Nije tačno da Pape nije imao nikakvog uspjeha kao trener. ).KONGO je napisao/la:Niko od njega ne trazi da pravi neku euforicnu atmosferu, ili da bude Ciro br. 2. Jednostavno treba da bude profesionalniji, te da ne ponizava one s' kojima ce sutra raditi.harishp je napisao/la:Koga jos pametnog izjave zanimaju.
Rezultati su bitni.
A da se do toga dodje treba onda covjeka pustiti na miru da radi.
Boli mene briga da li je ovaj jeo graha cuce ili trisnje.Da li su mu mohune bile u tepsiji sa kajmakom ili mu je hanuma napravila samo kalju.
Sto se tice izjava zar vam vise nije Cirkan dodijao sa tim.
Pape nikad nije bio ''orator''sva njegova prica se vodila na terenu.
Tako da ce ove gluposti o njegovim izjavama dobrim ili losim prepricavati oni ljudi koji ga ne poznaju i nikada ga nisu gledali na djelu.A takvima je najbolje onda i ne pisati.
On trenutno rezultata nema a kad ih bude imao sigurno cu imati komentar na iste. On je dosao kao slobodan trener, i jedino za sto ga mogu i imam pravo kritikovati jesu njegove izjave.
O njegovoj proslosti necu da pisem previse. Svaka cast kao igracu, LEGENDA. Kao trener nije imao NIKAKAV USPIJEH, i s' razlogom je bio strucnjak bez posla.
Prvi posao mu je bio u Cannesu u sezoni 1994-95, a ostvario je plasman u Intertoto kup. A u toj sezoni, u prvom kolu Kupa UEFA je izbacio turski Fenerbahče ukupnim rezultatom 9:1 (4:0, 5:1).
Od 1996. do 1998. godine vodio turski Istanbulspor, ekipu koja je godinu ranije ušla u Prvi ligu Turske, a on ih je odveo 1997. do 6. mjesta, a godinu dana kasnije do 4. mjesta i plasmana u Evropu.
Kasnije je vodeći Al Hilal Riyad 2000. godine osvojio Superkup Azije, te Arapski Kup Kupova.
Posljednji klub za koji je Pape radio je bio Ankaraspor u sezoni 2007/08, došao je tamo u 25. kolu u trenutku kada je Ankaraspor bio na 15. mjestu na tabeli, a Pape ih je vodio do kraja i završio na DESETOM mjestu. Nakon čega je sam otišao, jer nije bio zadovoljan ambicijama kluba.