Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Beppe
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Beppe » 30 jan 2014, 17:36

RiverPlate je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:informiši se, samo to ću ti reći
Informisan sam ja o fašistima ;)

slika
Napao si kao da su jedini.Reko garant nisi svjestan.
RiverPlate je napisao/la:te dječije gluposti tipa Sportklub neću ni komentarisati, nisu vrijedne slova!
To najvazniji dio mog posta. :) Ako si toliki antifasista kani se Italije.
Amar Osim selektor BiH

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jan 2014, 17:39

Beppe je napisao/la: Napao si kao da su jedini.
Napisao je ono shto je tachno - Lazio je najdalje otishao, kao fudbalski brend, u obelezhavanju sebe kao kluba koji naginje extremno desnim vrednostima. A to je samo zato, jer tamo tribina kroji politiku kluba.
Ako si toliki antifasista kani se Italije.
Antifashizam je stanje duha, a ne georgafska kategorija. ;)

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 30 jan 2014, 17:50

MaGiCa je napisao/la:
Antifashizam je stanje duha, a ne georgafska kategorija. ;)
:)

Magični, zbog stanja duha mu i govorim, da se ne sekira bezveze. Da prati fudbal i kani se politike, ili da prestane pratiti Serie A, jer ga politika u istoj ocito nervira.

Fasizam kao takav je definitvno gegrafska kategorija.Usko vezana za odredjena geografska podrucja i usadjen u umove ljudi u tim podrucjima.

Da bi ostao antifasista morash da izbjegavash takva podrucja. :)
Amar Osim selektor BiH

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jan 2014, 17:54

Beppe je napisao/la: Fasizam kao takav je definitvno gegrafska kategorija.Usko vezana za odredjena geografska podrucja i usadjen u umove ljudi u tim podrucjima.
Neche biti da je geografija kriva, vech percepcija samog choveka. ;)

Onda Balkan nikada ne bi bio nishta drugo do 100% fashisticki. :lol:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 jan 2014, 17:56

sonik24 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ebo ja sve svoje, sekunda mi fali da zaplačem et' ..
jel to luk sječeš?
slika

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 30 jan 2014, 17:58

To najvazniji dio mog posta. :) Ako si toliki antifasista kani se Italije.
Ovo je sigurno parola protiv Arkana i njegovih ratnih zločina, kao i krađe bijele tehnike,srebra,zlata u šleperima po Hrvatskoj i Bosni!MaGiCa ti je opet sve objasnio, pa se potrudi pročitati!

slika

Ako LoLtito proda najboljeg igrača ekipa za 15 miliona, onda potvrđuje da je on kao i Lacio najmentalniji klub u Italiji, pa Mamić je prodao Kovačića Interu za 11 miliona, ovaj Hernanesa za 15 :lol:
Da prati fudbal i kani se politike, ili da prestane pratiti Serie A, jer ga politika u istoj ocito nervira.
Ja sa uživancijom pratim Kalčo, kao i najmentalniji klub Lacio, uvijek me raspolože sa svojim mentalnim potezima!Fažizma ima i u Bosni, sve grupe desno orijentisane, osim Fukara koje ne znaju kako su orijentisane jer su Fukare :lol: Pa trebam prestati pratiti voljeni klub iz Zvorničke 27. :?:
Grbavica naš je Hram!!!

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 30 jan 2014, 18:10

MaGiCa je napisao/la:
Beppe je napisao/la: Fasizam kao takav je definitvno gegrafska kategorija.Usko vezana za odredjena geografska podrucja i usadjen u umove ljudi u tim podrucjima.
Neche biti da je geografija kriva, vech percepcija samog choveka. ;)

Onda Balkan nikada ne bi bio nishta drugo do 100% fashisticki. :lol:
Navlacish me na off.

Molim te prestani da mi namigujesh kao da si me nesto pametno naucio.Djeluje jako prepotentno.Pogotovo kada je to poslije jedne relativno labave konstatacije. Percepcija kao takva proizlazi iz jedne takve zadojene sredine.Dokaz su mnogi pametni ljudi koji su pribjegli jako glupim idejama.Ne govorimo o Svedskoj ovdje. Govorimo o Italiji u kojoj je ta ideja bila prisutna dugo godina.Toliko snazna da je ostavila posljedice kakve je ostavila.

Ovo za Balkan, smijesno, ne bih u tu raspravu ulazio stvarno.Otisli bi u raspravu o licemjerstvu.
Amar Osim selektor BiH

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 30 jan 2014, 18:30

RiverPlate je napisao/la:Fažizma ima i u Bosni, sve grupe desno orijentisane, osim Fukara koje ne znaju kako su orijentisane jer su Fukare :lol: Pa trebam prestati pratiti voljeni klub iz Zvorničke 27. :?:
Plavi brat...svaka dalja rasprava za mene zavrshena. :) Svaka ti je zlatna.Izvini ako sam te necim uvrijedio.
Amar Osim selektor BiH

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 30 jan 2014, 18:35

MaGiCa je napisao/la:Nemoj tako, to je taj "veliki klub" koji: tera svoje kapitene, najbolje igrace na silu prodaje, ne ogradjuje se od nacoshke bolumente sa tribina, u svakom skandalu uchestvuje...ali, oni imaju "kup svih kupova", Lu71c-a, zakletvu komandantu Arkanu....
MaGiCa je napisao/la:Napisao je ono shto je tachno - Lazio je najdalje otishao, kao fudbalski brend, u obelezhavanju sebe kao kluba koji naginje extremno desnim vrednostima. A to je samo zato, jer tamo tribina kroji politiku kluba.
Nije mi jasno sada je li tribina na silu prodaje Hernanesa ili šta?

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 30 jan 2014, 18:54

Plavi brat...svaka dalja rasprava za mene zavrshena. :) Svaka ti je zlatna.Izvini ako sam te necim uvrijedio.
Daleko da si ti mene uvrijedio!Nego ti kažem navijači Lacija su najdalje otišli u fašizmu, kao što je to MaGiCa objasnio, i 40+ ekipa Grobara je dovela ekipu iz Milana na Jug u Beogradu, ali nisu se usaglasili sa čitavom grupom oko toga, pa su Young Boysi i Shadowsi jadne italijane šutali od dna tribine, pa do vrha, pa opet nazad do centra tribine gdje su izlazi sa Juga Grobara, pa se oni jadni poguraše po kombijima u kojima su došli pa panično nazad za Milano!Neću više da oftopičarim pa da se vratim temi, pa ću te pitati jel normalno da LoLtito proda najboljeg igrača Hernanesa za 15 miliona koja se cifra spominje, a recimo Mamić proda Kovačića za 11 miliona :lol: :?: Nije li to dokaz mentalne zaostalosti LoLtita kao i Lacija jer je on prvi čovjek tog manjeg rimskog kluba :?:
Grbavica naš je Hram!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jan 2014, 19:46

@SiamoNoi

Rekao sam da tribina kroji politiku kluba, ne i da ista vrshi kupoprodajne transakcije.
Ti kao ljubitelj zagrebachkih modrih bi trebalo da znash tu distinkciju. ;)

@Beppe

Gle, mozhemo opet da obnovimo sholasticku prichu a la X vek, ali ne vidim korist od iste. ;)

Individua je nosilac ideje, a ne La Nación kao takva. To shto je u Italiji fashizam bio dominantna politichka ideja nekih 50ak godina, manje-vishe, ne znachi da bi i sada trebalo to da bude, niti da vecina Italijana taj svetonazor deli.

Glede "licemerstva", ne znam sta da ti kazhem, poshto se ne osecam licemerom - jer sam vazda takve Ur-fashisticke tendencije osudjivao. Zato me lishi tog nakaradnog o(/pod)smeha gospodina Tihomira (shto ti zrachi sa avatara) u replikama, osim ako ne zhelish da se ozbiljno prica o temi - umesto shto se baronishe i titra SS Naziju i njegovim navijachima na forumu. ;)

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 30 jan 2014, 19:56

:roll: sunce ti.. sto ti zatrolas i ljude provociras a sve neka finoca.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jan 2014, 19:59

Sissoko je napisao/la::roll: sunce ti.. sto ti zatrolas i ljude provociras a sve neka finoca.
I na kraju ti dobijesh ban, nichim izazvan, samo zato "jer te neko mrzi".
A sve neka finoca... :roll:

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 30 jan 2014, 20:57

RiverPlate je napisao/la:
Daleko da si ti mene uvrijedio!Nego ti kažem navijači Lacija su najdalje otišli u fašizmu, kao što je to MaGiCa objasnio, i 40+ ekipa Grobara je dovela ekipu iz Milana na Jug u Beogradu, ali nisu se usaglasili sa čitavom grupom oko toga, pa su Young Boysi i Shadowsi jadne italijane šutali od dna tribine, pa do vrha, pa opet nazad do centra tribine gdje su izlazi sa Juga Grobara, pa se oni jadni poguraše po kombijima u kojima su došli pa panično nazad za Milano!Neću više da oftopičarim pa da se vratim temi, pa ću te pitati jel normalno da LoLtito proda najboljeg igrača Hernanesa za 15 miliona koja se cifra spominje, a recimo Mamić proda Kovačića za 11 miliona :lol: :?: Nije li to dokaz mentalne zaostalosti LoLtita kao i Lacija jer je on prvi čovjek tog manjeg rimskog kluba :?:
Nije mi ni bila namjera naravno.

Eh sad sto se tice transfera i Lotita vjerovatno ima covjek svoje razloge. Kovacic je 9 - 10 godina mladji igrac od Hernanesa.Vazi za jednog od najvecih talenata. Informacija o milionima se josh uvijek nagadja tako da ne mozemo ni likovati ni kritikovati, po meni je rano josh.Licno i da je deset , obzirom da navijam za Inter, ne bih imao sta Lotitu da prigovorim. :D

@Magicni
Sto se tice licemjerstva misli se na Balkan generalno ne na tebe.Ne treba bi toliko teskih i slozenih recenicnih konstrukcija na sportskom forumu.Ti si inteligentan i elokventan to se moze zakljuciti vrlo lako, ne morash to dokazivati.

Eh sad cu ja tebi malo da glumim Melhiora:
Obzirom da kazesh da je Lazio najdalje otishao, postavljam ti pitanje ...koja je prava mjera fasizma? Kako da izvagam pravu - moralno prihvatljivu kolicinu? I naravno da potvrdim mudrost ide ;)
Amar Osim selektor BiH

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 30 jan 2014, 22:07

Najdalje su otišli navijači Lacija sa Arkanom kao i navijači Juventusa odnosno jedna od dvije najjače podgrupe takozvani Viknizi!Ne bi me začudilo da su i druge Curve ovo radile i izbacivale slične parole!

slika

Ni jedna doza fažizma nije normalna, salutiranjem desnom rukom pod 45 stepeni je postalo "normalno" kod skoro 80 posto grupa u Evropi!Kod "nas" sam vidio to kod onih maloumnika Radovaca odnosno United Forca koji su najbolesniji u Srbiji ubjedljivo, pogotovo što se tiče parola o Srebrenici :evil:
Grbavica naš je Hram!!!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 30 jan 2014, 22:28

RiverPlate je napisao/la:slika
Evo nije mi dobro sad.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 jan 2014, 22:34

kakav paradoks, o S.S.Laziju i njegovim navijačima, više znaju drugi, nego sami navijači Lazija :D samo nastavite, da naučim još šta od vas o svom klubu i njegovim navijačima slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jan 2014, 22:41

Beppe je napisao/la: Obzirom da kazesh da je Lazio najdalje otishao, postavljam ti pitanje ...koja je prava mjera fasizma? Kako da izvagam pravu - moralno prihvatljivu kolicinu? I naravno da potvrdim mudrost ide ;)

Najdalje je otishao SSL, jer nije okrenuo ledja tim i takvim "navijachima". Da su kao klub stali protiv tih pojava, trazhili npr. uvodjenje kamera na stadione radi identifikacije fashista, odstranjivanje najradikalnijih struja sa stadiona, odrekli se pojedinih navijachkih grupa - onda bi to bio 1 svetli primer. Ovako, taj klub je talac svoje CN i najglasnijih medju njima i njegovo je prirodno mesto na marginama Serie A, umesto da bude ozbiljan klub i medju najjachima u Evropi.

Tvoj klub ima navijace koji su isto tako "desni' po pol. opredeljenju, ali su naivna dechica za CN. Pride im uprava ne "jede iz ruke".

Eto, neka je to 1 mera "svarljivosti" 1 kolichine, koja se dade izvagati. ;)

samadhi
Kontakt:

Post Postao/la samadhi » 31 jan 2014, 00:25

**** te Šaban, navijac **** Napolija dodje i kao ismijava la Lazio. Klub koji je poznat po jednom jedinom igracu, klub koji je dozvolio da jedan igrac bude veci od kluba samog, klub cije igrace ljudi pljackaju i zakidaju za satove, zlato i slicne vrijednosti, klub koji je otiso u stecaj....De Magica prestani matere ti.

Maksuz selam i za argentinca Rivera, ufatio se **** parole o Arkanu ko pijan flase. Pravis se pametan a ne znas nista u vezi te parole i na koji i ciji nacin je nastala. Temu smo prezvakali minimalno milion puta.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 jan 2014, 00:37

Supruga Hernanesa je prije desetak minuta napisala ovo na Instagramu:

"U braku smo 7 godina i mogu vam reći da je on sjajna osoba!!! Kada sam ga vidjela da plače, zaplakala sam i ja, kao i mnogi navijači Lazija! Izgledao je kao malo djete, nije ga bilo sramota da zaplače pred navijačima. Nakon toga su navijači otkrili njegov broj telefona i on je ostao 1 sat da odgovara na njihove poruke, uvijek je sretan, uvijek dostupan, telefon je ovdje kraj njega, zvoni, zvoni i zvoni, ali on ga ne gasi, ne mjenja broj jer mislim da mu je to jedan način više da bude blizu vas! Hvala vam svima, čitala sam sve vaše poruke i proslijedila sam mu ih. On vam svima želi sve najbolje." Erica

slika
Ai veri Laziali, battiamo le mani !!! Hernanes uno di noi !!!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.