RK Borac

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Trigger » 10 jun 2011, 13:34

brzi je napisao/la:Hvala glasnogovorniku RK Bosna na iscrpnim vijestima iz RK Borac,a nek samo zamjeni ova prezimena sa onima iz njegova kluba i vidjet će da je situacija identična,a mislim da su o tome već pisale novine iz njegova grada
Izvini, majstore!
Zaboravio sam da istina nije poželjna na tvom području, a moj post je je imao drugačiju konotaciju nego kako ti 'misliš' i odmah reaguješ na 'pakovanje' a sadržaj ti nije bitan!?

Pišem ja i o svojoj Bosni kritički kad smatram da treba, kad imam argumenata....
Ja volim rukomet (i sport), s time i Borac kao bosanskohercegovački klub koji je ostvario najveće uspjehe u historiji bh.rukometa i bivše države, imao svjetske velikane od Jerke Karadže, Vlade Jovića i pok.Pere Perovića, pa Nebojše Popovića, pok. Dobrivoja Seleca i Mome Golića, Envera Kose, Z.Rađenovića, M.Karalića, Hamdiju i Zlatana Saračevića, Z.Arnautovića, E. Velića.....do sjajne generacije koja je 1991 osvojila IHF Kup. Kamo sreće da se Borac vrati 'upola' kao što je nekad bio....
A i jedan od najvećih igrača sa ovih prostora, priznato svjetsko ime, je baš iz Banja Luke, sada vrstan stručnjak u mojoj Bosni - Irfan Pipe Smajlagić.
Volim ja tako i Banja Luku i njene klubove...sve je to u mojoj Bosni i Hercegovini, a mrziti me nije naučilo, na sreću. :)

Danas je većini problem lova, a moja Bosna sa sirotinjskim budžetom napravi uspjeh u Evropi...
Borčev problem je što se ne zove IGOKEA.....i što 'rurralci' nadvaldaše 'urbane' - mada je to "opšti" problem svih nekad urbanih gradova, pa i mog grada.... :roll:
Bosno moja poharana....

gol-man
Kontakt:

Post Postao/la gol-man » 20 jun 2011, 08:40

Odlazak najavljuju Halilbegović i V.Vranješ, a Kulenović se neće vraćati u Borac, to je, kažu, sigurno.
Vijest 1000% sigurna. Kulenović potpisao za švedski Savehof. Nije valjao Borcu , valja prvaku Švedske :lol: :lol: :lol:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 20 jun 2011, 17:40

Čudi me da ga se Borac tako lako riješio , gledao sam ga 2 puta u dresu Gradačca i bio je odličan na d.beku , ako bude uporan sa svoja dva metra sigurno će uspjeti ...

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 21 jun 2011, 11:18

lijevoruk, dva metra, motorika losa, perspektiva BIH rukometa... predispozicije ima, samo da nadje trenera koji ce imati volje da se njime pozabavi... njegova nesreca je da je u borcu na njegovom mjestu panic... moje misljenje je da mu je ovo dobar korak u daljnoj karijeri. samo u borcu , bosni i izvidjacu bi imao kvalitetne treninge i mogao bi nadogradjivati svoje rukometno znanje, a u tim klubovima on trenutno nema mjesta... sretno!
imperator, prodavac magle

D-mol
Kontakt:

Post Postao/la D-mol » 21 jun 2011, 13:28

gol-man je napisao/la:
Odlazak najavljuju Halilbegović i V.Vranješ, a Kulenović se neće vraćati u Borac, to je, kažu, sigurno.
Vijest 1000% sigurna. Kulenović potpisao za švedski Savehof. Nije valjao Borcu , valja prvaku Švedske :lol: :lol: :lol:
tako je to kod nas inace u sportu, nasima ne valja zato valja "strancima", isto kao sto Qatar pokupi svu dijecu za minimalan novac i igraju tamo za dobru sumu
Horde Zla

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 21 jun 2011, 19:26

imeime je napisao/la:lijevoruk, dva metra, motorika losa, perspektiva BIH rukometa... predispozicije ima, samo da nadje trenera koji ce imati volje da se njime pozabavi... njegova nesreca je da je u borcu na njegovom mjestu panic... moje misljenje je da mu je ovo dobar korak u daljnoj karijeri. samo u borcu , bosni i izvidjacu bi imao kvalitetne treninge i mogao bi nadogradjivati svoje rukometno znanje, a u tim klubovima on trenutno nema mjesta... sretno!
Drugar, nisam imao namjeru..al' 'povuklo' me 8-)
Alen Kulenović!
1. Koji segment motorike mu je loš ili mu je komplet motorika loša (za bilo kakvog sportaša = nemoguće)!?
2. igrači različite morfologije imaju i različite motoričke kvalitete, a irealno je "motorički" porediti igrače od 2 i više metra visine i one do 193-195 cm, naprijmer (Panić).
3. Borac je doveo onog klinca iz Partizana, Stefana Radulovića i to je značilo kraj za Kulenovića.
4. Kulenović bi se mogao 'nadograđivati' u Borcu, Bosni i Izviđaču!? OK, ali on jeste doveden u Borac, zajedno s Panićem, kao njihova budućnost! U Borcu je bio totalno zapostavljen kad je individualni rad (nadogradnja) u pitanju...za Bosnu i Izviđač - vjerujem da bi napredovao, koliko-toliko, sigurno, ali on u tim klubovima "nema mjesta" a ima u Savenofu (Izviđač je garant kvalitetniji) !? :(

5. Švedski rukomet je zna se kakav, iako nemaju neku jaku ligu i domaće klubove (u poređenju sa Njemačkom, Španijom, Francuskom..) ipak imaju ljude koji odlično znaju šta je rukomet. Kulenović ne bi baš na "lijepe oči" potpisao za Savenof i iskreno se nadam da će tamo uspjeti jer je to bitno za našu reprezentaciju.

Gledao sam momka (iskreno, ako to nešto znači, nije on baš igrač po mom ukusu - i svi ti bekovi-napadači preko 2 metra), ima on dobre predispozicije ali njegov problem nije samo "motoričke" prirode (to se danas relativno brzo koriguje) - problem je što je on 'neškolovan' rukometaš zato i djeluje 'smlatasto' i usporeno...

Nešto mi naumpade (motorički) onaj mađarski "smlatasti rukometaš-košarkaš / 209 cm" Laszlo Nagy iz Barcelone....ali momak prođe sve "školske faze" rukometa pa mu neke motoričke (za rukomet) slabosti nimalo ne smetaju...

Ne, nije ovo, nedajbože, poređenje njih dvojice.... ali ono "motorika" bi uzrokom...
Ako i ne uspije u Švedskoj, možda ostane kao neki naš Tataraga...
Sretno Kulenoviću, ima dovoljno vremena da 'izraste' u odličnog beka, iako nije baš u 'cvijetu mladosti' (1987) ali dovoljno je mlad - rukomet je to, ko zna?

PS:
Ovo je samo moje razmišljanje, mada si ti "imeime' de facto pozitivno napisao o momku.... :)
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 21 jun 2011, 23:42

Trigger je napisao/la:
imeime je napisao/la:lijevoruk, dva metra, motorika losa, perspektiva BIH rukometa... predispozicije ima, samo da nadje trenera koji ce imati volje da se njime pozabavi... njegova nesreca je da je u borcu na njegovom mjestu panic... moje misljenje je da mu je ovo dobar korak u daljnoj karijeri. samo u borcu , bosni i izvidjacu bi imao kvalitetne treninge i mogao bi nadogradjivati svoje rukometno znanje, a u tim klubovima on trenutno nema mjesta... sretno!
Drugar, nisam imao namjeru..al' 'povuklo' me 8-)
Alen Kulenović!
1. Koji segment motorike mu je loš ili mu je komplet motorika loša (za bilo kakvog sportaša = nemoguće)!?
2. igrači različite morfologije imaju i različite motoričke kvalitete, a irealno je "motorički" porediti igrače od 2 i više metra visine i one do 193-195 cm, naprijmer (Panić).
3. Borac je doveo onog klinca iz Partizana, Stefana Radulovića i to je značilo kraj za Kulenovića.
4. Kulenović bi se mogao 'nadograđivati' u Borcu, Bosni i Izviđaču!? OK, ali on jeste doveden u Borac, zajedno s Panićem, kao njihova budućnost! U Borcu je bio totalno zapostavljen kad je individualni rad (nadogradnja) u pitanju...za Bosnu i Izviđač - vjerujem da bi napredovao, koliko-toliko, sigurno, ali on u tim klubovima "nema mjesta" a ima u Savenofu (Izviđač je garant kvalitetniji) !? :(

5. Švedski rukomet je zna se kakav, iako nemaju neku jaku ligu i domaće klubove (u poređenju sa Njemačkom, Španijom, Francuskom..) ipak imaju ljude koji odlično znaju šta je rukomet. Kulenović ne bi baš na "lijepe oči" potpisao za Savenof i iskreno se nadam da će tamo uspjeti jer je to bitno za našu reprezentaciju.

Gledao sam momka (iskreno, ako to nešto znači, nije on baš igrač po mom ukusu - i svi ti bekovi-napadači preko 2 metra), ima on dobre predispozicije ali njegov problem nije samo "motoričke" prirode (to se danas relativno brzo koriguje) - problem je što je on 'neškolovan' rukometaš zato i djeluje 'smlatasto' i usporeno...

Nešto mi naumpade (motorički) onaj mađarski "smlatasti rukometaš-košarkaš / 209 cm" Laszlo Nagy iz Barcelone....ali momak prođe sve "školske faze" rukometa pa mu neke motoričke (za rukomet) slabosti nimalo ne smetaju...

Ne, nije ovo, nedajbože, poređenje njih dvojice.... ali ono "motorika" bi uzrokom...
Ako i ne uspije u Švedskoj, možda ostane kao neki naš Tataraga...
Sretno Kulenoviću, ima dovoljno vremena da 'izraste' u odličnog beka, iako nije baš u 'cvijetu mladosti' (1987) ali dovoljno je mlad - rukomet je to, ko zna?

PS:
Ovo je samo moje razmišljanje, mada si ti "imeime' de facto pozitivno napisao o momku.... :)
jednostavno je spor, sporo se zalece, jos sporije sutira, itd... da sad ne idem u detalje...
ali to se moze ispraviti uz mukotrpan rad, koliko sam ga ja gledao ima ono nesto za rukomet, a to nesto se puno teze utrenira nego brzina, eksplozivnost...
sad bas kad poredis taj nagy iz barcelone je brzi i od kulenovica i panica zajedno... jednostavno u borcu nije bilo prostora za dva igraca na istoj poziciji ,iako je meni kulenovic veci potencijal od panica (prirodni lijevak, vislji...). dzaba svi treninzi kad nema utakmica u kontinuitetu, onda ode u gradacac tamo ima utakmica a treninzi nista...

trig ti ne volis igrace od dva metra, ja bas mislim da je tu buducnost... dobro selektiran dvometras uz strucan i dobar rad ce uvijek biti u prednosti u odnosu na onog od 190... (mislim da bi se i tvoj ljubimac pipe slozio s tim... ) ;)
ako ne vjerujes, primjer ti je sadasnji svjetski prvak i rekorder na 100m, za dvadesetak godina taj svjetski rekord ce oboriti neki dvometras...
a sto su ga kupili svedjani stvarno ne znam, vjerovatno su vidjeli neiskoriscen potencijal... ne vjerujem da su ga doveli da im ove godine bude jedan od nosilaca igre...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 jun 2011, 00:42

imeime je napisao/la:.....Kulenović...
jednostavno je spor, sporo se zalece, jos sporije sutira, itd... da sad ne idem u detalje...
ali to se moze ispraviti uz mukotrpan rad, koliko sam ga ja gledao ima ono nesto za rukomet, a to nesto se puno teze utrenira nego brzina, eksplozivnost...
sad bas kad poredis taj nagy iz barcelone je brzi i od kulenovica i panica zajedno... jednostavno u borcu nije bilo prostora za dva igraca na istoj poziciji ,iako je meni kulenovic veci potencijal od panica (prirodni lijevak, vislji...). dzaba svi treninzi kad nema utakmica u kontinuitetu, onda ode u gradacac tamo ima utakmica a treninzi nista...

trig ti ne volis igrace od dva metra, ja bas mislim da je tu buducnost... dobro selektiran dvometras uz strucan i dobar rad ce uvijek biti u prednosti u odnosu na onog od 190... (mislim da bi se i tvoj ljubimac pipe slozio s tim... ) ;)
ako ne vjerujes, primjer ti je sadasnji svjetski prvak i rekorder na 100m, za dvadesetak godina taj svjetski rekord ce oboriti neki dvometras...
a sto su ga kupili svedjani stvarno ne znam, vjerovatno su vidjeli neiskoriscen potencijal... ne vjerujem da su ga doveli da im ove godine bude jedan od nosilaca igre...
Drugar, evo, ponovo, se slažemo u većini...
Gledao sam Kulenovića i sve stoji što si napisao (sjeti se onog mog "prvog koraka" i ostalog...) jer ta njegova sporost je dijelom i danak neigranju i slabim treninzima, odnosno struci. Možda je momak i lijen...ko će znati, mada sumnjam. Ja se nadam da je otišao u Švedsku da napreduje kao rukometaš a ne da se "uhljebi' kao 'dijaspora'... :cry:
Nagy-a sam spomenuo samo zbog visine i 'smlatastog' izgleda na parketu, a napisao da su kao igrači neuporedivi, mada zadnjih godina Nagy više igra u odbrani.....a i to nešto govori.

Da, nisam pobornik 'dvometraša' u rukometu, ali sam svjestan današnje situacije i oni su neophodni u odbrani (Pipe upravo traži takve za odbranu), pa i napadu - pivot 'razbijač' protiv 'nebodera' u odbrani, mada 'neboderi' ni tu nisu baš dominirajući u potpunosti, zavisno i od tipa odbrane koja se igra...
Sjeti se kako dobru odbranu igraju Prodanović, Kojić, Pucelj, Šprem... i to na najtežoj poziciji - half, ali ne u formaciji 6-0 (tu dolazi do izražaja "taraba") ?

Smatram da su mnogo pogodniji igrači (vanjska linija) pogotovo za fazu napada između 188 i 196 cm pod uslovom da imaju dobru konstituciju i motoričke osobine, posebno, brzinu, eksplozivnost i naročito odraz sa brzim izbačajem lopte....
Mene impresioniraju jedan Igropulo, Cajc, Stefanson, Lazarov... a prije njih Saračević, Kazal. Stoklen (koji su 'niski' bekovi šuteri)... uz svo uvažavanje i Š.Olsona, Tučkina, Cerbea...a danas Vujina, Nađa, Gvardiole, K.Andersona... koji su preko 199 cm...

Naravno, veliki plus je ako imaju i sportsku inteligenciju - što veća to bolji igrač.
Igrači od 188-195 cm mogu (uz nabrojane uslove...) da igraju i dobro u odbrani ako je postavka 3-2-1 ili 4-2, pa i kod 'elastične' 6-0 kad halfovi izlaze na bekove šutere na njihov prijem lopte ili prvi korak (transformacija u 4-2).
Smatram da većina trenera (osim Rusa, donekle) voli da ima kombinovane odbrane (6-0; 3-3; 3-2-1; itd..) kad mogu koristiti i "nebodere" u centralnoj zoni a ove pokretljivije za ostalo...

Ustvari, volim 'niže' igrače sa sportskom inteligencijom jer u rukometu (sportu) preferiram umijeće a ne 'sirovu' snagu, a sve vodi kako mi se čini upravo visini i snazi a onda tu više nema one ljepote u rukometu, ma šta ko kazao... :roll:

PS:
poređenje ateltičara nije baš uputno - možeš porediti sprintere na 100 i 200 pa i 400 m kad je u pitanju visina (dvometraši) ali u atletici imaš i discipline koje traže baš suprotno - npr. dugoprugaši... i sasvim je drugačija konstitucija sprintera, srednjeprugaša i dugoprugaša....
Rukomet je ipak nešto drugo.... (super-inteligentni umjetnik Balić ili Karabatić, koji ima 'idealne' proprocije i sve ostale potrebne osobine.. :D ), a i fudbal, također..... (Messi :) )
Pozz
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 22 jun 2011, 14:15

porediti jedong rukometasa sa atleticarem dugoprugasem nema smisla, porediti ga sa desetobojcem bi se vec moglo... u rukometu nema trcanja duzeg od 20-tak metara... to bi se preciznije moglo nazvati ubrzanja...

ne slazem se sa tvojim misljenjem da balic ima idealne fizicke proporcije...
ako uzmemo pretpostavku da se brzina, odraz, sut, eksplozivnost, izdrzljivost, itd. moze istrenirati i podici na odredjeni nivo. taj balic bi uvijek bio u podredjenom polozaju na nekog drugog balica koji ima 2 metra...
da je neko prije 50 godina rekao da ce svjetski rekoreder biti momak visok 195 cm, mislim da bi ga proglasili budalom... isto tako i visina rukometasa u prosjeku raste... samo sto nasi treneri nisu obuceni (velika vecina) da te dvometrase dovedu na nivo, na kom oni nece izgledati smotani i usporeni...

kazes da preferiras umijece a ne sirovu snagu... kako onda da toliko cijenis pipetov rad u bosni, koji trenutno donosi rezultat iskljucivo zbog snage, izdrzljivosti... ja u bosninim igracima (sem na polju odlicne fizicke pripremljenosti, a za to je zasluzan nenad njaradi) ne vidim nikakav pomak u zadnje dvije godine...
visina i snaga ce u buducnosti jos vise doci do izrazaja u rukometu...
npr. cervar je isao u ameriku da vidi kako treniraju i kako se spremaju NBA igraci...

a koliko sam ja pratio F4 u kelnu nagy je bio prva opcija barcelone u napadu...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 jun 2011, 17:35

imeime je napisao/la:porediti jedong rukometasa sa atleticarem dugoprugasem nema smisla, porediti ga sa desetobojcem bi se vec moglo... u rukometu nema trcanja duzeg od 20-tak metara... to bi se preciznije moglo nazvati ubrzanja...

ne slazem se sa tvojim misljenjem da balic ima idealne fizicke proporcije...
ako uzmemo pretpostavku da se brzina, odraz, sut, eksplozivnost, izdrzljivost, itd. moze istrenirati i podici na odredjeni nivo. taj balic bi uvijek bio u podredjenom polozaju na nekog drugog balica koji ima 2 metra...
da je neko prije 50 godina rekao da ce svjetski rekoreder biti momak visok 195 cm, mislim da bi ga proglasili budalom... isto tako i visina rukometasa u prosjeku raste... samo sto nasi treneri nisu obuceni (velika vecina) da te dvometrase dovedu na nivo, na kom oni nece izgledati smotani i usporeni...

kazes da preferiras umijece a ne sirovu snagu... kako onda da toliko cijenis pipetov rad u bosni, koji trenutno donosi rezultat iskljucivo zbog snage, izdrzljivosti... ja u bosninim igracima (sem na polju odlicne fizicke pripremljenosti, a za to je zasluzan nenad njaradi) ne vidim nikakav pomak u zadnje dvije godine...
visina i snaga ce u buducnosti jos vise doci do izrazaja u rukometu...
npr. cervar je isao u ameriku da vidi kako treniraju i kako se spremaju NBA igraci...

a koliko sam ja pratio F4 u kelnu nagy je bio prva opcija barcelone u napadu...
Drugar,
svako svoje mišljenje zastupa a vrijeme pokaže šta i kako će biti.
MORAM te korigovati - (vidi crveno boldirano) - nisam napisao da Balić ima "idealne proporcije", to se odnosilo na KARABATIĆA (vidi 'jednina') a za Balića sam napisao:
(super-inteligentni umjetnik Balić / ili Karabatić, koji ima 'idealne' proprocije i sve ostale potrebne osobine..
Ne volim kad mi se implicira ono što nisam napisao, rekao...kao što to ni ja drugima ne volim činiti! Samo to, ništa više. Mislim da si 'prebrzo' čitao - zato si i napravio omašku...

O Pipetu - ne bi ovdje - odosmo "off topic" (iako je on rođeni Banjalučanin i ex-Borčevac :) ), a rezultati njegovog rada govore 'za njega'. Naravno da kondicioni trener - Neno sprema igrače (to mu je posao) i igrači Bosne ne preferiraju snagu (koliko to 'nebodera' imaju!?) nego su samo mnogo spremniji, fizički, taktički i psihološki od svih rivala u BiH....

Za budućnost rukometa - ne bi se upuštao u "predviđanja" - visina i snaga su već zavladali odavno ali možeš primjetiti da je sve više igrača koji sirovu snagu i manjak visine nadoknađuju npr. inteligencijom, dobrim motoričkim osobinama, pripremljenošću... a najbolji dokaz ti je propast 'ruskog' tipa rukometa koji su nametnuli prije neku deceniju (sve 'neboderi' i gola snaga....).
Možda ti budeš i u pravu, ali ostajem da je za rukomet, kao sport, najbolja opcija igrača od 188-196, sa kombinacijom ponekog dvometraša ali isto tako i 'patuljka' na krilu, recimo...

Fudbal je bio krenuo tim pravcem (snaga, visina...) pa se lagano vratio "kombinaciji" - ustvari, onima koji imaju znanje i vole trenirati.... npr: uporedimo dvojicu totalnih fizičkih (morfološki tipova) kontrasta u fudbalu: Mesija, D.Vilju.. i npr. Krouča, Žigića..... :o
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 22 jun 2011, 20:11

snaga ( eksplozivna ili apsolutna) je jedan od dijelova fizicke pripremljenosti igraca i nema veze sa neboderima...
patuljak na krilu, sta taj patuljak radi u obrani... u kolikoj je kalman prednosti nad tim patuljkom...
da skratim, moje misljenje je to: da balic od 180cm nema sta da trazi protiv balica od 200cm...

e sad sto se ti ne bi upustao u predvidjanja... pogledaj bilo koju utakmicu SP ili OI prije 20-30 godina i sve ce ti biti jasno...
svako pravilo ima izuzetke, vranjes,itd...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 jun 2011, 22:28

imeime je napisao/la:snaga ( eksplozivna ili apsolutna) je jedan od dijelova fizicke pripremljenosti igraca i nema veze sa neboderima...
patuljak na krilu, sta taj patuljak radi u obrani... u kolikoj je kalman prednosti nad tim patuljkom...
da skratim, moje misljenje je to: da balic od 180cm nema sta da trazi protiv balica od 200cm...

e sad sto se ti ne bi upustao u predvidjanja... pogledaj bilo koju utakmicu SP ili OI prije 20-30 godina i sve ce ti biti jasno...
svako pravilo ima izuzetke, vranjes,itd...
Ova ti je dobra :lol:
Balić od 180 protiv Balića od 200 cm!? Samo da je još 'pronaći' tog 'tvog' Balića od 200 cm!!! :o
"Patuljci" - pa u odbrani sjede na klupi, kao i mnogi ofanzivci ili igraju "indijanca", a Kalman...izuzetak kao i Lj.Vranješ....

PS:
Ne trebam gledati utakmice od prije 20-30 godina...znam ih odlično :) - a dovoljno je da pogledam svoju fotku iz tih vremena i danas špiglo....a i ti bi slično mogao.... pa će tebi konačno SVE BITI JASNO (nije 'deranje')!
Brkaš drugar fizičku spremnost i sirovi snagu "nebodera"....
Sve smo rekli - nema više razloga za polemiku, pogotovo što se ti nikad ne bi složio s bilo čime što ja 'zastupam'...a razlozi - pa znamo ih, obojica.... :roll:
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 22 jun 2011, 22:55

sa izrazima sirova snaga, neboder itd... se nisam susretao u svojoj karijeri i obrazovanju... a ono sto sam ja naveo o snazi i kondicionoj pripremi ti moze objasniti bilo koji ozbiljniji i obrazovaniji trener bilo kog sporta...
teroretski je moguce naci naci balica od 200 cm, i tome treba teziti...
pravilnom selekcijom mladih igraca, obrazovanjem i treningom, moze se stici veoma daleko, ali treba biti uporan...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 jun 2011, 23:15

imeime je napisao/la:sa izrazima sirova snaga, neboder itd... se nisam susretao u svojoj karijeri i obrazovanju... a ono sto sam ja naveo o snazi i kondicionoj pripremi ti moze objasniti bilo koji ozbiljniji i obrazovaniji trener bilo kog sporta...
teroretski je moguce naci naci balica od 200 cm, i tome treba teziti...
pravilnom selekcijom mladih igraca, obrazovanjem i treningom, moze se stici veoma daleko, ali treba biti uporan...
Iako napisah da neću više i dalje....ipak!
Sirova snaga (raspitaj se, ima i u literaturi, raznoj...) i 'neboder' (obrati pažnjuna navodnike - uvijek ih stavim) su pojmovi koji ti nažalost u svojoj karijeri i obrazovanju nisi susretao!? Bogami, ovo je već za brigu - tvoju, izvini ali tako je....malo više opšte i stručne edukacije, ne bi škodilo...uči se dok si živ, a najgore po čovjeka je njegova prepotencija i potcjenjivanje drugih....to nikad nije bila vrlina...A, ja te cijenio kao znalca...iskustvo više za mene - hvala ti!

Da mi objasni bilo koji ozbiljniji i obrazovaniji trener bilo kog sporta!'?
Ozbiljan i neozbiljan trener!!! :o

A, tvoje lamentacije spram mene govore više o tebi i tvojoj 'karijeri', obrazovanju, pogotovo što ne znaš ništa o mom obrazovanju i karijerama (množina, da)....
Zaista, i pored najbolje volje nemam više ni volje niti priliči mojim godinama da tebi pružam 'zadovoljštinu' da "treniraš" na meni a ne na TEMI o kojoj bi trebali ljudski, sportski, polemisati.... Ti si stvarno postao i isključivo "ličan" i onda naša polemika postaje - prepirka, a ja to neću niti mi treba!

Ovaj put - KRAJ ma šta ti više napisao, nisam ja dorastao takvom stručnjaku i znalcu... :oops:
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 23 jun 2011, 11:34

ozbiljan trener je onaj koji se stalno usavrsava i uci...prati nove metode treninga u cilju postizanja boljih rezultata...itd...
niti sebe smatram strucnjakom ni znalcem, ali da mi neko kaze da brkam snagu i fizicku pripremljnost (a fizicka pripremljenost je vrlo, vrlo sirok pojam u koji spada i snaga) to mi malo para usi i dovodi u pitanje njegovu strucnost...
izini ako sam te necim uvrijedio...

Lepinja
Kontakt:

Post Postao/la Lepinja » 06 jul 2011, 11:31

Pregovara se sa Ljubisicem,Obradovicem i Trivundzom sto je najvaznije svi igraci su ostali na okupu jedino je Kulenovic otisao u Savehof :!:

Mostarski Gobac
Kontakt:

Post Postao/la Mostarski Gobac » 06 jul 2011, 17:26

sta je sa sabljicem, karacicem i prskalom?

Lepinja
Kontakt:

Post Postao/la Lepinja » 06 jul 2011, 17:35

Mostarski Gobac je napisao/la:sta je sa sabljicem, karacicem i prskalom?
Ostaju u klubu kao i Malic,Melic i ostali :D

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 06 jul 2011, 20:27

Lepinja je napisao/la:
Mostarski Gobac je napisao/la:sta je sa sabljicem, karacicem i prskalom?
Ostaju u klubu kao i Malic,Melic i ostali :D
mislim da malo gresis u vezi Melica.... Melic u Gorenju pozz

Lepinja
Kontakt:

Post Postao/la Lepinja » 06 jul 2011, 23:47

Melic ima ponudu Gorenja ali se sa njim pregovara da ostane :D
Kako sam vec rekao sve je dogovoreno sa ovim gore igracima + Radjenovic i ceka se jos samo njihov potpis koji bi trebao da se desi u toku ove sedmice :D
Markovic vjerovatno napusta trenersku klupu moguca zamjena Zeljko Anic.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.