Virtu4l je napisao/la:Raonffa je napisao/la:Sad je i službeno da ćemo veoma veoma teško (da ne kažem domen naučne fantastike) biti najgora drugoplasirana ako dobijemo Belgiju i Estoniju.
Ma da, kako smo i pretpostavili.
Što se Belgije tiče ne znam šta da mislim. Poprilično sam siguran da će neki igrači biti pošteđeni i da će recimo Chelsea gledati da se roviti Hazard sačuva, kao i još neki igrači. To je možda još opasnije po nas jer će njihove 'rezerve' izginuti na terenu. E sad, sigurno je da će njihove zvijezde biti upozorene da travnjak na Grbavici baš i nije tepih na kakvom su navikli da igraju, što je opet nekako dobra stvar.
Međutim ako mi ne budemo pravi i ne izađemo na teren da pobijedimo, uz nezbježne Mešine egzibicije, sve ostalo pada u vodu, ovi će nas rasuti k'o rižu.
Trebaju nam igrači koji će u prvih 10 minuta pokazati Belgijancima da se ne šalimo i da ćemo iskrvariti na terenu, samo takav pristup nam može donijeti rezultat. Kvalifikacije se mogu spasiti, ponovo smo ih sveli na jednu utakmicu i šteta bi bilo ispustiti ih bez borbe.
Najbitniji je naš pristup, kao što si i sam rekao, ako naši ne izađu nabrijani i samo sa jednim ciljem, a to je pobjeda, od nas nema ništa pa tamam da Belgija pošalje Van Buytena i braću Mpenza na Grbavicu.
Što se tiče Belgijanaca i te njihove želje i zalaganje za pobjedu na Grbavici, prosto je normalno što Martinez ili ostali igrači dadnu izjavu da dolaze u BiH po pobjedu, sigurno neće reći dolazimo na izlet u Bosnu, nije u domenu profesionalaca.
Al' to bi opet, bez obzira na njihove izjave, moglo biti drugačije na terenu. Realno, oni imaju dvije postave igrača iz liga petice, i većina njih su igrači koji igraju redovno u svojim klubovima. Prednost nam je što će se u ovih mjesec dana odigrati veliki broj utakmica, sezona će se već zahuktati, i apsolutno vjerujem da Belgijanci (ma ko od njih istrčao na teren) neće baš ginuti da pobjede u toj utakmici, u moru tih klupskih tekmi gdje će biti i većeg umora kod igrača uvjeren sam da će igrati bar malo pod ručnom.
Naravno, pustiti nas neće sigurno, iskoristit će svaki poklon koji im damo, al' vjerujem da neće ginuti za tri boda.
Kako god, mi prije svega moramo gledati sebe, mi moramo odigrati vrhunski meč i to je osnovni uvjet da bi se mogli nadati pobjediti protiv njih, dakle da zanemarimo sve okolnosti oko Belgije, samo da gledamo sebe.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"