Philadelphia 76ers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Philadelphia 76ers
6-ersi ce imati fin tim kroz 2-3 godine 

Ma i dalje ništa posebno..današnji Bucksi otprilike. Istina dosta talentovaniji, ali za neki uspjeh s ovim youngsterima će trebati dosta vremena.alemsa je napisao/la:6-ersi ce imati fin tim kroz 2-3 godine
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Slusam ja to odavno i onda kad treba da nesto urade rijese se najboljih igraca ili nas yebu povrede.Previse je ovo sezona bez play offa i bez prave ekipe.alemsa je napisao/la:6-ersi ce imati fin tim kroz 2-3 godine
Yebem ti vise i tankiranje i pehove sa povredama,od polufinala sa Bostonom kad je igrao Iguodala nismo imali solidnu ekipu da ne kazem dobru.Pa u ovako slabom istoku nismo ni blizu play offa.Fakat ocajno.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Prvo,Sarica u NBA gledaju kao SF i kao takav je biran na draftu i apsolutno ima sve potrebno da to igra.Ne bi mu bilo ni previse tesko,ako bude imao centarski dvojac koji se predvidja iza svoji ledja.Embiid je na koledzu znao sutirati i pogadjati i trojke(ne bas nesto posebno uspjesno,ali pokazuje da i to moze imati pored igre na postu,jer mu mehanika suta nije losa).Cim imas jednog visokog koji to moze raditi,i vise je nego dovoljno da igraju zajedno i budu komaptibilni,sto je i bio moj argument.Ne moraju svi PF sutirati trojke(primjeri su centaraski parovi SAS i MEM,a itekako su uspjesni),a realno Embiid i Noel imaju veci i ofanzivni i defanzivni potencijal od ovih dvojaca u ovim fazama njihovih karijera.Noel nikako nije krs kao sto ti rece i svako poredjenje s Plumleeom je uvreda za njega.Decko je dosta mlad,prva mu je sezona i vraca se nakon teske povrede,a vec je pokazao kakav uticaj moze imati u defanzivi.Ofanzivu treba da izgradi,a vec sada radi na sutu (koji Plumlee nema nikako) i povremeno pogadja s mid rangea.Vlo brzo ce ovo postati itekako jaka ekipa,ako budu imali srece sa povredama.U to sam uvjeren i gledam ih kao novu Oklahomu Istoka.Slatinash_7 je napisao/la:Ne vjerujem da Embiid ima taj midrange u rangu bilo koje moderne cetvroke,pa cak ni ovih centara sada,gledaj Gasola,Cousinsa,Millsapa,Horforda i tako tih nekih hibridnih igraca kakvih je sve vise,pa jedan Griffin je dodao solidan sut sa poludistance,vidi sta radi Sullinger,Brook Lopez,svi imaju taj midrange za koji ja licno smatram da Embiid ne moze dostici,vec da je mnogo jaci bas pod kosem,nesto tipa Odena..Noel je vec krs u rangu jednog Plumleea i tako tih igraca..Odbranbeno bi to svakako bilo lijepo gledati jer je Noel brz a Embiid da brani post..Ali gdje tu ubaciti Sarica,em mu treba lopta em je cetvorka,a jos sada dolaze Karl Towns i tako ti igraci,nema se to gdje ugurati..gledao sam danas Michigan Syracuse,tekma od neki dan,Christmas iz Cusea jako zanimljiv igrac ako bi se mogao uhvatiti kasno u prvoj rundi..NEZALAGANJE je napisao/la:Po cemu zakljucujes da Noel i Embiid nisu kompatibilni kad svi strucnjaci govore da itekako mogu biti?Embiid itekako moze pogpditi midrange,dok je Noelu ostalo da radi na tome ili,ako ne uspije,da rolla.Defanzivno,Noel je itekako pokretljiv da brani bilo koju danasnju 'modernu' cetvorku,dok se drugi moze fokusirati na branjenje obruca.Meni djeluje strasno u najvai njihov defanzivni potencijal plus Brown koji je majstor za razvijanje igraca...
- Slatinash_7
- Kontakt:
SAS su neki izuzetak koji potvrdjuje pravilo u ovom slucaju..Gasol i ZBo imaju realno veci domet u sutu od Embiida i Noela..Mogao bi Saric na tricu ali sta onda sa KJ McDanielsa koji igra super dobru sezonu,igra i odbranu,a osim toga,Saricu za poene dosta treba lopta u rukama kao i MCW pa ti i to nekako dodje problem..nemaju po meni oni taj neki domet u sutu da bi to sve izgledao kao kod nekih drugih ekipa,jos kad uzmes u obzir da je dobrih sutera sve manje i manje,mislim da ce to,uz tu preveliku mladost,naviku na gubljenje utakmica biti prevelik problem za Philu,kao sto je to trenutno problem Bostonu i Orlandu koji,pazi sad imaju po 6-7 skoro draftovanih igraca i priblizili su se PO skoro kao i Knicksi i Detroit..Vidjet cemo sve za par sezona,nazalost previse daleko da bi se i ti i ja sjecali ove konstruktivne rasprave..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nije poenta bila ko ima domet u sutu,vec da takve kombinacije igraca mogu igrati zajedno.Splitter nema suta,pa odlicno rolla.Takvi isti mogu biti i oni,a ko ce im to bolje prenijeti od Browna koji je i izjavio da ih vidi kao dvojac Robinson-Duncan nekada.Naravno,ne na tom nivou talneta,vec u smislu uloge.KJ je SG,tako da nema problema oko pozicije,ako on uopste i ostane u PHI,jer ima ugovor samo na godinu i vjerovatno ce imati ponude i drugih klubova.Nesto slicna situacija kao sam Matthewsom od prije nekoliko sezona u UTA.Ta navika o gubljenju utkmica je meni smijesna,jer se lako promjeni sve.ako si dobar trener i ekipa pocne pobjedjivati.Gubila je i Oklahoma 3 sezone,pa to nije uticalo na njih da kasnije steknu pobjednicki mentalitet i dobro se razviju.Slatinash_7 je napisao/la:SAS su neki izuzetak koji potvrdjuje pravilo u ovom slucaju..Gasol i ZBo imaju realno veci domet u sutu od Embiida i Noela..Mogao bi Saric na tricu ali sta onda sa KJ McDanielsa koji igra super dobru sezonu,igra i odbranu,a osim toga,Saricu za poene dosta treba lopta u rukama kao i MCW pa ti i to nekako dodje problem..nemaju po meni oni taj neki domet u sutu da bi to sve izgledao kao kod nekih drugih ekipa,jos kad uzmes u obzir da je dobrih sutera sve manje i manje,mislim da ce to,uz tu preveliku mladost,naviku na gubljenje utakmica biti prevelik problem za Philu,kao sto je to trenutno problem Bostonu i Orlandu koji,pazi sad imaju po 6-7 skoro draftovanih igraca i priblizili su se PO skoro kao i Knicksi i Detroit..Vidjet cemo sve za par sezona,nazalost previse daleko da bi se i ti i ja sjecali ove konstruktivne rasprave..

Ne sviđa mi se ovo nikako, iako sam i očekivao da će se desiti, jer Nerlens dosta bolje djeluje na poziciji 5.76ers view Nerlens Noel's position as center
Sixers Coach Brett Brown said that the organization views Nerlens Noel as a long-term center.
So what about Joel Embiid, coach? "We'll deal with it," Brown said. "I think it's a good problem to have and it's not one that we're shying away from." The Sixers continue to work with Noel to expand his game, but it's not clear what the long-term blueprint will look like until Joel Embiid (foot) gets back onto the court. Noel has added about five pounds this season, and while he may see himself as a power forward, the Sixers could have other ideas.
Biće problem kad se Embiid oporavi, jer je sad očito da ne planiraju igrati s obojicom na parketu istovremeno..
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa nemoguce je igrati sa njima dvojicom skupa na terenu,makar ofanzivno..Noel je jos uvijek samo prospekt ali ne vidim kako moze napredovati u tolikoj mjeri da bude bas koristan igrac,vise nesto kao treci visoki..Favorit za draft Mudiay,mada bi najbolje mozda bilo trade Noela pa opet pokupiti nekog visokog..Problem je sto je ovo vec treci draft na kojem Philla trazi nosioca igre i nmg da ga nadju a samo gomilaju prospekte,pa sad ako uzmes nekog pod kosem onda imas visak zbog Noela,Sarica i Embiida a ako uzmes nekog na poziciji 1-2 tu su MCW,Wroten i McDaniels i to su sve prospekti..Za small forwarda bojim se da niko nije dovoljan kvalitet da se ugura u top 4 pick koji ce sigurno imatiClutch je napisao/la:Ne sviđa mi se ovo nikako, iako sam i očekivao da će se desiti, jer Nerlens dosta bolje djeluje na poziciji 5.76ers view Nerlens Noel's position as center
Sixers Coach Brett Brown said that the organization views Nerlens Noel as a long-term center.
So what about Joel Embiid, coach? "We'll deal with it," Brown said. "I think it's a good problem to have and it's not one that we're shying away from." The Sixers continue to work with Noel to expand his game, but it's not clear what the long-term blueprint will look like until Joel Embiid (foot) gets back onto the court. Noel has added about five pounds this season, and while he may see himself as a power forward, the Sixers could have other ideas.
Biće problem kad se Embiid oporavi, jer je sad očito da ne planiraju igrati s obojicom na parketu istovremeno..
Slatina Bog i batina
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pratis li mi napredak Noela druze?Ovo sto radi zadnjih nekoliko tekmi je ono cemu su se svi i nadali kad su ga draftovali... 

- Slatinash_7
- Kontakt:
Ispratio sam nesto,zadovoljan sam,mijenjam polako misljenje,trade je dakako bio opravdan jer plejeva ima na sve strane,ali mi je ovaj i dalje tanak fizicki i u sutu sa distance iako ga je dosta popravio i haman da ce ga popraviti jos..Meni samo smeta sto je Philla neki projekat za ko zna koju buducnost,samo pikovi druge runde koji se kasnije trejdaju za opet neke pikove.Embiid je tu veci upitnik,niko ne zna kad ce se vratiti,nema ni nekog updatea o njegovom stanju nit ista..Jos su sad tu Okafor i Towns koje opet "ne mozes propustiti" i dokle to onda vodi?!NEZALAGANJE je napisao/la:Pratis li mi napredak Noela druze?Ovo sto radi zadnjih nekoliko tekmi je ono cemu su se svi i nadali kad su ga draftovali...
Slatina Bog i batina
Noel je uz Elfrida Paytona dozivio najveci procvat tokom sezone,vidi se da se to pozolilo u njihovim glavama,mnogo su opusteniji,sigurniji u igrama,nevezano za statistiku itd
Jedino sto me kod Noela brine sto on izgleda kao neka hodajuca povreda,one tanke nogice,kako doskace....ali nadam se da je zavrsio sa ozbiljnijim povredama
A Embid jeste upitnik veliki,ono ili je novi Oden ili franshizni centar,bilo je nekih klipova sa zagrijavanja,sutevi,zakucavanaj kroz noge i slicno,dosta dobro izgleda,mobilan je poprilicno,sada vidjecemo sta ce se izroditi iz njega..
A draft ako izvuku prvi pik Okafor i KAT su mamac samo takav,ali to im ne treba pored ove dvojice,dok bi im Mudiay kao narucen dosao,mada bi se Okafor uklopio pored Noela samo tako,pa mozda Embida poslati negdje za nekog playa,rizikovati pa sta bude...
Ma Sam Hinkie je lud sto se tog mixanja tice,bice tu svega..
Jedino sto me kod Noela brine sto on izgleda kao neka hodajuca povreda,one tanke nogice,kako doskace....ali nadam se da je zavrsio sa ozbiljnijim povredama
A Embid jeste upitnik veliki,ono ili je novi Oden ili franshizni centar,bilo je nekih klipova sa zagrijavanja,sutevi,zakucavanaj kroz noge i slicno,dosta dobro izgleda,mobilan je poprilicno,sada vidjecemo sta ce se izroditi iz njega..
A draft ako izvuku prvi pik Okafor i KAT su mamac samo takav,ali to im ne treba pored ove dvojice,dok bi im Mudiay kao narucen dosao,mada bi se Okafor uklopio pored Noela samo tako,pa mozda Embida poslati negdje za nekog playa,rizikovati pa sta bude...
Ma Sam Hinkie je lud sto se tog mixanja tice,bice tu svega..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa njemu i ne treba nesto taj sut s poludistance,ako Embiid bude tu za kojeg cujem da ce biti spreman za narednu sezonu.Slatinash_7 je napisao/la:Ispratio sam nesto,zadovoljan sam,mijenjam polako misljenje,trade je dakako bio opravdan jer plejeva ima na sve strane,ali mi je ovaj i dalje tanak fizicki i u sutu sa distance iako ga je dosta popravio i haman da ce ga popraviti jos..Meni samo smeta sto je Philla neki projekat za ko zna koju buducnost,samo pikovi druge runde koji se kasnije trejdaju za opet neke pikove.Embiid je tu veci upitnik,niko ne zna kad ce se vratiti,nema ni nekog updatea o njegovom stanju nit ista..Jos su sad tu Okafor i Towns koje opet "ne mozes propustiti" i dokle to onda vodi?!NEZALAGANJE je napisao/la:Pratis li mi napredak Noela druze?Ovo sto radi zadnjih nekoliko tekmi je ono cemu su se svi i nadali kad su ga draftovali...

Uff nebi se slozio da ima mjesta za svu trojicu,jer realno ne mozes uzeti Okafora i koristiti ga ko sestog igraca,ili Embida kojeg cekas godinu dana,toliko hypa oko njega i njga drzati na klupi ko sestrog igraca,ili Noela koje igra odlicno preseliti ga na klupu..to otpada definitivno,jednostavno ili Okafora pa neki trejd pravidi sa Embidom,ili jednostavno samo na Noela i Embida dodati Mudiya-a ili Russela i cao...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Itekako ima mjesta za svu trojicu.Nijedna ozbiljna ekipa ne moze startati 2 rookie igraca na centarskim pozicijama,ma kako talentovani oni bili.Razlog tome je sto s koledza vise ne dolaze gotovi produkti kao nekada,vec izlaze potencijali.Treba im vise vremena.Takodje,kad se tome doda pomenuta historija povreda ove dvojice koji su vec tu,minuta ima sasvim dovoljno za sve.ozy je napisao/la:Uff nebi se slozio da ima mjesta za svu trojicu,jer realno ne mozes uzeti Okafora i koristiti ga ko sestog igraca,ili Embida kojeg cekas godinu dana,toliko hypa oko njega i njga drzati na klupi ko sestrog igraca,ili Noela koje igra odlicno preseliti ga na klupu..to otpada definitivno,jednostavno ili Okafora pa neki trejd pravidi sa Embidom,ili jednostavno samo na Noela i Embida dodati Mudiya-a ili Russela i cao...

- Slatinash_7
- Kontakt:
Za kvalitetne igrace uvijek ima mjesta,samo sto mi Philla baca na neku old school ekipu,kao centri,duzina i odbrana a realno su premladi da to izguraju sada i zato ne prizeljkujem da draftaju jos jednog centra..Njima treba neko da razvuce reket s obzirom da Saric ni ove sezone nece u NBA 99%.I trebaju vise da se rjesavaju skarta,svaku petu utakmicu pokusavaju nekoga progurati pa im onda ovi koji su se ustalili ispadaju iz ritma..Brown mi iskreno nije toliko dobar trener,mozda da se vrati Larry bilo bi bolje,no materijala za svijetlu buducnost ima..NEZALAGANJE je napisao/la:Itekako ima mjesta za svu trojicu.Nijedna ozbiljna ekipa ne moze startati 2 rookie igraca na centarskim pozicijama,ma kako talentovani oni bili.Razlog tome je sto s koledza vise ne dolaze gotovi produkti kao nekada,vec izlaze potencijali.Treba im vise vremena.Takodje,kad se tome doda pomenuta historija povreda ove dvojice koji su vec tu,minuta ima sasvim dovoljno za sve.ozy je napisao/la:Uff nebi se slozio da ima mjesta za svu trojicu,jer realno ne mozes uzeti Okafora i koristiti ga ko sestog igraca,ili Embida kojeg cekas godinu dana,toliko hypa oko njega i njga drzati na klupi ko sestrog igraca,ili Noela koje igra odlicno preseliti ga na klupu..to otpada definitivno,jednostavno ili Okafora pa neki trejd pravidi sa Embidom,ili jednostavno samo na Noela i Embida dodati Mudiya-a ili Russela i cao...Tu bi mogao biti problem ega samo,jer bi neko ipak morao na klupu,ali Brown bi to sredio,jer je on skola SAS.
To je plan za pocetak...Naravno,nakon 2-3 sezone bi se vidjelo ko je ko, kakvi se ugovori mogu dati i koga treba zadrzati...
Slatina Bog i batina
Nema logike drzati takve potencijale na klupi,tu nema razvijanja sve trojice,jedan ce ispastati to je sigurno.
Zamisli,startaju Embid i Noel i igraju odlicno i sada ti trebas izvuci Embida na 20 min da bi dobio Okafor minute,ili ih konstantko mixati i sjeckati im minute,a ego im je ogroman..to ne ide i vjerovatno bi to puklo u vrlo kratkom periodu
Zamisli,startaju Embid i Noel i igraju odlicno i sada ti trebas izvuci Embida na 20 min da bi dobio Okafor minute,ili ih konstantko mixati i sjeckati im minute,a ego im je ogroman..to ne ide i vjerovatno bi to puklo u vrlo kratkom periodu
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Normala da ce im se sjeckati minute i niko se ne vadi iz igre po 20min.Kad imas trojicu to je milina rotirati.Uvodis jednog,izvodis drugog,uvodis drugog, izvodis treceg i tako u krug.Utakmicu zavrsavaju oni koji su imali bolju noc i koji imaju bolji match up,jer je tim ispred pojedinca.Vrlo jednostavno.Takodje,ne mozes Embiida sa ovakvom povredom igrati vise od 25min.Znaci ostaju 23min plus vrijeme koje Noel bude na klupi.To je i vise nego dovoljno minuta za npr. Okafora s klupe i itekako dovoljno da se razvije.Kao sto vec rekoh,Brown ce to drzati pod kontrolom,jer kod njega nema zaj.ebancije i jedan je od najboljih trenera kad je razvijanje igraca u pitanju.Dovoljno je samo pogledati koliko su u ovom njegovom vremenu napredovali igraci poput Wrotena,Covingtona,Noela....ozy je napisao/la:Nema logike drzati takve potencijale na klupi,tu nema razvijanja sve trojice,jedan ce ispastati to je sigurno.
Ma ne ide to bas tako to su malo dublje stvari,ego je u pitanju,visoki pikovi,preveliki potencijali da bi igrali po 20 min u narednim godinama...to jednostavno ne ide,pa evo ti donekel primjer Durant/Wesbrok/Harden...ne ide to i svako ce ti reci da Okafor/Embid/Noel nemaju sta traziti zajedno u ekipi i steta je da guse jedan drugog
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Taj primjer sto si naveo je totalno pogresan...Itekako su mogli funkcionisati i funkcionisali su zajedno i da su opstali,vjerovatno bi vec imali i titulu da je samo igranje bilo u pitanju.Problem je bio salary cap i 4. igrac(Ibaka) za kojeg su odlucili da vise koristi ekipi,pa nisu mogli platiti svu cetvoricu,a isti se javio zato sto KD,RW i JH nisu mogli pruziti jednako dobru igru u odbrani.To ovdje ne bi bio problem,jer su ova trojica(na papiru) kompatibilni jedni s drugim u pogledu relacije odbrana-napad.Druga stvar, ponavljam je vec nekoliko puta,ali je izgleda ignorises,Brown je strasan autoritet i ega ce biti pod kontrolom.Ne budu li bila,bice trejd tog nezadovoljnika.To da guse jedan drugog je spekulacija,jer bez igre na parketu o tome se ne moze raspravljati,mada je i cijela ovo prica SBBKBB.Nadalje,rekao sam da bi imao naredne 3 god min. ovakva 3 igraca prakticno za dz,a to je dovoljan period da se uradi procjena kakav je ko i kome se moze ponuditi jak ugovor,a da pri tome ne uzdrmas ekipu,jer onaj koji nije dostigao ocekivano,nece previse ni faliti.25-30min svake noci za rookie/sophmore igraca i vise nego dovoljno za razvoj,jer npr.Wiggins bez konkurencije u MIN igra 35min.ozy je napisao/la:Ma ne ide to bas tako to su malo dublje stvari,ego je u pitanju,visoki pikovi,preveliki potencijali da bi igrali po 20 min u narednim godinama...to jednostavno ne ide,pa evo ti donekel primjer Durant/Wesbrok/Harden...ne ide to i svako ce ti reci da Okafor/Embid/Noel nemaju sta traziti zajedno u ekipi i steta je da guse jedan drugog
- bvb09_manijak
- Kontakt:
Nek se samo pise na ovoj temi
Ima nas dosta simpatizera Sixersa, samo sto smo trenutno u sjeni, nema se sta pametno napisat kad onaj ludjak Hinkie vazda trejduje najbolje igrace. Cak sam citao na Sixers Nation da ce na ljeto razmotrit ponude i za Embida, pa haj ga znaj
Valjda uspije napravit ekipu makar za playoff, ne bi to trebalo bit toliko tesko.
Jbg dosadan playoff zadnjih godina otkako nas nema... Vi sto pratite koledz kosarku da mi odgovorite, koga bi mogli uzet na draftu od ovih bekovskih pozicija il mozda na poziciji playa, posto sumnjam da cemo dobit tako visok pik da uzmemo ovog Okafora

Valjda uspije napravit ekipu makar za playoff, ne bi to trebalo bit toliko tesko.

Jbg dosadan playoff zadnjih godina otkako nas nema... Vi sto pratite koledz kosarku da mi odgovorite, koga bi mogli uzet na draftu od ovih bekovskih pozicija il mozda na poziciji playa, posto sumnjam da cemo dobit tako visok pik da uzmemo ovog Okafora

"Pobjeda pripada najupornijima." (NAPOLEON BONAPARTE)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.