Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Dex » 17 jan 2020, 17:28

Jel reko ko likovima da će uskoro 320 dana godišnje bit sunčani. Snijega ni na mapi.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jan 2020, 17:30

Sviuodbranu je napisao/la:
17 jan 2020, 17:23
Denchi je napisao/la:
17 jan 2020, 17:18
sljivo je napisao/la:
17 jan 2020, 15:12

- Energetski sektor karinana.
ovo je posebna priča i tal
nećemo da ulažemo u obnovljive izvore proizvođače el.energije poput vjetra i solarnog...

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je da je izgradnja Bloka 7 Termoelektrane Tuzla neophodna zbog osiguranja stabilnosti energetskog sistema.

Dodao je da nije moguće potpuno se osloniti na obnovljive izvore energije, jer nisu stabilni - ukoliko na duži period izostanu padavine, vjetrovi ili sunčano vrijeme.

ali nema nikad da sve troje ne bude :urnebes: :rol: ako ne pada onda ima sunca, nekad vjetra dakle uvijek imaš nešto...a da ne spominjem jbg Hercegovinu koja se ubila za sve to planine gdje šiba vjetar cijele godine, a i vamo gore sjeverna Bosna gdje padne poprilično...
Eto ko je nama ministar dabogda noge niz dva stepenca polomio.
Prekucer sam putovao za Madjarsku i sa Austrijske strane
nepregledne "vjetrenjace "sta zna svabo yebes ga,treba poslati Novalica da mu objasni.
znaš šta bi im F0dil reko? ovo vam je nestabilno ba :rol: :urnebes: :bow: :tokralju:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 17 jan 2020, 17:35

Osim13 je napisao/la:
17 jan 2020, 16:52
Ma ova godina je najžešća, nikad ovako nije bilo, i količinski ali i da dugo traje ovako. Ili mi se čini što je trenutno pa ono.
Cini ti se, svake godine imamo ovakav period kad se bukvalno ne vidi prst pred okom.

Iskreno ja se ne sjecam da je ovako uvijek bilo, kako pricaju. Mislim da je period cca od 2000 do 2012 bio relativno cist, tj nije bila bukvalno prasina u zraku. Magle je bilo ali ovakvog smoga, mislim da nije.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 17 jan 2020, 17:35

Osim13 je napisao/la:
Ma ova godina je najžešća, nikad ovako nije bilo, i količinski ali i da dugo traje ovako. Ili mi se čini što je trenutno pa ono.
Ma daj ove godine bas nije puno po meni, pa prosle godine je tri puta bilo gore, a i ranijih godina, cak bi rekao da je ove godine samo se prica digla veca, a magle je manje

Pa uvijek je bilo magle i smoga, svake godine, prosle je meni bas bilo previse, sad normala ovako naleti par dana ali nista pretjerano, mozda eto sinoc je bila po meni najgora noc
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2020, 17:36

Federer17 je napisao/la:
17 jan 2020, 13:01
Virtu4l je napisao/la:
17 jan 2020, 12:41
Joj šta im Konaković radi, ovo nisu istine. :rol:
Ima li SDA sada vecinu nakon sto je ona zena iz SBB-a ostala s Dinom?
Ma imaju većinu, tačno 18 poslanika, ali to je nestabilna većina koja je na staklenim nogama. Takva većina ima minimalne šanse da se zadrži do kraja mandata.

Izjeba ih Dino k'o mlade majmunčiće. :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 17 jan 2020, 17:40

ASD je napisao/la:
17 jan 2020, 16:43
Zar je dotle došlo. Da i mlađi ljudi to uzimaju.
Imam bronhitis i nikada mi ovo nije smetalo ali neki dan nisam mogao disati i na hitnoj završim. 3 puta je više zrak zagađen od dozvoljenog, zamisli koliko je to. Čuo sam da je zadnjih dana povećan broj srčanih i moždanih. Al ja fakat nisam nikad osjetio ovakav smrad u čitavom gradu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 jan 2020, 17:45

Virtu4l je napisao/la:
17 jan 2020, 17:36

Ma imaju većinu, tačno 18 poslanika, ali to je nestabilna većina koja je na staklenim nogama. Takva većina ima minimalne šanse da se zadrži do kraja mandata.

Izjeba ih Dino k'o mlade majmunčiće. :rol:
Bilo kakva većina sa Radeljaševim medicinskim uposlenik menadžerom je nestabilna. Mada, tik tok :shifty:
Azpi je napisao/la:
17 jan 2020, 17:35
Osim13 je napisao/la:
Ma daj ove godine bas nije puno po meni, pa prosle godine je tri puta bilo gore, a i ranijih godina, cak bi rekao da je ove godine samo se prica digla veca, a magle je manje

Pa uvijek je bilo magle i smoga, svake godine, prosle je meni bas bilo previse, sad normala ovako naleti par dana ali nista pretjerano, mozda eto sinoc je bila po meni najgora noc
Moguće onda da je trenutni efekat pa mi se čini.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jan 2020, 17:48

Azpi je napisao/la:
17 jan 2020, 17:35
Osim13 je napisao/la:

nije Azpi brate, uduplo se broj infekcija disajnih puteva(grla,pluća,itd.) imaš podatke možeš provjerit, takođe ima odjednom veliki broj djece sa Leukemijom, ja odma sumnjam na neki kaput da nije bio đe al kontam znali bi valjda?

nemojte se zajebavat i hodat bez maske,šala bilo šta ako baš morate vani, ovo je baš smeće u zraku, asfalt masan i klizav ko vozi zna i može osjetit...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 17 jan 2020, 17:54

Koja je razlika između zraka u kući i vani ako nemaš pročiščivač?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2020, 17:55

Osim13 je napisao/la:
17 jan 2020, 17:45
Bilo kakva većina sa Radeljaševim medicinskim uposlenik menadžerom je nestabilna. Mada, tik tok :shifty:
Jbt, zar je bilo potrebno da se pojavi neki Konaković pa da izjebe zelene kao nikad niko ranije, pored svih samoprozvanih intelektualaca i stručnjaka koje imamo. :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jan 2020, 17:57

Virtu4l je napisao/la:
17 jan 2020, 17:55
Osim13 je napisao/la:
Jbt, zar je bilo potrebno da se pojavi neki Konaković pa da izjebe zelene kao nikad niko ranije, pored svih samoprozvanih intelektualaca i stručnjaka koje imamo. :lol:
ma zna frajer da su kharine i glupani, drugačije je kad znaš iznutra sve....

ovi dosad su ih se bojali i famu od njih pravili...

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 17 jan 2020, 17:58

Cekaj ti kazes da je vise zagadjeno ove godine ovako na oko jer ima vise djece sa leukemijom? :bow: :bow:

Kralju :bow:

Nemoj ee me zqywbavat pa prosle godine 10 dana je bila dimna zavjesa nije se dizala, nisi mogao u trecu prebacit deset dana jer nisi vidio gdje si, a ne gdje vozis, meni sinoc je tek bilo bas bas ko prosle godine u najgore vrijeme

Pa decembar haman bez magle i smo ga bio, ni blizu prosle godine
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 jan 2020, 17:59

Virtu4l je napisao/la:
17 jan 2020, 17:55
Osim13 je napisao/la:
Pa znaš kako, ko će ako neće svoj svoga :mrgreen:

Kifla je njihov učenik, samo što za razliku odbjeglih sinova poput recimo Šepića ovaj je itekako potkovan. Dobro je ispekao zanat. Malo sam bio skeptičan po pitanju njega, ali me razuvjerio dosta svojom sposobnošću.

Zato njih i boli Dino, jer Dino je njihov. Yebo ove Kojoviće i ostale, ovaj je fkt belaj po porodicu Čaušesku. A tek je počelo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2020, 18:01

Denchi je napisao/la:
17 jan 2020, 17:57
ma zna frajer da su kharine i glupani, drugačije je kad znaš iznutra sve....

ovi dosad su ih se bojali i famu od njih pravili...
Osim13 je napisao/la:
17 jan 2020, 17:59
Pa znaš kako, ko će ako neće svoj svoga :mrgreen:

Kifla je njihov učenik, samo što za razliku odbjeglih sinova poput recimo Šepića ovaj je itekako potkovan. Dobro je ispekao zanat. Malo sam bio skeptičan po pitanju njega, ali me razuvjerio dosta svojom sposobnošću.

Zato njih i boli Dino, jer Dino je njihov. Yebo ove Kojoviće i ostale, ovaj je fkt belaj po porodicu Čaušesku. A tek je počelo.
Ne znam šta će biti, ali je lijepo gledati kako se prosipaju kao riža i koprcaju. :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 jan 2020, 18:05

Od tone C02, polovina (do trecine) ostaje u atmosferi dok ostatak apsorbuju okeani, no porastom temperature istih ta sposobnost se smanjuje.

Zadnjih deset godina zabiljezene su najvise temperature okeana jos od kraja 50-ih.

Na obalama Aljaske porast temperature vode smanjila je kolicinu i kvalitet planktona, cime je opet smanjen broj odredjene vrste ribe koja je bila plijen tamosnje ptice. Zbog toplije vode cak je i losos upao u teritorij navedene ribe, poremetio ravnotezu zbog cega je vjerovatno umrlo pola miliona pomenutih ptica (njorki). Te apokalipticne scene desile su se u razdoblju od dvije godine tamo do 2017.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 17 jan 2020, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 jan 2020, 18:06

Virtu4l je napisao/la:
17 jan 2020, 18:01

Ne znam šta će biti, ali je lijepo gledati kako se prosipaju kao riža i koprcaju. :mrgreen:
Pa generalno je šokantna situacija u rovu SDA, vjerovatno najgora reprezentacija od rata pa na ovamo koju su poslali u Skupštinu a u po njih najgore vrijeme.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2020, 18:07

Voli te tvoje Sarajevo.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jan 2020, 18:10

Azpi je napisao/la:
17 jan 2020, 17:58
Cekaj ti kazes da je vise zagadjeno ove godine ovako na oko jer ima vise djece sa leukemijom? :bow: :bow:
ne nego jer se uduplao broj karcinoma npr. i infekcija disajnih puteva kod ljudi...

takođe i pojavila se leukemija(brzorazvojna tipa) kod djece, to se obično desi kad je veći zajeb, radijacija(černobil) ili sl.
ne vežem to dvoje , nego mi je čudno....

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 17 jan 2020, 18:15

Denchi je napisao/la:
17 jan 2020, 18:10
Azpi je napisao/la:
17 jan 2020, 17:58
ne nego jer se uduplao broj karcinoma npr. i infekcija disajnih puteva kod ljudi...

takođe i pojavila se leukemija(brzorazvojna tipa) kod djece, to se obično desi kad je veći zajeb, radijacija(černobil) ili sl.
ne vežem to dvoje , nego mi je čudno....
Pa nikakve veze to nema sa trenutnim zagadjenjem nego godinama istog, u porastu je i rak pluca, ali nije to od ovog sad sto udises nego se to sve kasnije pokaze, nije grebalica pa da udahnes(ogrebes) i Odma dobijes bolest

Mislim po meni prosle godine je bilo tri puta gore, veca magla u kontinuitetu, ma prst pred okom nisi vidio po 7 + daove godine par noci padne magla i to je to, sinoc je eto po meni najgore bilo, ali opet nista pretjerano nije ove godine ovo je po meni cak dobro ove godine kako je bilo prosle
!!!GOAT!!!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jan 2020, 18:19

e ne znam šta reći
nije od ove godine nego od godinama prije ove?
dobro, juče vazduh gori neg u singapuru i industrijskim giga-gradovima, ali to je gore bilo prošle?

ne znam što si pod utiskom da ako ne vidiš prst pred okom je indikator nečega? magla je normalna pojava, otrovanost vazduha i prisustvo čestica i toksina nije normalno.....

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 13 gostiju.