Safet Sušić - Pape

johnnyHZ
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la johnnyHZ » 03 jan 2010, 00:43

KONGO je napisao/la:
harishp je napisao/la:Koga jos pametnog izjave zanimaju.
Rezultati su bitni.
A da se do toga dodje treba onda covjeka pustiti na miru da radi.
Boli mene briga da li je ovaj jeo graha cuce ili trisnje.Da li su mu mohune bile u tepsiji sa kajmakom ili mu je hanuma napravila samo kalju.
Sto se tice izjava zar vam vise nije Cirkan dodijao sa tim.
Pape nikad nije bio ''orator''sva njegova prica se vodila na terenu.
Tako da ce ove gluposti o njegovim izjavama dobrim ili losim prepricavati oni ljudi koji ga ne poznaju i nikada ga nisu gledali na djelu.A takvima je najbolje onda i ne pisati.
Niko od njega ne trazi da pravi neku euforicnu atmosferu, ili da bude Ciro br. 2. Jednostavno treba da bude profesionalniji, te da ne ponizava one s' kojima ce sutra raditi.

On trenutno rezultata nema a kad ih bude imao sigurno cu imati komentar na iste. On je dosao kao slobodan trener, i jedino za sto ga mogu i imam pravo kritikovati jesu njegove izjave.

O njegovoj proslosti necu da pisem previse. Svaka cast kao igracu, LEGENDA. Kao trener nije imao NIKAKAV USPIJEH, i s' razlogom je bio strucnjak bez posla.
Nije tačno da Pape nije imao nikakvog uspjeha kao trener. ).

Prvi posao mu je bio u Cannesu u sezoni 1994-95, a ostvario je plasman u Intertoto kup. A u toj sezoni, u prvom kolu Kupa UEFA je izbacio turski Fenerbahče ukupnim rezultatom 9:1 (4:0, 5:1).

Od 1996. do 1998. godine vodio turski Istanbulspor, ekipu koja je godinu ranije ušla u Prvi ligu Turske, a on ih je odveo 1997. do 6. mjesta, a godinu dana kasnije do 4. mjesta i plasmana u Evropu.

Kasnije je vodeći Al Hilal Riyad 2000. godine osvojio Superkup Azije, te Arapski Kup Kupova.

Posljednji klub za koji je Pape radio je bio Ankaraspor u sezoni 2007/08, došao je tamo u 25. kolu u trenutku kada je Ankaraspor bio na 15. mjestu na tabeli, a Pape ih je vodio do kraja i završio na DESETOM mjestu. Nakon čega je sam otišao, jer nije bio zadovoljan ambicijama kluba.
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 jan 2010, 04:19

Ma djabe je to sve pisati.Uvijek ce se ''naci pametna glava''koja daleko od svega ovog pise.
Svi su pametni,svi nesto znaju,svi bi nesto htjeli da pravo urade.
A kad dodje vrijeme nigdje nikoga nestali u misju rupu.Ili iz debelog hlada nastave da pametuju.
Ako se neko prihvatio ovoga onda ga treba podrzati.A ne ko hinje i zadnji uhljupi.
Ionako vecinu niko i ne zarezuje.Savez radi svoj posao a psi laju na karavane.
Za 5.000 eura dovesti selektora koji ce nas odvesti na velika takmicenja i jos mu gledati kakav je patriota,koje uspjehe ima itd i na kraju mora i da lijepo ''pjeva''.Dobar crtani nema sta. :roll:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 03 jan 2010, 07:25, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 03 jan 2010, 07:02

harishp je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Za razliku od predhodnih selektora, Susic ce ici po Evropi trazeci potencijalne reprezentativce. Uvjeren sam u to jel on zeli, svakako, uspjeh ove drzave. Bilo bi zaista lijepo kada bi uspjeo vratiti Papca mada sumljam da ce on pristati da igra ponovo za reprezentaciju. Ipak cu ponoviti : Netreba nikoga moliti da igra za nas! Svaki igrac koji zeli da igra za BIH je dobrodosao a ako mu je BIH u drugom planu onda tu treba i da ostane! Ja licno nisam 100% uvjeren da Seferovic hoce stvarno da igra za BIH. Ako zaista zeli da igra za svoju zemlju, onda prvo treba biti pozvan u mladu selekciju pa tek onda u A reprezentaciju. Ne vidim zasto bi jedan igrac od 16-17 godina zasluzio da bude odmah prebacen u A selekciju. Pa zar je on toliko dobar da moze vec sad igrati zajednom sa Dzekom, Muslimovicem itd???
On mora da promijeni ''sportsko drzavljanstvo'' kad to uradi potpuno je svejedno u kojoj ce selekciji da igra.
Slazem se, al treba sto prije sredit mu to drzavljanstvo, i da pocne da igra za mladu reprezentaciju, samo da pocne jer momak je zezotki kvalitet i sigurno ce u buducnosti biti koristan aBd ;)
mB!

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 03 jan 2010, 10:06

johnnyHZ je napisao/la:
KONGO je napisao/la:
harishp je napisao/la:Koga jos pametnog izjave zanimaju.
Rezultati su bitni.
A da se do toga dodje treba onda covjeka pustiti na miru da radi.
Boli mene briga da li je ovaj jeo graha cuce ili trisnje.Da li su mu mohune bile u tepsiji sa kajmakom ili mu je hanuma napravila samo kalju.
Sto se tice izjava zar vam vise nije Cirkan dodijao sa tim.
Pape nikad nije bio ''orator''sva njegova prica se vodila na terenu.
Tako da ce ove gluposti o njegovim izjavama dobrim ili losim prepricavati oni ljudi koji ga ne poznaju i nikada ga nisu gledali na djelu.A takvima je najbolje onda i ne pisati.
Niko od njega ne trazi da pravi neku euforicnu atmosferu, ili da bude Ciro br. 2. Jednostavno treba da bude profesionalniji, te da ne ponizava one s' kojima ce sutra raditi.

On trenutno rezultata nema a kad ih bude imao sigurno cu imati komentar na iste. On je dosao kao slobodan trener, i jedino za sto ga mogu i imam pravo kritikovati jesu njegove izjave.

O njegovoj proslosti necu da pisem previse. Svaka cast kao igracu, LEGENDA. Kao trener nije imao NIKAKAV USPIJEH, i s' razlogom je bio strucnjak bez posla.
Nije tačno da Pape nije imao nikakvog uspjeha kao trener. ).

Prvi posao mu je bio u Cannesu u sezoni 1994-95, a ostvario je plasman u Intertoto kup. A u toj sezoni, u prvom kolu Kupa UEFA je izbacio turski Fenerbahče ukupnim rezultatom 9:1 (4:0, 5:1).

Od 1996. do 1998. godine vodio turski Istanbulspor, ekipu koja je godinu ranije ušla u Prvi ligu Turske, a on ih je odveo 1997. do 6. mjesta, a godinu dana kasnije do 4. mjesta i plasmana u Evropu.

Kasnije je vodeći Al Hilal Riyad 2000. godine osvojio Superkup Azije, te Arapski Kup Kupova.

Posljednji klub za koji je Pape radio je bio Ankaraspor u sezoni 2007/08, došao je tamo u 25. kolu u trenutku kada je Ankaraspor bio na 15. mjestu na tabeli, a Pape ih je vodio do kraja i završio na DESETOM mjestu. Nakon čega je sam otišao, jer nije bio zadovoljan ambicijama kluba.

Vidis ovo je najbolji post do sad,svaka cast za informacije. Pape je relativno mlad treener i logicno je da nije mogao odmah da vodi neke jace klubove...treba legendi dati sansu.
Ne daj se Safete!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 03 jan 2010, 19:16

Evo maloprije sam procitao da Pape zeli vratiti Hasana i Papca u nasu repku.Kad bi to uspio ostvarit ja bih mu digao spomenik.Tad bi bili jos jaci za dvojicu sjajnih igraca.Nadam se da ce obavit razgovor, a ne da samo prica suplje.Treba sad covjeka podrzat i biti uz njega, mislim da ce mu trebat podrska.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 jan 2010, 19:37

rob do bagro je napisao/la:Evo maloprije sam procitao da Pape zeli vratiti Hasana i Papca u nasu repku.Kad bi to uspio ostvarit ja bih mu digao spomenik.Tad bi bili jos jaci za dvojicu sjajnih igraca.Nadam se da ce obavit razgovor, a ne da samo prica suplje.Treba sad covjeka podrzat i biti uz njega, mislim da ce mu trebat podrska.
Poslusat ce i Hasanov stav. Tako Pape, a ne ko ostali, obecaju pa nista od toga.

Joj Braco bi nam leg'o ko budali samar :lol:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 03 jan 2010, 19:39

Adinjo je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Evo maloprije sam procitao da Pape zeli vratiti Hasana i Papca u nasu repku.Kad bi to uspio ostvarit ja bih mu digao spomenik.Tad bi bili jos jaci za dvojicu sjajnih igraca.Nadam se da ce obavit razgovor, a ne da samo prica suplje.Treba sad covjeka podrzat i biti uz njega, mislim da ce mu trebat podrska.
Poslusat ce i Hasanov stav. Tako Pape, a ne ko ostali, obecaju pa nista od toga.

Joj Braco bi nam leg'o ko budali samar :lol:
Uspjet ce Pape u svojoj namjeri, samo ako bude htio! :D :mrgreen:
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 jan 2010, 19:48

Kako bi mi bilo drago da se Hasan vrati. Zasluzio je taj covjek da igra neko prvenstvo sa svojom drzavom.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 03 jan 2010, 19:53

DeepPurple je napisao/la:
bayer 04 je napisao/la:Najbolje je rekao jedan moj profesor...
Kaže:"Možda je Barbarez loš trener,a možda i dobar-to ne znamo,ali za Sušića znamo da je loš"!!! ;)
dok se to mozda ''skonta''prodje dvije ili cetiri godine. :roll:
trener koji u dva susreta nakanta u kupu uefa u dvije utakmice fenerbahce sa 9-1 ili sa bilo s kim osvoji azijski kup.
treba prvo biti neupucen i onda lud i nazvati ga losim trenerom.
mora da je profesor muzickog vaspitanja :lol:
:lol:

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 03 jan 2010, 19:56

Meni je drago sto je Susic selektor.. imam povjerenja u njega.. al' se bojim da ce ga ova djubrad unisititi :evil:
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 03 jan 2010, 20:10

trebo bi on vratiti i Barbareza da igra,,,,,,, :mrgreen: :mrgreen: pomogo bi nam dosta!!!!!!!!! ma dosta je vise takvih cas hoce da igraju cas nece,,,,,, ova repka kakva je bila ove kvali je dovoljno jaka da ode na EP i bez izdajica!!!!!!!!!!!! treba traziti mlade nade!!! Safete sve najbolje nemoj nas iznevjeriti!!!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 03 jan 2010, 20:18

zar se hasan nije odreko drzavljanstva ili nesto u tom fazonu?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 03 jan 2010, 20:37

vrebac86 je napisao/la:trebo bi on vratiti i Barbareza da igra,,,,,,, :mrgreen: :mrgreen: pomogo bi nam dosta!!!!!!!!! ma dosta je vise takvih cas hoce da igraju cas nece,,,,,, ova repka kakva je bila ove kvali je dovoljno jaka da ode na EP i bez izdajica!!!!!!!!!!!! treba traziti mlade nade!!! Safete sve najbolje nemoj nas iznevjeriti!!!!!!
moj glupane, plače mi se kad vidim kakvih budala ima :evil: dbg nam svi igrači bili ko Hasan i Papac tek bi nam onda repka bila kako treba, a dok je ovoliki broj zaostalih ljudi u našoj zemlji, poput tebe koji se i dan danas lože na mikada loše nam se piše
Strauss Junior

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 03 jan 2010, 20:45

nick je napisao/la:zar se hasan nije odreko drzavljanstva ili nesto u tom fazonu?
on se sportskog bih drzavljanstva nemoze nikada odreci.ali suvise je lose ucinjeno prema tom momku.
sto od strane navijaca,sto od trenercica koji su vjezbali strogocu nad njim.
on sad isto izbiva zbog ozlijeda u juventusu.nedao bog da je kojim slucajem sad u repci.bilo bi eno ga nece da igra.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 jan 2010, 20:53

Safet je prije par godina sva raspoloziva sredstva ukljucio da ponovo aktivira Baljica u svoj tim.Da ga odmakne od mikrofona i da pokaze sta zna a ujedno i pomogne BIH repci.Jer tada je imao nekih 33 godine znaci mogao je jos.
Ali Balja je vec tada totalno bio neozbiljan tako da je na neki nacin i iskaljao obraz Papetu svojim nedolascima na trening i ostalo.Tojest vratio se harmonici.Papeta treba ostaviti u miru da radi a ne pametovati sa izjavama.
Nije Pape Show- man ili pajac kao Cirkan.Taj je uvijek izbjegavao puno price za mikrofonom a vise radio na terenu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 03 jan 2010, 21:04

nick je napisao/la:zar se hasan nije odreko drzavljanstva ili nesto u tom fazonu?
on se sportskog bih drzavljanstva nemoze nikada odreci.ali suvise je lose ucinjeno prema tom momku.
on sad isto izbiva zbog ozlijeda u juventusu.nedao bog da je kojim slucajem sad u repci.bilo bi eno ga nece da igra.
Ciro je nekoliko puta ponovio da je Hasan uzeo Njemacko drzavljanstvo i odrekao se Bosanskog te iz tog razloga se sva prica oko povratka Hasana u reprezentaciju zavrsava u startu.
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 jan 2010, 21:13

Sta je sve Cirkan rekao :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 jan 2010, 21:32

moustapha je napisao/la:
Ciro je nekoliko puta ponovio da je Hasan uzeo Njemacko drzavljanstvo i odrekao se Bosanskog te iz tog razloga se sva prica oko povratka Hasana u reprezentaciju zavrsava u startu.
Upravo ovo kad procitas, dovoljno je. Cuj Ciro je ponovio. Pa ko je on vise koji qurac, pa covjek sta god kaze i sta god izadje iz njegovih usta je cista laz. To je samo bila njegova foluska da ne bi isao da prica sa Hasanom. Mani se toga ziv bio. Eto vidjecemo kad mu Pape ode, hoceli to biti problem ako ne bude htio da igra.

BTW, meni se stvarno gade neki pojedini ljudi gore iznad, sta su svasta mogli da napisu za tog Hasana. To samo najveci retardi mogu tako reci, ljudi beez mozga, i imalo kulture.

Mi, kalibar igraca kakav je Hasan necemo jos imati za narednih 100 godinaa, a oni nek sviraju o nekim izdajama, i sl.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zavidovićanin
Kontakt:

Post Postao/la Zavidovićanin » 03 jan 2010, 21:40

Iz Zavidovica sam, a tu je Safet i poceo karijeru i rodio se, ali taj grad nikad nije spomenuo nigdje, jednostavno stidi ga se, nikada nije donirao ni loptu ovom klubu koji se "drzi" u drugoj ligi federacije...Mislim da covjek koji se stidi svog grada i nije nesto...Mozda sam malo promjenio temu ali samo da kazem kakav je on prema Zavidovicima bio a i bit ce te da ga 90% Zavidovicana mrze medju njima i ja

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 jan 2010, 21:44

Bio je i Kodro razgovarao kao i Bola pa je ostao nedorecen.Ustvari jednom je smrljao pitajte ga sami ako vas toliko zanima.
Braci se isuvise nakupilo pogotovo na zadnjem mecu na Kosevu protiv Francuske.
Ono je definitivno bila bruka i sramota.I kad se pitaju zasto igraci izbjegavaju Kosevo i svi zele na BP.
P.S za Zavidovice i Papeta ne rasprdzavaj ti to digitron uzeo pa cekirao po cumurani ili drugim djelovima Zavidovica :roll:
Tacno 90%.Bas si precizan :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.