Kakav Fognini?Kelner69 je napisao/la:Slazem se da je napredovao ali ipak je ovdje previse poklona imao. Fognini ce ga poslati kuci
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Pobrkao sam da ide na zabara
Zašto to misliš? Može li neki argument, od tebe bar mogu to očekivatiGalion je napisao/la:Neće završiti ni ispred Damira, kamo li u top 10. Moje mišljenje...bodi123 je napisao/la:Chung je perverzija čista. Kako je dobar i koliko je napredovao u pauzi.
Balans i stabilnost u reliju je Novakovska, pojačo je forhend, popravio servis, ide u Top 10 do kraja godine.

Chung je definitivno ovakav spreman za svjetski vrh. Do prošle godine je imao problema sa ofanzivom i servisom koji je bio prosječan, ali je već poćetkom prošle godine počeo popravljati ga, forhend je promjenio, sada ga zatvara mnogo više zglobom i odmah je sposoban udarati ga jače i ofanzivnije, bekend mu je klasično stabilan i siguran.
Najveći problem do sada mu je bila ofanziva, nije uspjevao slomiti tenisere koji su ga tjerali na udarac više, previše se trošio kopanjem protiv bilo koga, ali s ovim novim paketom forhenda sada sa lakoćom rješava stvari, preuzima inicijativu u poenu i uspjeva nametnuti svoj tempo.
I onda kad pogledam koji teniseri se nalaze u Top 10 ili 15, definitivno tu svoje mjesto može pronaći i Chung.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Chung ide na noletaKelner69 je napisao/la:Slazem se da je napredovao ali ipak je ovdje previse poklona imao. Fognini ce ga poslati kuci
Max Allegri
chung je pobrao moje simpatije jos davno ali ne bih se usudio reci da ce ubrzo biti top 10 igrac.
lijepo je ovo sve danas bilo, samo zverev kad padne u bananu, kao sto je pao, dobili bi ga i puno losiji igraci danas.
sto kaze ero, ako pretekne i damira na listi, bice dobar za ovu sezonu, top 20 bi mu bila neka mjera.
da ovdje spomenem damira, nisam ocekivao pobjedu jucer ali sam iskreno razocaran otporom, tacnije otpora nije ni bilo.
udarcima koje on ima, mislim prije svega na jacinu servisa i forhanda, po meni(laicki), ovo mjesto na listi je pravo herojstvo...grijesim li ako kazem da ne vidim u cemu damir gaji optimizam da bi ove godine mogao napasti top 20??
(po meni je i ovo sada iznad ocekivanja i bilo bi dobro da se vrti tu do kraja karijere...naravno da bih ga volio vidjeti i u top 10 pa se ponovo ujesti za jezik)
zverev mi je toliko nesto antipatican da se iskreno nadam da ce se pojaviti neko jaci od ovih mladjih kao nasljednik ovih velikih...jos kad se ruski svabo bodri sa let's go:-)
lijepo je ovo sve danas bilo, samo zverev kad padne u bananu, kao sto je pao, dobili bi ga i puno losiji igraci danas.
sto kaze ero, ako pretekne i damira na listi, bice dobar za ovu sezonu, top 20 bi mu bila neka mjera.
da ovdje spomenem damira, nisam ocekivao pobjedu jucer ali sam iskreno razocaran otporom, tacnije otpora nije ni bilo.
udarcima koje on ima, mislim prije svega na jacinu servisa i forhanda, po meni(laicki), ovo mjesto na listi je pravo herojstvo...grijesim li ako kazem da ne vidim u cemu damir gaji optimizam da bi ove godine mogao napasti top 20??
(po meni je i ovo sada iznad ocekivanja i bilo bi dobro da se vrti tu do kraja karijere...naravno da bih ga volio vidjeti i u top 10 pa se ponovo ujesti za jezik)
zverev mi je toliko nesto antipatican da se iskreno nadam da ce se pojaviti neko jaci od ovih mladjih kao nasljednik ovih velikih...jos kad se ruski svabo bodri sa let's go:-)
Kaze,posto je Nadalu Schwartzman sljedeci protivnik,to ce mu biti 15. mec zaredom na GS-u protiv igraca koji nije u top25

Zverev me je razočarao i moram ga iskritikovati, ne pokazuje nikakve znake napretka na segmentima na kojim je ispodprosječan u odnosu na potencijal koji ima. Segmente koje mora popraviti ukoliko namjerava da postane ATG igrač, jer ovakav to neće biti sigurno.
Polako ali sigurno ga šišaju mladji klinci, njegovi vršnjaci koji su prije 2 godine bili daleko ispod njegovog nivoa. Chung je najnoviji primjer. Jači je bez ikakve dileme. Kad kažem jači, ne mislim generalno bolji teniser (što pokazuje ATP ranking), nego jači u matchupu. Otresao ga je u Barceloni na šljaci prošle godine, otresao ga je jutros na brzom hardu. Zverev nema pojma šta da radi protiv njega, Korejanac ima nenormalan balans s kojim može raditi šta hoće, dok ga Saša nit može probiti nit se može odbraniti, jer nije dovoljno dobar ofanzivac a loš je defanzivac.
Fleksibilnost i kretanje su mu idalje najveći problem i nedostatak. To se može pripisati lošoj atletici i visini od 2 metra. S druge strane, kad si visok 2 metra i nemaš vrhunsko kretanje i defanzivu, ti moraš kompenzovati tako što ćeš usavršiti svoj servis koji mora i može biti drastično bolji od trenutnog koji on ima. Opet neka pogleda kod Nicka kako jedan servis za takvu visinu treba da izgleda. Saša zna lupiti ravno po T liniji 220 km/h i to je sve, premalo. Kik ne postoji, slajs rijetko koristi, drugi servis je previše nesiguran i sklon duplim greškama. Forhend je nedovoljno konstantan, odnosno precizan u ofanzivnom repertoaru, bekend je jedina stvar koja ga drži u Top 10.
Polako ali sigurno ga šišaju mladji klinci, njegovi vršnjaci koji su prije 2 godine bili daleko ispod njegovog nivoa. Chung je najnoviji primjer. Jači je bez ikakve dileme. Kad kažem jači, ne mislim generalno bolji teniser (što pokazuje ATP ranking), nego jači u matchupu. Otresao ga je u Barceloni na šljaci prošle godine, otresao ga je jutros na brzom hardu. Zverev nema pojma šta da radi protiv njega, Korejanac ima nenormalan balans s kojim može raditi šta hoće, dok ga Saša nit može probiti nit se može odbraniti, jer nije dovoljno dobar ofanzivac a loš je defanzivac.
Fleksibilnost i kretanje su mu idalje najveći problem i nedostatak. To se može pripisati lošoj atletici i visini od 2 metra. S druge strane, kad si visok 2 metra i nemaš vrhunsko kretanje i defanzivu, ti moraš kompenzovati tako što ćeš usavršiti svoj servis koji mora i može biti drastično bolji od trenutnog koji on ima. Opet neka pogleda kod Nicka kako jedan servis za takvu visinu treba da izgleda. Saša zna lupiti ravno po T liniji 220 km/h i to je sve, premalo. Kik ne postoji, slajs rijetko koristi, drugi servis je previše nesiguran i sklon duplim greškama. Forhend je nedovoljno konstantan, odnosno precizan u ofanzivnom repertoaru, bekend je jedina stvar koja ga drži u Top 10.
Nadalu su teniseri koji nemaju prvi servis i snažan, oštar forhend mačiji kašalj. Nije bilo realno očekivati da će Damir u ovako teškom matchupu za njega napraviti nešta mnogo više. Možda bi par gemova više bilo realnije ali ništa što bi drastično stvari promjenilo. Visina od metar i ćevap je kumovala tome da su ga Rafini top spinovi preskakali, čovjek je morao udarati bekend iz skoka cijeli meč. Tempo koji je Rafa nametnuo od prvog poena pokazuje ogroman respekt prema Damiru, shvatio ga je krajnje ozbiljno, i to pokazuje kakva je Damir teniska veličina. Svako osudjivanje njega nakon jučerašnjeg meča je van svake pameti i zdravog razuma. Čovjek je morao kopati svaki poen, dao dušu da ostane u reliju i produži svaki poen, i opet pojedini padobranci se usude reći da se nije dovoljno borio, trudio... Da je igrao sa Rogerom uzeo bi ako ništa po 2-3 gema više u svakom setu jer mu je Roger bolji matchup a i on ne zapinje u ranim kolima na turniru poslije prvog brejka, ovako je naletio na gladnog Rafu kojem je jedini cilj bio da ga samelje, jbg.babino je napisao/la: da ovdje spomenem damira, nisam ocekivao pobjedu jucer ali sam iskreno razocaran otporom, tacnije otpora nije ni bilo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
darker10 je napisao/la:Kaze,posto je Nadalu Schwartzman sljedeci protivnik,to ce mu biti 15. mec zaredom na GS-u protiv igraca koji nije u top25![]()
Jes vidio?
A napadaju me kad spominjem činjenice

- KingJamesMVP
- Kontakt:
Berdych neočekivano lako razbio Del potra, proigrao je u ovoj godini za razliku od jako loše sezone za njega lani
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
ipak nećemojestamaji je napisao/la:ne znam, meni novak izgleda moćno. vidjećemo najkasnije protiv zvereva koliko je to stvarno tako

zverev je jedno veliko GS razočaranje
Zverev i GS.. Klasika postaje kako se usere na GS. Očigledno je nabio sam sebi veliki pritisak.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nemoj ga Babuka toliko ...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Fascinantno je da Zverev nikad nije stigao dalje od 3-eg kola GS? A frajer top 5 igraca svijeta
Berdih djeluje odlicno,cak bi se usudio reci da me podsjeca na onog berdiha iz wimbldona one godine
, ali sve cemo vidjeti kad dodje na babuku
Berdih djeluje odlicno,cak bi se usudio reci da me podsjeca na onog berdiha iz wimbldona one godine

Novak odličan.
Novak dobar mada koliko je mjerilo ova spanska ubleha haj mu znaj ....
babuka fino ovo gazi ne umara se ...opusteno po jedan brejk svaki set

babuka fino ovo gazi ne umara se ...opusteno po jedan brejk svaki set

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
hejteriAA23 je napisao/la:darker10 je napisao/la:Kaze,posto je Nadalu Schwartzman sljedeci protivnik,to ce mu biti 15. mec zaredom na GS-u protiv igraca koji nije u top25![]()
Jes vidio?
A napadaju me kad spominjem činjenice

da, izgleda ko novakbodi123 je napisao/la:Novak odličan.
naravno, treba sačekati jačeg protivnika ali zasad ovo jako dobro izgleda.
Chung će biti najveći test koji će nam dati odgovor koliko daleko Djoković može, na kakvom je nivou igrački i kondiciono, da li je spreman za ozbiljniji run u Melbournu, jer ako njega prodje slijedi mu Domi koji bi mu trebao biti lakši protivnik od Chunga.jestamaji je napisao/la:da, izgleda ko novakbodi123 je napisao/la:Novak odličan.
naravno, treba sačekati jačeg protivnika ali zasad ovo jako dobro izgleda.
Očekujem veliku borbu i vrhunski meč, iscrpljujuće relije sa visokim intenzitetom, nešto što ne treba propustiti.
Kako su jadni ovi srpski komentatori na Eurosportu. Čim igra Đoković na turniru, odmah počnu baljezganjem protiv Federera. Koji neprofesionalizam jbt.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Dobar je Djoko,al je dobio smijesan zdrijeb u ovim ranim rundama obzirom da je 14. nositelj.
Koji je talenat ovaj Gasquet,sve sto je trebao uradit je okruzit se pravim ljudima u ranoj fazi karijere I imao bi poneku GS titulu dosad.Inace Federer dosta slab od pocetka turnira.Backhand ne izgleda onako dobro kao sto je izgledao vecim dijelom prosle godine tj. imam osjecaj da je ponovo poceo mazit lopticu bekhendom kao sto je to radio u ranijoj fazi karijere.
Koji je talenat ovaj Gasquet,sve sto je trebao uradit je okruzit se pravim ljudima u ranoj fazi karijere I imao bi poneku GS titulu dosad.Inace Federer dosta slab od pocetka turnira.Backhand ne izgleda onako dobro kao sto je izgledao vecim dijelom prosle godine tj. imam osjecaj da je ponovo poceo mazit lopticu bekhendom kao sto je to radio u ranijoj fazi karijere.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.