FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Cuj kako? Pa ima li nesto da forumasi ne znaju? 

i ja to kontam, kakav on19FKS46 je napisao/la:A eto Mehmedagic neka klasa pa mu treba dati koliko pozeli. Ne bih ga nikad doveo, bolje dati sansu akademcu nekom. Ebo vas mehmedagici...

Članovi kluba u 1985. godini
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Pusti ih sviju ti, samo lupaju. Jedan "znalac" u birtiji fol nesto zna o Brdaricu, onda 20 njih trci za njim i sisa mu penis da im nesto kaze i tako se prosiri, sad kao svi sve znaju. Sta god je mahala rekla, provalila se, medjutim jos ne odustaju i dalje se prave pametni.skoroalen je napisao/la:Čisto usporedbe radi, Kodro u karijeri trenirao Real Sociedad B i mlade Sociedada. I bio selektor BiH 15 dana. Ješić u karijeri vodio CSKA i Slaviju iz Sofije, OFK, Partizan, Radnički, Litex, Budućnost iz Podgorice i još 15ak klubova iz Azije i Afrike. Koga bismo prije vratili na klupu Sarajeva? Neiskusnog Kodru ili trenera koji je vodio 20+ klubova u karijeri?

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
znamo samo da je bio u makedoniji 15 utakmica i da je bio sportski direktor u 3 kluba
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
-
- Kontakt:
Naravno da je vrijeme najbolji sudac, ali debili ne uce na greskama, a nije da ih je bilo malo. Ali bosnjacko-balijski mozgovi razmisljaju da je to njemac i da mora valjati, ima li njemacko ista da ne valja? Baliluk nas je doveo do toga da smo na dnu.
UPRAVA NAPOLJE!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Musemić i Brdarić 'podijelili' upravu Bordo kluba
Fudbaleri Sarajeva tokom ove sedmice trebali bi dobiti novog šefa struke. Nakon što je Senad Repuh napravio negativan niz, iz uprave kluba iz Titove 38b su odlučili posegnuti za novim rješenjem, od kojeg očekuju da napravi pozitivan đok i spasi što se spasiti može. Činjenica je da je Sarajevu potreban iskusan stručnjak, koji će pored znanja uspjeti nametnuti svoj autoritet i tako u potpunosti 'razbuditi' uspavalu svlačionicu Bordo tima. Kako saznajemo, doduše još nezvanično, jedina dva kandidata za šefa struke Bordo tima su Husref Musemić i Thomas Brdarić. Isti izvor nam je potvrdio da ova dva kandidata imaju podršku jednog dijela ljudi koji odlučuju o njihovom angažmanu.
Husref Musemić, čovjek čije se ime pominje svakog puta kada je neka kriza na Koševu, veliki je favorit dijela Borda direktora, direktorice kluba Sabrine Buljubašić, kao i Faruka Ihtijarevića, čovjeka zaduženog za sportski segment u klubu. Musemić je i velika želja navijača tima sa Koševa, što je svakako dodatni plus za njegov angažman.
Thomas Brdarić je imao zavidnu fudbalsku karijeru, ali je kao trener još uvijek nedokazan te bi to mogao biti nedostatak prilikom odabira. Svakako da je dodatni problem i to što Brdarić ne poznaje jezik te bi to moglo stvarati probleme u komunikaciji sa igračima. Sigurno je da bivši njemački fudbaler ima fudbalsko znanje s obzirom na to da ima više od 300 nastupa u Bundes ligi, ali je svima jasno da su posao fudbalera i posao trenera dva različita zanimanja u potpunosti. Pored sjajne karijere koju je imao, najveći adut Brdaricć za izbor trenera je predsjednik Skupštine FK Sarajevo, Valentin Ilievski koji je pobornik njegovog dovođenja na kormilo. Sarajevo će morati vrlo brzo reagovati, a ono sto je sigurno da uprava Bordo tima nema puno prostora za eksperimentisanje i da mora biti ekspeditivna, kako bi prije svega vratila ekipu na pravi kolosijek.
Previše eksperimentisanja u prethodno vrijeme dovelo je Sarajevo u situaciju koja već nakon pet kola izgleda tragično, pa se sa nestrpljenjem očekuje naredna odluka uprave kluba sa Koševa.
Pročitajte više na: http://****/premijer-liga-bih/muse ... luba/92486 (****)
Fudbaleri Sarajeva tokom ove sedmice trebali bi dobiti novog šefa struke. Nakon što je Senad Repuh napravio negativan niz, iz uprave kluba iz Titove 38b su odlučili posegnuti za novim rješenjem, od kojeg očekuju da napravi pozitivan đok i spasi što se spasiti može. Činjenica je da je Sarajevu potreban iskusan stručnjak, koji će pored znanja uspjeti nametnuti svoj autoritet i tako u potpunosti 'razbuditi' uspavalu svlačionicu Bordo tima. Kako saznajemo, doduše još nezvanično, jedina dva kandidata za šefa struke Bordo tima su Husref Musemić i Thomas Brdarić. Isti izvor nam je potvrdio da ova dva kandidata imaju podršku jednog dijela ljudi koji odlučuju o njihovom angažmanu.
Husref Musemić, čovjek čije se ime pominje svakog puta kada je neka kriza na Koševu, veliki je favorit dijela Borda direktora, direktorice kluba Sabrine Buljubašić, kao i Faruka Ihtijarevića, čovjeka zaduženog za sportski segment u klubu. Musemić je i velika želja navijača tima sa Koševa, što je svakako dodatni plus za njegov angažman.
Thomas Brdarić je imao zavidnu fudbalsku karijeru, ali je kao trener još uvijek nedokazan te bi to mogao biti nedostatak prilikom odabira. Svakako da je dodatni problem i to što Brdarić ne poznaje jezik te bi to moglo stvarati probleme u komunikaciji sa igračima. Sigurno je da bivši njemački fudbaler ima fudbalsko znanje s obzirom na to da ima više od 300 nastupa u Bundes ligi, ali je svima jasno da su posao fudbalera i posao trenera dva različita zanimanja u potpunosti. Pored sjajne karijere koju je imao, najveći adut Brdaricć za izbor trenera je predsjednik Skupštine FK Sarajevo, Valentin Ilievski koji je pobornik njegovog dovođenja na kormilo. Sarajevo će morati vrlo brzo reagovati, a ono sto je sigurno da uprava Bordo tima nema puno prostora za eksperimentisanje i da mora biti ekspeditivna, kako bi prije svega vratila ekipu na pravi kolosijek.
Previše eksperimentisanja u prethodno vrijeme dovelo je Sarajevo u situaciju koja već nakon pet kola izgleda tragično, pa se sa nestrpljenjem očekuje naredna odluka uprave kluba sa Koševa.
Pročitajte više na: http://****/premijer-liga-bih/muse ... luba/92486 (****)
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
skoroalen je napisao/la:Ti ga gledao u nekom klubu, imao uvid u njegovu taktiku, pojačanja, stručni štab?RichmanBiH je napisao/la:Jesic ili Jarni koga bi vratio? ovaj je u rangu jarnija.-
Kako je Mourinho rekao za Drogbu 2004. kad su ga napali da dovodi neprovjerenog igrača za velike pare: "Sudite mu kad bude napuštao klub". Tako i ovdje, pustimo čovjeka da radi. Sad ne bih povjerovao ni Husrefu a ni Murinju na ime. Nek' se dokaže, ima dovoljno utakmica pred sobom. Djela, ne riječi ni ime.

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
ne zna ovaj jezik izgleda, nista od njega
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
- Evolution87
- Kontakt:
Mi nemamo vise luksuz da se kockamo sa trenerom. Ovaj put moram ''ubosti'' sa istim, inace nam ne gine LZO.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
-
- Kontakt:
Ihtijarevic nece da cuje za Brdarica .
- ElCartel11
- Kontakt:
Dobro je Brdarica smo popljuvali to je dobar znak!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Mehmedagic kao pojedinac je najmanje bitan. Bitna je poenta, a to je da nemamo prebijene.19FKS46 je napisao/la:A eto Mehmedagic neka klasa pa mu treba dati koliko pozeli. Ne bih ga nikad doveo, bolje dati sansu akademcu nekom. Ebo vas mehmedagici...
Ovo kozmeticko mijenjanje trenera, nista nece znaciti.
U sustini, ko ce odgovarati sto se nakon prvog kola otjerao trener, a podrsku mu dali par mjeseci ranije kad su svi sa malo pameti govorili da je to greska? Postavljaju Repuha, govorimo sta ce se desiti, smijene ga nakon 4 kola?
Je li ovo normalna situacija, je li ovo normalno poslovanje, je li ovo normalan klub?
BOJKOT!!!
Inace, postavljanjem Musemica, znamo sta dobijamo. Nekako cemo se izvuci i uletiti u LZP. Igra ce biti losa, ali nekako cemo na misice dobijati. Od titule nista, od napredka nista. Samo se vrtimo u krug.
Sa Bradaricem nemamo pojma sta dobijamo.
Ako bih morao birati, onda bih odabrao drugu opciju, pa mozda ubodemo.
Bili treci ili osmi, svejedno je.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 22 avg 2017, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
- TobeYarabi
- Kontakt:
zamjeniti pozicije ihtijarevicu i ziji..to bi bio pun pogodak
-
- Kontakt:
Ma svi mi imamo svoje favorite i opcije, neki bi probali sa njemcem, neki bi domacina.. Ali na kraju ko god da dodje trebamo zbit redove, dati podrsku i cupati se iz govana.
UPRAVA NAPOLJE!
ElCartel11 je napisao/la:Dobro je Brdarica smo popljuvali to je dobar znak!

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Kao da se tu šta i pita klempo Ihtijarević..
- AlfredNobel
- Kontakt:
Iako još nije zvanično objavljeno, vjerovatno je i Senad Repuh završio svoju kratku i nimalo slatku avanturu. Tim povodom smo razgovarali sa Husrefom Musemićem, koji je za naš portal prokomentarisao trenutno stanje u klubu, ali i mogućnost da opet preuzme klupu Sarajeva.
‘’Evidentno je da se dešava kriza rezultata i igre. Ipak, Sarajevo nije ni prvi, niti posljednji klub kojem se to dešava, jer dešava se svim sportskim ekipama. Tako da će se Sarajevo sigurno izvući iz krize, a sad kada i kako to je već druga priča, svakako da je bolje da se to dogodi što prije’’, kazao je Musemić, te se osvrnuo i na derbi odigran u subotu:
‘’Svašta nešto se tu poklopilo. Kad krene niz brdo, onda niz brdo ide i što treba i što ne treba. Evo ako pričamo o utakmici sa Željom, Sarajevo po svim parametrima, nije trebalo izgubiti, ali jeste. Kad krene nešto naopako, onda se sve dešava protiv tebe’’, objašnjava Husref.
‘’Iz kluba su me nezvanično kontaktirali, no zvanično me niko nije nazvao iz kluba, kako bismo razgovarali o nekim daljnjim radnjama, tako da ne znam ništa. A ja sam nekako uvijek kandidat kad je tako nešto u pitanju i ne znam još šta će se sve sada izdogađati’’, kaže Musemić, te ističe kako je spreman na razgovore:
‘’Svakako da sam spreman razgovarati s njima, ali sad da li ćemo se uspjeti dogovoriti, to treba da vidimo. Trebalo bi vidjeti koje su njihove mjere, način da se stanje poboljša, vizije, kakvi su im planovi za dalje, kakve su ambicije, ja vjerujem svakako da su klubu kao što je Sarajevo, ambicije uvijek velike. Tako da, spreman sam svakako za razgovor ukoliko me pozovu, ali naravno da stvari treba realno sagledati, jer nije jednostavno, zapravo i najteže je klub preuzimati kada je u rezultatskoj krizi, no sve je to sastavni dio posla, ali i izazovi za trenera’’, ispričao je Musemić za ****.
Musemić je Sarajevo vodio u nekoliko navrata, a posljednji put 2013., a poslije njega redom na klupi su se izmjenjivali: Robert Jarni, Dženan Uščuplić u dva navrata, Meho Kodro, Almir Hurtić, također u dva navrata, Miodrag Ješić, Mehmed Janjoš, te Senad Repuh (malo li je za period od četiri godine). Prvi svakoj smjeni trenera, kao glavni kandidat za novog kormilara Bordo ekipe uvijek se ističe ime Husrefa Musemića. To je slučaj i ovaj put, a generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić bi, prema saznanjima rado vidjela Musemića u Bordo taboru, dok čelnik kluba Valentin Ilievski ‘navija’ za Thomasa Brdarića.
‘’Evidentno je da se dešava kriza rezultata i igre. Ipak, Sarajevo nije ni prvi, niti posljednji klub kojem se to dešava, jer dešava se svim sportskim ekipama. Tako da će se Sarajevo sigurno izvući iz krize, a sad kada i kako to je već druga priča, svakako da je bolje da se to dogodi što prije’’, kazao je Musemić, te se osvrnuo i na derbi odigran u subotu:
‘’Svašta nešto se tu poklopilo. Kad krene niz brdo, onda niz brdo ide i što treba i što ne treba. Evo ako pričamo o utakmici sa Željom, Sarajevo po svim parametrima, nije trebalo izgubiti, ali jeste. Kad krene nešto naopako, onda se sve dešava protiv tebe’’, objašnjava Husref.
‘’Iz kluba su me nezvanično kontaktirali, no zvanično me niko nije nazvao iz kluba, kako bismo razgovarali o nekim daljnjim radnjama, tako da ne znam ništa. A ja sam nekako uvijek kandidat kad je tako nešto u pitanju i ne znam još šta će se sve sada izdogađati’’, kaže Musemić, te ističe kako je spreman na razgovore:
‘’Svakako da sam spreman razgovarati s njima, ali sad da li ćemo se uspjeti dogovoriti, to treba da vidimo. Trebalo bi vidjeti koje su njihove mjere, način da se stanje poboljša, vizije, kakvi su im planovi za dalje, kakve su ambicije, ja vjerujem svakako da su klubu kao što je Sarajevo, ambicije uvijek velike. Tako da, spreman sam svakako za razgovor ukoliko me pozovu, ali naravno da stvari treba realno sagledati, jer nije jednostavno, zapravo i najteže je klub preuzimati kada je u rezultatskoj krizi, no sve je to sastavni dio posla, ali i izazovi za trenera’’, ispričao je Musemić za ****.
Musemić je Sarajevo vodio u nekoliko navrata, a posljednji put 2013., a poslije njega redom na klupi su se izmjenjivali: Robert Jarni, Dženan Uščuplić u dva navrata, Meho Kodro, Almir Hurtić, također u dva navrata, Miodrag Ješić, Mehmed Janjoš, te Senad Repuh (malo li je za period od četiri godine). Prvi svakoj smjeni trenera, kao glavni kandidat za novog kormilara Bordo ekipe uvijek se ističe ime Husrefa Musemića. To je slučaj i ovaj put, a generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić bi, prema saznanjima rado vidjela Musemića u Bordo taboru, dok čelnik kluba Valentin Ilievski ‘navija’ za Thomasa Brdarića.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 22 avg 2017, 14:20, ukupno mijenjano 8 puta.
-
- Kontakt:
Pa Ihtijarevic je garantovao za Repuha i ubjedjivao da je on najbolje rijesenje .
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ako je rukfas za Husa ja sam automatski za Brdarica 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
Ilijevski trazi od Ihtijarevica neku garanciju , ako ne uspije sa Musemicem da i Ihtijarevic leti , al na to Ihtijarevic ne pristaje , kaze u fudbalu je sve lutrija !