FK Radnički Lukavac

Zoom088
Kontakt:

Re: FK Radnicki Lukavac

Post Postao/la Zoom088 » 30 jul 2011, 22:20

senad_flamin je napisao/la:'Prema zadnjim informacijama koje sam cuo,NK.Mladost Tinja ce da istupi iz lige, taj klub vise nece postojati :cry:

Mozete li mi reci sta ce biti u tom slucaju ko ulazi u 2. federalnu ?
Jucer je bio neki sastanak klubova u NS TK. Prema informacijama koje ja imam, Tinja jeste nagovjestavala da ce se ugasiti, medjutim jucer su rekli da ce nastaviti takmicenje jos ovu sezonu i u ovom rangu, pa dokle doguraju.
Najveci su im problem finansije i uplata kotizacije prije pocetka prvenstva (2000 KM).

S druge strane, postoje indicije da ce se OFK Tuzla raspasti, odnosno vec je doslo do nekih podjela unutar kluba i dosta celnih ljudi je (nezvanicno) napustilo klub i osnovat ce novi FK "Slavinovici", koji ce se takmiciti u za sada najnizem rangu.

Svu ovu zavrzlamu koristi izvjesni Mujo iz Klokotnice koji svim silama pokusava ugurati ekipu Doboj Istok u Drugu ligu F BiH.

Ukoliko dodje do toga da Doboj Istok udje novcima, a ne igrom i zalaganjem u ovaj rang takmicenja, FK Radnicki i mnogi drugi klubovi ce vjerovatno napustiti takmicenje. Pravednije bi bilo da onda u ligi ostane ekipa Odzak 102.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 30 jul 2011, 22:22

Zoom088 je napisao/la:
senad_flamin je napisao/la:'Prema zadnjim informacijama koje sam cuo,NK.Mladost Tinja ce da istupi iz lige, taj klub vise nece postojati :cry:

Mozete li mi reci sta ce biti u tom slucaju ko ulazi u 2. federalnu ?
Jucer je bio neki sastanak klubova u NS TK. Prema informacijama koje ja imam, Tinja jeste nagovjestavala da ce se ugasiti, medjutim jucer su rekli da ce nastaviti takmicenje jos ovu sezonu i u ovom rangu, pa dokle doguraju.
Najveci su im problem finansije i uplata kotizacije prije pocetka prvenstva (2000 KM).

S druge strane, postoje indicije da ce se OFK Tuzla raspasti, odnosno vec je doslo do nekih podjela unutar kluba i dosta celnih ljudi je (nezvanicno) napustilo klub i osnovat ce novi FK "Slavinovici", koji ce se takmiciti u za sada najnizem rangu.

Svu ovu zavrzlamu koristi izvjesni Mujo iz Klokotnice koji svim silama pokusava ugurati ekipu Doboj Istok u Drugu ligu F BiH.

Ukoliko dodje do toga da Doboj Istok udje novcima, a ne igrom i zalaganjem u ovaj rang takmicenja, FK Radnicki i mnogi drugi klubovi ce vjerovatno napustiti takmicenje. Pravednije bi bilo da onda u ligi ostane ekipa Odzak 102.

Hvala na informacijama
-RIVALDO-

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 30 jul 2011, 22:28

hdmed je napisao/la:kako je Radnički danas prosao na utakmici, skim su igrali ,zna li se rezultat ??? pozzzz
Danas, prvog dana turnira u Gnojnici (opcina Lukavac), Radnicki je igrao sa domacom ekipom i pobjedio rezultatom 4-1.

Radnicki je od samog pocetka imao terensku inicijativu, ali golova nije bilo. Domaci su iz prve konkretne akcije i prilike postigli gol za vodstvo.

Nakon toga fudbaleri Radnickog neobjasnjivo "padaju", a domaci su imali jos dvije sjajne prilike, medjutim odlicni golman Lugavic nalazi se dva puta "oci u oci" sa protivnickim napadacima i oba puta izlazi kao pobjednik.

Krajem prvog poluvremena najmladji igrac Radnickog Kuduzovic zbog izuzetno grubog starta nad kapitenom domace ekipe dobija zasluzeni crveni karton.

U nastavak susreta Radnicki ulazi sa 10 igraca, ali do izrazaja dolazi odlicna pripremljenost te Radnicki u potpunosti kontrolise igru.

Prvo je nad Jaranovicem napravljen prekrsaj u kaznenom prostoru i dosudjen je jedanaesterac, kojega u gol pretvara Mirnes Salihovic.
Samo nekoliko minuta kasnije, Salihovic ponovo matira, odnosno lobuje domaceg golmana i pogadja za 2-1.
U nastavku, mat u dva poteza. Lugavic degazira loptu i pronalazi Salihovica koji efektno pogadja za 3-1.

Nakon toga na teren ulazi drugi sastav Radnickog, a do kraja su domaci vadili loptu iz mreze jos jednom.

U finalu igraju NK Mramor - FK Radnicki.

Bitno je napomenuti da ekipa Doboj Istok iz Klokotnice iz samo njima poznatih razloga nije dosla na turnir.

hdmed
Kontakt:

Post Postao/la hdmed » 30 jul 2011, 22:33

jeli to taj Salihovic sto je stigao sada iz Slavena pa zar nije povrijeden od prosle utakmice,, al izgleda da je dobar odmah tri komada .ccc

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 30 jul 2011, 22:41

Jeste, to je taj.

Povrijedjen jeste, savovi su na celu...ali covjek je profesionalac i igrao je kao da mu se nista nije desilo.

Ipak, sutra je pravi test jer se igra sa Mramorom koji je jedan od pretendenata na prvo mjesto i ulazak u visi rang.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 30 jul 2011, 22:44

Zaboravio sam napisati da je u redove Radnickog stigao i Zlatko Tomic, ofanzivni vezni igrac, cini mi se iz Slavena. Nekada davno igrao je u Radnickom.

hdmed
Kontakt:

Post Postao/la hdmed » 30 jul 2011, 23:09

super ,,drago mi je za Salihovica neka ga je krenulo dobar je to igrac gledao sam ga par puta i ovdje u Lukavcu kad je Slaven uveo u prvu ligu,samo da ga povrede zaobiđu.

hdmed
Kontakt:

Post Postao/la hdmed » 31 jul 2011, 23:14

zna li netko rezultat Radnicki - Mramor?? pozzz

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 31 jul 2011, 23:41

U finalu Mramor odnio pobjedu boljim izvodjenjem jedanaesteraca. U regularnom toku susreta bilo je 2-2.

Radnicki je bolje otvorio utakmicu i vec u prvim minutama susreta Salihovic ima odlicnu priliku ali lopta pogadja stativu i spasava gol Mramora.

U prvom poluvremenu vezni red Radnickog je lose funkcionisao, a igraci Mramora su to iskoristili te poveli 1-0. Nakon 15ak minuta izveli su i slobodan udarac, golman Radnickog Lugavic odbija loptu, ali pred njim se nalaze dva igraca Mramora od kojih jedan posprema loptu u mrezu za 2-0.

Pred kraj prvog poluvremena Radnicki preuzima terensku inicijativu, a na odlicnu asistenciju Jaranovica gol za 2-1 postize najbolji strijelac turnira Mirnes Salihovic.

U drugom poluvremenu Radnicki ima terensku inicijativu i kontrolise igru u potpunosti. Izjednacujuci pogodak postize ponovo Salihovic, eurogolom iz slobodnog udarca.

10 minuta prije kraja susreta nad istim igracem napravljen je prekrsaj u kaznenom prostoru Mramora, ali sudija se nije oglasio. Radnicki je ovdje ostecen za cisti jedanaesterac i vjerovatnu pobjedu.

U izvodjenju jedanaesteraca bolji su bili igraci Mramora koji su pogodili svih 5, dok je u Radnickom neprecizan bio Jusufovic.

hdmed
Kontakt:

Post Postao/la hdmed » 06 avg 2011, 21:39

Zna li tko kako je Radnicki danas prosao u Devetaku .pozzz

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 07 avg 2011, 00:20

Izgubili na penale od Mladosti iz Puracica (u regularnom toku bilo 1-1).

Neshvatljiva "taktika" Fuada Grbesica da ponovo nesto eksperimentise i to 7 dana prije pocetka prvenstva. Radnicki ima ekipu jaku kao beton, a on je danas prvo poluvrijeme odigrao sa drugim timom/postavom.

Sutra borba za 3. mjesto
Prokosovici - Radnicki. :twisted:

hdmed
Kontakt:

Post Postao/la hdmed » 07 avg 2011, 00:30

ma malo trener proba i drugu ekipu ,da zna na koga moze racunati ,,tko je dao gol za Radnicki ?'

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 07 avg 2011, 00:32

Jesu li Đerzić i Lugavić izborili prvu postavu ?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 07 avg 2011, 10:25

Ma druze hdmed, on je u ovoj utakmici morao ici bez kalkulacija, na cistu pobjedu i sa prvim timom od prve minute, a nakon sto oni spucaju 3-4 gola, onda postepeno uvoditi i drugi tim.
Utakmicu je gledalo puno ljudi, a najgore mi je sto je tu bio nacelnik opcine i predsjedavajuci vijeca, kojima mi iz kluba "dosadjujemo" evo vec 2 mjeseca trazeci pare za pojacanja. Doveli smo pojacanja, a ljudi koji nas finansiraju nisu vidjeli nista od njih.
Gol je dao Zlatko Tomic u 90. minuti iz penala.

@neutralan_, za sada su obojica u prvom timu.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 07 avg 2011, 10:40

to i Zlatko Tomić u Radničkom, a što se tiče rotiranja ekipe Grbešić je takav, neće se sve do trenutka odigravanja utakmice znati sastav, kod nas inače u jesnjem dijelu prošle sezone 15 utakmica igrao različiti sastav, uvijek nešto iskonbinuje

hdmed
Kontakt:

Post Postao/la hdmed » 07 avg 2011, 23:49

za li tko rezultat Prokosovici -Radnički???

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 08 avg 2011, 00:13

2-1 za Radnicki.
Strijelci Tomic i Salihovic.
Tomic proglasen najboljim igracem turnira.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 08 avg 2011, 21:55

Zoom088 je napisao/la:Ma druze hdmed, on je u ovoj utakmici morao ici bez kalkulacija, na cistu pobjedu i sa prvim timom od prve minute, a nakon sto oni spucaju 3-4 gola, onda postepeno uvoditi i drugi tim.
Utakmicu je gledalo puno ljudi, a najgore mi je sto je tu bio nacelnik opcine i predsjedavajuci vijeca, kojima mi iz kluba "dosadjujemo" evo vec 2 mjeseca trazeci pare za pojacanja. Doveli smo pojacanja, a ljudi koji nas finansiraju nisu vidjeli nista od njih.
Gol je dao Zlatko Tomic u 90. minuti iz penala.

@neutralan_, za sada su obojica u prvom timu.
pa valjda ste mu to mogli reci a ne da on vas iznenadi tako :) al hajde kakav je nas nacelnik ko da je njega briga nikad nije ni dosao na Josik da pogleda utakmicu Radnickog...

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 08 avg 2011, 22:17

Rekao mu ja licno, ali covjek ne benda. Hajde vidjecemo dokle ce tako 8-)

lukavac_21
Kontakt:

Post Postao/la lukavac_21 » 09 avg 2011, 01:22

[quote="Zoom088"]Ma druze hdmed, on je u ovoj utakmici morao ici bez kalkulacija, na cistu pobjedu i sa prvim timom od prve minute, a nakon sto oni spucaju 3-4 gola, onda postepeno uvoditi i drugi tim.

Uz duzno postovanje ovo mi nije nimalo jasno. Koliko sam ja shvatio ovo su bile utakmice u sklopu priprema, a one i sluze da se isprobaju sve moguce varijante a ne da se igra za neke "sponzore" , nacelnike i sl.
Nacelnika ako interesuje Radnicki a znaju svi koliko ga je dosad interesovao ima liga za 7 dana pa nek dodje i nek pogleda. Na kraju krajeva pojacanja su dovedena iz razloga da se proba ostvariti plasman u visi rang a ne da bi se osvajali neki turniri u nacelnikovom rodnom selu ( pitanje je i za koga je navijao na tom turniru????). Da bi se kometarisao trener potrebno je prije svega dati mu minimum polusezonu i pogledati rezultate koje je ostvario a ne takoreci napadati ga bez razloga i prije pocetka same sezone. To mi zvuci prilicno neozbiljno pogotovo ako dolazi od clana uprave kluba. Osim sto je neozbiljno i ne mirise na neke pomake u klubu jer se i prije sezone mogu naslutiti odredjene prijetnje prema njemu. O Fuadu Grbesicu ne znam nista osim onog sto sam procitao u novinama dok je vodio Drinu ali poslije komedija u vidu Toplaka i slicnih koji su vodili Lukavac u proslom periodu po prvi put mi izgleda da ima neko ozbiljan na klupi. Takodjer o "ozbiljnosti" kluba dovoljno govori i to da je clan uprave kluba sebi dozvolio pravo da sugerise treneru sa kojom postavom treba igrati. Znaci nismo odmakli ni milimetar od mentaliteta seoskog kluba. UZ sve ovo cisto sumnjam da ce klub da makne iz lige u kojoj i jest.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.