09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Vasa prognoza utakmice ? (by B0SANAC)

Pobjeda BiH
113
40%
Nerijeseno
54
19%
Pobjeda Meksika
115
41%

Ukupno glasova: 282

kimbo
Kontakt:

Re: 09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la kimbo » 04 feb 2011, 19:42

Strasno se radujem ovoj tekmi. Iz prostog razloga sto mislim da nam ovaj protivnik odgovara/neodgovara. Meksikanci su puno jaci od nas i kada smo i u najacem sastavu. Plus sto nam ne odgovaraju: brzi mali izdrzljivi.
Sve ono sto nas zulja. I poraz u jednoj ovakvoj tekmi nas moze nauciti puno i dati Susicu neke odgovore:
Kako neki od igraca reaguju u punom trku na sve ili nista. A takve nas utakmice cekaju protiv Rumunije.
Plus sto nam jos fali par pojedinaca ! Ja sam inace misljenja da nam trenutno cine okosnicu tima Salihovic,Medunjanin, Pjanic i Ibisevic nadam se da ce to ovi momci u jednom jakom tempu i pokazati. Prije svega me interesuje dvojac Pjanic Medunjanin kada tu nema Rahimica. Steta sto ce Misimovic vjerovatno startovati , pokvarit ce nam svu koncepciju na sredini. Gdje ce se on nositi sa Meksikancima na onoj velikoj poljani.
Sada nisam upratio jesu li svi od navedenih sigurni za Atlantu tako da se mozda malo razocaram. ;(

Steta sto nema i malog Zeca jer mislim da bi barem 15 minuta zajednicke igre Vede i Zeca otvorile mnogima oci na temi moderni napadaci i pritisak na odbranu. Ali eto ni Zlatan nije tu los (Svedska skola).

Da rekapituliram , rezultat nije bitan koliko slika na terenu ! Da li se mozemo nositi sa Meksikancima i da li opet u jacim tekmama padamo oko 50te-60te minute ....????
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 feb 2011, 19:55

Mexiko ipak igra u najajcem sastavu! kako su nas samo prevarili...mislili smo da evropske zvijezde nece igrati,a vidi sve ih pozvao selektor..Ja se bojim ove utakmice,mi ne igramo bez Dzeke,vjerovatno i Rahimica a oni su nam 30 % ekipe... nadam se da ce ostali igraci opravdati ukazano povjerenje i da se necemo obrukati,prije svega sto ce dosta nasih biti na tribinama...nerjesen rezultat bi nam dobro dosao,ali treba ici na pobjedu pa sta bude!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 feb 2011, 20:16

bosnas_ je napisao/la:Mexiko ipak igra u najajcem sastavu! kako su nas samo prevarili...mislili smo da evropske zvijezde nece igrati,a vidi sve ih pozvao selektor..Ja se bojim ove utakmice,mi ne igramo bez Dzeke,vjerovatno i Rahimica a oni su nam 30 % ekipe... nadam se da ce ostali igraci opravdati ukazano povjerenje i da se necemo obrukati,prije svega sto ce dosta nasih biti na tribinama...nerjesen rezultat bi nam dobro dosao,ali treba ici na pobjedu pa sta bude!
Mislim da im nije bio cilj da nas iznenade i pobjede naš slabiji sastav, ali haj dobro. Kod nas uvijek neke teorije zavjere.
Ostali igrači će opet činiti solidnu ekipu i trebali bi dobro odigrati.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 feb 2011, 23:52

slika

slika

Koja ljepota :D 8-)
Cak je i natkriven da vam glOOva ne kisne :D

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 feb 2011, 00:17

RiNo je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Mexiko ipak igra u najajcem sastavu! kako su nas samo prevarili...mislili smo da evropske zvijezde nece igrati,a vidi sve ih pozvao selektor..Ja se bojim ove utakmice,mi ne igramo bez Dzeke,vjerovatno i Rahimica a oni su nam 30 % ekipe... nadam se da ce ostali igraci opravdati ukazano povjerenje i da se necemo obrukati,prije svega sto ce dosta nasih biti na tribinama...nerjesen rezultat bi nam dobro dosao,ali treba ici na pobjedu pa sta bude!
Mislim da im nije bio cilj da nas iznenade i pobjede naš slabiji sastav, ali haj dobro. Kod nas uvijek neke teorije zavjere.
Ostali igrači će opet činiti solidnu ekipu i trebali bi dobro odigrati.
Ako svi pozvani dodju,a morali bi onda bi ipak i bez Dzeke imali dobru ekipu,njega bi zamjenio Muslimovic ,a Rahimica Medunjanin....

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 feb 2011, 00:26

Bas me zanima zainteresovanost Mexikanaca za ovu tekmu te kol'ku posjetu ocekivat na stadionu :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

GNN
Kontakt:

Post Postao/la GNN » 05 feb 2011, 03:32

[youtube][/youtube] Spisak selekcija i ostale vijesti..

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 feb 2011, 05:19

Centre forward je napisao/la:Bas me zanima zainteresovanost Mexikanaca za ovu tekmu te kol'ku posjetu ocekivat na stadionu :)
jarane borderjumpers kad se po noci presunjaju preko granice ti najcesce ostanu tu u tim drzavama blize mexicu znaci texas georgia florida itd..atlanta je u georgiji.njima je san gledat repku mexica jer dok su tamo zivjeli to nisu mogli priustit(jer da jesu nebi preskakali preko granice)...tako da ce njih biti najmanje 50 000

GARGERION
Kontakt:

Post Postao/la GARGERION » 05 feb 2011, 08:43

besic izostaje zbog problema sa vizom aaa ibricic trazio postedu :)) ...iskreno mislim da ce nas ''mehico'' razbiti :D :lol:
Transfer window's open
There are too many bids
Arsene Wenger said "Mon Dieu
I'll win the League with kids"

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 05 feb 2011, 08:49

Razbice nas Mexico kao beba zvecku.....svi koji se tjese,tipa pobjedicemo bla bla neka se nezavaravaju,uvjek sam bio optimista ali u ovoj epizodi smo donji 100% brzi su od nas,borbeniji u svakom segmentu jaci.....
Jedino sto moze koristiti nasoj reprezentaciji i igracima u ovoj utakmici je da mogu nauciti kako se bori i gine za nacionalni tim! ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 05 feb 2011, 08:53

Han!$;Lfc je napisao/la:1:55 Noc sa srijede na cetvrtak BHT1 Prenosi Mexico-Bosna

Bice zanimljivo ma pobjeda nasa 1:2 :D

Ja mislio nama ide sa utorka na srijedu :?: :?: :o :o

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 feb 2011, 10:26

Dobro je ovo sto igramo bez Dzeke. I Dzeku ce stici neka povreda (Ne daj boze), to ga sigurno nece zaobici, pogotovo u Engleskoj. Neka se Muslimovic i Ibisevic dokazu kao prave zamjene, iako bi volio da je jos poveo Zeca, jer je momak stvarno zasluzio da igra, vec u Slovackoj, ali nazalost je bio povirjedjen. Kad je usao protiv Albanije ja msm, koliko toliko je ozivio je igru repke, i imao je par dobrih akcija. Zeko nece dugo ostati u Turskoj, ako ovako nastavi vec sljedece godine bi mogao zaigrati u boljem klubu.
Ocekujem igru sa 1 napadacem, znaci nesto slicno kao protiv Slovacke.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 feb 2011, 10:34

gruezi je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Bas me zanima zainteresovanost Mexikanaca za ovu tekmu te kol'ku posjetu ocekivat na stadionu :)
jarane borderjumpers kad se po noci presunjaju preko granice ti najcesce ostanu tu u tim drzavama blize mexicu znaci texas georgia florida itd..atlanta je u georgiji.njima je san gledat repku mexica jer dok su tamo zivjeli to nisu mogli priustit(jer da jesu nebi preskakali preko granice)...tako da ce njih biti najmanje 50 000
Nadam se makar 50.000 :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 05 feb 2011, 11:47

Ma pun stadion bosanskih zastava. :D
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 feb 2011, 12:22

Sušić pred Meksiko : Džeko nije insistirao da bude pošteđen, ja sam odlučio

Važnije mi je da se Edin adaptira u Sitiju i da ga protiv Rumunije imam u najboljem izdanju • Ne bojim se fijaska

Edin Džeko ne ide u Sjedinjene Američke Države, jer ga je selektor Safet Sušić odlučio poštedjeti nastupa protiv Meksika.

Ova odluka izazvala je različite komentare, a vjerovatno je više onih koji kažu da naša najveća zvijezda nije smjela biti izostavljena te da je selektor morao istrajati u namjeri da Džeko zaigra u Atlanti. Ako ništa, onda zbog autoriteta, ali i mira u kući, jer je u isto vrijeme odbio poštedjeti neke druge igrače, poput Elvira Rahimića i Senijada Ibričića.

Primjer Hernandeza

I dok Džeko ostaje da se priprema za Sitijev sudar sa Mančester junajtedom 12. februara, napadač "Crvenih đavola" Havijer Hernandez (Javier) ima drugačije planove. Meksikanac, koji igra u većem klubu od Sitija, sa mnogo autoritativnijim i prgavijim trenerom za kormilom, nosit će dres svoje reprezentacije u susretu protiv Bosne i Hercegovine pa makar na kocku stavio nastup u gradskom derbiju. I tako, valjda, treba biti.

No, iako bi mogao biti na meti kritika zbog odluke da pusti Džeku, selektor Safet Sušić odaje dojam čovjeka koji zna šta radi. Kaže da je pošteda napadača Sitija njegova odluka i da zna zašto je to uradio.

- Moram sam odlučiti tako. Jedini izlaz iz ćorsokaka bio je da Edin u ponedjeljak ujutro dođe u Sarajevo da vadi vizu, a ne znam bismo li prije polaska tog poslijepodneva stigli sve završiti. Naime, Mančester siti ima obavezu da ga pusti na utakmicu, ali nema obavezu da mu dozvoli odlazak u London, u našu Ambasadu po vizu - kaže Sušić.

Osim ovim tehničkim problemom, selektor Džekino izostavljanje objašnjava i željom da se Edin što prije skrasi u Sitiju kako bi protiv Rumunije bio u top-formi.

Bit će dobro

- Treba doći do Atlante, odigrati utakmicu i vratiti se, a u tom slučaju, vjerovatno ne bi igrao protiv Mančester junajteda, a on ima veliku želju da nastupi. Pričao sam s njim i, da odmah razjasnim, Edin nije insistirao na tome da ne ide u SAD. Ovo je moja odluka, a ne njegova.

Džeko bi se odazvao pozivu, ali je u ovom trenutku značajnije da se adaptira u novom klubu i da počne davati golove kako bismo ga protiv Rumunije imali u najboljem izdanju nego da mu odlazak u Ameriku dodatno oteža adaptaciju. Jer, sudeći prema onome što sam vidio u duelu Sitija i Birmingema, nije mu nimalo lako - objašnjava Sušić.

Upitan je li ga strah da provjera protiv Meksika ne ispadne fijasko, selektor je odgovorio:

- Ne. Ne brinem se za to. Čak i bez jednog ili dvojice igrača, imamo dobru ekipu. Pa i u kvalifikacijama se dešava da neko bude suspendiran. Bit će sve dobro - rekao nam je Sušić.

Drago mi je što je Meksiko jači

I dok je naš sastav slabiji u odnosu na prvobitni spisak, Sušićev kolega s klupe Meksika Hoze Manuel de la Tore (Jose Torre) odlučio je da pojača tim. Uprkos tome, Papeta raduje to što će na drugoj strani terena biti Havijer Hernandez (Javier) i Đovani dos Santos (Giovanni).

- Volio bih da izvedu najjači tim. Jer, ako budemo igrali protiv slabije ekipe Meksika, ne bi valjalo kako god da se završi. Da dobijemo, svi bi rekli: "Lako je njih dobiti", a da izgubimo, onda bi komentari bili: "Od koga ste to izgubili?" Znači, ne bi bilo nikakve koristi. Volim igrati protiv jakih - kaže Sušić.

Bešić bi ipak mogao na put

Kada je riječ o Muhamedu Bešiću, njegov odlazak u SAD nije otpao. Mladi igrač Hamburga ipak bi mogao na vrijeme dobiti vizu.

- Američka ambasada u Sarajevu intervenirala je kod svog osoblja u Njemačkoj pa postoje šanse da Bešić u ponedjeljak dobije vizu - rekao je Sušić.

Situacija s Elvirom Rahimićem, koji nije predao zahtjev za vizu, još je neizvjesna.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 feb 2011, 12:27

Goalgetter je napisao/la:Sušić pred Meksiko : Džeko nije insistirao da bude pošteđen, ja sam odlučio

Važnije mi je da se Edin adaptira u Sitiju i da ga protiv Rumunije imam u najboljem izdanju • Ne bojim se fijaska

Edin Džeko ne ide u Sjedinjene Američke Države, jer ga je selektor Safet Sušić odlučio poštedjeti nastupa protiv Meksika.

Ova odluka izazvala je različite komentare, a vjerovatno je više onih koji kažu da naša najveća zvijezda nije smjela biti izostavljena te da je selektor morao istrajati u namjeri da Džeko zaigra u Atlanti. Ako ništa, onda zbog autoriteta, ali i mira u kući, jer je u isto vrijeme odbio poštedjeti neke druge igrače, poput Elvira Rahimića i Senijada Ibričića.

Primjer Hernandeza

I dok Džeko ostaje da se priprema za Sitijev sudar sa Mančester junajtedom 12. februara, napadač "Crvenih đavola" Havijer Hernandez (Javier) ima drugačije planove. Meksikanac, koji igra u većem klubu od Sitija, sa mnogo autoritativnijim i prgavijim trenerom za kormilom, nosit će dres svoje reprezentacije u susretu protiv Bosne i Hercegovine pa makar na kocku stavio nastup u gradskom derbiju. I tako, valjda, treba biti.

No, iako bi mogao biti na meti kritika zbog odluke da pusti Džeku, selektor Safet Sušić odaje dojam čovjeka koji zna šta radi. Kaže da je pošteda napadača Sitija njegova odluka i da zna zašto je to uradio.

- Moram sam odlučiti tako. Jedini izlaz iz ćorsokaka bio je da Edin u ponedjeljak ujutro dođe u Sarajevo da vadi vizu, a ne znam bismo li prije polaska tog poslijepodneva stigli sve završiti. Naime, Mančester siti ima obavezu da ga pusti na utakmicu, ali nema obavezu da mu dozvoli odlazak u London, u našu Ambasadu po vizu - kaže Sušić.

Osim ovim tehničkim problemom, selektor Džekino izostavljanje objašnjava i željom da se Edin što prije skrasi u Sitiju kako bi protiv Rumunije bio u top-formi.

Bit će dobro

- Treba doći do Atlante, odigrati utakmicu i vratiti se, a u tom slučaju, vjerovatno ne bi igrao protiv Mančester junajteda, a on ima veliku želju da nastupi. Pričao sam s njim i, da odmah razjasnim, Edin nije insistirao na tome da ne ide u SAD. Ovo je moja odluka, a ne njegova.

Džeko bi se odazvao pozivu, ali je u ovom trenutku značajnije da se adaptira u novom klubu i da počne davati golove kako bismo ga protiv Rumunije imali u najboljem izdanju nego da mu odlazak u Ameriku dodatno oteža adaptaciju. Jer, sudeći prema onome što sam vidio u duelu Sitija i Birmingema, nije mu nimalo lako - objašnjava Sušić.

Upitan je li ga strah da provjera protiv Meksika ne ispadne fijasko, selektor je odgovorio:

- Ne. Ne brinem se za to. Čak i bez jednog ili dvojice igrača, imamo dobru ekipu. Pa i u kvalifikacijama se dešava da neko bude suspendiran. Bit će sve dobro - rekao nam je Sušić.

Drago mi je što je Meksiko jači

I dok je naš sastav slabiji u odnosu na prvobitni spisak, Sušićev kolega s klupe Meksika Hoze Manuel de la Tore (Jose Torre) odlučio je da pojača tim. Uprkos tome, Papeta raduje to što će na drugoj strani terena biti Havijer Hernandez (Javier) i Đovani dos Santos (Giovanni).

- Volio bih da izvedu najjači tim. Jer, ako budemo igrali protiv slabije ekipe Meksika, ne bi valjalo kako god da se završi. Da dobijemo, svi bi rekli: "Lako je njih dobiti", a da izgubimo, onda bi komentari bili: "Od koga ste to izgubili?" Znači, ne bi bilo nikakve koristi. Volim igrati protiv jakih - kaže Sušić.

Bešić bi ipak mogao na put

Kada je riječ o Muhamedu Bešiću, njegov odlazak u SAD nije otpao. Mladi igrač Hamburga ipak bi mogao na vrijeme dobiti vizu.

- Američka ambasada u Sarajevu intervenirala je kod svog osoblja u Njemačkoj pa postoje šanse da Bešić u ponedjeljak dobije vizu - rekao je Sušić.

Situacija s Elvirom Rahimićem, koji nije predao zahtjev za vizu, još je neizvjesna.
Mozda i ponajbolja odluka u ovom trenutku.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 feb 2011, 14:12

Ovo sa Besicem je dobra vijest.

----------------------Begovic--------------------------
--Mujdza-----Pandza------Spahic------Subasic-----
------------------Besic-----Medunjanin---------------
-------Pjanic-------Misimovic--------Salihovic------
-----------------------Ibisevic--------------------------

Kasnije izmjene:
Vranjes za Besica ili Mujdzu, Muslimovic za Ibisevica, Lulic ili Ibricic za Salihovica, ili Lulic za Subasica, a Ibricic za Salihovica. Sigurno cemo ponovo smjeti praviti mnogo izmjena, ali nam je ovaj put kontingent igraca ogranicen.

Istog sam misljenja kao Pape kada kaze da ipak izlazimo sa dovoljno jakom ekipom na ovu utakmicu, jer se nikad nezna ko ce nam u kojoj situaciji faliti. I hebiga, ako sam taj red Pjanic---Miske---Sali nije najbolje sto upravo mozemo ponuditi onda stvarno neznam. :) Salihovic bi na ovoj poziciji mogao cesce da se vraca i pomaze Subasicu i Medunjaninu u defenzivi, a tu je jak. Na drugoj strani Mujdza ce da drzi desnu stranu, a u nasem dresu covjek stvarno izgara. Pandza sebi vise nesmije dopustati kikseve. Sa Besicem bi mogli imati veoma efektivne kontranapade, jer momak sjajno preokrece smjer igre.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 05 feb 2011, 14:24

Principatus je napisao/la:Ovo sa Besicem je dobra vijest.

------------------Besic-----Medunjanin---------------
-------Pjanic-------Misimovic--------Salihovic------

Kasnije izmjene:
Vranjes za Besica ili Mujdzu, Muslimovic za Ibisevica, Lulic ili Ibricic za Salihovica, ili Lulic za Subasica, a Ibricic za Salihovica. Sigurno cemo ponovo smjeti praviti mnogo izmjena, ali nam je ovaj put kontingent igraca ogranicen.

Istog sam misljenja kao Pape kada kaze da ipak izlazimo sa dovoljno jakom ekipom na ovu utakmicu, jer se nikad nezna ko ce nam u kojoj situaciji faliti. I hebiga, ako sam taj red Pjanic---Miske---Sali nije najbolje sto upravo mozemo ponuditi onda stvarno neznam. :) Salihovic bi na ovoj poziciji mogao cesce da se vraca i pomaze Subasicu i Medunjaninu u defenzivi, a tu je jak. Na drugoj strani Mujdza ce da drzi desnu stranu, a u nasem dresu covjek stvarno izgara. Pandza sebi vise nesmije dopustati kikseve. Sa Besicem bi mogli imati veoma efektivne kontranapade, jer momak sjajno preokrece smjer igre.
Nije lose iako ja mislim da Salihovic puno bolje igra na poziciji defanzivnog veznog nego ofanzivniji kad je . Znaci on na Besicevo mjesto a Lulic na njegovo . Prerano je ipak da Besa krene od prve. A ovo sa Ibisevicem , mislim da ce biti pravi pogodak , jer mislim da on moze puno pruziti u ovakvoj postavci igre.
To bi izgledalo ovako nesto
-------------Medunjanin------Salihovic---------------
-------Pjanic-------Misimovic-------------Lulic------

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 feb 2011, 14:35

Pa Besic moze i kasnije da udje. Medunjanin i Salihovic isto mogu rotirati, dali u centru ili na ljevoj strani. Ibricic je jos tu. Lulic moze kasnije na beka, ljevu ili desnu stranu veznu. Vranjes moze preuzeti neki defenzivni zadatak. Ibi ce najzad imati lopte, na njemu je da ih koristi, Muslimovic uvjek dobar joker, Miske se moze ukljucivati kao viseci spic, a i ovi ostali su svi ofanzivci i za gol dobri. Moramo vaditi prekide, pa iz kornera i slobodnjaka traziti sansu. Kolika im je momcad u prosjeku po visini? Mozda 1.80m ili ispod. Dakle kad se sve sabere i oduzme mislim da sve u svemu ipak jos imamo izbora i mogucnosti kombinacija i uopste nije sve crno kako se predstavlja.

Jedino sto me zabrinjava, je da se Mexikanci vec nekoliko dana pripremaju na ovu utakmicu, a nasi se jos nisu ni sreli, uz to jetlag, umor. Ali sta je tu je.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 feb 2011, 14:38

Ibisevic ce dati gol na ovoj utakmici, imam osjecaj. Uvjek za reprezentaciju se vise bori nego za klub. Respect!
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.