od sad samo lakse kategorije, jer tamo se moze cak i pogledati box.
;)

@Salty
Ma to su ga nazvali "francuskim Mike Tysonom", u svrhu promotisanja borbe, da se raja malo nalozi, a ono krompir :mrgreen:
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 04 mar 2012, 23:40

inacefindecko je napisao/la:eee brate, ima se može se :lol: :lol:
boli ih qrac za boks, izabiraju sebi ove debile, ubiju ih od qrca, uzmu pare, ostanu šampioni, mediji se kače za njih, prave se gospoda, snimaju reklame, uzmiaju pare opet..
život 8-) 8-) yebo box, pare na prvom mjestu!
Nema nista od ovakvog boksa sve si rekao kako jest sada je Badr Hari presao u boksacke vode mozda po meni ukoliko bi za 2 god dobio priliku vidjecemo kako cemu teci karijera on bi mogao mozda zaustaviti ove jer ima borbenost uz to i nokaout u ruci tako a ovo za sada je sve jos tanko nazalost.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 mar 2012, 10:26

Polo je napisao/la: Nema nista od ovakvog boksa sve si rekao kako jest sada je Badr Hari presao u boksacke vode mozda po meni ukoliko bi za 2 god dobio priliku vidjecemo kako cemu teci karijera on bi mogao mozda zaustaviti ove jer ima borbenost uz to i nokaout u ruci tako a ovo za sada je sve jos tanko nazalost.

Niti jedan kickboxer ne moze da se meri sa bokserom u boksu. Tako ni Hari. Sanse da pobede bracu imaju trenutno samo Haye, Povetkin, T.Fury i Helenius i to minimalne. Moja prognoza je da Vitalij boksuje 1 ili 2 meca i da ide u penziju, a da Wladimir preuzima WBC pojas u nekoj borbi sa nekim dobro placenim Amerikancem i da u narednom periodu izlazi u ring jos 7-8 puta i tu zavrsava kao covek koji je poobarao brojne rekorde. Da li je to sve inflatorno ili ne, videcemo u narednim godinama, kad ne budu braca bila razlog za "smrt boksa".

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 06 mar 2012, 00:23

MaGiCa je napisao/la:
Polo je napisao/la: Nema nista od ovakvog boksa sve si rekao kako jest sada je Badr Hari presao u boksacke vode mozda po meni ukoliko bi za 2 god dobio priliku vidjecemo kako cemu teci karijera on bi mogao mozda zaustaviti ove jer ima borbenost uz to i nokaout u ruci tako a ovo za sada je sve jos tanko nazalost.

Niti jedan kickboxer ne moze da se meri sa bokserom u boksu. Tako ni Hari. Sanse da pobede bracu imaju trenutno samo Haye, Povetkin, T.Fury i Helenius i to minimalne. Moja prognoza je da Vitalij boksuje 1 ili 2 meca i da ide u penziju, a da Wladimir preuzima WBC pojas u nekoj borbi sa nekim dobro placenim Amerikancem i da u narednom periodu izlazi u ring jos 7-8 puta i tu zavrsava kao covek koji je poobarao brojne rekorde. Da li je to sve inflatorno ili ne, videcemo u narednim godinama, kad ne budu braca bila razlog za "smrt boksa".
Ja ne kazem da bi ga Hari jednostavno dobio ili lako ali mislim da ce za 2 god biti bolje i od Haye i od ovog proslog papka a ovog od subote da ne spominjemo. Povetkin je isto tanak kao i ostali nabrojani vidjecemo kako ce se odvijat sve u vezi Harija pa se nadam nekada njegovom dvojboju protiv Wladimira.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 07 mar 2012, 21:29

" onclick="window.open(this.href);return false;

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 mar 2012, 21:48

Let's check what happened when Tyson met
BETTER+TALLER (i.e. > 6'3")opponents:

First time Mike met a taller+better opponent:
·Mitch Green (6'5.0") –> UD10
Second time Mike met a taller+better opponent:
·James Bonecrusher Smith (6'4.0") –> UD10
Third time Mike met a taller+better opponent:
·Tony Tucker (6'5.0") –> UD12
Fourth time Mike met a taller+better opponent:
·Buster Douglas (6'3.5") –> Tyson gets KO'ed
Sixth time Mike met a taller+better opponent:
·Lennox Lewis (6'5.0") –> Tyson gets KO'ed
Seventh time Mike met a taller+better opponent:
·Kevin McBride (6'6.0") –> Tyson gets KO'ed

The ONLY time Tyson scored a knockout against a taller+better opponent was against ·Lou Savarese (46-6). But that was some strange KO (Tyson was lucky he wasn't disqualified) and Savarese came from a loss after a 1-year-layoff. So it's hardly a proof for "Tyson, the Goliath killer".

Yes, Tyson did KO guys taller than 6'3", but they were all bums like ·Conroy Nelson (21-14) or ·Eddie Richardson (14-21) or ·David Jaco (24-25). But there was no BoxRec then thus nobody knew how bad these opponents actually were.

Other than that: As soon as the opponents got bigger+skilled Tyson failed. All your childhood memories of opponents flying to the left and right have to be adjusted to the truth: The opponents were either small or bummy or both ("Fly, bummy, fly!").

http://www.heavyweightblog.com/211/mike ... in-1-round" onclick="window.open(this.href);return false;

Kad vec citiramo nezavisne internet blogere... ;)

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 07 mar 2012, 21:49

hahhaha znao sam da ces se javit. Bezveze sam postavio jer je onako interesantan clanak sta odmah pises bajku :lol:.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.