SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 23:54

DevilsAdvocate je napisao/la:
hurem je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:Sad s ovom pobjedom sudjedne nam istocne bratske zemlje, Irci i Wels nemaju nikakvih sansi da budu ispred nas ako dobijemo Belgiju, a CAK u nekim kombinacijama ako Cipar ne pusti grckoj a mi barem bod Belgiji otkinemo, mozemo opet bit ispred neke od te dvije ekipe... Hvala braci preko Drine <3
Pa cak i samo pobjeda protiv Estonije bi u nekim kalkulacijama mogla biti dovoljna(naravno uz uvjet da Kiprani ne izgube od Grcke):

Npr.Wales izgubi od Gruzije i pobjedi Irsku,
Ili Wales remizira s Gruzijom i Irskom.

Neregularno je da mi igramo u 18h protv Belgije a Kipar vs. Grcka u 20:45, jel' to zvanicno?
Mi nikad u historiji nismo igrali u 6 kako se ja sjecam tako da mislim da je to sve nasumicno, a ova pobjeda Srbije nam je sva vrata otvorila, Grci nece dobit Kipra ako im ovi ne puste, a vjerujem da i Kipar ima jos uvjek nekih nada da mogu do baraza
Kako da ne, igrali smo protiv Gibraltara u 6 :lol: (u Zenici)

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 sep 2017, 23:54

Igrali smo protiv Gibraltara u 18.

Sjetite se našeg prvog baraža. Španci nas tukli, bod protiv Turske, ostalo rutinski i siguran baraž. :ljepota:

BELGIJA DVA PUTA PALA. :urnebes:
Zadnja izmjena: BelminM23, dana/u 05 sep 2017, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 05 sep 2017, 23:55

BelminM23 je napisao/la:Portugal ili Švicarska i Italija su sigurno nosioci
Sjeverna Irska vjerovatno ispred nas(ako uzmemo obe pobjde, dosta bodova bi nam donijela pobijeda protiv Belgije, ali opet teško)
Hrvatska ili Island takođe nosioci (najbolje bi došla Turska) onda bi nenosioc bila
Slovačka, Slovenija ili Škotska (Slovaci nosioci vjerovatno, Slovenija i Škotska ispod nas sigurno)
Švedska sigurno nosioc (Holadniaj ne bi bila, ali teško je očekivati, čak i sa dvije pobjede Švedska bi imala bolju gol razliku)
Crna Gora ili Danska su ispod nas

Idealno po nas da se plasiraju sljedeće reprezentacije

Slovenija/Škotska
Turska
Crna Gora

Onda nekako ugurati se možda ispred Sjeverne Irske.

http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ ... /uefa.html

Ovdje sam računao nešto, nije moja analiza mjerilo nikakvo, ali eto, malo da približim barem, nisam puno pogriješio.

Ja sam zadovoljan baražom za početak, a nenosioci ćemo 95% biti. :salut:

Jesil ti gledo FIFA rang listu il onu rank listu koja gleda posljednja takmicenja na euru i svjetskom jer se ta lista gleda, ne ova ko je koji na FIFA rank listi, samo sad mi ne moze namupast kako se zove ta lista, znam da je neki nacionalni koeficijent u pitanju...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 sep 2017, 23:57

DevilsAdvocate je napisao/la:

Jesil ti gledo FIFA rang listu il onu rank listu koja gleda posljednja takmicenja na euru i svjetskom jer se ta lista gleda, ne ova ko je koji na FIFA rank listi, samo sad mi ne moze namupast kako se zove ta lista, znam da je neki nacionalni koeficijent u pitanju...
Ne znam šta sam gledao, ovo sam prvo našao i prokomentarisao, uglavnom kako god, niti smrdi niti miriše, ali malo više je da tukne. :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 sep 2017, 23:58

al' nevjerovatno koje zicere smo imali da izborimo siguran baraž kroz čitave kvalifikacije, skoro sigurna 3 boda prokockasmo u atini u zadnjim sekundama, pa ti se poslije ukazala nikad slabija grčka u zenici koju smo MORALI dobiti i onda šlag na tortu kipar, uz kiks grčke što stvar čini još težom za provariti :facepalm:
mi smo inače nacija koju prati kurata (ne)sreća u svemu, ali ovaj put smo sami sebe debelo zajebali.

sad očekivati da uzmemo 6 bodova protiv belgije i estonije... ne znam, nije mi jasno na čemu mnogi temelje optimizam, kasno je vaditi se protiv jedne belgije.

i pade mi na pamet bešić, naravno da prvenstveno meša i odvratan pristup igrača zaslužuju najveću kritiku, ali da ovaj nije pravio bespotrebno sranje protiv grka i da je bio dostupan protiv kiprana, sad bi imali siguran baraž u rukama. :salut:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 06 sep 2017, 00:01

Da se nadovožem na odlične kvalifikacije protiv (izgubljenih) i sigurnih bodova, sve nam se vratilo kada smo odlično odigrali protiv ekipa koje su se plasirale na Euro, Belgija 1 bod, Vels 4, ali smo zato zijanili po 3 na Izraelu i Kipru. Još iz prvog šešira krenuli...

Tako da za dobar rezultat bitno je da pišeš sigurne bodove.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 06 sep 2017, 00:02

Sa Muhamedom i Izetom mi smo barem duplo jaca reprezentacija na terenu nego sa Viscom i Cimi/Jaje , Ogija na desnog beka sad kad ima Simunovic dole, i krenut na njih agresivno, ne vjerujem da ce imat neki motiv protiv nas toliko na Grbavici, kolko god da vlada pesimizam ja sam opet optimista i sve dok Mesa sve ne usere ja necu gubit nadu, ima se kad hebavat mater i selektoru i igracima, sad im treba podrska iako je nisu zasluzili, nasi su hebes ga...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 sep 2017, 00:03

Ako dobimo Belgiju, misilm da ce to biti nas najbolji rezultat u historiji. Mozda nam se usreci kao Irci protiv Njemacke kad su dobili 1-0...

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 06 sep 2017, 00:05

Vucevich je napisao/la:Ako dobimo Belgiju, misilm da ce to biti nas najbolji rezultat u historiji. Mozda nam se usreci kao Irci protiv Njemacke kad su dobili 1-0...
Ne može biti veći od 25 bodova. :kafa:

15.10.2013
15.06.2014

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 06 sep 2017, 00:10

Jedno je sigurno...utakmica protiv Belgije bi nas u slucaju pobjede podigla psiholoski visoko i mislim da nikad spremniji, nabrijaniji i sa vise samopouzdanja ne bi dosli u baraz.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 sep 2017, 00:12

BelminM23 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Ako dobimo Belgiju, misilm da ce to biti nas najbolji rezultat u historiji. Mozda nam se usreci kao Irci protiv Njemacke kad su dobili 1-0...
Ne može biti veći od 25 bodova. :kafa:

15.10.2013
15.06.2014
Rezultat u jednoj utakmici, ne preko cijelih kvalifikacija :)

Pobjeda protiv Litvanije je historijski a nije najbolji, Litvanija je jako losa ekipa.

Ali ne sjecam kad smo prosli put pobjedili ekipu poput Belgije (danasnja Belgija, top 10 ekipa na svijetu ,ne ona prije 8 godina), mozda samo ono protiv Danske...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 sep 2017, 00:14

mostar_mo je napisao/la:Jedno je sigurno...utakmica protiv Belgije bi nas u slucaju pobjede podigla psiholoski visoko i mislim da nikad spremniji, nabrijaniji i sa vise samopouzdanja ne bi dosli u baraz.
I onda bi nas u barazu neko vratio na fabricke :lol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2017, 00:15

Sad je i službeno da ćemo veoma veoma teško (da ne kažem domen naučne fantastike) biti najgora drugoplasirana ako dobijemo Belgiju i Estoniju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 06 sep 2017, 00:15

ElCartel11 je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:Jedno je sigurno...utakmica protiv Belgije bi nas u slucaju pobjede podigla psiholoski visoko i mislim da nikad spremniji, nabrijaniji i sa vise samopouzdanja ne bi dosli u baraz.
I onda bi nas u barazu neko vratio na fabricke :lol:
:lol: :lol:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 06 sep 2017, 00:19

Vucevich je napisao/la:
Pobjeda protiv Litvanije je historijski a nije najbolji, Litvanija je jako losa ekipa.

Ali ne sjecam kad smo prosli put pobjedili ekipu poput Belgije (danasnja Belgija, top 10 ekipa na svijetu ,ne ona prije 8 godina), mozda samo ono protiv Danske...
Šta će nam te pobjede, daj lak put do prvenstva, a tamo ćemo da serviramo. :lol:

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 06 sep 2017, 00:19

Ljudi ova repka je pala i nije se dizala poslije onog gola u 94-oj minuti u Atini. Da ne nabrajam silne sanse kad smo ih trbeali nokautirati i povesti 3:0
Nazalost mentalni smo patuljci

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 sep 2017, 00:21

Scholl je napisao/la:Ljudi ova repka je pala i nije se dizala poslije onog gola u 94-oj minuti u Atini. Da ne nabrajam silne sanse kad smo ih trbeali nokautirati i povesti 3:0
Nazalost mentalni smo patuljci
Procitao sam danas ovaj clanak sa portala, inace je jako dobar:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/da-li-je ... las/250590

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 sep 2017, 00:23

Raonffa je napisao/la:Sad je i službeno da ćemo veoma veoma teško (da ne kažem domen naučne fantastike) biti najgora drugoplasirana ako dobijemo Belgiju i Estoniju.
Ma da, kako smo i pretpostavili.

Što se Belgije tiče ne znam šta da mislim. Poprilično sam siguran da će neki igrači biti pošteđeni i da će recimo Chelsea gledati da se roviti Hazard sačuva, kao i još neki igrači. To je možda još opasnije po nas jer će njihove 'rezerve' izginuti na terenu. E sad, sigurno je da će njihove zvijezde biti upozorene da travnjak na Grbavici baš i nije tepih na kakvom su navikli da igraju, što je opet nekako dobra stvar.

Međutim ako mi ne budemo pravi i ne izađemo na teren da pobijedimo, uz nezbježne Mešine egzibicije, sve ostalo pada u vodu, ovi će nas rasuti k'o rižu.

Trebaju nam igrači koji će u prvih 10 minuta pokazati Belgijancima da se ne šalimo i da ćemo iskrvariti na terenu, samo takav pristup nam može donijeti rezultat. Kvalifikacije se mogu spasiti, ponovo smo ih sveli na jednu utakmicu i šteta bi bilo ispustiti ih bez borbe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 06 sep 2017, 00:25

Hajmo kaku peticiju potpisat, neki apel poslat savezu, da se na dnevniku pusta a to je ''DA NE IGRAMO S 2 NAPADACA '' i ako ne pobjede evo nece Mesa bit kriv mi cemo...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2017, 00:32

Virtu4l je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Sad je i službeno da ćemo veoma veoma teško (da ne kažem domen naučne fantastike) biti najgora drugoplasirana ako dobijemo Belgiju i Estoniju.
Ma da, kako smo i pretpostavili.

Što se Belgije tiče ne znam šta da mislim. Poprilično sam siguran da će neki igrači biti pošteđeni i da će recimo Chelsea gledati da se roviti Hazard sačuva, kao i još neki igrači. To je možda još opasnije po nas jer će njihove 'rezerve' izginuti na terenu. E sad, sigurno je da će njihove zvijezde biti upozorene da travnjak na Grbavici baš i nije tepih na kakvom su navikli da igraju, što je opet nekako dobra stvar.

Međutim ako mi ne budemo pravi i ne izađemo na teren da pobijedimo, uz nezbježne Mešine egzibicije, sve ostalo pada u vodu, ovi će nas rasuti k'o rižu.

Trebaju nam igrači koji će u prvih 10 minuta pokazati Belgijancima da se ne šalimo i da ćemo iskrvariti na terenu, samo takav pristup nam može donijeti rezultat. Kvalifikacije se mogu spasiti, ponovo smo ih sveli na jednu utakmicu i šteta bi bilo ispustiti ih bez borbe.
Najbitniji je naš pristup, kao što si i sam rekao, ako naši ne izađu nabrijani i samo sa jednim ciljem, a to je pobjeda, od nas nema ništa pa tamam da Belgija pošalje Van Buytena i braću Mpenza na Grbavicu.

Što se tiče Belgijanaca i te njihove želje i zalaganje za pobjedu na Grbavici, prosto je normalno što Martinez ili ostali igrači dadnu izjavu da dolaze u BiH po pobjedu, sigurno neće reći dolazimo na izlet u Bosnu, nije u domenu profesionalaca.

Al' to bi opet, bez obzira na njihove izjave, moglo biti drugačije na terenu. Realno, oni imaju dvije postave igrača iz liga petice, i većina njih su igrači koji igraju redovno u svojim klubovima. Prednost nam je što će se u ovih mjesec dana odigrati veliki broj utakmica, sezona će se već zahuktati, i apsolutno vjerujem da Belgijanci (ma ko od njih istrčao na teren) neće baš ginuti da pobjede u toj utakmici, u moru tih klupskih tekmi gdje će biti i većeg umora kod igrača uvjeren sam da će igrati bar malo pod ručnom.

Naravno, pustiti nas neće sigurno, iskoristit će svaki poklon koji im damo, al' vjerujem da neće ginuti za tri boda.

Kako god, mi prije svega moramo gledati sebe, mi moramo odigrati vrhunski meč i to je osnovni uvjet da bi se mogli nadati pobjediti protiv njih, dakle da zanemarimo sve okolnosti oko Belgije, samo da gledamo sebe.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: katalinski, KrajinaKing, No99 i 44 gosta.