Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la JoseMourinho » 01 feb 2016, 23:45

@HannahMontana
jest da sam junior u ovome oko dijelova, ali ima radnja tamo u briješcu valjda, uglavnom krenes drinskom pa samo pravo nakon 5 minuta na lijevu stranu zaboravih ime jeftini dijelovi, ja stabilizator za golfa 4 platio 12KM preporcio mi majstor tu radnju ;)
Papastathopoulos je napisao/la:
madridist je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Sta mislite o Mercedesu A170 ? vidim po piku da nisu pretjerano skupi a onako na izgled su jako fini...jos dizel...jos Merc :D

Ima li ko iskustva s ovim autom ?
Zaobici u sirokom luku.
Koji je razlog care ?
ne znam ni ja sto, ali sam isto ovo cuo, da su najgora auta ikad od mecke jbg istrazi po forumima :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 feb 2016, 14:12

JoseMourinho je napisao/la:ne znam ni ja sto, ali sam isto ovo cuo, da su najgora auta ikad od mecke jbg istrazi po forumima :D
E jbg, sjebaste me totalno, a tako mi se svidjelo auto :D

De mi jos nesto samo odgovorite, valjda ne zanovijetam puno...znam da danas svako trazi dizelase da uzima, ali sta mislite o recimo 1.2 benzin motoru ? jesu li troskali takvi motori ? komsija mi koji se dosta razumije u auta kaze da nema veze sto je 1.2 jer ipak je benzin, i trosi kao otprilike oko 7 litara...jel to istina ? koliko ja znam o tome uredu recimo 1.6 benzin kad kazu da trosi, al ipak 1.2 da toliko trosi....ne znam...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 02 feb 2016, 15:02

Ne znam zasto si bas zapikao to auto, ima puno ljepsih.Imao sam priliku da se provozam 15tak minuta u njemu i nije nista posebno, corsa mi je puno bolja.Ne znam do koliko para si gledao, ali mislim da bolje i ljepse mozes uzeti za te neke pare.Ako ti je bitna potrosnja na toj kubikazi je vjerovatno dizel bolji.Nisam neki majstor, ali po onome sto sam vozao onako.Nije to merc k'o merc :D

A najbolje ti je citaj neka iskustva, guglaj i ako ti neko moze reci iz prve ruke kako, sta.I da ako imas svog majstora pitaj i njega.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 feb 2016, 15:05

Nemoj bolan Merca i Corsu u isti kos ubacivati :D

Ti si se nesto zezno, al i taj Merc je Merc :D haha, iako nije prostran al jest udoban.

Mada sto se tice izgleda sigurno da ima ljepsih, a Bgm i isplativijih, uopsteno za sve Mercedese treba dublji dzep, cejf je skup.
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 feb 2016, 15:10

Potrosnja goriva ti zavisi od mnogih faktora. Ev npr. imam benzinca 1.6, 75 KS, trosi 7 na otvorenom. Benzinac te klase, 1.2, treba mnogo vise pure, sto bi se reklo da dostigne isti nivo. Mozes ti njemu napucati dodatnih KS, ali on radi na svom max. u istim uvjetima - brzini i opterecenju. Naravno ak ti vozis svojim stilom 1.2 relacija Jablanica - Mostar, manje ce potrositi, i ako ga npr. uz lendavnu tjeras manjom brzinom. Ali ja uz tu istu Lendavu mogu petom, dok cisto sumanjm da neki 1.2 benzinac to moze.

Znaci potrosnja ti zavisi od dosta faktora - tezine auta, nacina voznje, broja obrtaja odnosno gasanja, te ovih senzora, jer sistem ubrzigavanja ide preko pomenutih. Ako ti je npr. losa sonda lambda, snagna izduvnih gasova se lose procjenjuje, salje krive podatke srcu motora i onda ovaj nepravilno radi.

Znaci zavisno od stila voznja i karakteristika auta, koliko je putnika, da li ga forsiras itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 feb 2016, 15:13

Papastathopoulos je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:ne znam ni ja sto, ali sam isto ovo cuo, da su najgora auta ikad od mecke jbg istrazi po forumima :D
E jbg, sjebaste me totalno, a tako mi se svidjelo auto :D

De mi jos nesto samo odgovorite, valjda ne zanovijetam puno...znam da danas svako trazi dizelase da uzima, ali sta mislite o recimo 1.2 benzin motoru ? jesu li troskali takvi motori ? komsija mi koji se dosta razumije u auta kaze da nema veze sto je 1.2 jer ipak je benzin, i trosi kao otprilike oko 7 litara...jel to istina ? koliko ja znam o tome uredu recimo 1.6 benzin kad kazu da trosi, al ipak 1.2 da toliko trosi....ne znam...
Ja ću te citirati vezano za ovaj drugi dio posta pošto baš i nisam neki stručnjak za Mercedese (mada sam isto i ja čuo da su ti A170 poprilično bezveze), ja recimo imam benzinca 1.6 u papirima (zapravo je 1.5) i po gradu mi uzme 10,11 litara, to mu je neki gradski prosjek. Kombinovane vožnje mi popije 7,8 litara u zavisnosti kako ga vozim mada pretežno ga ne pazim i volim mu dati gas pogotovo kad idem na fakultet u Mostar i nazad a to mi je i 70% "otvorene" ostalo su odlasci do Sarajeva i nekad urijetko u neke druge gradove...

Opet sa druge strane prijatelj ima Punta 1.2 benzinca i on troši manje od moga al' nije to neka velika razlika (pogotovo još kad uzmeš da je taj 1.2 poprilično mrtav u smislu brzine u odnosu na moj 1.5 koji ide i to baš dobro za svoju kubikažu i konjske snage) tako da ti to i nije neko rješenje.

Ako ćeš mene pitati ili uzmi dizela ili ako ćeš kakog benzinca bolje ti je uzet 1.6 pa mu staviti plin nego 1.2 u svakom slučaju, po meni mislim to je samo moje mišljenje :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 02 feb 2016, 15:18

R32 pa opel i merc u toj kategoriji i mogu jedino jedno sa drugim.Mislim ovi stariji modeli, nije to neka velika razlika.Dobro sad novi modeli, al opet ne mozes rec da je corsa losija puno.(ne vozim to auto hh)
Pa sad, ne znam zasto momku opste trebaju kola, za grada?
Ma ta mala auta su meni nekako po ugodnosti tu negdje, nema mi prevelike razlike.Dobro nikad nisam putovao duze od 70-80km sa njima iz cuga.Kazem da nisam relevantan bas, ali to auto ne bih uzeo.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 02 feb 2016, 15:28

Benzinci više troše ali dizelaši imaju skuplje kvarove, tako da je najbolje imati kombinaciju benzin/plin.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 02 feb 2016, 15:32

Nisam ljubitelj plina, na ionako maloj kubikazi gubis snagu.Al sve je do KMova.Najbolje je imati neku kombinaciju 3.0 dizela i 1.3-6 plin :mrgreen: ko ima naravno

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 feb 2016, 15:33

Benzinac trosi vise, ali najveci trosak kod auta do 2001. godista ti je zupcasti (plus naravno vodena pumpa i sta sve ide uz to), znaci sa rukama majstora do nekih 240 KM. To radis na svako 80 000 km (naravno opet zavisi od auta) ali onako gruba procjena. Ovo sve ak si nabavio ispravan auto.

Mjenjas set kvacila po potrebi, i to naravno nisu ceste zamjene. Svjecice svako tri godine (radi prevencije) i to je to.

Moj Polo uopce mnogo ne trosi (7.0 na otvorenom) ali zato sa svojih 75 konja se moze nositi sa mnogo jacim zvjerkama. Uzbrdica ne predstavlja nikakav problem (petero u autu lagano cetvrtom bez ikakvog gusenja).

Ne bi ugradjivao plin nema te sanse. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 02 feb 2016, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 feb 2016, 15:34

E hvala vam momci, nisam se nadao ovolikom odazivu za pomoc :D

Da sad ne citiram pojedinacno, da odma kazem da ja ovog Merca nisam "zapikao" nego sam sinoc malo razgledao po piku i naletim na jednog takvog a nije bio uopste skup, i vidim dizel i jos ovako pofin i zato sam upitao...imam ja jos ponekih automobila u opticaju za otprilike takvu i slicnu cijenu tipa Peugeot 307, onda recimo Polo 2002 god. su mi bas lijepa i komotna auta (vec sam jednom na ovoj temi pisao bas o Polu), ali recimo kod njih je belaj sto im i dizeli i benzinci rade na tri klipa kako mi je ovaj komsija govorio pa se dosta cuju, ko traktor...imao sam priliku da cujem takvog Pola 1.4 TDI i nije mi ono nimalo lijepo...jedino ne znam kod Pola sa SDI motorima jel ista situacija...pa sam recimo vidio u onoj firmi "sero auto" gdje moze auto i na rate Clio 2005 god. 1.2 benzin, onako slatko auto, ima vecinu ove tehnologije koje mi trenutna Fiesta nema nista, golotinja ziva, al eto kako mi komsija rece to za benzin motore a evo i vi sad, to je otpalo odma mescini :D pa ima recimo Stilo dizel itd...ima finih auta sigurno u tom cjenovnom rangu, zato i pitam ovdje kako sta da se ne bi zeznuo...

Sto se tice mojih potreba sa autom, one nisu toliko velike...najdalje sto odem je do Mostara, nekad Konjic, najcesce ovuda po gradu vozam...a i to nije ono kuliranje da sjedam u njega 15 puta dnevno...zato mozda meni i benzin ne bi bio veliki problem, al eto dizel je dizel, znam jbg...

I da, plin otpada, to ni u kom slucaju ne bih stavljao u auto...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 feb 2016, 16:03

Nisam ni ja stavio plin al' iz jednog jedinog razloga zato što auto ne vozim tako često jer nemam potrebe, inače da svakodnevno prelazim 50, 60 kilometara naravno da bih ugradio jer dizelaša ne bih uzeo nikad (to je opet moj neki lični stav, volim kad život krene na 4,500 obrtaja :P) bar ne dok sam još mlad.

Što se tiče tih SDI motora meni oni čak i gore rade od TDI-a. Znam za Fabiu i Ibizu SDI isto k'o traktor mada svaki uslovno rečeno stariji dizel ti ima taj zvuk jbg...

Pa ti onda druže kad nećeš benzinca jer troši plus ne bi stavljao plin onda ti je najjednostavnije uzeti kakvog dizelaša i to je to. Baš ove Škode i Seati troše k'o upaljač, služe te dobro jest yebiga da su poprilično slabe ali koliko vidim tebi to ne igra ulogu :D

Imaš i tih Pežoa finih, imaš Punta dizela i Stila kako si sam rekao (mada će te uvijek pratiti priča "Talijanska auta su najbolja auta ona dva dana u sedmici koja nisu kod majstora" :D)

@InatSilan

Vjeruj mi nikakve tu razlike nema, odnosno ima ali je neznatna sigurno je ne možeš osjetiti. Mada ono stoji da na plinu ne bi trebao vrtiti benzinca u visokim obrtajima mada imam prijatelja koji mu dušu vadi na plinu već 5 godina a auto i dalje radi :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 02 feb 2016, 19:59

Ima li ko da se razumije u auto elektriku da ga priupitam dva pitanja :D

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 feb 2016, 20:08

Pitaj...

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 03 feb 2016, 08:51

Pozdrav ekipa. Imam pitanje u vezi ZEDER zastite. Jel ko ugradjivao to sebi? Da li se osjeti u voznji prilikom upravljanja, ima li ikakve buke prilikom okretanja volana? I prilikom same instalacije, da li se ostecuje unutrasnjost, tipa da se mora plastika pilat ili nesto. Inace pitam kod mene je audi u pitanju.

Hvala unaprijed!
NK Široki Brijeg

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 feb 2016, 22:03

Momci imam jos jedno pitanje u vezi jednog auta i necu vas vise peglati...Peugeot 206 - vjerujem da neko od vas ima iskustva s tim autom, vidim da nije skupo, a onako fino je auto, nekako je za mene...

Hvala unaprijed..

PS. hvala @faraon na ovom postu iznad, zaboravio sam se zahvaliti na tome :thumbup:

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 03 feb 2016, 22:58

ma brate, svako auto će da se kvari, svako i troši, uzmi nešto što se tebi sviđa, zbog kojeg nećeš se držat za glavu i govorit ''kud ih poslušah''.. samo gledaj neko auto koje nema npr. plivajući zamajac i tako te neke potrošne dijelove kojima je zamjena skupa baš.

što se mene tiče ja bih od Pežoa gledao samo 607 :mrgreen: a ta 206 mi je ženstvena nekako.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 feb 2016, 23:32

gojzerica je napisao/la:ma brate, svako auto će da se kvari, svako i troši, uzmi nešto što se tebi sviđa, zbog kojeg nećeš se držat za glavu i govorit ''kud ih poslušah''.. samo gledaj neko auto koje nema npr. plivajući zamajac i tako te neke potrošne dijelove kojima je zamjena skupa baš.

što se mene tiče ja bih od Pežoa gledao samo 607 :mrgreen: a ta 206 mi je ženstvena nekako.
Gledao bi i ja brate 607 da imam para da ga gledam jbg :mrgreen:

A ima li 206-ica taj plivajuci zamajac ?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 feb 2016, 23:43

Imaju, zavisi od motora al' mislim da oni jači imaju plivajući zamajac.

Al' sumnjam da će na Pežou 206 otići tako lako plivajući zamajac, to su obično turbo dizeli sa preko 150.000km na satu, mada ako siluješ kvačilo kao idiot crknut će on i prije...

Zato uzmeš benzinca i ne sekiraš se oko plivajućeg zamajca :tralala:

Pretežno se to kvari kod dizelaša, mada eto neko će ti reći da zamajca uopšte nema kod benzinca, neko će ti reći da postoji al' sve u svemu daleko mu je veći vijek trajanja.

Al' nemoj da te to odbija od dizela, neki pristojan motor uz normalnu kilometražu će izdržati pofino ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 03 feb 2016, 23:53

Evolve je napisao/la:Pozdrav ekipa. Imam pitanje u vezi ZEDER zastite. Jel ko ugradjivao to sebi? Da li se osjeti u voznji prilikom upravljanja, ima li ikakve buke prilikom okretanja volana? I prilikom same instalacije, da li se ostecuje unutrasnjost, tipa da se mora plastika pilat ili nesto. Inace pitam kod mene je audi u pitanju.

Hvala unaprijed!
Druze i kod mene je audi kada sam ga uzeo imo je ugraden zeder kako se ugraduje i istalira neznam ali sigurno neces imati problema sa tim ostecenjima na plastici i sto se tice voznje nema problema nema buke ni bilo kakvih drugih posljedica neces osjetiti nikakvu razliku u voznji
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.