FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

haris004
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la haris004 » 21 avg 2020, 10:20

Ja sam lično bio najveći kritičar Oremuša ali u zadnjih par utakmica je odigrao više nego solidno.
U onoj utakmici na beku se prvi put vidjelo da zna lopte igrat, da ima nekog efekta njegovo trčanje. Protiv velšana je imao zadatak da se nisko spušta, da ide po te lopte i da čeka eventualne kontre da bude na toj lopti.
Velika je razlika u filozofiji kod Vinka i kod Husrefa. Husref je igrao sa sva zadnja vezna, najupečatljivije je to bilo sa Stanojevićem i Crepuljom. Crepulja je onomad bio naš najvažniji igrač. Spuštao se veoma nisko(kao Oremuš) ali je ujedno i razigravao. Kako ostale veznjake,a tako i visoke bekove, krila koja su ulazila u sredinu ali je imao i dobre duge lopte (asistencija za Hareta protiv Radnika). Stanojević je sa druge strane imao zadatak da bude radilica i razbijač napada. Pokrivao je veliki dio terena te se dosta više nalazio pred protivničkih 16m.
Oremuš danas ima zadatak da radi obje stvari. Da pokriva veliki dio terena, započinje napade ali i da bude na svakom protivničkom napadu kao osigurač. Po meni nije rola u kojoj se može najbolje snaći i mislim da će više doći do izražaja kad budemo igrali sa Sušićem i Rahmanovićem sa njim nego u ovom slučaju sa Đokanovićem.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 avg 2020, 10:30

haris004 je napisao/la:
21 avg 2020, 10:20
Ja sam lično bio najveći kritičar Oremuša ali u zadnjih par utakmica je odigrao više nego solidno.
U onoj utakmici na beku se prvi put vidjelo da zna lopte igrat, da ima nekog efekta njegovo trčanje. Protiv velšana je imao zadatak da se nisko spušta, da ide po te lopte i da čeka eventualne kontre da bude na toj lopti.
Velika je razlika u filozofiji kod Vinka i kod Husrefa. Husref je igrao sa sva zadnja vezna, najupečatljivije je to bilo sa Stanojevićem i Crepuljom. Crepulja je onomad bio naš najvažniji igrač. Spuštao se veoma nisko(kao Oremuš) ali je ujedno i razigravao. Kako ostale veznjake,a tako i visoke bekove, krila koja su ulazila u sredinu ali je imao i dobre duge lopte (asistencija za Hareta protiv Radnika). Stanojević je sa druge strane imao zadatak da bude radilica i razbijač napada. Pokrivao je veliki dio terena te se dosta više nalazio pred protivničkih 16m.
Oremuš danas ima zadatak da radi obje stvari. Da pokriva veliki dio terena, započinje napade ali i da bude na svakom protivničkom napadu kao osigurač. Po meni nije rola u kojoj se može najbolje snaći i mislim da će više doći do izražaja kad budemo igrali sa Sušićem i Rahmanovićem sa njim nego u ovom slučaju sa Đokanovićem.
Ja nisam uspio da uhvatim sta njemu vise odgovara da bude radilica kao Stanojevic ili kreator kao Crepulja. I sad igramo s dva zadnja vezana Milicevic - Oremus ili Djokanovic - Oremus.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 21 avg 2020, 10:38

bordobijeli je napisao/la:
21 avg 2020, 10:06
VenamaHrabrih je napisao/la:
21 avg 2020, 09:57
Dobro jutro.
Ako mi je dozvoljeno, parafrazirao bih Vinsenta del Boske-a kad su ga pitali za Busketsa (u ovom slučaju Oremuša):
"Kada gledate utakmicu, ne vidite Busketsa. A kada gledate samo Busketsa, vidite cijelu utakmicu!"
To je Mirko Oremuš u Sarajevu. Trenutno, najzahvalniji igrač. Može pokriti, istom kvalitetom, zadnjeg veznog, beka i krilo. Za sada, u klubu, to niko ne može.
Jasna mi je uloga Oremusa al nije mi na nivou igraca koje smo imali na toj poziciji Stanojevic, Cimirot, Crepulja,Adukor. Mozda Oremus bude bolji od svih nabrojani al trenutno mi je ovo osrednja igra.
Upravo to.
I sacuvaj me Boze vise tih korisnih a nevidljivih. Taj njegov posao svojedobno su radili i ovi pobrojani, pa su itekako bili vidljivi jer su dominirali sredinom terena.
- FKS -

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 avg 2020, 10:42

Sigurno ne kreator, Oremus je najslicniji Hebibu :D
Moze trcat cjelu tekmu prespreman je i hvala tom nekom ko ga je prebacio s boka/krila u sredinu i pokazao mu da sparta izmedju dva 16erca, neki jak sut nema, nema ni posebno dobro dodavanje, ima dobar prijem lopte, prvi dodir i tehnika su mu takodje dobri i pressing radi odlicno, zatvara rupe kad neko izadje s pozicije, jako pametno se krece i ne komplikuje bespotrebno....

Tako se od tupog krila dobio odlican box-to-box veznjak koji zbog iskustva koje ima i fudbalskog intelekta moze iskoristiti na vise pozicija...

Ko se sjeca Oxlade-Chamberlaina kad je bio krilo u Arsenalu a sad je centralni veznjak u Liverpoolu, slicna promjena pozicije i uloge gdje njegov kvalitet bolje izlazi na vidjelo....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

72220
Kontakt:

Post Postao/la 72220 » 21 avg 2020, 10:43

Napapijri je napisao/la:
21 avg 2020, 09:35
ajdohordas je napisao/la:
21 avg 2020, 01:13
Kad cete shvatit da Oremus nije kreator igre, nema takve motoričke sposobnosti, nije zadužen za asistencije i golove.
Njemu u paru treba majstor lopte, koji će je povući, izbaciti napadača, izbaciti krilo u prostor itd a za kojeg će upravo Oremuš biti trkač i osigurač u slučaju izgubljenih lopti i kontri.
Majku mu pa visite po tekmama a fudbal pratite samo površinski.
Pa pogledajte koliko čovjek pretrči po utakmici, to su sve situacije gdje on zatvara kontre, polukontre, slobodan prostor itd. Tu je negdje stalno oko protivničkog napada, sjecka igru, pravi faulove, uzima lopte, smiruje igru itd.
Drugi par cipela je što mi dva takva igrača imamo na sredini, njega i Andreja pa nam organizacije ide malo lošije i zato se stvara loša slika o njemu.
Dzaba lomis jezik i tastaturu, dobri moj Ajdo :D Ja sam pokusao u vise navrata, ali valjda je fudbal danas takav da se taj neprimjetan posao ne cijeni, pa me i ne cudi kad igraci poput Oremusa padaju u zaborav. Oremus = Cimirot, s time sto se ne moze osporiti da je Cimirot bio i ofanzivno solidan igrac (kad se sjetim prodora uz lijevu aut liniju u finalu kupa protiv Celika).
:bow: :bow: :bow:

72220
Kontakt:

Post Postao/la 72220 » 21 avg 2020, 10:52

Raja, šta bi od pisanja Areni za prenos tekme u nedjelju? Ja svoje obavio.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 21 avg 2020, 10:59

72220 je napisao/la:
21 avg 2020, 10:52

slika
ISTINA ZA VEDRANA!

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 21 avg 2020, 11:20

Lecler je napisao/la:
21 avg 2020, 10:59
72220 je napisao/la:
21 avg 2020, 10:52

slika
Naravno da ima, čim ima tekme :D :bih:

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 21 avg 2020, 11:25

VenamaHrabrih je napisao/la:
21 avg 2020, 09:57
Dobro jutro.
Ako mi je dozvoljeno, parafrazirao bih Vinsenta del Boske-a kad su ga pitali za Busketsa (u ovom slučaju Oremuša):
"Kada gledate utakmicu, ne vidite Busketsa. A kada gledate samo Busketsa, vidite cijelu utakmicu!"
To je Mirko Oremuš u Sarajevu. Trenutno, najzahvalniji igrač. Može pokriti, istom kvalitetom, zadnjeg veznog, beka i krilo. Za sada, u klubu, to niko ne može.
Oremus > Buskets

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 21 avg 2020, 11:28

Kad fuli prazan gol protiv kona, ja vise nikakvo misljenje o njemu nemam
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 21 avg 2020, 11:44

Napapijri je napisao/la:
21 avg 2020, 09:35
ajdohordas je napisao/la:
21 avg 2020, 01:13
Kad cete shvatit da Oremus nije kreator igre, nema takve motoričke sposobnosti, nije zadužen za asistencije i golove.
Njemu u paru treba majstor lopte, koji će je povući, izbaciti napadača, izbaciti krilo u prostor itd a za kojeg će upravo Oremuš biti trkač i osigurač u slučaju izgubljenih lopti i kontri.
Majku mu pa visite po tekmama a fudbal pratite samo površinski.
Pa pogledajte koliko čovjek pretrči po utakmici, to su sve situacije gdje on zatvara kontre, polukontre, slobodan prostor itd. Tu je negdje stalno oko protivničkog napada, sjecka igru, pravi faulove, uzima lopte, smiruje igru itd.
Drugi par cipela je što mi dva takva igrača imamo na sredini, njega i Andreja pa nam organizacije ide malo lošije i zato se stvara loša slika o njemu.
Dzaba lomis jezik i tastaturu, dobri moj Ajdo :D Ja sam pokusao u vise navrata, ali valjda je fudbal danas takav da se taj neprimjetan posao ne cijeni, pa me i ne cudi kad igraci poput Oremusa padaju u zaborav. Oremus = Cimirot, s time sto se ne moze osporiti da je Cimirot bio i ofanzivno solidan igrac (kad se sjetim prodora uz lijevu aut liniju u finalu kupa protiv Celika).
Školovan, iskusan i prespreman igrač za naše uslove.
Nego je dao gol Celticu i sad raja očekuje svaku tekmu da zabija i da asistira...
Živim za dan kad ćemo ga uparit sa nekim kreatorom igre da to bude perverzija, to će biti ako Bog da Tino.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 21 avg 2020, 12:00

Šta bi bilo kad bi bilo... Bla bla bla
Po onome što je dosad prikazao Oremuš je ispod nivoa.
To biće, hoće, doći će, nadoći će okačite mačku o rep. Kakav nevidljivi posao obavlja ? Kakvo poređenje sa CIMIROTOM ?
Kaže nije zadnji vezni da bude destruktivac, nije centralni vezni da razigrava i kreira. Pa šta je onda ?
Ja sam želio da ga vidim na beku, vidio sam, pogriješio sam, nije ni tu ništa pokazao.
Cimirot je jeo teren i ucestvovao u igra i nazad i naprijed, Sarić je preorao teren pokrivao sve živo, svaku poziciju tokom utakmice zatvarao, Stanojević isto, Kapić, da ne spominjem Crepulju koji nije smio ući u duel, ko preplašen bio a opet više davao na "toj" poziciji.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 21 avg 2020, 12:05

I dalje ne kontam sto dizete ORemusa toliko u zvijezde, sta hocete time opravdat ?? Hadziju ?? Vas koji ste govorili da je dobar i da samo njega cekamo da se vrati da budemo najjaci ?? Prema dosad prikazanom je gol ku.rac, pratim ja utakmicu i njega nisam laik a ne bude mi ni tesko vratit kad bude na yt pa opet pogledat snimak. Cuj trci pa treba igrat. **** ti to trcanje u prazno i pasove nazad. A nije on kriv sto igra, do trenera je sto igraju dva defanzivna vezna. on nema mjesta u prvih jedanaest, cak nije mi medju prve tri izmjene.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 avg 2020, 12:06

Oremus je dobar igrac al daleko od pojacanja
Nivo djokanovica koji ima 19 godina i mnogo bolje ulazi u prostor.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 21 avg 2020, 12:10

Meni je mjerilo Oremusove igre ona u BL protiv Borca. Ko hoce nek pogleda snimak utakmice pa nek vidi kako su on i TSS odigrali.
Ne znam koji je **** TSSu. Ali ako bi njih dvojica igrali skupa sa Amarom u sredini, ne moze nam niko nista i ne treba nam niko vise.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 avg 2020, 12:14

Pantelija je napisao/la:
21 avg 2020, 12:06
davno sam pisao za oremusa super je sto moze igrsti vise pozicija al mi na svakoj imamo akademca koji moze odigrati jednako dobro.
You are someone else I am still right here

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 21 avg 2020, 12:23

Pantelija je napisao/la:
Upravo tako.
Doveden sa dobrom reputacijom, CVom, u godinama, stranac i dobiješ rang Djokanovića.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 21 avg 2020, 12:52

feniksptica je napisao/la:
21 avg 2020, 12:05
I dalje ne kontam sto dizete ORemusa toliko u zvijezde, sta hocete time opravdat ?? Hadziju ?? Vas koji ste govorili da je dobar i da samo njega cekamo da se vrati da budemo najjaci ?? Prema dosad prikazanom je gol ku.rac, pratim ja utakmicu i njega nisam laik a ne bude mi ni tesko vratit kad bude na yt pa opet pogledat snimak. Cuj trci pa treba igrat. **** ti to trcanje u prazno i pasove nazad. A nije on kriv sto igra, do trenera je sto igraju dva defanzivna vezna. on nema mjesta u prvih jedanaest, cak nije mi medju prve tri izmjene.
Ti si oko dusman ovog kluba. Ja ne znam za kog ti navijas. Neymar da dodje ti bi rekao ne valja..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 21 avg 2020, 12:55

revolt je napisao/la:
21 avg 2020, 12:10
Meni je mjerilo Oremusove igre ona u BL protiv Borca. Ko hoce nek pogleda snimak utakmice pa nek vidi kako su on i TSS odigrali.
Ne znam koji je **** TSSu. Ali ako bi njih dvojica igrali skupa sa Amarom u sredini, ne moze nam niko nista i ne treba nam niko vise.
To se potencira cijelo vrijeme, upariš ga sa dobrim kreatorom i to je top kombinacija
Raja očekuje da on nešto povuče i kreira a čovjek jednostavno nije od toga posla.
Ne opravdaavam ja apsolutno nikog, pogotovo ne Hadžiju, posebno jer kasni toliko sa napadačem a evidentno je da nam on treba.

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 21 avg 2020, 12:55

Pantelija je napisao/la:
Poslije gola Celticsi, očekivao sam puno više od njega, ali pokazao se kao običan prosjek PLBiH igrač.
Inače ne podnosim igrale koji non stop vraća loptu nazad halfovima, a takvih delegata ima i kod nas.
Hadžija je imao još ovakvih kikseva, jer on na kraju odgovara za sva dovođenja, npr Cruz, Milanović, Hasanović, Šišić, Guzina....bačen novac na njih
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Dave, Proximic i 25 gostiju.