Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 06 feb 2019, 19:27

kobe24 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Kao sto sam najavio prije 2 mjeseca Brko se vraća :salut:

a da podijelis sa nama tu informaciju,neki link,tekst
Za insajdersku informaciju ne postoji link. :kafa:
ajd ok,ali postoji valjda nesto sto se moze malo detaljnije napisati

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 feb 2019, 20:15

Mirza ce vam uskoro objasniti,sta planira..

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 feb 2019, 20:34

mogao si i ti kad vec znas da se ovaj kao vraća

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 feb 2019, 20:38

od prije nepune dvije godine

Bivši košarkaški reprezentativac Nihad Đedović odgovorio je generalnom sekretaru Košarkaškog saveza BiH Dubravku Barbariću vezano za komentare postavljene na društvenoj mreži Facebook, u kojim je Barbarić Đedovića nazvao "šupkom".

Đedovića smo zatekli u kupovini. Tvrdi da ne zna za Barbarićeve komentare, budući da nema Facebook profil, ali i da nije iznenađen.

"Sve je to neki znak. Nije se mojom voljom desilo da ne igram za reprezentaciju. I ja sam bio zatečen. Međutim, ispalo je bolje nego što sam i očekivao.

Baš zbog takvih ljudi i zbog takvih izjava, sad znam da sam uradio pravu stvar. Taj Dubravko Barbarić, ako je stvarno koristio taj termin da me nazove.... Ja tog čovjeka prvenstveno ne znam... Razgovarao sam samo jednom s njim", rekao je Đedović u telefonskom razgovoru za N1.

Naturalizovani Nijemac tvrdi da je jedini razgovor koji je imao sa Barbarićem bio prijatan i bez ikakvog konflikta.

"Samo smo jednom popili kafu i to je bilo sve. Oni očekuju od mene da ja završavam sve papire za dobijanje bosanskog državljanstva i možda su zbog toga uvrijeđeni, jer ja ne želim.

Ako je ljudima i selektoru stalo da ja igram za reprezentaciju, neka se i oni potrude. Kad Bono Vox može dobiti nagradu počasnog građanina Sarajeva, zašto Nihad Đedović ne može dobiti bh. pasoš, ne razumijem.

Ako to ljudima smeta, neka me zovu šupkom, a ja neću prstom mrdnuti da vratim bh. pasoš, zato što, ako sam ja njima potreban, neka to oni urade", kaže Đedović.

Za kraj, pitali smo da li ovakve izjave iz Košarkaškog saveza BiH u potpunosti zatvaraju vrata povratku Đedovića u reprezentaciju BiH za sva vremena.

"Što se tiče igranja za reprezentaciju, ja više nemam ni volje, ni želje, upravo zbog takvih ljudi. Imao sam želju, ali sad je sve to nestalo.

Jednostavno ne mogu da nađem motivaciju da nastupim za reprezentaciju kad su ti i takvi ljudi na čelu saveza", završio je Đedović.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 feb 2019, 20:54

filip13 je napisao/la:mogao si i ti kad vec znas da se ovaj kao vraća

Već sam ti jednom rekao želja je tu a Mirza je na potezu da sredi.. Mirza zna zašto nije igrao i uvijek je ga branio..

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 06 feb 2019, 21:36

Druze edinjo, hocemol' i nasem Nihadu sve halalit' ... :hmmmmm:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 feb 2019, 21:40

znamo svi zasto nije igrao,jer se svojevoljno odrekao naseg drzavljanstva,kakva je to suplja prica cuj mirza je znao

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 feb 2019, 21:56

filip13 je napisao/la:znamo svi zasto nije igrao,jer se svojevoljno odrekao naseg drzavljanstva,kakva je to suplja prica cuj mirza je znao
Odrekao da, svima jasno :mrgreen: ali prije toga, je mnogo toga bilo...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 feb 2019, 23:21

DaVinci je napisao/la:Druze edinjo, hocemol' i nasem Nihadu sve halalit' ... :hmmmmm:
iako je moj visegradjanin, neznam brate. treba njegovom bratu dati sansu, na mladjima svijet ostaje...

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 feb 2019, 08:35

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:znamo svi zasto nije igrao,jer se svojevoljno odrekao naseg drzavljanstva,kakva je to suplja prica cuj mirza je znao
Odrekao da, svima jasno :mrgreen: ali prije toga, je mnogo toga bilo...

de napisi konkretno sta je to mnogo toga bilo pa se on odlucio odreci naseg drzavljanstva,i uzeti njemacko,znajuci da time ne moze vise igrati za nas,jer je prica za djecu da kao nije znao da bez drzavljanstva ne moze igrati za nas

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 07 feb 2019, 09:08

edinjo-bih je napisao/la:
DaVinci je napisao/la:Druze edinjo, hocemol' i nasem Nihadu sve halalit' ... :hmmmmm:
iako je moj visegradjanin, neznam brate. treba njegovom bratu dati sansu, na mladjima svijet ostaje...
Slazem se ... Nihadovo je proslo ... nek se Nedim sad malo igra ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 07 feb 2019, 09:34

razlika je samo u tome što je Nedim tip igrača kakvih imaš sigurno bar 15-ak u domaćoj ligi, a Nihad je Evroligaš.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 feb 2019, 09:36

nihad nije nas,vec godinama,svojom voljom,ne tudjom

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 11 feb 2019, 11:26

“Bavarska je karakteristična, čak i u odnosu na ostatak Njemačke. Igrač koji nastupa za jedan bavarski tim, u ovom slučaju Bayern, mora uzeti promijeniti i sportsko državljanstvo, a ne samo civilno, kako bi bio tretiran kao domaći košarkaš. Naravno da smo mi kao Savez spremni učiniti sve kako bi bilo koji kvalitetan igrač, koji izrazi želju, nastupao za reprezentaciju BiH, ali po pitanju Nihada Đedovića, u ovom trenutku, ne vidim jednostavno rješenje”, ističe Čolan.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 feb 2019, 11:42

ne vidim sto bi se savez nesto puno trudio oko njega,nije ni on savez obavjestavao kad je poceo sa svime time

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 feb 2019, 12:32

filip13 je napisao/la:ne vidim sto bi se savez nesto puno trudio oko njega,nije ni on savez obavjestavao kad je poceo sa svime time
Nekada je Nihad pomagao savezu :mrgreen:

Btw,Mirza ce se pobrinuti jer Sinisa još pravi plan kako će dobiti Garzu na tel, jer je ovaj u USA :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 feb 2019, 12:41

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:ne vidim sto bi se savez nesto puno trudio oko njega,nije ni on savez obavjestavao kad je poceo sa svime time
Nekada je Nihad pomagao savezu :mrgreen:

Btw,Mirza ce se pobrinuti jer Sinisa još pravi plan kako će dobiti Garzu na tel, jer je ovaj u USA :mrgreen:

a nije mu se savez oduzio???

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 11 feb 2019, 12:43

mirza nek okrene svog zemljaka hasana a ovaj neka okrene ulija henesa....henes to moze srediti....

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 feb 2019, 12:44

viewtopic.php?f=19&t=2997

evo teme o đedovicu,nema on veze sa ovim pdf

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 11 feb 2019, 13:31

Hans je odlican igrac i sigurno da bi sa njim imali dobre sanse na EB, ali zbog buducih generacija ga ne treba zvati. Da se vise nitko ne igra sa reprezenacijom kako njemu odgovara, a poslije se pravi lud i svi su drugi krivi jedino sam ja upravu.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, legendarnadruga i 22 gosta.