Amir Hadziahmetovic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Amir Hadziahmetovic
Pričati o porezima u Engleskoj i Turskoj i većim novcima u Besiktasu je van svake pameti za igrača koji ima 25 godina i ima potencijala da mozda uspije u ligama 5.
Transfer u Besiktas bi mu mozda momentalno donio vise novca ali bi mu transfer u Burnley dugoročno gledano donio i više novca i bolju(?) karijeru.
On se iz Burnleya uvijek može vratiti u Besiktas, Trabzonspor i sl.timove za iste pare koje mu i sada daje Besiktas, a vjerujem i veće ako bude imao bilo kakvu ulogu u Burnleyu.
Naravno, ovo pišem sve pod pretpostavkom da ponuda Burnleya postoji, taman ona bila i nekoliko puta manja nego ona Besiktasa kada su lična primanja u pitanju. Neće on u Burnleyu zarađivati sicu od koje će preživljavati. Od čega to živi u Konji?!
Na kraju, glupa je i ta priča o evropskim utakmicama. Pa izvjesnije je da ih Besiktas neće igrati nego što hoće. A ako i budu na mjestima koja vode u Europu, pitanje je hoće li doći do grupnih faza?! Ali ogromno pitanje.
Championship je Europa za Superligu, govorim o Burnleyu kao lideru.
Dogodine Premiership s Burnleyem je "Liga prvaka" za eventualne utakmice Besiktasa u Konf.ligi ili Ligi Europe.
U konacnici, sa 25 godina i kao starter u A-reprezentaciji izabrati Besiktas ispred budućeg člana Premiershipa je neinteligentan i pic.ast potez. (izvinite na izrazu).
Transfer u Besiktas bi mu mozda momentalno donio vise novca ali bi mu transfer u Burnley dugoročno gledano donio i više novca i bolju(?) karijeru.
On se iz Burnleya uvijek može vratiti u Besiktas, Trabzonspor i sl.timove za iste pare koje mu i sada daje Besiktas, a vjerujem i veće ako bude imao bilo kakvu ulogu u Burnleyu.
Naravno, ovo pišem sve pod pretpostavkom da ponuda Burnleya postoji, taman ona bila i nekoliko puta manja nego ona Besiktasa kada su lična primanja u pitanju. Neće on u Burnleyu zarađivati sicu od koje će preživljavati. Od čega to živi u Konji?!
Na kraju, glupa je i ta priča o evropskim utakmicama. Pa izvjesnije je da ih Besiktas neće igrati nego što hoće. A ako i budu na mjestima koja vode u Europu, pitanje je hoće li doći do grupnih faza?! Ali ogromno pitanje.
Championship je Europa za Superligu, govorim o Burnleyu kao lideru.
Dogodine Premiership s Burnleyem je "Liga prvaka" za eventualne utakmice Besiktasa u Konf.ligi ili Ligi Europe.
U konacnici, sa 25 godina i kao starter u A-reprezentaciji izabrati Besiktas ispred budućeg člana Premiershipa je neinteligentan i pic.ast potez. (izvinite na izrazu).
Zubanovic prije neki dan otputao u Istanbul na pregovore. A evo danas nema Amira na spisku za mec Kupa Turske.

@igrajlopte 🐦
Ode garant u Galatu Istanbul je to.U Engleskoj se nebi naigro tamo se igra brzo.Galatasaray garant.
galata je vec ok.
-
- Kontakt:
Možda čovjek razmišlja već i o životu poslije fudbala.
Odeš u jednu od najljepših svjetskih metropola,zarađuješ super pare,upoznat sa kulturom i jezikom nema prilagođavanja sa te strane,nema puno prilagođavanje ni sa fudbalske strane znaš ligu.
Uz to živiš super život i opet igraš na solidnom nivou, vjerojatno redovno i europska takmičenja.
Mjesto u reprezentaciji zagarantovano, logičan potez bez puno rizika i za život i karijeru.
Jednom prilikom sam sjedio sa Višćom i čovjek kaže da je nekad bukvalno se bojao da se neće probuditi i da je sve san život koji živi u Istanbulu.
Tako da ne znam ko bi od nas odbio da ode u Istanbulu,zarađuje cca500 k eura, realno sad.?
Odeš u jednu od najljepših svjetskih metropola,zarađuješ super pare,upoznat sa kulturom i jezikom nema prilagođavanja sa te strane,nema puno prilagođavanje ni sa fudbalske strane znaš ligu.
Uz to živiš super život i opet igraš na solidnom nivou, vjerojatno redovno i europska takmičenja.
Mjesto u reprezentaciji zagarantovano, logičan potez bez puno rizika i za život i karijeru.
Jednom prilikom sam sjedio sa Višćom i čovjek kaže da je nekad bukvalno se bojao da se neće probuditi i da je sve san život koji živi u Istanbulu.
Tako da ne znam ko bi od nas odbio da ode u Istanbulu,zarađuje cca500 k eura, realno sad.?
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
To je legitimno razmišljanje, a i neto pare u velikim turskim ekipama su dosta veće od championshipa.Espiritosanto je napisao/la: ↑19 jan 2023, 17:25Možda čovjek razmišlja već i o životu poslije fudbala.
Ne idu zvijezde bez veze u Istanbul.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Bolje Galata nego Bešiktaš u svakom slučaju.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ako sa 25godina razmislja o zivotu poslije karijere, nek se odmah penzionise. Biranje sigurne Turske ispred okusavanja u Chsipu i EPLu sljedece godine je van svake pameti, u najmanju ruku pickast potez. I kad bi propao u Burnelyu uvijek se moze vratiti u Tursku, ako sa 25 godina neces probati nesto drugo onda ne znam... Mentalitet nula.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Odbili ponudu iz Engleske jer vjerovatno on ne zeli tamo.“Stigla je ponuda Bešiktaša za Amira Hadžiahmetovića. Pregovori su u toku. Rekli smo im da moraju ponuditi više novca nego u prvoj ponudi. Ponuda iz Engleske je približna brojkama koje želimo. Ipak, odlučili smo da to ne prihvatimo”, riječi su Goksua

Da je Galata-Burnley u pitanju, i ja bih se odlucio za Galatu. Ipak je to jedan gigant, nevjerovatan grad, veća para nego u Burnleyu.
Jest to PL i sve to stoji, ali opet je to 80-90% grcevita borba za opstanak, nervoza, napetost... U Galati bi se makar borio za trofej i igrao europska takmicenja, a imaju dosta zvijezda.
Mada sumnjam iskreno da njega Galata hoce, al hajd nije ni Besiktas los.
Jest to PL i sve to stoji, ali opet je to 80-90% grcevita borba za opstanak, nervoza, napetost... U Galati bi se makar borio za trofej i igrao europska takmicenja, a imaju dosta zvijezda.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
I to za Burnley može biti patka. Vidiš da se laže sumanuto. Ne gotive oni baš nešto igrače iz Turske.forgempp je napisao/la: ↑19 jan 2023, 19:16Da je Galata-Burnley u pitanju, i ja bih se odlucio za Galatu. Ipak je to jedan gigant, nevjerovatan grad, veća para nego u Burnleyu.
Nije bilo ništa zvanično, da ne bude još pola sezone sa Šehom
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Izgleda da je prica o Galati, smoke screen. Danas sam iz vise izvora procitao da iako postoji interes Galate, neke zvanicne ponude nema.
Burnley v Besiktas u ovom trenutku. A ako su tacne informacije da Amir preferira ostanak u Turskoj, nazalost mislim da ce ga Konyaspor dati Besiktasu za discount price iako bi englezi ponudili vise.
Valjda se sabere i pogura ovaj transfer na Turf Moor!!

@igrajlopte 🐦
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Kakav seljacki mentalitet da se ne odlucis ici u ekipu koja je prvoplasirana u Championship-u.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Slazem se, AKO su tacne te glasine... Bas nema logike u tom slucaju.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 jan 2023, 22:18Kakav seljacki mentalitet da se ne odlucis ici u ekipu koja je prvoplasirana u Championship-u.
U ostalom, Burnley i Sheffield su skoro pa lock za Premiership.

@igrajlopte 🐦
A vidi, mi kao navijači bi naravno volili da nam reprezentativac igra u EPL, turska liga nam se zgadila. Ali već gore smo pisali, biraš između Istanbula i engleske provincijesa manje od 100 00 ljudi, između stadiona od 60 i 20 hiljada, i najvažnije, za vjerovatno duplo manje pare u Englekoj. S ovim Turcima bi izvjesno igrao Europu, ako ne ove, u narednih par godina, možda i CL.ReX je napisao/la: ↑19 jan 2023, 22:30Slazem se, AKO su tacne te glasine... Bas nema logike u tom slucaju.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 jan 2023, 22:18Kakav seljacki mentalitet da se ne odlucis ici u ekipu koja je prvoplasirana u Championship-u.
U ostalom, Burnley i Sheffield su skoro pa lock za Premiership.![]()
S druge strane stoji da igraš u top ligi, protiv giganata, ali najvjerovatnije letiš nazad u championship.
E sad, kao navijč nema dileme šta bi mu preporučio. Više bi ga volio gledat protiv Evertona, nego protiv Kasimpaše, ali da sam ja ili ti u toj situaciji, dobro bi razmislili.
-
- Kontakt:
Odakle vama da su duplo vece pare u Turskoj nego u Championshipu? Pa bukvalno danas objavili da najplaceniji igrac u LEAGUE ONE u Engleskoj ima £21,000 sedmično, e sad zamisli koliko ljudi imaju u Championship a da ne govorim Premier League.
Pa Championship je zvanicno 6a liga na svijetu, 3x jača od Turske Superlige. Ok ode u Galatu, odigra 6 tekmi u Euro takmicenju, i nazad opet da igras protiv Goztepe, Ankaragucu itd itd. Bolja mu je opcija Burnley 100x
Pa Championship je zvanicno 6a liga na svijetu, 3x jača od Turske Superlige. Ok ode u Galatu, odigra 6 tekmi u Euro takmicenju, i nazad opet da igras protiv Goztepe, Ankaragucu itd itd. Bolja mu je opcija Burnley 100x
Porez u Engleskoj je ogroman, dok je u Turskoj gotovo nepostojeci.Grbavica786 je napisao/la: ↑19 jan 2023, 23:17Odakle vama da su duplo vece pare u Turskoj nego u Championshipu? Pa bukvalno danas objavili da najplaceniji igrac u LEAGUE ONE u Engleskoj ima £21,000 sedmično, e sad zamisli koliko ljudi imaju u Championship a da ne govorim Premier League.
Ma ja cisto sumnjam da u Burnleyu ili Galati znaju za njega, daj boze, ali eto.
Nadam se da grijesim, ali Besiktas, Trabzon ili cak ostanak u Konyi su mi realniji.
Zivotno je 5x bolje izabrati Galatu, grad, novac, vec sve zna o zivotu u Turskoj, europske tekme... Uzivancija. Negdje sam davno citao intervju igraca koji je nekad igrao za Burnley, rekao je da je grad ko grad izuzetno dosadan i monoton, nesto mi je to ostalo u sjecanju.
Karijerno je bolje Burnley jer bi napredovao igracki sigurno, ispunio bi san igrajuci protiv najboljih svjetskih igraca, ali bi psihicki i fizicki bio iscijedjen u svakom smislu, borba za opstanak, rudarenje svaku bogovu utakmicu...
Sve zavisi ko je kakav mentalitet i ko sta preferira.
Zadnja izmjena: forgempp, dana/u 19 jan 2023, 23:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
U velikim turskim ekipama igraju Icardi, Mertens, Mata, Valencia, imaju oni puno para, a porezi su puno manji. Pare i kvalitet lige ne moraju biti proporcionalni.Grbavica786 je napisao/la: ↑19 jan 2023, 23:17Odakle vama da su duplo vece pare u Turskoj nego u Championshipu? Pa bukvalno danas objavili da najplaceniji igrac u LEAGUE ONE u Engleskoj ima £21,000 sedmično, e sad zamisli koliko ljudi imaju u Championship a da ne govorim Premier League.
-
- Kontakt:
Šta ti je Bošnjo … **** napredak, najjaca liga svijeta, izazov, bla bla bla.
Na kraju se sve svede na to gdje je porez manji

Na kraju se sve svede na to gdje je porez manji
-
- Kontakt:
Sve je stvar ukusa sto se tice grada. Bio sam u Istanbul sedmicu, i sasvim dovoljno da vidim ono sto se treba da vidi kad dodjes kao turista, a isto tako sasvim dovoljno da dobijem bolju sliku o ljudima i kulturi. Definitivno nije grad po mom ukusu. Moze biti da je metropola po broju stanovnika, i ima urbanih mjesta, ali vecinom se radi o bas mega gradu, ali koji zivi van Evropske civilizacije, kulture, normi ponasanja. Fakticki divlji zapad, i niko ne prica engleski, ili veoma malo, rekao bih cak slabije nego u BiH. Tako da je meni manje bitno velicina grada, naspram da si izoliran na duze staze od Evropske civilizacije. Mogu misliti kad kao igrac upadnes u taj fazon, javasluk, fuseraj, njihove ulicarske trikove da se tesko prebaciti na ono sto ljudi u Evropi smatraju pod normalnim. Sve to ima dosta uticaja i na tebe kao igraca na kraju krajeva. Isto taj argument igranje CL ili EL je meni manje relevantan, imas dosta igraca u Engleskoj PL koji nikad nisu igrali ta takmicenja ali su top igraci, i uzivaju igrati u najboljoj ligi na Svijetu.