Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anonimni
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 28 dec 2013, 11:44

Note 3, stock 4.3

Sinoć sam prebacio Manager bez problema, al' je on 30 MB, a GTA 2 GB kad se raspakuje, možda je i do toga...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 28 dec 2013, 12:32

Probaj sa jos nekim vecim fajlom i par manjih vidi sta ce se desiti pa napisi jer mi je ta situacija totalno nepoznata.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 28 dec 2013, 14:03

Probacu veceras posto sad nisam kuci :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kapiten Blue Traina

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 28 dec 2013, 18:40

Zasto nece da mi ucita pjesme na mobitelu kad mi neko posalje preko bluetootha il kad prebacim preko komp-a na mobitel ??

Npr. kad skinem na mobitel preko neta(na mobitelu net kad korisstim - to mislim) hoce.

Inace je HTC One V.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 dec 2013, 22:17

Probah s prebacivanjem foldera od 3 GB i par Word dokumenata i oni su se normalno prebacili (bez obzira na to što neće raditi na mobitelu), no GTA opet pravi problem, što je najgore, neće iz Download foldera u OBB, evo i slika:
slika
(zaokružen je dio gdje prekine sa prebacivanjem)... Factory reset mi se ne radi jer imam previše stvari koje su mi bitne, a koje mi se ne da prebacivati na kompjuter ili raditi njihov backup, ima li kakva solucija prije toga?

Kapiten Blue Traina

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 dec 2013, 22:45

Mozda glupo pitanje (barem meni),ali da pitam opet ( :D ) jesi siguran da imas dovoljno memorije?
Skeniraj i antivirusom za svaki slucaj da mozda nisi nesto pokupio sto prikazuje da je memorija puna.
Hoce to kad se skidaju apk-eovi :mrgreen:
#miasanmia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 dec 2013, 23:02

evo sta kazu na xda
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2501321

Copy ur files to android folder and then with Myfile copy them to Obb...this is hw I deal with it.
Guess this happens because this folder is write protected !!

a probaj te fajlove da ne prebacujes direktno u obb, vec odmah tamo na pocetak, u memoriju telefona, ako me razumijes, ni u kakve foldere ne prebacuj, ni android, ni obb, ni data

kad ih tamo prebacis, preko telefona udjes u file manager i preko njega to prebacis u obb

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 dec 2013, 23:10

schweinsteiger je napisao/la:Mozda glupo pitanje (barem meni),ali da pitam opet ( :D ) jesi siguran da imas dovoljno memorije?
Skeniraj i antivirusom za svaki slucaj da mozda nisi nesto pokupio sto prikazuje da je memorija puna.
Hoce to kad se skidaju apk-eovi :mrgreen:
20-ak GB na mobitelu i dosta više na kompjuteru :D Antivirusi na mobitelu su mi glupost, a očigledno mi i ne trebaju :mrgreen:
Mora i to neko :mrgreen:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:a probaj te fajlove da ne prebacujes direktno u obb, vec odmah tamo na pocetak, u memoriju telefona, ako me razumijes, ni u kakve foldere ne prebacuj, ni android, ni obb, ni data

kad ih tamo prebacis, preko telefona udjes u file manager i preko njega to prebacis u obb
Skinuo sam na kraju to preko mobitela, pa iz Download foldera prebacio u OBB (konačno :mrgreen: ) i sad AndroZipom raspakujem, trebalo bi to biti OK, hvala ti :)

EDIT: Definitivno je do ovoga, samo sam prvi dio skinuo i raspakovan je kako treba, sad idem skidati ostalo po Bog zna koji put :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 dec 2013, 23:37

mozes i tako, mada ja vise preferiram ovako
sebi raspakujem u neki folder na desktopu, i raspakirano prebacim tamo direkt u obb ili data svjededno
a posto tebi tako ne radi, onda prebacis na mass storage i preko telefona preko file managera prebacis u obb folder i to je to

jedino sam imao neku aplikaciju koja je radila sa zip i rar fajlovima, u slucaju da neku aplikaciju skinem sa tim formatom pa moram ekstraktovati, to samo kada skidam neke aplikacije preko telefona, pa mi mrsko preko pc.a stimati

dusseldorf
Kontakt:

Post Postao/la dusseldorf » 28 dec 2013, 23:41

Ljudi jedno pitanje.imao sam samsung s4 sa 13 megapixela camerom, sad imam z1 sa 20, 7 i slabija mi slika.jeli to moguce.sve sam ono normalno stavio , znaci nije do nekih opcija

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 dec 2013, 23:43

@ Quaresma
Taj prvi način je i lakši i radio mi je s nekim aplikacijama, no ovdje neće, kad ovo završim, pregledaću preko kompjutera šta je u dijelovima, prebaciti i instalirati, bar znam da je teži dio posla iza mene :mrgreen:

Ako pod Mass storage misliš na klasično otvaranje foldera u telefonu preko kompjutera, onda ni druga opcija nije neki problem... Bitno je da sam se snašao i da se ova dvodnevna saga uspješno riješila, a sad znam šta mi je činiti u budućnosti i kako raditi s ovim stvarima :)

@ dusseldorf
Nisu megapixeli najbitniji na kameri, imaš dosta detalja koji utiču na konačan izgled slike, o tom nek' ti priča neko ko to zna bolje od mene...

Kapiten Blue Traina

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 dec 2013, 23:46

dusseldorf je napisao/la:Ljudi jedno pitanje.imao sam samsung s4 sa 13 megapixela camerom, sad imam z1 sa 20, 7 i slabija mi slika.jeli to moguce.sve sam ono normalno stavio , znaci nije do nekih opcija
sirovi kvalitet slika se ne mjeri brojem piksela.
naprijed rejal

dusseldorf
Kontakt:

Post Postao/la dusseldorf » 28 dec 2013, 23:48

anonimni je napisao/la:@ Quaresma
Taj prvi način je i lakši i radio mi je s nekim aplikacijama, no ovdje neće, kad ovo završim, pregledaću preko kompjutera šta je u dijelovima, prebaciti i instalirati, bar znam da je teži dio posla iza mene :mrgreen:

Ako pod Mass storage misliš na klasično otvaranje foldera u telefonu preko kompjutera, onda ni druga opcija nije neki problem... Bitno je da sam se snašao i da se ova dvodnevna saga uspješno riješila, a sad znam šta mi je činiti u budućnosti i kako raditi s ovim stvarima :)

@ dusseldorf
Nisu megapixeli najbitniji na kameri, imaš dosta detalja koji utiču na konačan izgled slike, o tom nek' ti priča neko ko to zna bolje od mene...
Znam da nisu, ali isti uslovi, vani, fino vrijeme, kuci upaljena svjetla itd,,, fakat nista nije bolja slika ako nije losija.sjebo sam se pravo.mislim mozda je glupo ali sam ga najvise uzeo radi toga posto imam malo dijete pa video, slike i ti fazoni

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 dec 2013, 23:50

ma vise ne znam ni ja sta pricam zadnjih dana :)
evo na ovo mislim, tu taj fajl sto si ekstraktovao prebacis ovde, i preko telefona onda prebacis to u obb

slika

dusseldorf

apdejtuj softvare, Z1 je imao na pocetku losu kameru, sony je kasnije popravio

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 dec 2013, 23:51

recimo lumijina kamera od 8 mpx sa carl zeiss optikom jede sve kamere u tom rangu. mogu oni nakrkat' 100 mpx kad je konačna slika kurrac.

ista stvar sa konfiguracijama smartphone-a, iphone 5s ima skoro iste konfe kao i samsung s2 :roll:
naprijed rejal

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 dec 2013, 23:52

Jbg, ne moze sve ni raditi perfektno, bez obzira na to sto imas mobitel od 800-900 KM, nije to fotoaparat pa da ti slike budu sjajne, ako ti moze takav sluziti, dobro i jest, ako ne, kupi sebi fotoaparat i slikaj... takodjer, cackaj postavke u kameri, mozda tako nesto i promijenis nabolje...

@ Quaresma
Skontao sam onda na sta si mislio odmah, cim si rekao da ne stavljam ni u jedan folder :mrgreen: sad cu svakako skinuti sve na mobitel, u njemu raspakovati i zapakovano sve izbrisati, nije najlakse, ali je najsigurnije...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zadnja izmjena: anonimni, dana/u 28 dec 2013, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 dec 2013, 23:52

ma ne govori covjek da je problem u megapixelima vec opcenito mu Z1 slika lose naspram S4

a inace trebao si uzeti Lumiu 1020 za te stvari

http://pocketnow.com/2013/10/26/sony-xp ... are-update

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 29 dec 2013, 00:37

Ti updatei koji fol poboljsavaju kameru su cista glupost,to je malte ne poboljsavanje hardvera softverom.
To sto oni izbace neki update,za takve stvari mozes skinuti i neki od silnih foto editora s playstore i isti djavo.

Trebao si se malo raspitati za kameru prije nego sto si kupio mob.
Za te pare si mogao kupiti Lumiu 925 i imati kameru bolju barem 5 puta od te.
Doduse,jos uvijek mozes kupiti Lumiu 925,ako te ne mrzi stalno mijenjati mobitel :D
#miasanmia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 29 dec 2013, 13:34

naravno da je softver bitan

eto ti iphone koji apple s odlicnom softverskom optimizacijom daje dobre slike svakako

a imas i primjer kod telefona s androidom, zasto im treba jak hardvare? a kod iphonea ili nekih wp8 telefona ne? naravno zbog softverske optimizacije

nije isto kad promjenis/poboljsas algoritme za obradu fotografije ili kad ubacujes efekte, pojacavas smanjujes kontrast, svjetlinu bolje

a spomenuo je da je kupio telefon zbog djeteta, sto znaci dosta videa i slika, sto znaci i veca potrosnja memorije, kod L925 ima samo 16gb , a kod Xperia Z116gb s mogucnoscu prosirivanja preko MSDC

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 29 dec 2013, 15:37

objasio je covjek gore za software

probaj ukljuciti HDR opciju imat ces sigurno bolji kontrast boja

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 378 gostiju.