Anel Ahmedhodžić

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Konzerva
Kontakt:

Re: Anel Ahmedhodžić

Post Postao/la Konzerva » 18 avg 2020, 22:44

Dovoljno je pogledati tankovica kad je izabrao svedsku ispred Bosne, i gledaj gdje je sad , nigdje ga.

Svakom bosancu pamet u glavu i biraj srcem svoju zemlju...sjecam se kad je golman jakupovic izabrao Svicarsku i poslije se zestoko pokajao.

Jer druge drzave ne trpe da im stranci igraju ako imaju iste kvalitete svojih igraca a kamoli ako imaju malo bolje ,ima da te nema.

Ja vidim ahmedhodzic, hadzikadunica, hasica, gojaka i demirovica kao srz buduce repke uz komandu Pjanica.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2020, 22:47

Anel Ahmedhodžić, odlični defanzivac iz Malmea, izabrao je BiH!
Proteklih dana se po medijima puno špekulisalo o tome za koga će igrati stoper kojeg žele i bh.i švedska reprezentacija. Kako je trebalo vremena da se završe neke administrativne stvari oko promjene sportskog državljanstva, bh.navijači su odgađanje konačne odluke (pro)tumačili kao licitiranje i dizanje cijene.
Pregovore oko stavljanja pod bh.zastavu s Ahmedhodžićima vodili su Dušan Bajević, Zvjezdan Misimović,.v.d.sportski direktor i agent bh. porijekla u Švedskoj Dario Slomić. Bajević je na svakom sastanku stručnog štaba insistirao da se NSBiH (iz)bori za svakog dragulja u svijetu. Selektor je, također, izričito poručio da niti jednom igraču neće garantirati poziv, a još manje nastup. Samo kontinuirano dobre igre put su do poziva.
Ahmedhodžići su danas čvrsto odlučili. Kao najavu takve odluke u tu svrhu je osvanula Anelova slika na fejzbuku, gdje se ogrnuo bh. zastavom.
Hadžikadunić i Ahmedhodžić kandidirat će za reprezentaciju za utakmice “baraža”.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 avg 2020, 23:15

Sutra Mirsina pres-konferencija, 13 miliona ljudi je gledalo kad je Lebron James uživo saopštio da je njegov naredni tim Miami, može li pasti rekord?
Naš portal saznaje kako je defanzivac iz Švedske donio konačnu odluku o tome za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.

Istu će javnosti sutra saopštiti.

brandao
Kontakt:

Post Postao/la brandao » 18 avg 2020, 23:59

Makar 10.000 na live-u sutra ocekujem
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 avg 2020, 00:03

Moze oboriti rekord 100 posto.
Nadam se da ce Nova BH obezbijediti prijenos uzivo,komentator naravno Sabahudin Topalbećirević zvani Baho
Emisija sat vremena prije pres konferencije,gost Zlatan Nalic

Za svaki slucaj treba zovnuti i Konjica,ako nas Mirso odbije da ima ko reci :"aaaajmoo biti pozitivni" :bih:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

brandao
Kontakt:

Post Postao/la brandao » 19 avg 2020, 00:06

Salih1984 je napisao/la:
19 avg 2020, 00:03
Nadam se da ce Nova BH obezbijediti prijenos uzivo,komentator naravno Sabahudin Topalbećirević zvani Baho

Za svaki slucaj treba zovnuti i Konjica,ako nas Mirso odbije da ima ko reci :"aaaajmoo biti pozitivni" :bih:
Treba Husref da kaze:Sta je tu je.Okrecemo se narednom dijasporcu i pusti suzu :mrgreen:
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 avg 2020, 00:15

Samo se vi zahebavajte, Mirso nam je možda i Dennisa sredio. :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

zure99
Kontakt:

Post Postao/la zure99 » 19 avg 2020, 00:19

Salih1984 je napisao/la:
18 avg 2020, 21:46
MIRSO :bih: :bih: :bih: :bih:

slika
:rol: :rol: :urnebes: :urnebes:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 19 avg 2020, 02:25

Konzerva je napisao/la:
18 avg 2020, 22:44
Dovoljno je pogledati tankovica kad je izabrao svedsku ispred Bosne, i gledaj gdje je sad , nigdje ga.

Svakom bosancu pamet u glavu i biraj srcem svoju zemlju...sjecam se kad je golman jakupovic izabrao Svicarsku i poslije se zestoko pokajao.
Vecina se pokajala cim je ispala iz forme & spotlight-a ... pa jedan Halilovic bi kod nas bivao pozivan i ko invalid rada ... dosad bio skupio troduplo vise nastupa nego jedan Seo ... ali ne razmisljaju momciluke o svim faktorima kad donose odluke, misle da ce vazda biti trazena roba ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 19 avg 2020, 07:58

Ako ništa i Dennis i Anel su izabrali Bih u trenutku kad su Švedi ozbiljno računali na njih. Nudili im pozive u A selekciju.
To treba cijenit.
Za njih se ne može reć da su nas izabrali jer nisu imali alternativu.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 19 avg 2020, 08:46

Salih1984 je napisao/la:
19 avg 2020, 00:03

:rol: :rol:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 19 avg 2020, 08:59

Ahmedhodzica i Hadzikadunica treba maksimalno gurati u prvu postavu jer nemamo BOg zna nekakvih kvalitetnih bekova dok ova dvojica su mladi i jos visoki, 1.90m

kada se ocelice, lakse ce i sredina i napad prodisati.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 19 avg 2020, 11:07

Konzerva je napisao/la:
19 avg 2020, 08:59
Ahmedhodzica i Hadzikadunica treba maksimalno gurati u prvu postavu jer nemamo BOg zna nekakvih kvalitetnih bekova dok ova dvojica su mladi i jos visoki, 1.90m

problem visokih igraca je sto su generalno sporiji. Najbolja kombinacija je 1 visoki i jedan nizi brzi. Tako da moramo pronaci i jednog prcu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 avg 2020, 11:09

TMovac je napisao/la:
19 avg 2020, 11:07
Konzerva je napisao/la:

problem visokih igraca je sto su generalno sporiji. Najbolja kombinacija je 1 visoki i jedan nizi brzi. Tako da moramo pronaci i jednog prcu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jedan, visok i snažan a drugi da zna sa loptom igrati, i lopte iznositi...

Omeragić Ahmedhodžić Hadžikadunić

:bow:

Formacija sa 3 štopera bi trebala biti budućnst reprezentacije.
⚜️~⚜️~⚜️

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 19 avg 2020, 11:14

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
19 avg 2020, 11:09
TMovac je napisao/la:
Konzerva je napisao/la:

Da li je neki od njih ljevak,za tu formaciju ti trebaju bar dvojica dobrih s loptom, a i malo bržih igrača,još više ti trebaju 2 strašna beka.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 avg 2020, 11:24

TMovac je napisao/la:
Konzerva je napisao/la:

Ne znam na koju tacno formaciju sa 3 u odbrani mislis ali po mom misljenju Nemamo mi dovoljno dobra krila/bekove za 3 u odbrani
Dzabe sto su ta trojica stopera kvalitetni,jedino da igramo sa 5 u odbrani ,5-3-2 ili nesto slicno :mrgreen:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 avg 2020, 11:25

imekorisnicko je napisao/la:
19 avg 2020, 11:14
TMovac je napisao/la:

Da li je neki od njih ljevak,za tu formaciju ti trebaju bar dvojica dobrih s loptom, a i malo bržih igrača,još više ti trebaju 2 strašna beka.
U idealnom svijetu bi i sa 2 štopera tražio ljevaka na toj lijevoj strani, ali da upravu si treba barem jedan ljevak sa trojicom u postavci.

Šta znači pod strašnim bekovima? Kolašinac i Todorović bi bili odlični wb-ovi jer su u defanzivi grozni, a znaju nešto u napadu uraditi.

Kako god, ovaj eksperiment 4-3-3 mora prestati.

Da li sa 4-4-2 dijamant, ili sa trojicom nazad, samo zelim promjenu.
⚜️~⚜️~⚜️

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 19 avg 2020, 11:30

Salih1984 je napisao/la:
19 avg 2020, 11:24
TMovac je napisao/la:

Ne znam na koju tacno formaciju sa 3 u odbrani mislis ali po mom misljenju Nemamo mi dovoljno dobra krila/bekove za 3 u odbrani
Dzabe sto su ta trojica stopera kvalitetni,jedino da igramo sa 5 u odbrani ,5-3-2 ili nesto slicno :mrgreen:
Ma te formacije sa 3 u odbrani imaju i Za i protiv argumente. Generalno su nezahvalne u reprezentaciji jer igrači u svojim klubovima uglavnom ne igraju to,a pogotovo od štopera se zahtjevaju malo drugačije kretnje i ponašanje u odnosu na formacije sa 4 pozadi. Sa druge strane,mi jal' nismo talentovani kao nacija jal' ne znamo stvarati krila. I ovo što smo u ligi napravila npr. Stevanović je neko staromodno krilo koje je više moderni bek nego krilo,Todorović je počeo kao krilo ja msm pa je neko shvatio da je bolje gurati ga na beku,čak i Lulić je isti takav . Lijevo imamo Kolašnica koji može čuvati stranu sam. Moglo bi to biti možda ok,al je vrlo riskantno

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 avg 2020, 11:55

imekorisnicko je napisao/la:
19 avg 2020, 11:30
Salih1984 je napisao/la:
19 avg 2020, 11:24

Ma te formacije sa 3 u odbrani imaju i Za i protiv argumente. Generalno su nezahvalne u reprezentaciji jer igrači u svojim klubovima uglavnom ne igraju to,a pogotovo od štopera se zahtjevaju malo drugačije kretnje i ponašanje u odnosu na formacije sa 4 pozadi. Sa druge strane,mi jal' nismo talentovani kao nacija jal' ne znamo stvarati krila. I ovo što smo u ligi napravila npr. Stevanović je neko staromodno krilo koje je više moderni bek nego krilo,Todorović je počeo kao krilo ja msm pa je neko shvatio da je bolje gurati ga na beku,čak i Lulić je isti takav . Lijevo imamo Kolašnica koji može čuvati stranu sam. Moglo bi to biti možda ok,al je vrlo riskantno
Dennis,becir i Anel svakako u klubovima igraju sa 4 u odbrani,tako da bi bio veliki rizik igrati sa 3 u reprezentaciji

Ali slazem se sa duljevinhom da trebamo promjeniti formaciju,ni meni se ne svidja 4-3-3 ,ocigledno je da ta formacija nama ne odgovara.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 19 avg 2020, 12:00

Formacija sa tri štopera bi nama najviše odgovarala baš iz razloga što mi nemamo valjana krila. Tako da ni igru ne možemo bazirati na njima ako nam je to najlošiji dio tima. Mislim možemo, ali vidjeli smo kako se to završava.

Da, od štopera se traži dragačije kretanje ali nije ništa što jedan ozbiljan profesionalni nogometaš neće brzo skontati. Pa ne tražiš mu da poziciju mijenja. Samo dobija drugacije zadatke.

Ne bi se ni složio da tu formaciju naši igrači nisu igrali.
Pjanić, kao naš najbolji veznjak, je igrao to u Juventusu i to na jako visokom nivou. Kolašinac isto u Arsenalu. Gojak je kod Bjelica igrao u tim formacijama.

Ako kažemo da je to najbolja formacija za nas u narednom ciklusu i eventulano Euru onda na beku možeš računati i na Dedića vrlo ozbiljno. Tu je i Gazibegovic koji če najvjerovatnije na igrati u Bundesligi Austrije ove sezone.

Bukvalno ti najslabije pozicije (krila) ne trebaju, a ako i imaš neko dobro krilo tj ako se pojavi možeš ga koristi kao drugog napadača ako za tim ima potrebe.

Jedino zbog čega jesam za Bajevića je to što je on igrao ove formacije već, tako da ostaje da vidimo da li će udariti temelje neke nove filozofije futbala u BiH.

Igrače za tu formaciju imamo.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.