FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 27 jun 2012, 20:53

@effe_sa

napisao sam dole da je moguće da on odigra extra sezonu ali šta od toga kad će za 2 il 3 sezone ispasti iz kombinacija za prvu postavu ... Dante ima 28 godina, iza sebe ima 1 dobru sezonu i sada on treba da bude igrač za Bayerna... Nadam se da ovo nije jedan od Uli-jevih transfera koji će otići u vjetar ... bolje da su se pare iskoristile za dovođenje nekoga mlađeg, boljeg a time i skupljeg ...

"A Jupp sad mora biti maksimalno fleksibilan." - effe_sa,

E ovo je problem veliki ... Pitanje trenera u Bayernu je uvijek bio problem. Prvo zbog mješanja uprave (Uli, Rummenige) a drugi ta fleksibilnost kod Jupp-a je upitna ... Ok pokazao je fleksibilnost u Neverkusenu ali jedno je kad ti za vratom diše Voller a drugo je kad ti za vratom diše Uli ... Malo prije sam pročitao članak o Guardioli i razlozima što on nikada ne bi imao uspjeh u Bayernu a glavni razlog je uprava Bayerna koja ako neće biti po njihovom neće biti nikako a Guardiola je čovjek sa vizijom kao i LvG (samo sto je ovaj bio previše tvrdoglav)...

Trenutno Bayern ne gleda sta i kako za par godina nego se ide od godine do godine ... Sad će mnogi reći ok pa Bayern ima mlade igrače koji su izašli iz njihovog pogona ... Kako da ne Lahm bio na posudbi par godina pa izrastao u klasu pa tek onda vraćen, vezano za Svinju koliko je trebalo da se uvidi da taj igrač nije za strane i da on mora igrati u sredi, sreća da je bio LvG pa je izbacio Mullera/Contenta/Badstubera pa od ovih igrača da nije bilo LvG eventualno bi jedan uspio nešto a ostali bi propali ...

Suma sumarum ... Trenutni problem Bayerna je što se ima sistem ali isto ko da i nema ... prevelika vlast Uli-ja koji ne bi rizikovao sa transferima ni naopako pa tako daje malu sumu za prosječnog igrača koji će igrati 2-3 sezone i et kojim ko slučajem imati pozitivne bljeskove ali više negativnih (pričam uopšteno ne o Dante-u) ...

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 27 jun 2012, 23:11

ja mislim da je uprava skuzila da nam trebaju rezervni igraci,nasa prva momcad je sasvim dobra s njom smo izbacili real i usli u finale LP tako da mozda jos samo dovesti martineza i dosta

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jun 2012, 00:13

Pitanje je da li mogu napraviti neku znatnu razliku igrači koji su došli jer poslijednjih godina imamo izuzetno lošu transfer politiku.Kupuju se igrači koji nisu unaprijedili igru Bayerna čast izuzetcima.Od igrača koji su došli najviše očekujem od Saqirija.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 28 jun 2012, 00:19

Ma mene najviše nervira,eto doveli su ta pojačanja,ALI ko ce od tih pojačanja igrati u prvoj postavi?gdje je ta "sturmer bombe" koju su najavljivali,bojim se na kraju da ne dovedu umjesto Martineza, onog brazilca što je dobio zlatnu kantu dok je igrao u Juventusu-Felipe Melo :evil:
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jun 2012, 00:23

Kakav crni Melo :) pa to kad bi uradili odrekao bi se Ulija preko novina. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 28 jun 2012, 00:54

Saurman je napisao/la:Kakav crni Melo :) pa to kad bi uradili odrekao bi se Ulija preko novina. :D
Ma boli njeg da izvineš ... njima je bitno da je jeftin..do kada cete vise isplacivati stadion bem mu miša..hajmo svi po cenera da kupimo igraca po mjeri,nemoze naš Bayo je u kreditima :D
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 jun 2012, 09:28

Dal sam sretan sa transferom Manđe? Pa i nisam baš nešto previše, a sami znate iz kojeg razloga...Bem ti to finale...No dosta mi je više plakanja i vrijeme je da se počne okretati nova stranica pa makar glumili i bilo to na silu! Dosta mi je više da cmoljim i patim za propuštenim i oču to zaboraviti!!!

Opet mi nismo doveli bombu od igrača no to je i bilo za oćekivati jer kao što i sami znate, Bayern ima toliko jakih prvih 11 da za neku novu bombu od igrača baš i nema mjesta...Možda bi se našlo mjesta za neku "super" desetku, no otom potom i netreba očajavati! Treba stvari sagledati realno i reči da je Bayern zasad obavio SEXUALAN posao kada su u pitanju pojačanja jer svaki igrač koji je došao je na svoj način pojačao ekipu s obzirom na to ko mu je bio prethodnik. Pojedinačno gledati svaki transfer ovog prelaznog roka se neisplati i dapače gledati na taj način je totalno krivo. Pogledajte ovako što smo napravili:

Olić - Pizarro
Petersen - Manđukić
Usami - Šećiri
Breno - Dante
Pranjić - ?????

Svaki igrač koji je došao u klub puno je bolji od igrača koji je igrao ovdje prošle sezone. Zamjena Starkea za Butta i nije toliko bitna pa to nisam napisao te svi očekujemo još jednog veznog igrača te zato nisam napisao Pranjić - Can. Ovako skupa ova pojačanja su baš ono što nam je trebalo sada na klupi itekako imamo igrač od kojih se more oćekivati da igraju u prvih 11 ako će to biti potrebno. Ovako šturo objašnjenon prošle sezone naše zamjene su bile ovo:

------------Petersen

Usami-----Olić-------Muller

-------Pranjić----tymo

Contento-Breno-Buyten--Rafinha

A sad to izgleda ovako:

-------------Pizarro

Šečiri------Manđa-----Muller

-------NOVI-------Tymo

Contento-Dante-Buyten-Rafinha

Teko ovdje do izražaja dolazi ta razlika u cjelokupnoj kvaliteti i vidi se koliko se Bayern pojačao, jer ruku na srce sa tim novim veznim igračem, bez obzira bio on zamjena ili igrao u prvoj ekipi, ovogodišnja Bayernova klupa mogla bi se realno boriti za 4. mjesto u BUNDESLIGI...

Umjesto Brene dobili smo fenomenalnog štopera, a što je najbitnije, dobili smo igrača na kojeg se more računati i koji može igrati za razliku od Brene. Isto tako umjesto Pranjića koji i nije bio od prevelike koristi dobiti ćemo igrača koji će konkurirati za prvih 11. A što se tiće napada, ne treba sada gledati ko će biti broj 2. Već treba reči da imamo kombinaciju Pizarra i manđe kao zamjene za Gomeza, za razliku od Petersena koji je bio prezelen i koji je popunjavao kvotu te "propalog Olića"...

Sada je jošsamo na upravi da nas razveseli sa tim veznjakom. Da će to biti Martinez nevjerujem, no nekakav dobar vezni igrač će biti kao u slučaju napadača kada nam nije došao Džeko već Manđa što je za Bayern na kraju bolje. No kad je u pitanju vezni red, e tu bayern ima prostora da bubne pare za nekog ŠPEK prvotimca pa da se Kroos i L.G malo preznoje nebi li zadržali mjesto u prvih 11...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 28 jun 2012, 10:11

thulkazal je napisao/la:@effe_sa

napisao sam dole da je moguće da on odigra extra sezonu ali šta od toga kad će za 2 il 3 sezone ispasti iz kombinacija za prvu postavu ... Dante ima 28 godina, iza sebe ima 1 dobru sezonu i sada on treba da bude igrač za Bayerna... Nadam se da ovo nije jedan od Uli-jevih transfera koji će otići u vjetar ... bolje da su se pare iskoristile za dovođenje nekoga mlađeg, boljeg a time i skupljeg ...

E ovo je problem veliki ... Pitanje trenera u Bayernu je uvijek bio problem. Prvo zbog mješanja uprave (Uli, Rummenige) a drugi ta fleksibilnost kod Jupp-a je upitna ... Ok pokazao je fleksibilnost u Neverkusenu ali jedno je kad ti za vratom diše Voller a drugo je kad ti za vratom diše Uli ... Malo prije sam pročitao članak o Guardioli i razlozima što on nikada ne bi imao uspjeh u Bayernu a glavni razlog je uprava Bayerna koja ako neće biti po njihovom neće biti nikako a Guardiola je čovjek sa vizijom kao i LvG (samo sto je ovaj bio previše tvrdoglav)...

Trenutno Bayern ne gleda sta i kako za par godina nego se ide od godine do godine ... Sad će mnogi reći ok pa Bayern ima mlade igrače koji su izašli iz njihovog pogona ... Kako da ne Lahm bio na posudbi par godina pa izrastao u klasu pa tek onda vraćen, vezano za Svinju koliko je trebalo da se uvidi da taj igrač nije za strane i da on mora igrati u sredi, sreća da je bio LvG pa je izbacio Mullera/Contenta/Badstubera pa od ovih igrača da nije bilo LvG eventualno bi jedan uspio nešto a ostali bi propali ...

Suma sumarum ... Trenutni problem Bayerna je što se ima sistem ali isto ko da i nema ... prevelika vlast Uli-ja koji ne bi rizikovao sa transferima ni naopako pa tako daje malu sumu za prosječnog igrača koji će igrati 2-3 sezone i et kojim ko slučajem imati pozitivne bljeskove ali više negativnih (pričam uopšteno ne o Dante-u) ...
Svaka cast druze za post....Upotpunosti imam isto misljenje sto se tice Uli-a i politike koju on kroji.Necu ja reci da je to lose jer je napravio od Bayerna finansijski najstabilniji klub na svijetu ,ali problem nastaje kad On pocne da radi posao koji ne zna....U zadnje vrijeme to cesto radi !!!
Davno sam ja pisao da je Robben-u vaznije sta mu Uli kaze nego Jupp....
Napokon jedan Bavarac...koji ima oci !!!
A ne ko ovaj "secer" - Hummels i Batstuber su stoperi iste kvalitete :lol:

bracinho
Kontakt:

Post Postao/la bracinho » 28 jun 2012, 10:12

da li se zna kad je sluzbeno predstavljane igraca..........
Bosna
Željo
Bayern

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 jun 2012, 11:47

thulkazal je napisao/la:@effe_sa

jebote kako ti krivo briješ! :o

Da se Uli mješa u poso Bayerna, mješa se, JER MU JE TO POSAO. No u odluke trenera on se nemješa. Bayern ponudi LvG-u Khediru on ga neće i Bayern ga nekupi - to je samo jedan primjer, a mogu ti ih dati 4 ;) No naravno kada lvG odluči prodati i Demichelisa i gomeza a da NEBANAVI zamjenu, normalno je da će menađer stati na kraj tome jer on tu ostaje i poslije trenera. tako je maltene u svakom klubu, ali na svoj način...

E sad što se tiće budučnosti, bayern NIKADA nije pametnije radio, bar ne od onda otkad ja pratim taj klub, ato je jako dugo...

Što je tu tako loše napravljeno, nepromišljeno i zbog ćega ti smatraš da se negleda budučnost kluba ili ti da tu nema dužeg planiranja ja neznam...Imaš dva mlada štopera u obliku Boatenga i Badstubera koji imaju svjetlu budućnost pred sobom i ti smatraš da je SIGURNO bolje da se dovede još jedan takav štoper kao što su oni umjesto iskusnog štopera koji bi prvenstveno trebao biti zamjena. Znam da neki misle da je Džeko bolji igrač od manđe i da je Howedes bolji igrač od Dantea, no trebate si postaviti pitanje dal su ti igrači bolji za Bayern. Zašto? Pa zato što Bayern trba nači igrače za tu poziciju koji su dobri za zamjenu, a ne da kupuju igrača koji samo zna igrati kao prvotimac pa da slijedi na klupi. Znači kao đoker sedmica za dom Manđa je bolji izbor od Džeke, a do Howedesa se NE MOŽE i shvatite to! :evil:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 28 jun 2012, 11:50

Moglo bi nešto biti od ovog Mandze, ha šta vi mislite :?: :)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 jun 2012, 12:15

anton 1983 je napisao/la: jebote kako ti krivo briješ! :o

Da se Uli mješa u poso Bayerna, mješa se, JER MU JE TO POSAO. No u odluke trenera on se nemješa. Bayern ponudi LvG-u Khediru on ga neće i Bayern ga nekupi - to je samo jedan primjer, a mogu ti ih dati 4 ;) No naravno kada lvG odluči prodati i Demichelisa i gomeza a da NEBANAVI zamjenu, normalno je da će menađer stati na kraj tome jer on tu ostaje i poslije trenera. tako je maltene u svakom klubu, ali na svoj način...

E sad što se tiće budučnosti, bayern NIKADA nije pametnije radio, bar ne od onda otkad ja pratim taj klub, ato je jako dugo...

Što je tu tako loše napravljeno, nepromišljeno i zbog ćega ti smatraš da se negleda budučnost kluba ili ti da tu nema dužeg planiranja ja neznam...Imaš dva mlada štopera u obliku Boatenga i Badstubera koji imaju svjetlu budućnost pred sobom i ti smatraš da je SIGURNO bolje da se dovede još jedan takav štoper kao što su oni umjesto iskusnog štopera koji bi prvenstveno trebao biti zamjena. Znam da neki misle da je Džeko bolji igrač od manđe i da je Howedes bolji igrač od Dantea, no trebate si postaviti pitanje dal su ti igrači bolji za Bayern. Zašto? Pa zato što Bayern trba nači igrače za tu poziciju koji su dobri za zamjenu, a ne da kupuju igrača koji samo zna igrati kao prvotimac pa da slijedi na klupi. Znači kao đoker sedmica za dom Manđa je bolji izbor od Džeke, a do Howedesa se NE MOŽE i shvatite to! :evil:
sigurno da ti pratiš dovoljno dugo Bayern ... ? Uli se miješao i u odluke Hitzfelda koji je po meni jedan od najveći trenera a da se ne miješa u poslove Magatha, Klinsmana, LvG i Jupp-a... ali to nije pozitivno nego ono negativno tipa narušavanje autoriteta itd samo što ga je Hitzfeld imao i previše i bio je tj. i danas je jbg dobar psiholog, zna kako raditi sa igračima, zadovoljiti ih il drugim riječima zamazati oči ... demagog xD...

Sto se tiče Kedhire to je greška koju je Uli napravio ... Uvijek se miješao, miješat će se dok je on u upravi i kasnije je miješao se u poslove LvG ali et tada je odlučio da ga pusti i posluša trenera ... Pa Bayern da je doveo Ozil i Kedhiru sada bi imao jednu osvojenu titulu lige prvaka ... Greška dva, dovodi se brazilac u odbrani (mislim na Brenu) za masne pare a Hummels ko najveće gov.no tjera iz kluba ko je kriv ? ako nije Uli onda jesu scouti i ko već ... ako hoćeš dalje u historiju primjer Santra Cruza, primjer Aguera, primjer Pabla Thiama ...

Boateng bolje partije pruža na beku a i nije igrač koji daje sigurnost i pouzdanost ...
Bayernu fali štoper svjetske klase il makar neko ko bi to mogao postati te koji će tako olakšati razvoj Badstuberu ... Dalje neće Alaba igrati na beku jer tip je za sredine ... Kako ja vidim zadnju liniju Bayerna: Lahm-Badstubber-xxxxxx-Boateng. E sada ti stavi Dante-a na tu poziciju i on može igrati godinu il dvije dobro (i to je upitno jer njegov kvalitet tek treba da se potvrdi, ponavljam jedno je igrati u timu čije su ambicije mjesto koje vodi u Evropu a drugo je u timu ko Bayern) i onda se mora traziti novi igrač da popuni tu poziciju ...
Et jel ti sada jasno kako se ne radi planski ?

To vezano za Džeku ... ja bi ga volio viditi u Bayernu samo ako će Gomez se prodati ali posto neće ... ništa od toga ...
Za Howedesa nezz hoće li se dovesti ja samo kažem šta je realna opcija, šta bi odgovaralo i riješilo muke Bayernu u zadnjoj liniju makar 5 godina u budućnosti ...

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 jun 2012, 12:23

Omerbavarac je napisao/la:Pomirio sam se sa sudbinom. :|

slika
+1 i ja sam (nazalost) :|
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 jun 2012, 13:18

@ Geronimo, ne znam koliko si pratio Porugal ovo prvenstvo no ako jesi, zanima me kakve nastupe je po tebi pružio Coentrao?

Kako su se ostalima dopali Migel Veloso i Joao Moutinho?

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 jun 2012, 20:43

Johny je napisao/la:@ Secer

Javi Martinez meni licno jedan ultra talentovan igrac.Po vokaciji je DM , ali bez ikakvih problema igra na pozicijama CMF i CD.

Proslu sezonu je kompletnu odigrao na poziciji CD , i bio je bez premca najbolji defanzivac Bilbao-a.Iskljucivo je protiv Reala i Barcelone igrao DMF gdje je brilijantan.Odlicno pokriva teren , mnogo radi.Brz i nije ali izuzetno snazan , tehnicki na nivou najvecih Spanskih asova,Znaci prakticno savrsen.Inteligentan, ne nabija loptu , ne panici.Svakako uz Biskvita najbolji DMF - kreativnog tipa u Spaniji.Alonsa ne brojim jer je on upgrade verzija.
Sto se tice njegove igre u sistemu Bayerna , to bi bio pun pogodak definitivno.Njegove ofanzivne i defanzivne karakteristike su nesto sto Bayo trba a od ovog igraca boljeg na trzistu se nece naci.Davno bi on zavrsio u Barceloni ili Realu da kojim slucajem nema boljih u tim ekipama.

40 miliona jeste puno za igraca.Javi je dokazan , mlad.Na duze staze vjerovatno bi tu cifru opravdao u bilo kojem klubu zaigrao ;)
svaka cast.
znaci radi se o vec formiranom igracu koji ce se bez problema nametnuti u prvu postavu.
taman, barem ce jedan novajlija biti pravo pojacanje.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 28 jun 2012, 22:46

ode nam njemačka :cry:

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 28 jun 2012, 23:13

NIje niko ni ocekivao da bayernovi igraci mogu iznijeti ovaj euro

pozdrav za admine, citajte sta :D

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 29 jun 2012, 00:50

Spartak je napisao/la:NIje niko ni ocekivao da bayernovi igraci mogu iznijeti ovaj euro

pozdrav za admine, citajte sta :D
Ma jeli Bgt :D nisam znao da je Bayern igrao na Euru :lol:
Vidis, Bayernovi igraci redovno iznose real madrid, i to je ono sto je nama najbitnije :mrgreen: :mrgreen:

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 29 jun 2012, 03:38

jel se zna protiv koga bayern igra pripremne utakmice??

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 29 jun 2012, 10:40

badstuber je napisao/la:jel se zna protiv koga bayern igra pripremne utakmice??
3 July Training restarts (excluding players at Euro 2012)
15-20 July Training camp in Trentino
20 July Friendly in Trentino
31 July Paulaner Cup des Südens in Ingolstadt
04 August 6.35 pm Ligatotal!Cup 2012: Bayern v Werder Bremen (in Hamburg)
05 August Ligatotal!Cup 2012: Final & 3rd place play-off (in Hamburg)
08 August 6.30 pm Friendly: SG Sonnenhof Großaspach v Bayern
12 August DFL Supercup 2012: Bayern v Borussia Dortmund
17-20 August DFB Cup 1st round v Jahn Regensburg (A)
24-26 August Bundesliga Matchday 1 v Greuther Fürth (A)
26 August 4 pm Traumspiel 2012 (in Selters/Taunus)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: SWOT i 3 gosta.