FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne mogu bez Amara pa ima li iakav trener koji zna posao da s doevede da nije amar šta ste zaslepljeni njime, da vam se drugi smiju da smo nesposobni išta osvojit bez njega šta je sa vama ljudi i kad iz očaja njega doevedeš onda on tersa i ucjenjuje dokle više zaboga milog nađi trenera koji zna i nema problema, što simu ne dovedu ?
-
- Kontakt:
Tesko je modernizovati nas klub, jer je uvijek on bio klub za raju i za obicnog covjeka. Uvjek se sprdalo sa onima sto su se uzdizali, politicki klubovi. Nesto kao sto su sad Sarajevo, Zrinjski, Siroki, Modrica, Leotar...
On je institucija kad naucnici kroz njega sprovode istrazivanja za diplomatske radove. A obicna ofiraza kad ga sami mi prozivamo institucijom. To je vise qurcenje u stilu komsija.
Petrovic mozda i jeste dobar trener, ali ovaj sistem nije stvoren za dobrog trenera. Ovakva struktura kluba neide u tradicionalne klubove kao sto je Zeljo. Keep it simple. Jedan kolovodja. Primjeri Milan Ribar, Ivica Osim i Amar Osim.
On je institucija kad naucnici kroz njega sprovode istrazivanja za diplomatske radove. A obicna ofiraza kad ga sami mi prozivamo institucijom. To je vise qurcenje u stilu komsija.
Petrovic mozda i jeste dobar trener, ali ovaj sistem nije stvoren za dobrog trenera. Ovakva struktura kluba neide u tradicionalne klubove kao sto je Zeljo. Keep it simple. Jedan kolovodja. Primjeri Milan Ribar, Ivica Osim i Amar Osim.
- Neandertalac
- Kontakt:
Neće baš svi treneri ni da dođu pod ovim uslovima, citiraću Gsn Misimović: trener nikada neće imati potpunu autonomiju.dimitrije21 je napisao/la:Ne mogu bez Amara pa ima li iakav trener koji zna posao da s doevede da nije amar šta ste zaslepljeni njime, da vam se drugi smiju da smo nesposobni išta osvojit bez njega šta je sa vama ljudi i kad iz očaja njega doevedeš onda on tersa i ucjenjuje dokle više zaboga milog nađi trenera koji zna i nema problema, što simu ne dovedu ?
Da ne budem shvaćen pogrešno, za neke stvari ustati pa spomenuti Misimovica, znam da nas je riješio nekih velikih jada i posložio jako puno stvari. Međutim, nemam problem javno to da kažem, sportski segment, velikom zaslugom njegovom i ljudi oko njega, koji su na kraju krajeva nebitni jer se on pita za sve a i moćan je za razliku od ostalih, tu smo kontinuirano u problemima. Inat, sujeta, tvrdoglavost, neko dokazivanje, nije mi jasno nikako jer znam da i on voli Želju kao svi mi.
Možemo i mi uzet titulu, voditi tim a sve fudbalski neuki ljudi, to je jako opasno i kontraproduktivno po klub.
To je uzrok, sve ostalo su posljedice.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Uz sav respekt prema Brki, poštovanje, rezultate koji su u PL BiH nenadmašivi i nenadjebivi, ja bi da se i u tom segmentu radi nekako drukčije. Prihvatam, i slažem se da nam treba jači sportski direktor. Definitivno sam stava da nam treba ne novi trener, nego kompletan stručni štab na čelu sa šefom struke. E tu je osnovno pitanje šta želimo'? Ako hoćemo razvijati mlade igrače, treba nam trener koji zna sa njima, ali rezultati su tu upitni. Ako hoćemo iskorake i izvan PL treba nam znanje, ime, renome, rezultati, ali kakvi iskoraci ne možemo titule u ovom blatu da osvojimo, za šta smo onda dalje spremni?
Ima li sredine? Teško. Po ponašanju nas navijača (opravdanim ili ne, ne bih ulazio u to) mi hoćemo instant uspjeh i rezultat po svaku cijenu, a to nije nimalo lako ostvarivo. Gore sam naveo našu trenutnu ekipu, i šta mislim o njima, i siguran sam da nemamo para da nešto posebno uradimo upgrade ekipe za iduću sezonu. Biće tu svega, i mišljenja sam ako ne krene, da će i uprava otići, samo što trenutno ne vidim nekoga ko ima bolju viziju i strategiju od postojećih...nije lak period pred nama braćo...
Ima li sredine? Teško. Po ponašanju nas navijača (opravdanim ili ne, ne bih ulazio u to) mi hoćemo instant uspjeh i rezultat po svaku cijenu, a to nije nimalo lako ostvarivo. Gore sam naveo našu trenutnu ekipu, i šta mislim o njima, i siguran sam da nemamo para da nešto posebno uradimo upgrade ekipe za iduću sezonu. Biće tu svega, i mišljenja sam ako ne krene, da će i uprava otići, samo što trenutno ne vidim nekoga ko ima bolju viziju i strategiju od postojećih...nije lak period pred nama braćo...
Ko god ti je rekao da Misimovic kontrolise sportski segment tipa dovodi igrace il te slagao ili je i njemu neko prenio pogresnu informaciju. Misimovic kao i ostali clanovi uprave samo raspolazu novcem, dal tog igraca mogu platit ili ne i to je sve. Slazem se da Cenanu noga treba samo ako jos ijednom dovede nekog starijeg igraca tipa Sesar, dodjel odma nek kupi stvari i nek ide iz kluba tako sa njim i Petrovic. Za Markovica nisam znao...Neandertalac je napisao/la:Neće baš svi treneri ni da dođu pod ovim uslovima, citiraću Gsn Misimović: trener nikada neće imati potpunu autonomiju.dimitrije21 je napisao/la:Ne mogu bez Amara pa ima li iakav trener koji zna posao da s doevede da nije amar šta ste zaslepljeni njime, da vam se drugi smiju da smo nesposobni išta osvojit bez njega šta je sa vama ljudi i kad iz očaja njega doevedeš onda on tersa i ucjenjuje dokle više zaboga milog nađi trenera koji zna i nema problema, što simu ne dovedu ?
Da ne budem shvaćen pogrešno, za neke stvari ustati pa spomenuti Misimovica, znam da nas je riješio nekih velikih jada i posložio jako puno stvari. Međutim, nemam problem javno to da kažem, sportski segment, velikom zaslugom njegovom i ljudi oko njega, koji su na kraju krajeva nebitni jer se on pita za sve a i moćan je za razliku od ostalih, tu smo kontinuirano u problemima. Inat, sujeta, tvrdoglavost, neko dokazivanje, nije mi jasno nikako jer znam da i on voli Želju kao svi mi.
Možemo i mi uzet titulu, voditi tim a sve fudbalski neuki ljudi, to je jako opasno i kontraproduktivno po klub.
To je uzrok, sve ostalo su posljedice.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
- Neandertalac
- Kontakt:
Samo se ne treba svađati, to dodatno otežava situaciju. Neke odluke u sportskom dijelu koje bi opet donosili ljudi koji nemaju pojma o fudbalu, samo bi se vrtili u krug.
Ništa saopštenja, javna prozivanja, prebacivanja, optužbe i pljuvanja, samo se šteti klubu. Iza vrata zatvorenih vidjeti šta i kako.
I prihvatiti odgovornost! Ova priča kako se mislilo najbolje stoji, ali kakva rezultat možeš očekivati ako npr sada meni daš da operišem slijepo crijevo? Evo ti instrumenti, evo pacijent, potrebni lijekovi i ja umjesto slijepog crijeva izvadim lijevi bubreg jer nemam pojma šta radim. Mislim htio sam ja sve najbolje ali ne znam.
To je sva poenta.
Ništa saopštenja, javna prozivanja, prebacivanja, optužbe i pljuvanja, samo se šteti klubu. Iza vrata zatvorenih vidjeti šta i kako.
I prihvatiti odgovornost! Ova priča kako se mislilo najbolje stoji, ali kakva rezultat možeš očekivati ako npr sada meni daš da operišem slijepo crijevo? Evo ti instrumenti, evo pacijent, potrebni lijekovi i ja umjesto slijepog crijeva izvadim lijevi bubreg jer nemam pojma šta radim. Mislim htio sam ja sve najbolje ali ne znam.
To je sva poenta.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Polusezona
Zajko Zeba
Adnan Bobić
Goran Zakarić
Ivan Crnov
Danijel Stojanović
Semir Kerla pu pu pu
Mussa Muhamed
Negdje na polovini polusezone
Darko Marković
Sandi Križman
Početak sezone - maestro Kostić
Dimitris Kostas
Javi Hervas
Matteo Boccacini
Adnan Šećerović
Milivoje Lazić
Senad Husić
Dino Bevab
Denis Pozder
Stevo Nikolić
Sanel Jahić
Uglješa Radinović
Posudbe
Dženis Beganović, Dado Sadiko
Ovo je za Bogu plakat, pogotovo uzimajući u obzir da su gotovo svi napustili ili će napustiti klub.
Zajko Zeba
Adnan Bobić
Goran Zakarić
Ivan Crnov
Danijel Stojanović
Semir Kerla pu pu pu
Mussa Muhamed
Negdje na polovini polusezone
Darko Marković
Sandi Križman
Početak sezone - maestro Kostić
Dimitris Kostas
Javi Hervas
Matteo Boccacini
Adnan Šećerović
Milivoje Lazić
Senad Husić
Dino Bevab
Denis Pozder
Stevo Nikolić
Sanel Jahić
Uglješa Radinović
Posudbe
Dženis Beganović, Dado Sadiko
Ovo je za Bogu plakat, pogotovo uzimajući u obzir da su gotovo svi napustili ili će napustiti klub.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Sad nesto razmisljam o Jahicu i Krizmanu. Oni su imali sukob sa Slavkom. Nama je Petrovic rekao kako Krizman nije trenirao dok ovaj kaze da je bio povrijedjen. Covjek daje golove u Sloveniji,a njegove zamjene meda ne mogu. Cudno mi je to sve. Bas su ga ovi "napljuvali". I jedan i drugi su hvalili Upravu,a trenera su prozivali.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- Neandertalac
- Kontakt:
Željo 92, evo ti drug spiska iznad, dodajte tu još ove što su otišli pa mi ti reci koliko njih je doveo ili tražio trener a koliko uprava. Slušam.
Takođe i odlaske, treba i to analizirati.
Takođe i odlaske, treba i to analizirati.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 22 maj 2017, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Sad je itekako jasno da bi nam Križman i Jahić mnogo valjali u ovom finišu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Garantujem da bi bio naš najbolji stoper, rutiner.Virtu4l je napisao/la:Sad je itekako jasno da bi nam Križman i Jahić mnogo valjali u ovom finišu.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- plavousrcu
- Kontakt:
Na koji nacin je Cenan dosao u klub. Kakve je reference imao prije dolaska za skauta, a kakve prilikom imenovanja za sportskog direktora? Dobro skautirao i mi ga unaprijedili? Sistema nema i to je najveci problem iako nas ubjedjuju da sistem postoji.
Može li mi neko od vas pojasniti o kakvim sistemu pričate? Malo konkretnije, ako je ikako moguće.plavousrcu je napisao/la:Sistema nema i to je najveci problem iako nas ubjedjuju da sistem postoji.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Navijaci sad ohrabljuju Sinisu komentarima na instagramu. Glavu gore nasi junaci. Pokazali ste kako se gine za voljeni klub.
Mrs.[emoji5]
Mrs.[emoji5]
- invincible1921
- Kontakt:
vala kakvi smo ne bi me cudilo da sloboda uzme bod, a mi izgubimo XDsamoposmatram je napisao/la:Zasto mislite da ce Sloboda izgubiti u Mostaru?
=\_1921_/=
Mislim da je Cenan taj koji treba otic a ne Slavko. Cim je Cenan poceo da se mijesa Slavku u sastav tima, mi smo zijanili sve...
Samo jedan go moze promjenit sve...
- plavousrcu
- Kontakt:
Sistem dovodjenja ljudi zaduzeni za sport u klub. Na osnovu cega je dosao Cenan i na osnovu cega je dobio unaprijedjenje. Imao je neko iskustvo, radio negdje dobro i ma ga uzeli na osnovu toga. Treba postojati razlog zbog kojeg su mu date tako odgovorne pozicije.Virtu4l je napisao/la:Može li mi neko od vas pojasniti o kakvim sistemu pričate? Malo konkretnije, ako je ikako moguće.plavousrcu je napisao/la:Sistema nema i to je najveci problem iako nas ubjedjuju da sistem postoji.
Znaci poceo se mijesati na samom pocetku polusezone ?
Mi nemamo ukupno 3 utakmice ove sezone da smo nesto odigrali. Najbolja je ona protiv Radnika u kupu. Mi igru nemamo od zimske pauze.
Mi nemamo ukupno 3 utakmice ove sezone da smo nesto odigrali. Najbolja je ona protiv Radnika u kupu. Mi igru nemamo od zimske pauze.
Opet mi ništa nisi rekao, "sistem dovođenja ljudi zaduženih za sport u klubu" mi ne znači apsolutno ništa. Imaš li ti neki konkretan prijedlog? Kako bi to trebalo funkcionisati? Ljudi iz kluba sve ovo čitaju, daj im nešto bolje jer vidim da znaš kako se može unaprijediti.plavousrcu je napisao/la:Sistem dovodjenja ljudi zaduzeni za sport u klub. Na osnovu cega je dosao Cenan i na osnovu cega je dobio unaprijedjenje. Imao je neko iskustvo, radio negdje dobro i ma ga uzeli na osnovu toga. Treba postojati razlog zbog kojeg su mu date tako odgovorne pozicije.
Što Ćenana tiče, sigurno da postoje razlozi zbog kojih je unaprijeđen, zašto bi ih ti trebao znati? To su klupska interna rješenja i niko nije dužan iznositi ih u javnost ili pojašnjavati.
Jesi li vidio da je Chelsea nekome objašnjavao zašto je Michael Emenalo promovisan od skauta do sportskog direktora, iako ga navijači ne podnose.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.