Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

samoradnik
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la samoradnik » 23 jul 2012, 14:37

:) :) Bio si u Zaprešiću?

Sve i sve,al ovako je najbolje,neće barem biti hapšenja.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 14:42

samoradnik je napisao/la::) :) Bio si u Zaprešiću?

Sve i sve,al ovako je najbolje,neće barem biti hapšenja.....
Da,to je i jedini put da sam sa namerom isao u Hrvatsku.Jos par puta sam prosao kroz nju ali nisam se zaustavljao.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 15:09

Zna li se gdje Srbija igra utakmice kvalifikacija?

Hrvatska će protiv Makedonije i Srbije igrati u Zagrebu, Belgije i Škotske u Splitu, a utakmica protiv Walesa bi trebala biti igrana u Osijeku. Ne znam je li ovo službeno... Volio bih da tu protiv Walesa igramo u Puli.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 jul 2012, 15:20

Ovo je daleko najzanimljivija grupa u kvalifikacijama,valja ovo upratiti :P

Devile pusti Hrvatsku,jel te strah ovih
slika
+ Mignolet,Lombaerts,Mudingayi,Nainggolan,De Bruyne,Chadli,Dembele,Mirallas :shock:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 15:30

Strasna ekipa,oni su vec sad na prvenstvu. :mrgreen:
Mi igramo za drugo mesto. ;) :D

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 15:43

Imali su oni takvu momčad i u proteklim kvalifikacijama, pa su završili iza Turaka koje je Hrvatska isprašila.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 15:57

limenka je napisao/la:Imali su oni takvu momčad i u proteklim kvalifikacijama, pa su završili iza Turaka koje je Hrvatska isprašila.
Protiv Austrije sastav bio ,Bailly,Alderwield,Verthongen,Kompany,Lombaerts,Simons,Fellaini,Witsel,Legaer,Ogunjimi,Vossen.
To je ona strasna utakmica 4:4 na "Kralju". ;)

Na Ernst Happelu,"Djavoli" izlaze u sastavu:Mignolet,Van Buyten,Kompany,Ciman,Verthongen,Simons,Defour,Chadli,Witsel,Dembele,Ogunjimi.

Zadnje kolo kvalifikacija u Dizeldorfu protiv Nemaca...
Mignolet,Lombaerts,Kompany,Verthongen,Ciman,Simons,Hazard,Fellaini,Witsel,Dembele,Ogunjimi.

Dakle u tri utakmice koje sam ja gledao nigde nije izveden ovaj sastav.Jesu to slicni sastavi ali isti nisu.A ovaj dole na slici je u ovome trenutku najjaci.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 16:03

Protiv Turske u Istanbulu od ovih sa slike nisu igrali Courtois i Mertens. Defour bio na klupi cijelu utakmicu. Svi ostali su igrali.

Kod kuće nisu igrali Courtois, Fellaini i Lukaku. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 16:11

limenka je napisao/la:Protiv Turske u Istanbulu od ovih sa slike nisu igrali Courtois i Mertens. Defour bio na klupi cijelu utakmicu. Svi ostali su igrali.

Hm,kako je onda Van Buyten dao dva gola ako nije igrao ? :mrgreen:

Sad cemo malo to da proverimo.......
Hmmm...
Bailly,Alderwield,Van Buyten,Kompany,Vermalen,Simons,Gillet,Verthongen,Lukaku,Fellaini,Dembelle.

Kuci...
Bailly,Alderwield,Kompany,Lombaers,Verthongen,Simons,Chadli,Defour,Witsel,Hazard,Ogunjimi

Ovde mnogo igraca nedostaje je li tako ?
Znam ja dobro o cemu pricam,iako nisam gledao meceve protiv Turske znam da nisu igrali u ovakvom sastavu kao na slici i to sam morao da proverim,i bio upravu izgleda. ;)

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 16:17

Ajde malo bolje čitaj. Ja nigdje nisam spomenuo van Buytena.

U Istanbulu su u igru sa klupe ušli Hazard, Witsel i Mirallas. U Brusselsu Mertens, Vermaelen i Vossen.
Ajde sad provjeri ponovno šta sam napisao.

Da ti pomognem:

http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 16:24

limenka je napisao/la:Ajde malo bolje čitaj. Ja nigdje nisam spomenuo van Buytena.

U Istanbulu su u igru sa klupe ušli Hazard, Witsel i Mirallas. U Brusselsu Mertens, Vermaelen i Vossen.
Ajde sad provjeri ponovno šta sam napisao.

Da ti pomognem:

Joj lika ne mogu da verujem.Hajde saberi se pa dodji opet(i pokusaj staviti dva razlicita linka :mrgreen: ).Dakle ovo si napisao...
Protiv Turske u Istanbulu od ovih sa slike nisu igrali Courtois i Mertens
Umesto koga je onda igrao Van Buyten koji je na toj utakmici postigao dva gola ? Umesto Mertensa na krilu,ili je mozda ipak branio ? Napisao si da su samo ta dva igraca nedostajala a ja ti gore nabrojah sastav.

Dakle pred 43538 gledalaca na Sukru Saracoglu stadionu u Istanbulu Belgija je izgubila 3:2.Strelci za Tursku bili Altintop,Turan i Senturk a za Belgijance dva gola Van Buytena.Sudija meca bio Damir Skomina. :mrgreen:
Evo i tebi da ja pomognem,meni pomoc ne treba. :mrgreen:
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 16:34

Sastav sa slike:
Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Vermaelen, Fellaini, Witsel, Defour, Hazard, Mertens, Lukaku

Sastav u Istanbulu:
Bailly, Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Simons, Gillet, Vertonghen, Lukaku, Fellaini, Dembélé (Hazard, Witsel, Mirallas)

Dakle, od te ultra mega giga jake postave sa slike u Istanbulu nisu igrali Courtois i Mertens. Dafour je bio na klupi, no trener ga nije uvodio u igru.
limenka je napisao/la:Protiv Turske u Istanbulu od ovih sa slike nisu igrali Courtois i Mertens. Defour bio na klupi cijelu utakmicu. Svi ostali su igrali.

Shvaćaš?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 16:58

Hajde molim te prestani vise pisati jer tvoje shvatanje fudbala i ocito pisanje je nesta netipicno.Jeste ovo prica o timu iz nase grupe nije toliki offtopic ali ipak se tvoje pisanje svodi na to...

Jbt pet igraca promenjeno u startnoj postavi i to ista ekipa. :lol: :roll: Istina jesu usli kasnije ti igraci,ali koliko su oni igrali. :roll:

Belgija ima ekstra reprezentaciju,trenutno jacu i od Srbije i od Hrvatske,sa igracima koji su sada mnogo ozbiljni.Manji problem je sto su postavili Wilmotsa za trenera.Istina 2-3 godine je bio pomocnik u A timu reprezentacije ali ipak pitanje je koliko je to dovoljno.Bolje resenje od Leekensa jeste ali ipak mislim da nije to to sto ovim mladicima treba.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 17:02

Devil je napisao/la:Hajde molim te prestani vise pisati jer tvoje shvatanje fudbala i ocito pisanje je nesta netipicno.Jeste ovo prica o timu iz nase grupe nije toliki offtopic ali ipak se tvoje pisanje svodi na to...

Jbt pet igraca promenjeno u startnoj postavi i to ista ekipa. :lol: :roll: Istina jesu usli kasnije ti igraci,ali koliko su oni igrali. :roll:

Belgija ima ekstra reprezentaciju,trenutno jacu i od Srbije i od Hrvatske,sa igracima koji su sada mnogo ozbiljni.Manji problem je sto su postavili Wilmotsa za trenera.Istina 2-3 godine je bio pomocnik u A timu reprezentacije ali ipak pitanje je koliko je to dovoljno.Bolje resenje od Leekensa jeste ali ipak mislim da nije to to sto ovim mladicima treba.
Ja bih rekao da je tvoje shvaćanje nogometa čudno, da ne upotrebim neku drugu riječ. To što su bili na klupi je odluka izbornika koji je vjerovatno postavio bolja rješenja u prvih XI ili misliš da je namjerno bolje opcije ostavio za klupu?
Bit je u tome što je on imao sve te igrače osim par njih na raspolaganju. I imati će ih i protiv Srbije i Hrvatske. Tko garantira da će svi igrati? Možda baš opet Witsela ostavi na klupi?
Da je recimo navedeni bio ozljeđen, onda bi to držalo vodu, no ovako ne...

Da se još nadovežem na ovo. Možda individualno imaju bolje igrače, ali kao momčad su ispod Hrvatske i to pokazuju i trenutni i rezultati kako u bližoj tako i u daljoj prošlosti. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 17:12

limenka je napisao/la:
Devil je napisao/la:Hajde molim te prestani vise pisati jer tvoje shvatanje fudbala i ocito pisanje je nesta netipicno.Jeste ovo prica o timu iz nase grupe nije toliki offtopic ali ipak se tvoje pisanje svodi na to...

Ja bih rekao da je tvoje shvaćanje nogometa čudno, da ne upotrebim neku drugu riječ. To što su bili na klupi je odluka izbornika koji je vjerovatno postavio bolja rješenja u prvih XI ili misliš da je namjerno bolje opcije ostavio za klupu?
Bit je u tome što je on imao sve te igrače osim par njih na raspolaganju. I imati će ih i protiv Srbije i Hrvatske. Tko garantira da će svi igrati? Možda baš opet Witsela ostavi na klupi?
Da je recimo navedeni bio ozljeđen, onda bi to držalo vodu, no ovako ne...
Imao je te igrace,imao ih je i pre pet godina kada su bili sedamnaestogodisnjaci,imace ih i za 10 godina. ;)
Velika je razlika izmedju oktobra 2010 i oktobra 2012 pogotovo za mladog igraca.Courtois tek ovu sezonu ima odlicnu iza sebe,Lukaku tek sada pocinje da oseca jake utakmice,igrao je on u Anderlechtu svaka mu cast,ali nije isto tamo trenirati i trenirati u Chelseau pa makar i otisao na pozajmicu u Fulham opet mu je to korak napred u odnosu na Anderlecht.
Witsel od 2010 i ovaj sada je mnogo neumesno za porediti,ovaj je mnogo bolji.Vertonghen ovo leto presao u Tottenham,korak napred u karijeru u odnosu na Ajax i gde je bio 2010.Mnogo bolji sada nego tada.Kompany izrastao u jednog od najboljih svetskih stopera za te dve godine.Od jednog lika koji je lutao po svim pozicijama,dolazimo do toga da je u maju 2011. il' kad se vec igra 1/2 finale FA cupa postao kapiten Citya protiv Uniteda.
Hazard je npr.te 2010.ostavljen na klupi jer su Wilmots i Leekens rekli da je jos uvek nedovoljno fizicki i psihicki spreman da igra za reprezentaciju,i tada je i izbila svadja Garcie i Leekensa.Sad imamo Hazarda koji je presao u Chelsea i gde mu zasigurno nece manjkati fizikalija i "glave".
....

vrabac
Kontakt:

Post Postao/la vrabac » 23 jul 2012, 17:41

Bit ce velika borba izmedu ove tri reprezentacije,najvise sansi dajem Hrvatskoj,a Srbija i Belgija ce se boriti za drugo mjesto...Nego kakav je sastav u Srbije dajte malo informacija koji su igraci ostali od onih jer znam da ih se dosta oprostilo...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 17:46

vrabac je napisao/la:Bit ce velika borba izmedu ove tri reprezentacije,najvise sansi dajem Hrvatskoj,a Srbija i Belgija ce se boriti za drugo mjesto...Nego kakav je sastav u Srbije dajte malo informacija koji su igraci ostali od onih jer znam da ih se dosta oprostilo...
Zvanicno su ti se oprostili samo Vidic i Stankovic.Lazovic i Lukovic ce verovatno da se vrate a ostalo je sta Mihajlovic odluci,rekao je da je zadovoljan golmanima i da sve ostaje isto no onda nakon dve sedmice kaze da su golmani podbacili i da ce Stojkovic dobiti poziv.Rekao je da Pantelic i Zigic nece igrati vise,no ne bi me cudilo da se jedan od njih pojavi na spisku.

Sastav ti je sada tesko reci,30+ igraca je bilo na zadnjem okupljanju+par njih nije ni dobilo poziv a bice tu verovatno tako da ce se sacekati jos prijateljskih i kristalisanje te ekipe.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 23 jul 2012, 19:02

sve u svemu bit će zanimljive kvalfikacije....realno hrvatska je prvi favorit zbog iskustva,ugiranosti i nešto jačeg sastava od belgije i malo više od srbije.....problem je što ne znam šta očekivati od belgije i pogotovo srbije...belgijanci imaju neka solidna imena ali oni su uvijek bili luzeri i nisu bili ujedinjeni kad je reprezentacija u pitanju.....srbi su luđaci ..mihajlovic navodno nešto mjenja,ubacuje mlađe snage..čak i ako srbi podbace,sigurno je da će hrvatskoj biti teško protiv njih...ne treba zaboravit na škotsku,iako se čini da je njihov nogomet zadnjih godina u još većoj krizi...

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 23 jul 2012, 19:05

Ne vidim način kako Srbija može i do jednog boda u dvije utakmice sa Hrvatskom.
Razlika je nebo i zemlja,te dvije reprezentacije.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 23 jul 2012, 19:17

tepsija je napisao/la:Ne vidim način kako Srbija može i do jednog boda u dvije utakmice sa Hrvatskom.
Razlika je nebo i zemlja,te dvije reprezentacije.
ajde smiri hormone...jači su obrani(po imenima naravno),imaju par opasnih igrača u vezi....jedino ih napad malo ****..i slabije ekipe od srbije su nas znale namučit ili pobjedti....
najveći će problem biti veliki pritisak koji nose te utakmice..obično su se oni bolje nosili sa tim pritiskom u raznim sportovima.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.