Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Realno Inter zaebao Lazia za Hernanesa (mada je ovo ebanje diskutabilno jer je skupo placeno, al' reci cemo da ih je zaebao), sutra ce Juventus Intera zaebati za Guarina (jer ne sumnjam da sutra pada trade dogovor koji je ponisten prije par dana)... Uvijek ce neko neko ebavati... Takva je realnost... pametni su uvijek zivjeli i opstajali na racun glupih...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Ode 4/5 tribine.MaGiCa je napisao/la:odstranjivanje najradikalnijih struja sa stadiona, odrekli se pojedinih navijachkih grupa

Ocesh da krenemo o huliganizmu u Engleskoj? Kako je sankcionisan.? Ko ga je sankcionisao? Klubovi?MaGiCa je napisao/la:Najdalje je otishao SSL, jer nije okrenuo ledja tim i takvim "navijachima". Da su kao klub stali protiv tih pojava, trazhili npr. uvodjenje kamera na stadione radi identifikacije fashista, odstranjivanje najradikalnijih struja sa stadiona, odrekli se pojedinih navijachkih grupa - onda bi to bio 1 svetli primer.
Kako je u Njemackoj? - sramota spomenuti.

Vidish u Italiji nije bash TOLIKA sramota spomenuti.Cak je i moderno kod novijih generacija.

Ima li Italija Fudbalski savez zaduzen, izmedju ostalog, za sankcionisanje takvih pojava?
Ideologija je dugo prisutna u drustvu Magica.Sakrivena, upakovana na razne nacine, negdje izrazenija, negdje manjeg intenziteta, negdje zamrla, ali fasizam kao takav postoji u dobrom dijelu Italijanskih klubova , ne samo kod navijaca iz prigradskih dijelova Rima.Ne mogu bash reci da je prihvacena, ali def. nije dovoljno stigmatizirana. Zaostavstina od proslih generacija.Ispoljava se najcesce na tribinama.
To je “car” ove lige ne treba da zanima inostrane navijace.Uzmi istoriju klubova, koliko ih je nastalo i stasalo uz ovu ideju.Malo ce ti koji ostati za pracenje.

Ipak hajmo zakljuciti raspravu i reci da ti ovaj post def. zasluzuje ovaj

Amar Osim selektor BiH
Samo sta nije ista stvar kada igrac pređe iz Intera u Juventus i iz Lazia u Inter (ili obrnuto). Zna se kakve odnose imaju Inter i Lazio, a kakve Juventus i Inter.MrMuscle je napisao/la:Realno Inter zaebao Lazia za Hernanesa (mada je ovo ebanje diskutabilno jer je skupo placeno, al' reci cemo da ih je zaebao), sutra ce Juventus Intera zaebati za Guarina (jer ne sumnjam da sutra pada trade dogovor koji je ponisten prije par dana)... Uvijek ce neko neko ebavati... Takva je realnost... pametni su uvijek zivjeli i opstajali na racun glupih...
Meni uopce nije zao sta bi Guarin treba ic nego sta bi trebao ici kod vas, da je ET. mudonja nikad nebi poslova sa Juventusom i to je to, a i onaj posao Guarin-Vucinic je realno pljacka, Vucinic je nekad bio dobar, danas nije ni sjena onoga sta je bio, 30 godina, sklon ozljedama i nema taj resale value dok to Guarin ima. U tom poslu samo Juventus moze profitirat i nitko drugi.
Da ga oce minjat za Islu jos bi i pregrmio nekako. Taman da onog Jonathana vise ne gledam.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
postavite anketu koga ce osvaldo nakautirati u svlacionici. ja bi postavio otprilike tri odgovora
pogbu
teveza
kontea

pogbu
teveza
kontea

nema potpisa
-
- Kontakt:
Ja mislim da bi ga prva dvojica pojela, kad bi ih udario, dajem mu prednost u odnosu na Kontea jer čovjek ima 45. godina!Recimo da udari Buffona, ja mislim da bi ga Vikinzi i Drughi razapeli na centralnom trgu u Torinu!Admir_Sa je napisao/la:postavite anketu koga ce osvaldo nakautirati u svlacionici. ja bi postavio otprilike tri odgovora
pogbu
teveza
kontea
Grbavica naš je Hram!!!
- IlCapitano
- Kontakt:
Nikoga on nece udarati, ima da bude miran kao bubica.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Admir_Sa je napisao/la:postavite anketu koga ce osvaldo nakautirati u svlacionici. ja bi postavio otprilike tri odgovora
pogbu
teveza
kontea

1,20 na Teveza... sjooooj kad pocne otimanje, ne zna se koji je sebicniji.

Amar Osim selektor BiH
nadam se da će dovesti 'Jacka' Bonaventuru, navodno je tražio da bude prodat'
Heranesova izjava u koju niko od Laziala ne vjeruje, dobro poznavajući Lotita i Tarea, te šta su radili sa drugim igračima ..Guido Paglia koji je u prošlosti bio zadužen za odnose sa javnošću Rimskog Lazija kaže:
"Za Lazio je ovo vrijeme da se nešto promijeni. Lotito? Mora da proda klub, kupci postoje, i to Lotito odlično zna."
Oglasio se i Hernanes:
"Dobar dan momci, želim da objasnim moje suze jer vidim da su loše protumačene!! Juče sam plakao, ne zbog toga što su me Tare i Lotito terali iz kluba!! Nisam plakao zbog toga!! Plakao sam zato što sam imao dve opcije i što je postojala mogućnost da vas napustim, mogućnost da napustim Rim, mesto koje volim, navijače koje volim, ljude koje volim. Ja sam rekao predsedniku da želim da odem jer sam verovao da ću više napredovati na profesionalnom nivou!! Iako je on pokušao da me zadrži sa dobrim ekonomskim ponudama kao što je bila ova poslednja protiv Napolija, pokušao je sve da me zadrži! Zahvaljujem mu se i javno što je uvek bio korektan prema meni!! Ali to je moj izbor!! Da bih pratio moje potrebe da se još više uzdignem fudbalski!! To sam želeo da vam objasnim, videvši šta se sve događalo juče!! Iako mi se slama srce znajući da će mnogi od vas ostati tužni nakon ovih reči!! Momci hvala vam na velikoj ljubavi koju ste mi pružali od prvog dana sve do danas, znajte da ću vas uvek voleti i nikada vas neću zaboraviti!!! Iako rizikujem da me zamrzite nakon ovih mojih reči."
RiverPlate je napisao/la:Najdalje su otišli navijači Lacija sa Arkanom kao i navijači Juventusa odnosno jedna od dvije najjače podgrupe takozvani Viknizi!Ne bi me začudilo da su i druge Curve ovo radile i izbacivale slične parole!
Ni jedna doza fažizma nije normalna, salutiranjem desnom rukom pod 45 stepeni je postalo "normalno" kod skoro 80 posto grupa u Evropi!Kod "nas" sam vidio to kod onih maloumnika Radovaca odnosno United Forca koji su najbolesniji u Srbiji ubjedljivo, pogotovo što se tiče parola o Srebrenici
ti i ja sutra da odemo na old traford i dignemo trans HZ 87, hocel to znacit da smo se pobratili, Sarajevo i Utd ?
davno je ovo bilo, iskompleksirani rvati donjeli trans na stari olimpico.. nista novo

„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
-
- Kontakt:
Prije bih umro nego digao trans pitarati i ja sutra da odemo na old traford i dignemo trans HZ 87, hocel to znacit da smo se pobratili, Sarajevo i Utd ?
davno je ovo bilo, iskompleksirani rvati donjeli trans na stari olimpico.. nista novo

Ovo su Vikinzi digli, ne neki Hrvati iz Zagreba, vidiš da piše na paroli Viking Juve!Italija bolesnija od Balkana, jedni za ustaše drugi za četnike

Zadnja izmjena: RiverPlate, dana/u 31 jan 2014, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.
Grbavica naš je Hram!!!
Napoli and Sassuolo are currently meeting to discuss defender Paolo Cannavaro (@dimarzio)

32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
RiverPlate je napisao/la:Prije bih umro nego digao trans pitarati i ja sutra da odemo na old traford i dignemo trans HZ 87, hocel to znacit da smo se pobratili, Sarajevo i Utd ?
davno je ovo bilo, iskompleksirani rvati donjeli trans na stari olimpico.. nista novo![]()
Ovo su Vikinzi digli, ne neki Hrvati iz Zagreba, vidiš da piše na paroli Viking Juve!Italija bolesnija od Balkana, jedni za ustaše drugi za četnike
nadjemo se na sredini

znam za ovu situaciju, davno sam to citao, ako nema i 4-5 godina.. Hrvatima pljunuti u Italiju cas posla, a s'obzirom na kolicinu transova na stadionu i ne obraca se paznja na ovakve gluposti.. i zar ne mislis da bi napisali na italijanskom, da su to pisali Vikinzi ?
-
- Kontakt:
Kralju moj, jel ti stvarno misliš da na mjestu gdje se nalaze Vikinzi, ispod parole njihov trans,dakle u kop, može doći grupa Hrvata koja može bez pitanja dići parolu, i da na njemu piše Viking Juve?
Jedino da su na Otoci kod VuCova
pa da ovo urade!
Jedino da su na Otoci kod VuCova

Grbavica naš je Hram!!!
@Beppe
Ochigledno ne kapirash moju prichu.
@samadhi
Ti prijatelju ochigledno ne kapirash nishta.
@macak88
Sta ti nije jasTno
PC vishe nema mesta u Napoliju, nijedan ozbiljan klub ga nece, pa daj shta dash...
Ochigledno ne kapirash moju prichu.

@samadhi
Ti prijatelju ochigledno ne kapirash nishta.

@macak88
Sta ti nije jasTno

PC vishe nema mesta u Napoliju, nijedan ozbiljan klub ga nece, pa daj shta dash...
- L'Avvocato
- Kontakt:

★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
usrecit ce se u pmOglasio se i Hernanes:
"Dobar dan momci, želim da objasnim moje suze jer vidim da su loše protumačene!! Juče sam plakao, ne zbog toga što su me Tare i Lotito terali iz kluba!! Nisam plakao zbog toga!! Plakao sam zato što sam imao dve opcije i što je postojala mogućnost da vas napustim, mogućnost da napustim Rim, mesto koje volim, navijače koje volim, ljude koje volim. Ja sam rekao predsedniku da želim da odem jer sam verovao da ću više napredovati na profesionalnom nivou!! Iako je on pokušao da me zadrži sa dobrim ekonomskim ponudama kao što je bila ova poslednja protiv Napolija, pokušao je sve da me zadrži! Zahvaljujem mu se i javno što je uvek bio korektan prema meni!! Ali to je moj izbor!! Da bih pratio moje potrebe da se još više uzdignem fudbalski!! To sam želeo da vam objasnim, videvši šta se sve događalo juče!! Iako mi se slama srce znajući da će mnogi od vas ostati tužni nakon ovih reči!! Momci hvala vam na velikoj ljubavi koju ste mi pružali od prvog dana sve do danas, znajte da ću vas uvek voleti i nikada vas neću zaboraviti!!! Iako rizikujem da me zamrzite nakon ovih mojih reči."

nema potpisa
Razumjeli smo se Magica zato sam ti i rekao mogao si odmah onaj zadnji post napisati i cao.Ne poducavati me o porijeklu morala i ljudskoj percepciji.MaGiCa je napisao/la:@Beppe
Ochigledno ne kapirash moju prichu.![]()

MaGiCa je napisao/la:
@samadhi
Ti prijatelju ochigledno ne kapirash nishta.![]()

Amar Osim selektor BiH
Magica mora da je forumski filozof, mislilac, neshvaceni intelektualac, dok ga niko ne kapira. Kapirate? Ne kapirate?
:ugeek:
:ugeek:
naravno da ne moze, pa nije Otoka k'o sto sam kazesRiverPlate je napisao/la:Kralju moj, jel ti stvarno misliš da na mjestu gdje se nalaze Vikinzi, ispod parole njihov trans,dakle u kop, može doći grupa Hrvata koja može bez pitanja dići parolu, i da na njemu piše Viking Juve?
Jedino da su na Otoci kod VuCovapa da ovo urade!

Vikinzi su smjesteni na jugu, i to na dnu odmah iza gola.. a ova slika o kojoj pricamo nije ni bizu sredine, a kamoli gdje se nalaze Vikinzi.. negdje pri vrhu rekao bih.. al potpuno ne bitno, nisu mi oni braca pa da ih ja branim i znam sta su kad radili, cisto neko moje misljenje da je ovo obicna podvala hrvata.. da su Juventini htjeli pruziti podrsku "ustasama" pruzili bi na talijanskom, ovo je ocit primjer kako sam sebi covjek moze pruziti podrusku, realno

inace, odlican transfer rok za talijanske klubove.. najvise radi toga sto niko nije napustio cizmu, osim onih koji su mogli zaigrati samo vani tipa Boriello i Nocerino.. ekipe su se pojacale sa pristojnim igracima iz drugih liga tipa Osvaldo, Rami, Honda, Anderson, a ono sto mi je nekako najljepse leglo jeste upravo ta prodaja unutar lige, Hernanes, Naingolan, Jorginho.. svi se koliko toliko pojacali, a malo ko je oslabio (osim Lazija

kontao sam da ce put interaMaGiCa je napisao/la:@macak88
Sta ti nije jasTno![]()

Prevara od igraca. I sada se sjecam one izjave njegovog agenta za reprezentaciju

32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.