Lingvistika
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Lingvistika
Ekavica ili ijekavica, kako ti paše.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- PatrickBateman
- Kontakt:
@Monolog Hajd ti meni samo reci kakve veze ima politolog sa lingvistikom ?
Pa na pravnom fakultetu vise i nemaju jezik kao predmet...
A mrsko mi sad traziti gramatiku Dževada Jahića,ujutro cu uslikati pravila
a trenutno nemam dovoljno kreativnosti da smislim opkladu,smisli ti.

Pa na pravnom fakultetu vise i nemaju jezik kao predmet...
A mrsko mi sad traziti gramatiku Dževada Jahića,ujutro cu uslikati pravila

a trenutno nemam dovoljno kreativnosti da smislim opkladu,smisli ti.
- legenda reala
- Kontakt:
Evo školarci, zapamtite ovog Patricka, on je budući profesor bosanskog jezika, kad bude trebalo da vam se sastavljaju pismene

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Vidim tema lingvistika, pomislio nešto ozbiljno, a vi se zezate.
Ako vam bude fakat trebala pomoć u ovoj oblasti, rado ću pomoći, jer sam na Odsjeku za književnosti naroda BiH i bosanski, hrvatski i sprski jezik''. Živjeli.

Zadnja izmjena: High, dana/u 02 avg 2013, 23:05, ukupno mijenjano 3 puta.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
To je bilo isključivo zbog imena. Prvo valjda naučiš kako se tvoje ime ispravno izgovara, yebem ga.
Nemoj tako usko posmatrati neki problem. Il' da na kraju budem primoran pisati maHramica ili Hlopta, samo zato jer su određeni "lingvisti" odlučili ubaciti glas "h" tamo gdje mu nije mjesto.
Ni meni ništa ne zvoni, vjeruj mi. Preumoran sam od ovog sportskog maratona (BvB - Bayern i Atletico - Real) i jedva gledam.
Ti meni predoči dokaze, ja ću tebi predočiti i na kraju će biti da može i jedno i drugo.

Ni meni ništa ne zvoni, vjeruj mi. Preumoran sam od ovog sportskog maratona (BvB - Bayern i Atletico - Real) i jedva gledam.
Ti meni predoči dokaze, ja ću tebi predočiti i na kraju će biti da može i jedno i drugo.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
meni je potreban esej, otprilike da može stati na list A4 sveske na temu "kritični osvrt na nezaposlenost u bih", da li bi mi mogao pomoći?High je napisao/la:Vidim tema lingvistika, pomislio nešto ozbiljno, a vi se zezate.Ako vam bude fakat trebala pomoć u ovoj oblasti, rado ću pomoći, jer studiram književnosti naroda BiH i bosanski, hrvatski i sprski jezik. Živjeli.

Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Da li recenica moze pocinjati sa samoglasnikom? 

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
I sada mi se čini da je sve to bila strašna greška.Sheyi je napisao/la:Da li recenica moze pocinjati sa samoglasnikom?
U pravu si.
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Ako me ikada sretneeeš.
Ako niikadaaa...
Ostao sam sam.
Ako niikadaaa...
Ostao sam sam.
@Monolog
Zahvaljujem
Zahvaljujem

- Sarajlijc@
- Kontakt:
Jel ispravno reci Hajdete?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
nisam siguran, hajde je ispravan oblik, ali imamo i hajdemo, no, kako ćeš reći za 3. lice množine hajdu ? neka ovo sve potvrdi neko ko ovo bolje poznaje od mene 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
Ja nikako ne mogu da u rijeci izgovorim glasove dj i ć tako da govori dzesi i veči,znal ko sta treba promijenit i kako sta vec da bi to dobio
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da. Riječ je o imperativu.Sarajlijc@ je napisao/la:Jel ispravno reci Hajdete?
@ Sarajlijc@, jeste.
@ Senaid L.F.C, jedno vrijeme koristi ''Pravopis'', posudi od nekoga ili nešto slično, bar dok se ne ''uhodaš'' malo bolje. Poslije toga kreni tehnikom ''sluha'', tako je najlakše. Te ''sumnjive riječi'' zamišljaš onako kako bi trebale zvučati, da nisu ni previše ''tvrde'', ali ni ''mekane'', mislim na afrikate. Meni je nezamislivo izgovoriti ćetka, ćesma, ili slično. Naučiš to vremenom, ništa strašno. Sasvim jednostavno.
@ Senaid L.F.C, jedno vrijeme koristi ''Pravopis'', posudi od nekoga ili nešto slično, bar dok se ne ''uhodaš'' malo bolje. Poslije toga kreni tehnikom ''sluha'', tako je najlakše. Te ''sumnjive riječi'' zamišljaš onako kako bi trebale zvučati, da nisu ni previše ''tvrde'', ali ni ''mekane'', mislim na afrikate. Meni je nezamislivo izgovoriti ćetka, ćesma, ili slično. Naučiš to vremenom, ništa strašno. Sasvim jednostavno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
ma znam ja vecinom kako bi one trebale zvucati al mi nikako ne uspijeva da izgovrim djesi nego uvijek dzesi i tako to.Al evo probat cu ovo.Hvala tiHigh je napisao/la:.
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
- hule_barca
- Kontakt:
Može li mi ko ukratko objasniti riječ prefinjen. Nekako mi kuca u glavi ali nikako da skontam 

Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.