Opet je kuknjava počela, opet se jauče , kuka i plače za medaljom/medaljama....

Stara priča nakon OI ovdje.

Ponavlja se već...
Samo problem je što se stvari i previše crno gledaju u ovom trenutku. Dok npr u trenucima određenih uspjeha stvari se gledaju previše pozitivno. Nema apsolutno sredine.
I malo mi je smiješno, kada neko ima zamisao, da se npr forsira streljaštvo ili neki tako sličan sport, samo da bi se osvojila medalja na OI. Pa to je van pameti. Vrlo moguće da bi Kinezi bacili sve ove svoje osvojene medalje za neki značajniji uspjeh njihove fudbalske reprezentacije. Svakako da na OI medalje osvajaju i države koje su daleko od nekih naših uspjeha u fudbalu i košarci. A isto tako, opšte se ne opterećujem tom medaljom na Olimpijadi, ja bi potpisao da je nikad možda ne osvojimo na OI, ali da nam fudbalska, rukometna i košarkaška reprezentacija redovno učestvuju na velikim takmičenjima. Više bi volio da te reprezentacije dođu do tog kontinuiteta i da na tim takmičenjima naprave iskorake, nego da osvajamo medalje u streljaštvu (bez da potcjenjujem taj sport, u određenoj mjeri sam ga i pratio na OI). Mi moramo raditi na uspjehu i napretku u sportovima koji su popularni kod nas, a i u mnogim drugim državama. A sada nešto patiti za medaljom kao medaljom, to je pomalo smiješno...
Iako naravno da bi ja isto bio skroz sretan da smo mi njih osvojili ne jednu, nego 5, 10 ili više. Ali ne treba uvijek praviti nakon OI dramu i praviti stvari totalno crnim.
Bez obzira što sam mišjenja da se pravi prevelika drama i da sada ispadamo kao neka totalno amaterska i jadna sportska nacija, s druge strane treba jasno priznati da je Amel Tuka imao neuspješan nastup i da je zbog svog rejtinga i prema onome što je pokazao ranije da može, morao osvojiti medalju.
Samo FINALE bi bio neki osrednji uspjeh, a ovo je bio NEUSPJEH. I to stoji. Međutim, ne treba sada totalno pobrisati činjenicu da je osvojio bronzu na SP i prigovarati mu da se nije trudio. Do truda nije, ali je zakazao(na OI) i to treba analizirati.
Međutim, da su svi naši sportisti ko Amel Tuka, mi bi bili jedna od najuspješnijih sportksih nacija. Nije problem u njemu, imamo mi daleko većih problema. Amel je nešto historijsko već i napravio.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland