EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

omar33
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije

Post Postao/la omar33 » 06 feb 2010, 00:31

Kako je fino procitat naslov 'ZLATNI LJILJANI' ;)
Moze li mi neko reci koji to otocki mediji ne prizeljkuju BiH ili su to clanak napravili na osnovu komentara posjetilaca odredjenih natpisa, tekstova u engleskim medijima?
Zadnja izmjena: omar33, dana/u 06 feb 2010, 00:33, ukupno mijenjano 2 puta.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 06 feb 2010, 00:32

The Game je napisao/la:
MinistaR je napisao/la:Ma Srbija i BiH, to su moje zemlje, neka priča ko šta hoće.

Naprijed Zmajevi, naprijed Orlovi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
napred orlovi, vako je pravilno :D :D :D :D :D :D
Može bit bidne...Ma, ok, ne bih baš ekavski, nije došlo do toga. ;)

Ne,fakat, volim obje reprezentacije i ne bi moje bolesno srce izdržalo te mečeve. Dakle, očekujem BiH u jednoj, Srbiju u drugoj skupini. A, ako ćemo se već i suprostaviti, može u finalu krajem augusta 2012. godine.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 06 feb 2010, 00:34

omar33 je napisao/la:Kako je fino procitat naslov 'ZLATNI LJILJANI' ;)
Moze li mi neko reci koji to otocki mediji ne prizeljkuju BiH ili su to clanak napravili na osnovu komentara posjetilaca odredjenih clanaka u engleskim medijima?
Nije izmišljeno, proogooglaj malo i bit će ti jasno. Britanski mediji su vrh, ima ih mnogo, ne radi se o Mirroru, TheSunu, Goalu i onima koje vjerovatno posjećuješ.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 06 feb 2010, 00:39

MinistaR je napisao/la:
The Game je napisao/la:
MinistaR je napisao/la:Ma Srbija i BiH, to su moje zemlje, neka priča ko šta hoće.

Može bit bidne...Ma, ok, ne bih baš ekavski, nije došlo do toga. ;)

Ne,fakat, volim obje reprezentacije i ne bi moje bolesno srce izdržalo te mečeve. Dakle, očekujem BiH u jednoj, Srbiju u drugoj skupini. A, ako ćemo se već i suprostaviti, može u finalu krajem augusta 2012. godine.
Ma bezze ja to malo,
Ne bi ni ja volio Srbiju, ne zbog navijanja vec zato sto bi nas otresli samo tako.
Kad bi se kosarka na Euru igrala, onda bi drugo bilo ;) ;)

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 06 feb 2010, 00:42

The Game je napisao/la:

Dje si ba srbijanac(da nekazem hebachh , posto vidim da satra tu trebu pa makar i virtuelno), pazi ti da tvoji orlovi u sudaru sa zmajevima ne postanu orlici :D

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 06 feb 2010, 00:59

sahbaz2509 je napisao/la:
The Game je napisao/la:

Dje si ba srbijanac(da nekazem hebachh , posto vidim da satra tu trebu pa makar i virtuelno), pazi ti da tvoji orlovi u sudaru sa zmajevima ne postanu orlici :D
Nedo Bog da su moji orlovi.
Jesi procitao ove postove sto smo ja i ministar pisali i znas li salu :?: :?: :?: :?: :?:

omar33
Kontakt:

Post Postao/la omar33 » 06 feb 2010, 01:24

MinistaR je napisao/la:
omar33 je napisao/la:Kako je fino procitat naslov 'ZLATNI LJILJANI' ;)
Moze li mi neko reci koji to otocki mediji ne prizeljkuju BiH ili su to clanak napravili na osnovu komentara posjetilaca odredjenih clanaka u engleskim medijima?
Nije izmišljeno, proogooglaj malo i bit će ti jasno. Britanski mediji su vrh, ima ih mnogo, ne radi se o Mirroru, TheSunu, Goalu i onima koje vjerovatno posjećuješ.
ne kazem da je izmisljeno, a vec sam google-o al nisam nasao pa zato i pitam :mrgreen:
ako nije neko od navedenih, a ti vec znas daj i nama da vidimo izvor tih informacija.
jer ako englezi spominju zlatne ljiljane (znaci da ljudi znaju i barataju pravim nazivom nasih reprezentativaca) a ne nekakve zmajeve kao vi sa sportsport.a, pravo bih volio vidjeti to ;)
hvala

i izvinite za off topic. a sto se tice eura 2012-e, ko god nam bude u grupi nase je lagano prvo mjesto. zivi bili pa vidjeli ;)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 06 feb 2010, 01:38

omar33 je napisao/la: ne kazem da je izmisljeno, a vec sam google-o al nisam nasao pa zato i pitam :mrgreen:
ako nije neko od navedenih, a ti vec znas daj i nama da vidimo izvor tih informacija.
jer ako englezi spominju zlatne ljiljane (znaci da ljudi znaju i barataju pravim nazivom nasih reprezentativaca) a ne nekakve zmajeve kao vi sa sportsport.a, pravo bih volio vidjeti to ;)
hvala

i izvinite za off topic. a sto se tice eura 2012-e, ko god nam bude u grupi nase je lagano prvo mjesto. zivi bili pa vidjeli ;)
With a population consisting of just four-and-a-half million people this is a nation that is punching above its weight in football. The Golden Lilies finished second in their World Cup qualifying group ahead of Turkey and Belgium. Safet Susic’s side were unlucky to lose both matches one-nil to Portugal in the play-offs and boast a formidable attacking trident including Wolfsburg duo Edin Dzeko and Zvjezdan Misimovic plus Hoffenheim hitman Vedad Ibisevic.

Others in Pot 3: Israel, Bulgaria, Finland, Republic of Ireland, Northern Ireland, Austria, Scotland

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 06 feb 2010, 01:55

1.Francuska
2.Svedska
3.BiH
4.Litvanija
5.Estonia
6.San Marino
× Plava krv ispod koze ×

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 06 feb 2010, 01:58

Ako cemo pravo, ja mislim da nebi bilo lose kada bismo dobili u grupi 2-3 reprezentacije koje odavno nisu vidjele SP ili EP ili koje odavno nisu dobro odigrale na velikom takmicenju. Ja tu vidim nasu sansu da ih savladamo ukoliko ih uopste dobijemo u grupi. Mislim na ove selekcije : Latvija, Vels, Norveska, Svedska, Madjarska, Rumunija. Nemoze se reci da su to slabe ekipe ali su to reprezentacije s kojima bismo se mogli nositi u grupi i s kojima bismo sigurno dosli do makar jednog trijumfa. Naravno, to neznaci da ih smijemo lahko otpisati. Od ovih jacih selekcija iz Pot 1, najbolji protivnik bi bila selekcije Francuske. Susic njih poznaje odlicno i siguran sam da bi Francuzi tesko uspjeli da nas savladaju. Imaju jaku reprezentaciju mada su puno slabiji nego sto su prije bili.

VIDJECEMO! 8-)

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 06 feb 2010, 02:30

MaliMemo je napisao/la:1.Francuska
2.Svedska
3.BiH
4.Litvanija
5.Estonia
6.San Marino
Idealno, ako ovako dodje ja te dolazim licno castiti picem koje hoces od marku :D
Tracy McGrady!!!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 06 feb 2010, 02:33

Edo_Majka je napisao/la:
MaliMemo je napisao/la:1.Francuska
2.Svedska
3.BiH
4.Litvanija
5.Estonia
6.San Marino
Idealno, ako ovako dodje ja te dolazim licno castiti picem koje hoces od marku :D
Meni ovo nije neka skupina, doduše sve ok ali ovaj drugi šešir, što baš Švedsku, ima i lošijih :)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 feb 2010, 02:47

Pa Svedska zato sto su to dvije domace utakmice,eto zasto.
A i Ibrahimson se vjerovatno oprostio od repke.Pukli bi ko guma.
Sa Francuzima se nebi zaebavao ko god im od normalnijih selektora dodje umjesto onog kloca.
To ce biti opet vrlo gadna repka.
Od prvog sesira Rusi i Hrvati,sve ostalo zijan.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 06 feb 2010, 03:56

harishp je napisao/la:Pa Svedska zato sto su to dvije domace utakmice,eto zasto.
A i Ibrahimson se vjerovatno oprostio od repke.Pukli bi ko guma.
Sa Francuzima se nebi zaebavao ko god im od normalnijih selektora dodje umjesto onog kloca.
To ce biti opet vrlo gadna repka.
Od prvog sesira Rusi i Hrvati,sve ostalo zijan.

:D :D :D :D Gledaj samo rezona kako frajer razmislja , neigra ibrahimovic i to odmah znaci da bi Svedska pukla od nas, jel to ono ko sto je portugal trebao pukanti jer RONALDO nije igrao?Jel ti znas da Svedska kamenu odbranu, kako je njima tesko zabit gol , pogotovo kad se brane i zatvoreno igraju?A nama je najgore igrati protiv ekipa koje se brane ( naravano neracunajuci ekipe iz 5 ili 6 jakosne skup[ine, oni ce se uvjek braniti)ili igraju dobar defenzivan fudbal a tu spada i svedksa, danska,grcka.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 feb 2010, 04:53

Rezon tvoj je da bi ti napravio pizdariju kad bi dobili San Marino,Luxemburg,Andoru i tako te,jer zaboga i oni bi se branili :mrgreen: .
Svedskoj je Ibrahimson na velikim takmicenjima bio pola repke.To i corav vidi.Ne mijesaj kruske i jabuke kod Portugala je druga prica.Sa onakvom desetkovanom ekipom bi nas i Slovenci itekako izbacili a ne Portugalci.
A za Ibrahimsona jel zastek'o imalo oni vise prvenstva vidjeli nisu.Moj ti @sahbo.I to bas im Ronaldo i ekipa dohakala.
A o ''domacem'' terenu je isuvise pricati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 feb 2010, 05:39

@sahbo nakon ovoga ti ces vijerovatno zavrsiti karijeru u Buducnosti iz Banovica.
Pa ti onda nadji drugi portal gdje mozes tako lijepo tepati.
Fino ti je receno sta i kako u vezi Svedske kao pozeljne repke,A sad posto si ti sahbaz M.G i za tebe hamus mora da nabavi viski to je druga prica :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 feb 2010, 09:42

U NEDJELJU nešto nakon 12 sati u Varšavi bit će svečanim ždrijebom određene kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo 2012. godine koje se igra u Poljskoj i Ukrajini.

Hrvatska je, kao i za ždrijeb kvalifikacija SP-a, postavljena kao nositelj skupine. U prvom "potu" su još uz Hrvatsku Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Italija, Engleska, Portugal, Francuska i Rusija.

Reprezentacije iz drugog šešira su Grčka, Češka, Švedska, Švicarska, Srbija, Turska, Danska, Slovačka i Rumunjska, a iz trećeg Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Irska, Škotska, Sjeverna Irska, Austrija i Bosna i Hercegovina.

U četvrtom su Slovenija, Latvija, Mađarska, Litva, Bjelorusija, Belgija, Wales, Makedonija i Cipar; u petom Crna Gora, Albanija, Estonija, Gruzija, Moldavija, Island, Armenija, Kazahstan i Lihtenštajn te naposljetku u šestom Azerbajdžan, Luxembourg, Malta, Farski Otoci, Andora i San Marino.

Ono što je posebno interesantno, vidjevši kako su reprezentacije poredane, jest to što je moguće da kuglice spare bivše jugoslavenske reprezentacije u nekakvu balkansku skupinu koja bi izgledala ovako: Hrvatska, Srbija, BiH, Slovenija i Crna gora.

Ukoliko bismo pokušali sastaviti najlakšu skupinu za našu reprezentaciju, onda bi to bila zasigurno ona s Rumunjskom, Izraelom, Ciprom, Lithtenštajnom i eventualno San Marinom, ukoliko se oformi skupina od šest reprezentacija.

S druge strane, ima nekoliko varijanti najteže skupine, a evo jedne od njih. Ona bi uključivala Dansku, BiH, Mađarsku, Albaniju i Azerbajdžan.

Lara
Kontakt:

Post Postao/la Lara » 06 feb 2010, 10:02

Kako volim sto smo usli u baraz, bili ispred Belgije i Turske. Nebitno je to sto se nismo plasirali na SP. Pogledajte koliko nas sada vise cijene, i svrstavaju nas u grupu onih reprezentacija koje ne zele da vide u njihovoj grupi :D
I dok spavam, tebe sanjam
Samo ti si, u srcu mom !

Ahmed.S
Kontakt:

Post Postao/la Ahmed.S » 06 feb 2010, 10:28

Lara je napisao/la:Kako volim sto smo usli u baraz, bili ispred Belgije i Turske. Nebitno je to sto se nismo plasirali na SP. Pogledajte koliko nas sada vise cijene, i svrstavaju nas u grupu onih reprezentacija koje ne zele da vide u njihovoj grupi :D
Definitivno je tako,a ko se zeli branit od Dzeksona ,Vede ...

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 06 feb 2010, 12:40

Samo da je izbjec Srbe, Hrvate, Portugalce i Spance .... :mrgreen:
× Plava krv ispod koze ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.