Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la admin » 05 jan 2018, 21:45

Pošto sam se već dovoljno obrukao time što sam rekao da se slažem sa svim ovim što ne razumijete, pljujete, zgražavate se, isl. povući ću se iz diskusije uz citat:

'Reci mudrost budali i prozvati će te budalom.' —Euripid.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 jan 2018, 21:51

Moggi je napisao/la:"Praktično to znači da će za duele sa SAD-om i Meksikom osim na igrače iz BiH vjerovatno računati na naše potencijalne reprezentativce koji nastupaju u Hrvatskoj, Poljskoj, Moldaviji, Češkoj, Rusiji, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Češkoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Mađarskoj i Norveškoj"

znaci otprilike sehic, mesanovic, nadam se ordagic, isto se nadam da nece oni iz astane, gojak, hodzic; to mi pada prvo napamet
Hajradinovic, Kvrzic, Kozulj

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 05 jan 2018, 21:57

Vucevich je napisao/la:
Moggi je napisao/la:"Praktično to znači da će za duele sa SAD-om i Meksikom osim na igrače iz BiH vjerovatno računati na naše potencijalne reprezentativce koji nastupaju u Hrvatskoj, Poljskoj, Moldaviji, Češkoj, Rusiji, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Češkoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Mađarskoj i Norveškoj"

znaci otprilike sehic, mesanovic, nadam se ordagic, isto se nadam da nece oni iz astane, gojak, hodzic; to mi pada prvo napamet
Hajradinovic,Kvrzic , Kozulj
vidjeno i previse
ostala 2 vjerujem da ce biti pozvani, sigurno da ce brzo dobit uvid u kvalitet nasih igraca u HNL
Zarathustra

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 jan 2018, 22:20

Enigma je napisao/la:Što si se preznojio :D Besicu nije strana ta pozicija samo čovjek je van forme ...nije odigrao tekmu da valja ne pamtim od kad....
Ta postava mi prozva flashback Sunjica protiv Kipra. Momak sprint trci na petama.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 05 jan 2018, 22:30

Robiju sve najbolje,od pocetka sam se nadao da bi bas on mogao zauzeti trenersko mjesto,trebaju neke drasticne promjene jednostavno mora se dalje i nadam se da ce on dovesti stanje u red,da ce znati motivirati igrace jer cini mi se da to bas nedostaje..

U jednom intervju za N1 je spomenuo Lulica i cini mi se da bas sumnja u nedostatak motivacije...

Ja licno sam vise za trazenje novih mladjih igraca koji ce kasnije biti stub repke,kad bi se bar Djuric mogao nekako vratiti i doci u formu. Imam osjecaj da su se Ibisevic i Lulic psihicki vec odavno oprostili od repke..
Narocito Ibisevic mi nikako nije onaj tip od prije par godina koji grize itd..od lika se lopte odbijaju kao od zid..te sto su se u medijima oprostiti treba halaliti,po mom skromnom misljenju..pa kud puklo da puklo.

Nego jel ono zrijeb bude za buduce kvalifikacije odmah poslije SP u Rusiji? :o
Sta ako dobijemo Hrvatsku,hehe,ili pak Srbiju,bice to pravi izazov za Robija..

Hirurg
Kontakt:

Post Postao/la Hirurg » 05 jan 2018, 22:33

admin je napisao/la:Pošto sam se već dovoljno obrukao time što sam rekao da se slažem sa svim ovim što ne razumijete, pljujete, zgražavate se, isl. povući ću se iz diskusije uz citat:

'Reci mudrost budali i prozvati će te budalom.' —Euripid.
"Što manje govoriš, to te ljudi više slušaju." --Van Buren
1946

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jan 2018, 22:33

Ma naši će garant morati pustiti igrače u nekom "dogovoru" sa Savezom, ne sumnjam da je to dogovoreno već odavno. Uostalom, yebo deset dana priprema kad igrača potencijalno šalješ u izlog čitavom svijetu, to našim klubovima sigurno puno znači.

Igrači iz inostranstva ne vjerujem da će doći, niti će ih klubovi pustiti niti mislim da se njima nešto specijalno ide na tu "američku" turneju. Eventualno možemo govoriti o igračima iz susjedstva, i to iz nekih lošijih klubova, nikako ne igrači Dinama, Hajduka, Maribora, Zvezde, Partizana (mada u ova zadnja dva i nemamo potencijalnih reprezentativaca).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 jan 2018, 22:38

Ne bih volio da se Ibisevic vrati, odradio je svoje za reprezentaciju, hvala na svemu i dovidenja. On je vec od SP u Brazilu kloc u reprezentaciji, njemu se lopta odbija kao nikom drugom...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jan 2018, 22:52

aleksandar_veliki je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma naši će garant morati pustiti igrače u nekom "dogovoru" sa Savezom, ne sumnjam da je to dogovoreno već odavno. Uostalom, yebo deset dana priprema kad igrača potencijalno šalješ u izlog čitavom svijetu, to našim klubovima sigurno puno znači.

Igrači iz inostranstva ne vjerujem da će doći, niti će ih klubovi pustiti niti mislim da se njima nešto specijalno ide na tu "američku" turneju. Eventualno možemo govoriti o igračima iz susjedstva, i to iz nekih lošijih klubova, nikako ne igrači Dinama, Hajduka, Maribora, Zvezde, Partizana (mada u ova zadnja dva i nemamo potencijalnih reprezentativaca).
Istog sam misljenja za nase klubove, no ne bi se moglo zamjeriti ako bi spustili rampu.
Ne bi se moglo zamjeriti, ali mislim da je to nemoguće da se desi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 05 jan 2018, 23:59

admin je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
admin je napisao/la:
Ne znam zašto to vežeš za nas kad mi tu sliku nismo objavili uopšte?

Ko da nam neko nešto pokušava podvaliti?

Izvinjavamo se, krivi smo što smatramo da je za ovu državu bolje da malo više cijeni svoje ljude, proizvode, usluge, nego da budu glupa kolonija potrošača. Ako treba i da malo uloži u svoje, pa da kasnije imamo pravo očekivati i neki povrat. Al eto, ima očigledno i različitih stavova. Vidim ljudi masovno kao šuknuli portalu SportSport.ba i otišli platit račun Telemachu. Bravo.

Za nas je već sad uspjeh da smo jednim tekstom napravili veću priču nego 20 godina kampanja "kupuj domaće", a i da ti se selektor po prvi put u zadnjih 10-15 godina preseli u Sarajevo da bi gledao domaće prvenstvo i dolazio redovno na posao. Nešto sumnjam da bi se to spominjalo da neko nije pritiskao. Za nas sasvim dosta. Ili je bolje kad Pape zakasni na avion jer je gužva u Parizu?

Što se tiče dizanja tri prsta, viđao sam hrpu slika, ali ne vidim neki problem. Čovjeku majka iz Čačka, ne vidim problem da se on s tim identifikuje. A i da se ne identifikuje. Ima pravo da radi šta hoće i šta misli da je za njega najbolje. Isto kao i svi mi.
Ono sto ste vi podrzavali u kampanji, i ono sto ste propustili da sankcionisete, ni u najgorem ludilu ne moze biti korisno za ovu drzavu.
Podrska nekvalitetu, nacionalizmu i retorici kojom se branio "domaci proizvod", nikome nikada nije dionijela nista dobro.
To je razlog radi kog se, nazalost, za patriotizam kaze da je "posljednje utociste za najlosije".
Ok je da u Engleskoj smije igrati stranac isključivo ako je reprezentativac svoje zemlje?
Ili to znači da nema Nijemaca ili Španaca mimo reprezentacije koji su kvalitetniji od pola igrača Southamptona?

I taj stav je donio jako loše stvari Engleskoj, čuo sam, masovno emigriraju u BiH. Kažu dolaze bar na turističku vizu, sjednu u park i gledaju nas, samo da šta nauče i pokupe koju mudru.
A i strašno je to pomoglo njihovom nacionalnom timu, koji od tada samo niže uspjehe...

Ni "sportsport verzija kupujmo domaće" me se nije dojmila, jer uprkos patriotizmu dođe čovjek u godine kad mu baš i ne možeš prodavati m*** pod bubrege.. Kupujmo domaće apsolutno DA, ali ne na način kako se to nama pokušava podvaliti.. Ja ne želim da kupujem lošiji proizvod samo jer je domaći, pogotovo jer taj domaći gazda ne radi ništa da kvalitetom dostigne strance.. Baš jer i on misli da sam ovca koju treba šišati.. Jer ipak kupujmo domaće.. How yes no!
Kad je izbor selektora u pitanju lično bilo mi je svejedno, s tim da sam blagu prednost davao Kodri, odnosno Robiju u odnosu na Amara.. što ne znači da bih bilo kad i bilo gdje pljunuo, vrijeđao Osima mlađeg, kao što su ovdje njegovi obožavaoci častili oba protivkandidata.. A ne mislim da se bilo koji medij trebao staviti na bilo čiju stranu, već objektivno i nepristrasno analizirati kandidate i samo objektivnu sliku predočiti narodnim masama..
Selektoru u svakom slučaju puno sreće, pameti, hrabrosti i strpljenja.. Nadam se da ćemo već u prvim utakmicama, bez obzira ko bude igrao, vidjeti ideju.. Meni će to za početak biti sasvim dovoljno..

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 jan 2018, 04:17

:bih:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 06 jan 2018, 09:52

slikaslika
slika

ovi iz PLBiH , sve zavisi ko će biti pušten na taj cirkus...vjerujem dosta hoće jer izlog itd. ima dodatno ovih što ne igraju vani.. pa bi mogli uletit..
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 06 jan 2018, 10:21

covjek stavi đumica ispred zukanovica
btw vukotic nema bh drzavljanstvo, i ko ti je ovaj Busuladzic prvi put cujem
Zarathustra

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 06 jan 2018, 10:51

Moggi je napisao/la: i ko ti je ovaj Busuladzic prvi put cujem
Azer Bususladzic, zadnji vezni, nastupa za grcki Atromitos cini mi se.
Spominjalo se da ga je Mesa pratio.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 06 jan 2018, 11:02

E napokon se vraćamo u normalu, prićajmo o tome ko može-nemože igrati, kakva postavka igre treba biti...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 jan 2018, 11:09

DenchiNL je napisao/la:slika..
Dobri ste, vise ste u euforiji i vise se zadali zbog novog selektora, nego Srbi i Hrvati zbog plasmana na SP, sto je samo dokaz koliko su FSS i HNS ukanalili i ubili volju prosjecnom navijacu za euforijom i entuzijazmom... :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 06 jan 2018, 11:21

Moggi je napisao/la:covjek stavi đumica ispred zukanovica
pa Zukanović je toliko spor da će se vratit kroz vrijeme jbg i + ima 30, ovo je stoperski duo za budućnost vjerujem, ti stavi šta ti misliš...
za Vukotića lapsus, znam da je 15-e došao, pa odmah brzi check 18-a :D , u augustu će imat državljanstvo...

Busuladžić je zadnji vezni , meša ga iskopao , za austriju igro mlade selekcije ali ima pasoš i trebao bit pozvan...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 06 jan 2018, 11:36

DenchiNL je napisao/la:
Moggi je napisao/la:covjek stavi đumica ispred zukanovica
pa Zukanović je toliko spor da će se vratit kroz vrijeme jbg i + ima 30, ovo je stoperski duo za budućnost vjerujem, ti stavi šta ti misliš...
za Vukotića lapsus, znam da je 15-e došao, pa odmah brzi check 18-a :D , u augustu će imat državljanstvo...

Busuladžić je zadnji vezni , meša ga iskopao , za austriju igro mlade selekcije ali ima pasoš i trebao bit pozvan...
Đumić grije klupu u yebenom Utrechtu i nije nista brzi od Zuke.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 06 jan 2018, 11:46

Bazinga12345 je napisao/la: Đumić grije klupu u yebenom Utrechtu i nije nista brzi od Zuke.
postavi prvih 11 koje ti misliš da su najbolji.... :wave:

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 06 jan 2018, 11:54

DenchiNL je napisao/la:
Bazinga12345 je napisao/la: Đumić grije klupu u yebenom Utrechtu i nije nista brzi od Zuke.
postavi prvih 11 koje ti misliš da su najbolji.... :wave:
_____________ Begovic _____________

Vranješ _ Bicakcic _ Zukanovic _ Kolasinac

______________ Bešić ____________
_______ Pjanić ________ X ________

__ Višća _________________ Duljevic __
_____________ Dzeko ______________

Ne znam koga bih stavio uz Pjanica i Bešića, Cimirot me nije impresionirao u dosadašnjim nastupima za reprezentaciju.
Takodjer, radije bih Hajrovica umjesto Visce, ali Edin je trenutno u prednosti jer ovaj nikako ne igra.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.