FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Neandertalac
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sve nas jako interesuje kako će se riješiti igrački rebus za ovu sezonu. Ono što je svima jasno jeste da imamo veliki broj odlazaka i potrebu za novim igračima, uostalom to se znalo i prije kraja sezone.
Ne znamo kakav je izvještaj podnio Slavko, Ćenan i šta su ciljevi, sa kojim budžetom raspolažemo, strategiju. Izvještaj je bitan jer bi nam rekao na koji način struka vidi zadnju sezonu i nedostatke, kako misli te probleme riješiti i unaprijediti tim, igru.
Pred nama je. Lično, nisam optimista.

Ne znamo kakav je izvještaj podnio Slavko, Ćenan i šta su ciljevi, sa kojim budžetom raspolažemo, strategiju. Izvještaj je bitan jer bi nam rekao na koji način struka vidi zadnju sezonu i nedostatke, kako misli te probleme riješiti i unaprijediti tim, igru.
Pred nama je. Lično, nisam optimista.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
Mi smo do sada trebali dovesti makar jednog igraca jer nam stvarno nedostaje puno igraca. Samo na stoperskoj poziciji nama fali 2 igraca ili 3 zavisi da li ce Bogicevic otici. Vjerovatno ce i odredjeni juniori popuniti neke pozicije jer mi sve "mirise" na to. Ovaj prelazni ako zeznemo mozemo se poselamiti sa sljedecom sezonom jer nema vise Miroslava i Lendrica pa da nesto uguraju i odigraju kad niko drugi ne zna.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
						- Neandertalac
- Kontakt:
Nisi morao dovesti ni jednog do sada, to apsolutno nije tačno. Možemo na sami dan priprema potpisati sa npr pet igrača, dovodili jednog po jednog ili sve zajedno što je po meni ozbiljnija opcija osim u slučaju nekog "kapitalca" koji bi trebao solo radi atraktivnosti i publiciteta.
Polako, galama bez potrebe.

UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
Ne bi me cudilo da i dresove i juniore i neke nove igrace predstave u ponedjeljak. Sve odjednom.[emoji38]

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
						Voli te tvoje Sarajevo.
- MocMahale444
Treba ga staviti na avatar niko ko lendra.
Lendricu pazi sta ces reci i iznositi u javnost.

Lendricu pazi sta ces reci i iznositi u javnost.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Treba vratiti Mirsada Ramića.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
						Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- Neandertalac
- Kontakt:
Projekat "Lendra". Ne puštati ispod 600.000€.
Da ne tražim sada postove "stručnjaka" i "menagera".

Da ne tražim sada postove "stručnjaka" i "menagera".
UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
On je jos pod ugovorom sto je dobro, ako se pocne kofrciti samo udari po đepu.
Nadam se da nece ispasti picoka sad pred pocetak priprema i europu, pa da ga negdje uvalimo za par stotina tisuca a onda mrs u milu materinu.

Nadam se da nece ispasti picoka sad pred pocetak priprema i europu, pa da ga negdje uvalimo za par stotina tisuca a onda mrs u milu materinu.
- Zeljeznicar -
						- MocMahale444
Baš tako, intersantno, prvi prelazni rok u zadnje dvije godine, a da se fakat ništa oko dolazaka ne zna. Insajderi u behutu...Činjenica je da malo vremena za pripreme europskih utakmica imamo, i siguran sam da će biti dolazaka i između i nakon utakmica.Neandertalac je napisao/la:Nisi morao dovesti ni jednog do sada, to apsolutno nije tačno. Možemo na sami dan priprema potpisati sa npr pet igrača, dovodili jednog po jednog ili sve zajedno što je po meni ozbiljnija opcija osim u slučaju nekog "kapitalca" koji bi trebao solo radi atraktivnosti i publiciteta.
Sigurni na startu juniori i povratnici. Zakarić i Crnov. Bobić...
Osim dolazaka mene možda i više zanimaju odlazci. Bogičević, Tuce, Zeba, Stana, Blagojević, Marković...svima bih se zahvalio...na žalost neće biti tako i sigurno će Zeba ostati, a on će Slavku i glave doći, previše sebi daje za pravo u svlačionici...
Ja bi volio da u sredini budu Dado i Žera, ali da se jedan vrhunski zadnji vezni dovede da sve to zatvara...
Uz Miru koji odlazi, siguran sam da i Lendrić i Veca idu ovoga ljeta, s tim da Veca Europu odradi, pa eventualno još malo digne cijenu...
U špicu Stevo nije loš za zadnjih 20- 30 minuta, kao i ove sezone, ali prvi špic nam treba...
Uglavnom biće burno ljeto, i nastavak sikiracije od ovog proljeća, ne znamo mi drukčije jbg...
I da se osvrnem na dolazak poreske u klub. Zakonski mogu doći svakih 6 mjeseci (ali ne moraju) i obavezno moraju doći u slučaju neke prijave ma koliko puta to bilo...e sada ne znam kojim povodom su ovaj put kod nas....

- Neandertalac
- Kontakt:
Kakav si ti sretnik, napišeš da se Zeba miješa i niko te ne napada. Mene razapnu zbog togaMonci je napisao/la:Baš tako, intersantno, prvi prelazni rok u zadnje dvije godine, a da se fakat ništa oko dolazaka ne zna. Insajderi u behutu...Činjenica je da malo vremena za pripreme europskih utakmica imamo, i siguran sam da će biti dolazaka i između i nakon utakmica.Neandertalac je napisao/la:Nisi morao dovesti ni jednog do sada, to apsolutno nije tačno. Možemo na sami dan priprema potpisati sa npr pet igrača, dovodili jednog po jednog ili sve zajedno što je po meni ozbiljnija opcija osim u slučaju nekog "kapitalca" koji bi trebao solo radi atraktivnosti i publiciteta.
Sigurni na startu juniori i povratnici. Zakarić i Crnov. Bobić...
Osim dolazaka mene možda i više zanimaju odlazci. Bogičević, Tuce, Zeba, Stana, Blagojević, Marković...svima bih se zahvalio...na žalost neće biti tako i sigurno će Zeba ostati, a on će Slavku i glave doći, previše sebi daje za pravo u svlačionici...
Ja bi volio da u sredini budu Dado i Žera, ali da se jedan vrhunski zadnji vezni dovede da sve to zatvara...
Uz Miru koji odlazi, siguran sam da i Lendrić i Veca idu ovoga ljeta, s tim da Veca Europu odradi, pa eventualno još malo digne cijenu...
U špicu Stevo nije loš za zadnjih 20- 30 minuta, kao i ove sezone, ali prvi špic nam treba...
Uglavnom biće burno ljeto, i nastavak sikiracije od ovog proljeća, ne znamo mi drukčije jbg...

Ali se ne bih složio u potpunosti, da pojasnim.
Miješa se iz razloga jer je sam Slavko nesiguran i na staklenim nogama. Sam sebe je doveo u poziciju da se pita manje nego što bi trebalo. Ako se sjećate, kada je tek došao ja sam rekao da mu se miješaju, 99,9% foruma je govorilo suprotno. Želim reći, Slavko nije klasan trener, nema autoritet, potrebno znanje za fudbalski klub kakav je Željo. Stojim čvrsto iza ovog razmišljanja.
Poštujem i druge koji tvrde suprotno.
UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
Ma buraz ja pišem šta mislim, i ne sikira me previše da li se to nekome sviđa ili ne. Ja ga nikada ne bi niti doveo da se slučajno pitam. Nikada mu halaliti ne mogu onaj go koji nam dade. Takođe ne sviđa mi se pristup nekako je "hinjski" ako me razumiješ. Neki klizeći ispred tribina, a Zaja iskusni lisac zna šta navijači vole. Mahanje rukama, rasprave sa sudijama, previše sebi dopušta...
Takođe nije to samo stvar mješanja u Slavkov posao, nego i neka mahalanja među igračima. To je ona njegova tipa "nisam te prepozno Murinjo", samo ovaj "Murinjo" nema muda kao onaj sa brkovima.
Takođe pizdio sam kada sam mu vidio traku na ruci, kao i sindikalcu kao zamjeniku....griješilo se tu mnogo....jesu sitnice, ali od sitnica i detalja sve počinje, a iz iskustva znam da sitnice i detalji i odlučuju o mnogim krupnim stvarima...
Nadu tražim u mladim igračima, i nadam se da će ih uz naše omladince dovesti i sa strane. Čujem za ovog Jašarevića, i meni bi bio prvi pik. Ima još omladinaca, ali nemojmo i igrače do 27-28 godina smatrati starim, jer su za ove naše i oni djeca....

Takođe nije to samo stvar mješanja u Slavkov posao, nego i neka mahalanja među igračima. To je ona njegova tipa "nisam te prepozno Murinjo", samo ovaj "Murinjo" nema muda kao onaj sa brkovima.
Takođe pizdio sam kada sam mu vidio traku na ruci, kao i sindikalcu kao zamjeniku....griješilo se tu mnogo....jesu sitnice, ali od sitnica i detalja sve počinje, a iz iskustva znam da sitnice i detalji i odlučuju o mnogim krupnim stvarima...
Nadu tražim u mladim igračima, i nadam se da će ih uz naše omladince dovesti i sa strane. Čujem za ovog Jašarevića, i meni bi bio prvi pik. Ima još omladinaca, ali nemojmo i igrače do 27-28 godina smatrati starim, jer su za ove naše i oni djeca....
Ne vjerujem da ce biti nesto sa tim Jasarevicem. On ima ugovor jos 2 godine,a iz Krupe su rekli da njihovi igraci mogu ici u druge klubove u BiH,ali da ti klubovi moraju platiti neku odstetu. Nije velika,ali je traze. Poznavajuci nas i nas nacin dovodjenja to sa Jasarevicem je nestvarno.

Sada je došla kontrola pdv-a, a prije su bili direktni porezi.Monci je napisao/la:I da se osvrnem na dolazak poreske u klub. Zakonski mogu doći svakih 6 mjeseci (ali ne moraju) i obavezno moraju doći u slučaju neke prijave ma koliko puta to bilo...e sada ne znam kojim povodom su ovaj put kod nas....
Miješate stvari.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali. 
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
						Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- Neandertalac
- Kontakt:
Ma ja nemam snage više vazit, ima dovoljno raje mudraca koji sole pamet a svi vidimo, imamo oči i ima nas koji nismo baš tolike pangle kako nas smatraju.
Pogotovo veliki navijači koji brane sve i jednu grešku, u fazonu ok sve stoji ali se moralo i krivo je more.
Samo pila naopako, radi mojih živaca.
Projekat kluba, očekujem minimalno 600.000€ a naša djeca pojma nemaju. Poslat sve na posudbu, neka Slavko odluči.

Pogotovo veliki navijači koji brane sve i jednu grešku, u fazonu ok sve stoji ali se moralo i krivo je more.
Samo pila naopako, radi mojih živaca.
Projekat kluba, očekujem minimalno 600.000€ a naša djeca pojma nemaju. Poslat sve na posudbu, neka Slavko odluči.
UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
bhsport....Kako god neka inspekcije dolaze. Siguran sam da na čelu kluba imamo ljude koji znaju zakone i načine poslovanja, i ponašaju se shodno tome.(bar u tome su dobri) Dio sam izuzetno profesionalnog sistema, i nikada nemamo problem bilo kakva inspekcija da nam dođe u firmu, bili su x puta i nikada nismo platili niti najmanju kaznu. Sve naše obaveze plačamo juče ili danas, nikada sutra. Mislim da i Željo sa ovim ljudima u upravi tako posluje, i da nikakvih izazova sa inspekcijama nećemo imati, ma kako se zvale, ma ko ih slao i ma koliko puta dolazile u klub.
E sada zašto su kod nas tako često, a ostale izbjegavaju, o tome bi se moglo pričati...

E sada zašto su kod nas tako često, a ostale izbjegavaju, o tome bi se moglo pričati...
- Neandertalac
- Kontakt:
Slavko je pravi trener, igrači ga minirali. Treba sve otjerat.

UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!