FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

nesvrstani
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la nesvrstani » 07 maj 2013, 21:13

od tog sastavljanja ekipe po 1-2 igraca iz svake ekipe nema nista, da se razumijemo nama treba sve od trenera do ekonoma da slaze dresove na drugaciji nacin, mi nemamo nijednog igraca koji u ovom trenutku moze igrati premijer ligu, i to je realnost...ali to i nije tako strasno jer je najvaznije da je klub konacno stao na noge, da je koliko toliko stabilan i da je sve krenulo konacno kako svi prizeljkuju i sad kad je tako moze se razmisljati o drugim stvarima, postavljati neke ciljeve. mi da smo pred pocetak sezone bili ovako stabilni i da je amerikanac bio na celu mi bi sigurno sada bili u pl ali kazem ne treba zaliti za 1mjestom jer smo do juce bili pred gasenjem... kad se to sve rijesilo onda se ide u slaganje igrackog kadra... 3-4 prava pojacanja nam trebaju, bolje ih je dovesti sad, platiti i dogovoriti ostanak ako se udje u PL jer bi tada bili i uigraniji, na ta pojacanja dovesti 3-4 od tih sto ste nabrojali iz drugih ekipa jer ja ne vidim sto bi neka budala odbila slobodu iz te lige i ostatak ekipe su ovo sto sad imamo...
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 maj 2013, 22:12

Zodiac je napisao/la:Taman jedan smor ode drugi dođe,gdje je onaj moderator :?:
Moderator je tu. Tko je smor? Korisnik Brcko87? Hm, ne vidim problem u njegova dva upisa.
Hayley <3

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 maj 2013, 22:23

nesvrstani je napisao/la:od tog sastavljanja ekipe po 1-2 igraca iz svake ekipe nema nista, da se razumijemo nama treba sve od trenera do ekonoma da slaze dresove na drugaciji nacin, mi nemamo nijednog igraca koji u ovom trenutku moze igrati premijer ligu, i to je realnost...ali to i nije tako strasno jer je najvaznije da je klub konacno stao na noge, da je koliko toliko stabilan i da je sve krenulo konacno kako svi prizeljkuju i sad kad je tako moze se razmisljati o drugim stvarima, postavljati neke ciljeve. mi da smo pred pocetak sezone bili ovako stabilni i da je amerikanac bio na celu mi bi sigurno sada bili u pl ali kazem ne treba zaliti za 1mjestom jer smo do juce bili pred gasenjem... kad se to sve rijesilo onda se ide u slaganje igrackog kadra... 3-4 prava pojacanja nam trebaju, bolje ih je dovesti sad, platiti i dogovoriti ostanak ako se udje u PL jer bi tada bili i uigraniji, na ta pojacanja dovesti 3-4 od tih sto ste nabrojali iz drugih ekipa jer ja ne vidim sto bi neka budala odbila slobodu iz te lige i ostatak ekipe su ovo sto sad imamo...
ma finansije igraju glavnu ulogu, naravno svi se mi slazemo da bi najpametnije bilo dovest 4-5 pravih pojacanja koji bi cinili kostur ekipe i u PL, al novci su tu kljucni, tesko je placati takve igrace 2 sezone. Ima ovaj lik nas drzi para ali i on je jasno rekao da ima neka ogranicenja koliko je spreman dati i naravno razumljivo je to. Sto se tice prihoda samo su se povecali od ulaznica i clanarina. Sponzora generalnog koliko znam jos uvijek nemamo, opcina nije povecala transu, kanton nam i dalje ne daje ni marke, a nema ni nekih transfera tako da su finansije glavni limitirajuci faktor za dovodjenje pravih pojacanja koja bi se prosetala ligom. Daj dovest 2 takva igraca ja bih bio presretan, a ostalo da budu momci koji znaju igrati ovu sabaniju , imaju odredjni kvalitet a opet da ne budu preskupi.

ne znam da se iko ekspresno vratio u ligu, jer treba godina najmanje da covjek vidi koliko je sati i kako se ponasati u ovom cirkusu.

a opet sto se tice dugorocne stabilizacije kluba mislim da ce nam bolje doci jos jedna sezona u prvoj ligi nego odmah skok u PL, nismo mi spremni za nju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 07 maj 2013, 22:24

Ja koliko znam Sloboda ne igra ligu sampiona,nema veze sa Nijazom a ovdje se opet pokusala proturiti ta tema ,mislim da je u ovih 1600 strana dosta stvari koje nemaju veze sa Slobodom a redovno nam se serviraju.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 maj 2013, 22:30

To je pobrisano, ova dva posta gdje govori da ne bi trebali računati na xy igrača su sve samo ne smaranje.
Hayley <3

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 07 maj 2013, 22:36

A ti si obrisao,hvala.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 08 maj 2013, 00:14

Danas u 17:00h je onaj kup, igramo protiv Sloge Simin Han u Simin Hanu.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 08 maj 2013, 09:28

MakeTZ je napisao/la:Danas u 17:00h je onaj kup, igramo protiv Sloge Simin Han u Simin Hanu.
slika

:mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 08 maj 2013, 09:58

" onclick="window.open(this.href);return false;!

UltraTz
Kontakt:

Post Postao/la UltraTz » 08 maj 2013, 13:17

Vitez ne moze igrati PL jer nema licencu.Velike su sanse da je i ne dobije tako da bi drugoplasirana ekipa mogla u prvu ligu..BUDIMO TO MI,Sloboda Tuzla..U SUBOTU SVI NA TUSANJ !!!!!

volimVITEZ

Post Postao/la volimVITEZ » 08 maj 2013, 13:48

sretno igracima i navijacima TUZLE,jer ste kulturniji i korektniji od tih SELJAKA iz lukavca.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 maj 2013, 13:53

UltraTz je napisao/la:Vitez ne moze igrati PL jer nema licencu.
A Sloboda ima? slika
Hayley <3

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 08 maj 2013, 13:57

UltraTz je napisao/la:Vitez ne moze igrati PL jer nema licencu.Velike su sanse da je i ne dobije tako da bi drugoplasirana ekipa mogla u prvu ligu..BUDIMO TO MI,Sloboda Tuzla..U SUBOTU SVI NA TUSANJ !!!!!

Ti da malo pratis forum vidio bih da sam prije par dana objavio maketu stadiona,ljude koje ce ga financirati...tako da to nije problem,i cim se osigura PL u ovih par kola,krece se s radovima ;)

ludinjo22
Kontakt:

Post Postao/la ludinjo22 » 08 maj 2013, 14:01

nkvitez je napisao/la:
UltraTz je napisao/la:Vitez ne moze igrati PL jer nema licencu.Velike su sanse da je i ne dobije tako da bi drugoplasirana ekipa mogla u prvu ligu..BUDIMO TO MI,Sloboda Tuzla..U SUBOTU SVI NA TUSANJ !!!!!

Ti da malo pratis forum vidio bih da sam prije par dana objavio maketu stadiona,ljude koje ce ga financirati...tako da to nije problem,i cim se osigura PL u ovih par kola,krece se s radovima ;)
nije samo stadion u pitanju kod licence ima tu i drugih stvari ;)

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 08 maj 2013, 14:11

Vjerujem da će Vitez ipak uraditi sve da budu spremni za Premijer ligu ,ako kojim slučajem ne uspiju i Sloboda završi druga ne sekirajte se vi Amerikanac 8-) će da je (licencu) stvori ako treba slika .

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 maj 2013, 15:17

ma malo lozione da raja dodje ba :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 maj 2013, 15:36

DOK SE "KOLJETE", VITEZ ODE U PREMIJER LIGU BIH

Šlagvort za tekst dao mi je novinar portala ****.ba Harist Stambolić, koji je na činjeničan način dočarao atmosferu prije, za vrijeme i poslije derbija Željezničara i Sarajeva svih ovih godina. Jedan drugi derbi, za nekoliko dana, u za stepenicu nižem rangu odigrat će tuzlanska Sloboda i lukavački Radnički.

Neko će reći kako je riječ o kantonalnom derbiju, ali po mom mišljenju to je prije svega komšijski derbi dva kluba koje je sudbina spojila u Prvoj ligi F BiH. Da je bilo pameti i sreće oba kluba bi već godinama bila u elitnom rangu, a pored njih i banovićka Budućnost, srebrenička Gradina, možda i gračaničko Bratstvo.

Međutim, Tuzlanski kanton, najmnogoljudniji u Federaciji BiH, trenutno ima dva premijerligaša koji su u zoni ispadanja. Bolje rečeno Gradina je odavno prvoligaš, dok se Zvijezda bori za status premijerligaša. Eh, kad smo kod Zvijezde sjetih se prošlog prvenstva i utakmice sa Slobodom. Legendarni navijač Suljo Dorić u nedavnom razgovoru mi je rekao kako je nagovarao načelnika Jasmina Imamovića na “kriminal”, odnosno da potegne svoje veze i da Zvijezda prepusti tri boda Slobodi. Zvijezda je u toj sudbonojsnoj utakmici za Slobodu slavila sa 1:0, iako joj bodovi nisu bili potrebni. OK. Fer. Sportski. No, dok je Zvijezda igrala fer i sportski neki su drugi u Premijer ligi BiH ostavili GOŠK i Leotar, a izbacili Slobodu.

To je istorija, a kantonalni derbi Slobode i Radničkog je realnost. Navijačka prepucavanja počela su preko društvenih mreža, u komentarima na objavljene tekstove. Siouxi dolaze na Tušanj, a tamo ih čekaju Fukare. Trebaju li nam neredi, razbijene glave ili ne daj bože neke ozbiljnije povrede. Zbog čega bi komšija udario na komšiju? Možda bi odgovor mogao glasiti: “Dok se koljete, Vitez ode u Premijer ligu BiH”.

Upravo je to suština. Tuzlanski kanton ima najveći broj prvoligaša, a gotovo nikakav uticaj u organima odlučivanja. Stoga se dogodi da predsjednik Takmičarske komisije Mile Prusina iz Mostara, donese odluku i ponovi susret Branitelja i Slobode. Koliko znam i Branitelj je iz Mostara. Zbog toga se kažnjava Radnički sa tri utakmice bez publike, ali ne i Branitelj zbog istog prekršaja - ulaska navijača na teren.

Tušanj u subotu mora biti poprište fer i korektne borbe kako na igralištu tako i na tribinama. Sloboda i Radnički su sticajem okolnosti u Prvoj ligi F BiH, a da je malo boljih komšijskih odnosa i pameti bili bi standardni premijerligaši. Možda igrali i u Evropi.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 08 maj 2013, 15:50

Svaka čast za autora teksta, sve što je napisano je tako.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 maj 2013, 16:40

sto se vi iz Viteza primate?.. uglavnom mi sebi kazemo da imamo priliku otici u PL iz razloga da bi sto vise onih navijaca koji zivi zbog rezultata dosli podrzavali slobodu i dalje ...meni i vecini vjernih fukara rezultati nikad nisu bili bitni..ebiga pratim Slobodu od djetinstva i uvjek sam bio razocran gubili finala kupa , poniste 1998/09 playoff kojeg bi sigurno s onom ekipom osvojili i mnogo jos losih godina, ali me to nikad naravno ne moze udaljiti od Slobode..sto vise vise me privlaci da sam tu onda kad je tesko, onda kad nas Sloboda treba ..lahko je biti navijac i pisati statuse po FB nda kad se poklapaju rezultati.. Uglavnom zbog takvih navijaca mi cemo sebi govoriti da jos imamo sansu da uletimo u PL upravo umjesto Viteza
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 08 maj 2013, 17:17

Nemojte ba ljudi plasirat više te priče da Vitez neće u PL da će nekome prepustiti, i kad ne bi napravili stadion imaju ljudi gdje igrati ko i Gradina, koliko ima informacija ljudi nikome ne duguju tako da im ni to nije problem.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919 i 5 gostiju.