Roma je super ekipa i svidja mi se to sto rade jer dizu kvalitet Serie A.. ne tako davno su bili smijurija od ekipe kojoj je Bologna mogla uvalit 3 komada k'o s'poslom.. ali da bi Romu mogli uopste staviti u recenicu sa Juventusom treba da prodje minimalno jos jedna godina, pa da se o tome ozbiljnije prica, realno

i Napoli je istu stvar uradio prije nekoliko godina i danas su fantasticni, ali ne ekipa koja ce nakon jedne kvalitetne godine biti "
najjaca u kalću"..
prvo i osnovno jeste zadrzavanje igraca, a godine iza nas govore da to u Romi nije moguce.. isto kao sto je i Napoli morao pustiti svoje kvalitetne igrace.. sumnjam da ce Roma odbiti ponude za Pjanica koje ce na ljeto pristizati.. Pjanic je jedan, ali veoma bitan, a kako naci zamjenu za njega treba tek vidjeti.. i onda kasnije treba odbiti iste ponude za Strotmana, Florenzija, Benatiju itd.. ja se nadam da ce sve to odbiti i napraviti kvalitetnu ekipu..
druga stvar je liga prvaka.. sa ovim trenutnim rosterom i koeficijentom kojeg nemate, grupa nece biti nimalno lagana.. u tih 6 sedmica najjaci tim igra tokom sedmice, a za vikend ulaze odredjene rotacije i naravno, igraju umorni prvotimci.. i ocekujete da cete istim intenzitetom moci igrati kao i sada ? Napoli je radi lige prvaka izgubio borbu za Scudetto, a sad se bori i za LP naredne godine..
i treca, najbitnija stvar, jeste nepoznanica Rome u prvom dijelu sezone.. isto kao i Juve, na pocetku Conteove ere niko nam nije bio ravan.. nepoznat stil i neocekivano dobra igra su dovodili do olcinih rezultata.. na samom pocetku svi su se htjeli nadigravati sa nama zbog cega bi opasno pusili foru, jer to nije bio Juve od prethodnih godina.. isto se to desilo i Romi u prvih 15-ak kola.. uvjeren sam da Roma sad nece tako lako rijesavati derbije, vec ce se u iste ulaziti puno opreznije.. i Roma vise nije iznenadjenje i kad manji talijanski klub postavi bunker prema Romi vidjet cemo kako ce to prolaziti..
jos puru da se najede Garcija da bi njegov tim mogao u istu recenicu sa Conteovim, realno