FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 maj 2010, 04:18

ma ja care znam da smo vas tad cak pobjedili i na grbavici 1:2 dodao sam to u ovom prvom postu napisanom. 1:2 to je onda kada je Omer Joldic za nas 2 puta bio strijelac i lobovao je gusu obadva puta, jer je Guso izletio sa gola.Bio sam na tim utakmicama i dobro se sjecam :)

Jer ako pricamo o sezoni 1998/1999 kada je sarajevu dodjeljena titula, a nije odigran play off onda je ovo ovako kosto sam napisao 100% :)... mi slavili u obadvije utkamice protiv vas 1:2 i 1:0 i naravno 9 pobjeda za redom bez primljenog gola
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 20 maj 2010, 04:28, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 maj 2010, 04:26

SaltCityAttack je napisao/la:ma ja care znam da smo vas tad cak pobjedili i na grbavici 1:2 dodao sam to u ovom prvom postu napisanom. 1:2 to je onda kada je Omer Joldic za nas 2 puta bio strijelac i lobovao je gusu obadva puta, jer je Guso izletio sa gola.Bio sam na tim utakmicama i dobro se sjecam :)
Znam, pa tako nekako smo igrali i u finalu kupa, sjecam se tekme na Grbavici, 3-1 ja mislim da smo vas uzeli. Pa smo onda digli i slijedece sezone kup, pitare 3-2 dobili, mislim da je Joldic tad igrao za nas, kad smo imali najjacu ekipu u historiji premier lige, te sezone smo postigli preko 100 golova, sjecam se majce 100+ :D
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 maj 2010, 04:32

Zeljovac_1921 je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:ma ja care znam da smo vas tad cak pobjedili i na grbavici 1:2 dodao sam to u ovom prvom postu napisanom. 1:2 to je onda kada je Omer Joldic za nas 2 puta bio strijelac i lobovao je gusu obadva puta, jer je Guso izletio sa gola.Bio sam na tim utakmicama i dobro se sjecam :)
Znam, pa tako nekako smo igrali i u finalu kupa, sjecam se tekme na Grbavici, 3-1 ja mislim da smo vas uzeli. Pa smo onda digli i slijedece sezone kup, pitare 3-2 dobili, mislim da je Joldic tad igrao za nas, kad smo imali najjacu ekipu u historiji premier lige, te sezone smo postigli preko 100 golova, sjecam se majce 100+ :D

da jeste dobili ste nas 3:1 gdje ste nas ba razvalili... mi smo usli sa zakasnjenjem jer je bus kasnio vozac sletio u provaliju na putu i sjebo gumu :)...tada smo bili u odlicnim odnosima i imali smo drugove koji su nas cekali koji su pripadnici TM... znam brate da sam dobio proljev jedva sam ja izdrzao tu utkamicu.Prvi gl nismo ni vidjeli,a druga dva jesmo.Kod nas jedino Osmanhodzic je igrao dobro koji se igrao dole sa Adzemom i jos par igraca zelje iz odbrane.On je dobio aplauze sarajevske publike.Nasi manekeni su nas osramotili svojom igrom tada i nismo ih zeljeli ni pozdraviti izuzev Omanhodzica .Zeljeli su nam i medalje dati svoje, ali ko ebe to.Zato smo ih u Olovu cekali kada su dogovorili veceru janjetinu pa smo im sjebali planiranu veceru cccc :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 maj 2010, 04:42

SaltCityAttack je napisao/la:

da jeste dobili ste nas 3:1 gdje ste nas ba razvalili... mi smo usli sa zakasnjenjem jer je bus kasnio vozac sletio u provaliju na putu i sjebo gumu :)...tada smo bili u odlicnim odnosima i imali smo drugove koji su nas cekali koji su pripadnici TM... znam brate da sam dobio proljev jedva sam ja izdrzao tu utkamicu.Prvi gl nismo ni vidjeli,a druga dva jesmo.Kod nas jedino Osmanhodzic je igrao dobro koji se igrao dole sa Adzemom i jos par igraca zelje iz odbrane.On je dobio aplauze sarajevske publike.Nasi manekeni su nas osramotili svojom igrom tada i nismo ih zeljeli ni pozdraviti izuzev Omanhodzica .Zeljeli su nam i medalje dati svoje, ali ko ebe to.Zato smo ih u Olovu cekali kada su dogovorili veceru janjetinu pa smo im sjebali planiranu veceru cccc :)
Ma ja 3-1, Ivica Osim bio na toj tekmi, sjecam se kao da je juce bilo. Bila su to dobra vremena.....
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 maj 2010, 04:50

Ma jesu bila dobra vremena i za nas sto se tice navijaca, a i same ekipe ebiga.Samo eto kazem ti nije mi bilo dobro jer pojeo sam cevape prije utkamice jer sam ja dosao ranije sa ekipom koja je isla autima i kombijima i dole smo bili sa tom rajom koja je sa nama ranije sluzila vojsku i isli na fakultete u tz.Ebiga od onih cevapa dobio samproljev :)... usro sam se brate ali iskreno bas sam se usro nisu mi dali da izadjem sa stadiona poslije :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 20 maj 2010, 08:21

AMAR AMAR ... OSIM OSIM...

Jedan je Amar Osim!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 20 maj 2010, 08:32

zli mrkvić je napisao/la:
Adnan_TM87 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Cestitke Borcu,nekom neutralno ovo veceras je licilo na Ligi Prvaka,pun stadion jak temo,super suđenje,sve za 10!

Nasima se noge osjekle na pocetku,pasa nismo sastavili u prvih 15-tak minuta,kad smo stali na loptu primili smo jeftino drugi gol,nakon toga smo napadali ali i pored 2-3 sanse ostalo je dva razlike za Borac,u drugom smo na vrijeme dali golove i imali smo 30 minuta za treci ali nije moglo,Borac se dobro branio a nas umor stizao.Jedina mrlja seljak sa sjevera sto je bacio baklju na leseve,toliko se seljaka slilo u seher to voz sa 300 vagona povuc' ne moze!

ŠAMPIONI
ONI SU PRVO BACILI NA NASE NAVIJACE..PA ONDA NASI NA NJIHOVE..!!!
Nije istina. Obratno je bilo. Komentator je tako rekao!
:D :D :D :D :D :D :D
Bio sam na sjeveru i majmuni su prvo bacili baklju medju nas, prosla je iznad moje glave da bi mi odgovorili i pogodili lika tamo, tako da prvo provjeri sta pricas pa tek onda pljuj.
Cuva Bog Zelju svog!

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 20 maj 2010, 09:05

Haso, pogledaj snimak veličanstvene pobjede Borca u Sarajevu na BHT i čućeš šta je komentator rekao. Ja samo prenosim, a tebi vjerujem da je tako bilo ali to je minimalan incident koji se desio, ništa strašno, korektno navijanje sa obe strane. Lešinari odlični!

Nego, sta si uradio sa majom???? :D :D :D
Ajde barem je poslužila da sa njom brišete suze i sline poslje tekme, itako je bila za jednokratnu upotrebu! :D :D :D :D
GRB GRADA GRB KLUBA- B-anjalučki S-portski K-lub

nodiluxor
Kontakt:

Post Postao/la nodiluxor » 20 maj 2010, 09:13

Kao prvo, cestitao bih navijacima na fenomenalnoj atmosferi. Stvarno je bio uzitak posmatrati utakmicu na TV-u i ponosno reci svima da sam navijac kluba kao sto je Zeljo.Utakmici nisam mogao prisustvovati, jer sam negdje vrlo daleko, jos malo pa na kraj svijeta, ali evo citam komentare navijaca vec godinama, pa evo da i Ja dodam svoja zapazanja o nasem voljenom klubu.
Zeljine utakmice sam pratio intezivno od 1968, pa sve do 1992, mozda sam propustio svega nekoliko utakmica u tom periodu. Pratio sam klub i po snijegu, kisi, i kada nam je islo dobro, a i kada smo ispadali. Kada povucem paralele izmedju Zelje koji je vodio Milan Ribar, one cuvene generacije i za mene licno ubjedljivo najbolje, pa kasnije Ivicine generacije i Amarovog staza u Zelji, moram se osvrnuti na nekoliko stvari koje mnogi od vas nece da prihvate.
Amar i njegov otac koliko god mnogi od vas mislili da imaju pobjednicki mentalitet, oni ga imaju sve do kljucnog momenta, a onda im nazalost nedostaje ona zavrsna karizma, onaj "killer instinct" , zavrsni udarac da nakautiraju protivnika kada je to najpotrebnije.
Ivica sa Zeljom nikada nije nista osvojio, a bio je vrlo blizu, cak nekoliko puta, finale kupa u Beogradu, vodimo sa 2:1 i izgubimo sa 3:2. Potom izgubimo vec skoro osvojenu titulu , ponovo na Grbavici i to protiv Crvene Zvezde,kojoj smo bjezali, ako se nevaram 4 boda. Gubimo tu utakmicu sa 3:1, naivno, klasicno provincijski. Nedostatk zavrsnog udarca, ponovo da spomenem "killer instinct", i onda utakmica nad utakmicama sa Videotonom. Poslije toga gosp. Osim je izgubio i cuvenu utakmicu sa Argentinom u Firenci, bio sam licno na toj utakmici, kada su nasi izvodili penale, on je otisao u svlacionicu.....?????!!!!!!!
Posmatrajuci kako njegov sin vodi Zelju, moram priznati da je uspjesan , ali kao i njegov otac, dokazao je ponovo danas da nema tu karizmu jednog Ribara, Mourinha, Fregussona , pa i sarlatana Blazevica i da u kljucnom momentu motivise igrace na pravi nacin.
Zalasno je da najvjerniji navijaci Zelje , ponovo moraju tugovati i sto je najgore ovaj put na svom stadionu.
Amare, ti si pametan covjek , obrazovan si, ali daj covjece trzni se, nemoj da uvijek zakazes na kraju. Mi nismo jos nista osvojili, posebno ne u zajednickoj ligi, prema tome , NAVIJACI PRESTANITE BROJATI TITULE KOJE JOS NISMO OSVOJILI.
Sve je naopako krenulo od onog momenta kada je Kerla napustio klub, pa onda kada je klub povecao cijene karata za kup utakmicu, pa kada je Brko poceo javno braniti odluku kluba, i onako arogantno u svom stilu prozivati navijace, one iste navijace koji su u svom zivotu dozivjeli vise negativnog prateci svoj omiljeni klub, nego pozitivnog, ali su bili uz njega i onda kada ga je vecina bila otpisala i "sahranila".
Zato Brko, nas omiljeni Brko, uradi sta znas, ali ovu utakmicu sa Laktasima MORAS dobiti,i napokon nas ubijediti da imas ono sto tvoj otac nije imao , barem ne sa Zeljom i osvojiti tu pravu titulu, sa svim BH klubovima.
Nemoj Amare dozvoliti da ti igraci izadju na teren sa mislima da su vec osvojili prvenstvo. Odavno se nisam ovako iznervirao kao danas, gledajuci borceve igrace kako slave na nasem svetom terenu i masu sa tri prsta poslije osvojenog kupa. Uzas.
Tom nasem napacenom narodu samo malo treba da se obraduje i nadam se da si naucio nesto iz ove danasnje utakmice. Zapamti, "KILLER INSTINCT" te jedino moze odvesti na vrh, kao sto su to nekada radili "NESALOMLJIVI" Ribarovi momci. Ko je to dozivio, zna o cemu pricam.
Pozdrav iz dalekog Los Angeles-a,
Zeljin bolesnik na plavoj infuziji!

baXuz
Kontakt:

Post Postao/la baXuz » 20 maj 2010, 09:14

Nije istina da su Lesinari prvi bacili baklju na nas...stajao sam 2 metra od momka (seljaka) koji je prvi bacio na njih pa su oni uzvratili i onda je opet neko od nas bacio onu baklju i pogodio jednog.

Borcu cestitke na zasluzenoj pobjedi, na sudjenje nemam zamjerki. Odlicna atmosfera i odlicno navijanje na obje strane. Da je vise ovakvih utakmica gdje bi nam bio kraj? Tek sada se pokazalo kakvu je stetu Kerla napravio svojim saigracima i to mu nikad necu oprostiti.

A za naseg kapitena Sehica nemam rijeci... Ok covjek je kriv za prvi gol definitivno jbg desi se...progledat mu kroz prste ali ono bacanje i shutanje dresa na kraju utakmice???? Koliko god isfrustriran bio zbog "poraza" to se ne smije desiti a posebno ne jednom kapitenu. Ne znam za vas ali ja sam mu to zamjerio.
Glavu gore i idemo na titulu.

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 20 maj 2010, 09:40

Samo briši!!!! Teško se pomiriti sa porazom! :D :D :D

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 20 maj 2010, 09:50

slika

One što skandirali "Ćulume napolje" treba protjerati iz Doline za sva vremena, da ne kažem nešto gore. Nikad šabani neće shvatiti osnove navijačke kulture i bodrenja kluba. Bože sačuvaj kakvih papana ima, to nikad neću moći svariti. JEL VAS STID?! :evil: :evil: :evil: :(

edit: Jug je još jednom pokazao dostojanstvo, snagu i veličinu, nadam se da ja Milan shvatio da ga mi podržavamo, kao i sve ostale naše igrače. Samo ponosno i hrabro.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

nodiluxor
Kontakt:

Post Postao/la nodiluxor » 20 maj 2010, 09:52

Nije se tesko pomiriti sa porazom,Porazi su sastavni dio zivota i sporta. Borac je zasluzemo osvojio kup. Zeljo je bio favorit, ali je Borac jos jednom iznenadio kao nekada davno kada su pobijedili Zvezdu u kupu. Prema tome nista novo za kupove, neki dan zamalo da Portsmouth osvoji kup. U kupu cesto sretniji i spretniji pobjedjuju. Zeljo to nije bio , iako ima trenutno bolji tim. Jos jednom cestitke na osvojenom kupu, a samo uvijek sve pokvarite sa ona tri prsta. Pa dvadeset i prvi je vijek ljudi.

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 20 maj 2010, 09:58

nodiluxor je napisao/la:Nije se tesko pomiriti sa porazom,Porazi su sastavni dio zivota i sporta. Borac je zasluzemo osvojio kup. Zeljo je bio favorit, ali je Borac jos jednom iznenadio kao nekada davno kada su pobijedili Zvezdu u kupu. Prema tome nista novo za kupove, neki dan zamalo da Portsmouth osvoji kup. U kupu cesto sretniji i spretniji pobjedjuju. Zeljo to nije bio , iako ima trenutno bolji tim. Jos jednom cestitke na osvojenom kupu, a samo uvijek sve pokvarite sa ona tri prsta. Pa dvadeset i prvi je vijek ljudi.
Ej ade mi objasnite šta imate protiv tri prsta! Svaki SRBIN će dići tri prsta kad slavi nešto. Ako gledaš kup srbije isto je bilo sa Zvezdom. Stvarno ne kontam vas.

Što se mene tiče možeš odmah brisati, ali mi onda ti daj odgovor na pp! :D :D :D

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 20 maj 2010, 10:00

Ma kup je obicni trofejcic. To vam dodje ko utjeha ako ne osvojite titulu. Mi ako pobjedimo laktase, niko se nece ni sjecati ovog "poraza". Necu da omalovazam trofej koji slae navijaci borca i pojedini navijaci manjih klubova, ali mi ako osvojimo titulu boli me neka stvar za kup. Najiskrenije. Dignimo glave, za 3 dana nam valja u nove pobjede.
Zadnja izmjena: muamer10, dana/u 20 maj 2010, 10:01, ukupno mijenjano 1 put.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 20 maj 2010, 10:01

nodiluxor je napisao/la:Nije se tesko pomiriti sa porazom,Porazi su sastavni dio zivota i sporta. Borac je zasluzemo osvojio kup. Zeljo je bio favorit, ali je Borac jos jednom iznenadio kao nekada davno kada su pobijedili Zvezdu u kupu. Prema tome nista novo za kupove, neki dan zamalo da Portsmouth osvoji kup. U kupu cesto sretniji i spretniji pobjedjuju. Zeljo to nije bio , iako ima trenutno bolji tim. Jos jednom cestitke na osvojenom kupu, a samo uvijek sve pokvarite sa ona tri prsta. Pa dvadeset i prvi je vijek ljudi.
Ej ade mi objasnite šta imate protiv tri prsta! Svaki SRBIN će dići tri prsta kad slavi nešto. Ako gledaš kup srbije isto je bilo sa Zvezdom. Stvarno ne kontam vas.

Što se mene tiče možeš odmah brisati, ali mi onda ti daj odgovor na pp! :D :D :D

Ma zaboli me za tri cetiri ili neznam koliko prstiju.Vec ti meni objasni svoj Avater i potpis i pored toga ove tvoje postove.Meni se tu nesto neuklapa :D
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 20 maj 2010, 10:06

muamer10 je napisao/la:Ma kup je obicni trofejcic. To vam dodje ko utjeha ako ne osvojite titulu. Mi ako pobjedimo laktase, niko se nece ni sjecati ovog "poraza". Necu da omalovazam trofej koji slae navijaci borca i pojedini navijaci manjih klubova, ali mi ako osvojimo titulu boli me neka stvar za kup. Najiskrenije. Dignimo glave, za 3 dana nam valja u nove pobjede.
Trofejčić :D :D :D :D Tugo moja! Nego jesu li majice ŠAMPION u pripremi??? Reko zbog dizajna i to. A Laktaši vam uzimaju sva tri boda u nedelju! Bolja ekipa od vas 100%. Tako da sa majicama još ne žurite! :D :D :D

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 maj 2010, 10:11

@zli mrkvic - odgovor za 3 prsta

Ma problem je u tome sto se jednom treba pomjerit sa krsteva, mjeseca i zvijezdi, troprstasa i sl. stvari koje ne aldolikuju fudbalskoj atmosferi i slozi. Sve mi to lici na divljastvo i podjele a to onakva atmosfera sinoc na grbavici nemoze razumjet. Ma niko tj. bar ja nisam protiv 3 prsta, ali covjece ovo je fudbal i ljudi se trebaju spajati i uzivati u ljepoti i adrenalinu sto on donosi. Ma da skratim i mozda ces razumjeti to ... Razmisli sta bi ti pomisio da je u Banja Luci igraci, navijaci i ostali klanjali na stadionu, svi ucili fatihe dignutih ruku i sl. stvari. Nebi u biti imao nista protiv, ali onako ljudski bi znao da u vecoj mjeri nema veze s utakmicom vec je to samo zelja da vas isprovociraju. Vas koji vjerovatno dobronamjerno docekujete protivnicku ekipu na svom stadionu. O tome ti govorim. Znam ja da su vecinom Borcevi igraci pravoslavci, srbi ili sta vec zele, ali covjece ovo je fudbal i dozvolite da sacuvamo dostojanstvo fudbalske igre a jednog dana svi budemo ono sto trebamo biti... LJUDI ...
pozdrav i Borcevim a naravno i Zeljinim navijacima od robijasa iz Zenice
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 20 maj 2010, 10:12, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2010, 10:11

Strašna utakmica, strašna atmosfera i dostojanstven poraz. Golovi su nas presjekli, bilo se teško vratiti, ali uspjelo se. Možda je Amar pogriješio što je izveo Šimeta, jer je uz Višću bio najbolji Željin pojedinac, ali ko zna, Šime je bio nervozan, drugi žuti mu je visio u zraku, siguran sam da je ta misao bila u Amarovoj glavi.

Navijači Borca opet došli u solidnom broju, ponovo su palili baklje, definitivno najbolja navijačka grupa koja je dolazila u Dolinu.

Uvijek je bilo pojedinaca koji psuju nakon svake greške, istina, Ćulum je bio veoma loš, sjetimo se greške u prvoj utakmici kad smo primili gol, ali onakvo ponašanje Sjevera niko ne zaslužuje, međutim to je bilo i bit će. Pet ljudi povede one neodlučne i to je to. Sad su svi krivi, Amar, Šeha, Bajić, Ćulum, pa ljudi moji desi se, to je sastavni dio sporta, popravni je već u nedjelju. Igrači su herojski ispraćeni nakon utakmice, Jug ih je digao iz mrtvih, siguran sam da im je to puno značilo.

Trebamo biti ponosni na sve ono što smo sinoć uradili, karte su pukle za par sati, bez obzira na visoke cijene krimosa iz saveza, stadion je bio pun jedan sat prije utakmice, sjetite se početka drugog poluvremena, ponovo dižemo standarde, nedostižne za većinu.

Maleni se naslađuju, a ne vidim razlog. Valjda je ovaj neuspjeh Želje jedina dobra stvar koja im se desila ove sezone, ja ih razumijem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 20 maj 2010, 10:13

muamer10 je napisao/la:Ma kup je obicni trofejcic. To vam dodje ko utjeha ako ne osvojite titulu. Mi ako pobjedimo laktase, niko se nece ni sjecati ovog "poraza". Necu da omalovazam trofej koji slae navijaci borca i pojedini navijaci manjih klubova, ali mi ako osvojimo titulu boli me neka stvar za kup. Najiskrenije. Dignimo glave, za 3 dana nam valja u nove pobjede.
Trofejčić :D :D :D :D Tugo moja! Nego jesu li majice ŠAMPION u pripremi??? Reko zbog dizajna i to. A Laktaši vam uzimaju sva tri boda u nedelju! Bolja ekipa od vas 100%. Tako da sa majicama još ne žurite! :D :D :D

Pa je li nije u odnosu na titulu. A za laktase, daj ne provaljuj se i ne provociraj bgti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Lokomotifa, Paromlinac, seha77 i 80 gostiju.