2014-15 NBA Off-Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Greivis
Kontakt:

Re: 2014-15 NBA Pre-Season

Post Postao/la Greivis » 10 okt 2014, 15:01

Thompson trpao Kobaju sinoc. Morao covjek preci Currya da cuva.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 okt 2014, 15:08

NEZALAGANJE je napisao/la:Koliko puta se ovdje mora ponoviti prica o Jamesu da bi pojedinci shvatili zasto se atakuje na njegovu licnost??Koliko puta?Namjerno zaboravljate ili sta vec? Prvo,NIKO ne spori njegov igracki kvalitet i licno Ga PUNO postujem KAO takvog,jer je jedan od najvecih ikada.Drugo,APSOLUTNO je imao pravo da promjeni fransizu i pokusa da ostvari svoje snove,sto je i uspio prelaskom u MIA.Ono sto je PROBLEM i zbog cega ga ne cijenim kao licnost,je nacin na koji je otisao iz CLE.JAVNO je obecavao tim ljudima "kule i gradove",kleo se da nikada nece otici,a onda im pred milionskim auditorijem "pljunuo" u lice(nenajavivsi nikome svoj odlazak,sto je kasnije i sam priznao kao svoju gresku),te im tako onemogucio i najmanju priliku da CLE dobije npr. ono sto je MIN dobila ove godine odlaskom Lovea.Znaci,direktno je upropastio fransizu u koju se kleo i poigrao se sa emocijama svih navijaca,iako nije imao potrebe da to uradi.Mogao je reci idem na kraju sezone i cao.Zatim dolaze izjave o 7,8 titula sto je nepostivanje svih drugih u ligi,ismijavanje Dirka u finalu 2011. itd itd.Mnogo je primjera koji mu ne idu u prilog,ali izgleda da to shvata i sam u zadnje vrijeme,pa je "promijenio plocu".Toliko o njemu.Allen nije puno daleko,jer otici negdje je jedno,ali otici u fransizu koja je direktni konkurent tvojim saigracima,a koji su ti pomogli da dodjes do 1. titule u karijeri,je krajnje nepostovanje,posebno zbog tretmana koji je imao u BOS,kao i cinjenice da mu nisi bili ponudjeni nista losiji uslovi,pa da kao ima razlog da ode,a nista mu nisu bile ni manje sanse za titulu.Jednstavno,liku je presudio njegov ego.

Cudno malo da su ga Cavsi opet primili nazad,ako je tolika mrznja prema njemu ;)Djecak od 18 godina obecavao mnoge titule,wauuu..Ja ne mogu zamisliti da obecam svom shefu, ostajem uz tebe sve dok je firma ziva,pa cak i ako mi drugi ponude nesto bolje,interesantnije.Moj licni stav je ,imas ugovor odradi ga i imas pravo da biras :!:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 okt 2014, 15:14

Slatinash_7 je napisao/la:
lumani je napisao/la:hoho,choker :) Pitam se onda sta je Howard :?: covjek od kojeg je se ocekivalo da razbije ligu,da bude najdominatniji centar nba lige :mrgreen: Dobro,na nba parketima se nije proslavio,ali zato jeste Superman :lol:
Howard je sa Orlandom igrao finale lige,isto kao i James sa Cavsima,ovaj bio malo pametniji,otisao Rileyu,Wadeu i Boshu u Miami,Howarda zeznuli Kobe,Nash i Gasol,da je kojim slucajem bilo obratno,danas bi pricali o Howardu kao o dominantoj figuri u NBA,al frajer nije mogao sam,a imao je monstruozne partije i brojke,samo placipiiip obojica,otjerase trenere,GMove i sta vec sve nisu radili i odose u potrazi za boljim zivotom..

Dobro,zajebali ga Kobe i ostali...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 okt 2014, 16:28

NEZALAGANJE je napisao/la:posebno zbog tretmana koji je imao u BOS
Zbog tretmana je i otišao jer su ga pokušavali tradeat svake godine.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 okt 2014, 16:42

Alemsa i Celikovac pauzirau po 7 dana zbog međusobnog vrijeđanja.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 okt 2014, 17:05

Zafrkao ga sistem,puno lopti kod Kobea,nedostatak sutera,sve se nesto trpalo tad u reket,povrede,jak zapad itd itd..Pogledaj Bosha pogledaj Gasola sve ce ti biti jasno,Kobe i Wade su bara bar zadnjih godina,samo sto je Wade malo vise to sve prepustio Jamesu..Howard je bio meni se cini 22 13 igrac u Orlandu,imao blokada kijamet,bio je sistem oko kojeg se sve vrtilo,otisao u finale lige,to znas i sam ne moze svako,jos sa onakvom ekipom,koja se raspala cim je on otisao..Nema tu neke finese,neke igre,al ni James nije puno bolji,vecinu na ulaz i misice i na osnovu toga je uzimao asistencije,Howard je bacao povratne al su one kruzile dalje..Po meni se moze povuci neka paralela izmedju njih dvojice,sto igracki sto karakterno,James otisao u bolju ekipu i uzeo dva naslova,dva izgubio,4 finala,nije mala stvar,al skontaj da su prije toga i jedan i drugi igrali finale lige sa prelosim ekipama,imali monstruozne brojke,znaci skoro sve isto i sad je kao Howard choker a James GOAT ili sta vec..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 okt 2014, 17:17

Slatinash_7 je napisao/la:Zafrkao ga sistem,puno lopti kod Kobea,nedostatak sutera,sve se nesto trpalo tad u reket,povrede,jak zapad itd itd..Pogledaj Bosha pogledaj Gasola sve ce ti biti jasno,Kobe i Wade su bara bar zadnjih godina,samo sto je Wade malo vise to sve prepustio Jamesu..Howard je bio meni se cini 22 13 igrac u Orlandu,imao blokada kijamet,bio je sistem oko kojeg se sve vrtilo,otisao u finale lige,to znas i sam ne moze svako,jos sa onakvom ekipom,koja se raspala cim je on otisao..Nema tu neke finese,neke igre,al ni James nije puno bolji,vecinu na ulaz i misice i na osnovu toga je uzimao asistencije,Howard je bacao povratne al su one kruzile dalje..Po meni se moze povuci neka paralela izmedju njih dvojice,sto igracki sto karakterno,James otisao u bolju ekipu i uzeo dva naslova,dva izgubio,4 finala,nije mala stvar,al skontaj da su prije toga i jedan i drugi igrali finale lige sa prelosim ekipama,imali monstruozne brojke,znaci skoro sve isto i sad je kao Howard choker a James GOAT ili sta vec..
Budimo realni, James ima jedno 6 puta više talenta i osjećaja za igru pogotovo u napadu. Howard više nikad neće bit onaj stari kao prije povrede leđa.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 okt 2014, 17:23

porediti Jamesa i Howarda,svaka cast :salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 okt 2014, 17:27

dscile je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Allen nije puno daleko,jer otici negdje je jedno,ali otici u fransizu koja je direktni konkurent tvojim saigracima,a koji su ti pomogli da dodjes do 1. titule u karijeri,je krajnje nepostovanje,posebno zbog tretmana koji je imao u BOS,kao i cinjenice da mu nisi bili ponudjeni nista losiji uslovi,pa da kao ima razlog da ode,a nista mu nisu bile ni manje sanse za titulu.Jednstavno,liku je presudio njegov ego.
Cuj otici u fransizu koja je direktni konkurent.. Pa sta je trebao, otici u Kinu ili Evropu da bi ispao fer prema Bostonu? To mi je jedino logicno rijesenje buduci da za veteranski minimalac moze igrati u bilo kojem klubu u NBA koji cilja prsten, a samim tim je direktni konkurent i Bostonu i Majamiju.

I sanse su mu bile dosta vece u Majamiju nego u Bostonu, ne znam samo kako si zakljucio da su bili jednaki. Na jednoj strani veterani Pirs, Garnet + Bredli, Bas i Grin (Rondo je te sezone bio povrijedjen), a na drugoj ako se ne varam Calmers, Vejd, LeBron, Bosh i Andersen. Tri all-stara i sasvim solidna klupa sa Milerom, Jonesom, Batierom.. dok su na klupi Bostona bili komicni likovi, barem za nivo borbe za titulu.
Prvo u BOS mu nije bio nudjen minimalac,pa se malo moras informisati.Drugo,znao je koliko Pierce,Garnett,pa i Rondo mrze MIA i kakvo su rivalstvo imali sa njima i on od svih timova,predje bas u MIA.Zasto nije otisao na Zapad u neki od vecih timova gdje bi opet imao jako dobre sanse za titulu,jer bi bas on mogao biti prevaga?Sta mislis da ga je KG tek onako izignorisao poslije i izjavio kako je izgubio njegov broj ,te ne pricaju ni dan danas!?I trece,koliko se sjecam,Rondo se povrijedio tek nakon sto je on otisao...Dakle,Allen se pokazao kakav je covjek,uspio je da ga ne postuju ljudi koji znaju sta je kosarka i koji mrze malo kojeg igraca,a to su navijaci BOS-a.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 10 okt 2014, 17:43

Slatinash_7 je napisao/la:jos sa onakvom ekipom,koja se raspala cim je on otisao.
Ekipa se raspala i prije njegovog odlaska.
Unico amore sei!
❤️🖤

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 10 okt 2014, 17:44

admin je napisao/la:Zafrkao ga sistem,puno lopti kod Kobea,nedostatak sutera,sve se nesto trpalo tad u reket,povrede,jak zapad itd itd..Pogledaj Bosha pogledaj Gasola sve ce ti biti jasno,Kobe i Wade su bara bar zadnjih godina,samo sto je Wade malo vise to sve prepustio Jamesu..Howard je bio meni se cini 22 13 igrac u Orlandu,imao blokada kijamet,bio je sistem oko kojeg se sve vrtilo,otisao u finale lige,to znas i sam ne moze svako,jos sa onakvom ekipom,koja se raspala cim je on otisao..Nema tu neke finese,neke igre,al ni James nije puno bolji,vecinu na ulaz i misice i na osnovu toga je uzimao asistencije,Howard je bacao povratne al su one kruzile dalje..Po meni se moze povuci neka paralela izmedju njih dvojice,sto igracki sto karakterno,James otisao u bolju ekipu i uzeo dva naslova,dva izgubio,4 finala,nije mala stvar,al skontaj da su prije toga i jedan i drugi igrali finale lige sa prelosim ekipama,imali monstruozne brojke,znaci skoro sve isto i sad je kao Howard choker a James GOAT ili sta vec..
Bas rijetko komentarisem na ovom forumu, ulazim samo kad hocu da saznam sta se desava u NBA-u, i onda dodje neko da kaze nesto ovako :?

Fan sam Orlanda otkad znam za sebe, a taj Dwight, sto ga ti poredis s Jamesom, je dijete uvijek bio, i ostao. Lik ima fizicke predispozicije da dominira ligom, a stvarnost je da mu je celling "samo" DPOY.
Slobodna je vjezbao sa hiljadu nekih trenera, unaprijedjivao igru u postu, pokusavao da bude neki efikasni scorer, ali nikad to nije postao, niti ce, jer svaki koji je sa njim radio jasno kaze da je problem oduvijek njemu bio u glavi.
Toliko je nepouzdan bio sa "charity stripe", da cesto nije igrao pri kraju tekme (nakon hack-a-shaq, doslo je i to hack-a-dwight, i jos kad uzmes u obzir one njegove debilne tehnicke, kojih je bilo bar 20 po sezoni... :/).
U Orlandu su uradili sve da bi mu udovoljili, prilagodili igru njemu, okruzili ga suterima, da ne bi doslo do udvajanja pod kosem, i opet, kad su napokon dosli do finala, normalan insan nikako ne bi mogao njemu zasluge pripisati (zbog famozna dva buzzer beaters-a od strane Hidayeta, i nevjerovatne trice Lewisa, msm, nije lik nikad vrijedio 20+ miliona koliko je placen, ali je zato ubijao protivnike sutem za 3pt preko ruke)

S druge strane imas LeBron Jamesa, frajera koji je samostalno privukao paznju citave nacije dok je jos igrao u srednjoj skoli, ali je opet bio prisiljen da prvih sedam godina igra u ekipi kojoj su najbolji igraci bili tipa Mo Williamsa i Igauskasa. (ok, bio je tu i Jamison, koji je veteran vec bio kad je dosao, Varejao, koje stalno povrijedjen, i rookie Darren Gibson, koji je vec drugu sezonu izgubio sut za 3pt, jer su mu nabili 5+kg misicne mase...)
Dakle, koliko god da ne podnosim Jamesa, lik je HoF vec sad, i jedan od rijetkih koji se potrudio da unaprijedi igru (stalno uvjezbavanje igre u postu, usavrsavanje all-around igre, konstantni treninzi suta), da sad kad dodje u 30-te godine ne postane odjednom prestar, kao sto se desava sa fizickim domintantnim igracima (citaj Howard za max 4 godine).
Tako da, ovo uporjedjivanje Howarda i Jamesa se svede na to da im je jedirna dodirna tacka to sto obojica igraju kosarku :crazy:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 okt 2014, 17:50

@lumani Nemojmo se praviti naivni...Nije on to obecavao s 18 god,itekako je bio zreo,a jos bolje savjetovan sa strane.'Decision' je pokazatelj toga...Hocemo li sada osporavati i ono sto je sam James naveo kao svoju najvecu profesionalnu gresku,a to ja nacin odlaska iz CLE!?A to sto ga je CLE ponovo primio nazad i sto je Gilbert povukao svoje pismo i izvinio mu se,to opet govori o njima i njihovom karakteru,te cinjenici da im je zelja za tituluom,medijskom pozornoscu,te svjetskom paznjom presudila iznad principa.E to je ono sto govorim i objasnjavam,skoro da i nema vise ljudi koji ce se drzati svoje rijeci,vec svi igraju 'kako vjetar puse' i sve je pretvoreno u biznis i interese,zato se i gube prave vrijednosti i sve ide u pm.Samo,vjeruj mi jednu stvar,kad se tako ponasas,sve dodje na naplatu...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 okt 2014, 18:09

NEZALAGANJE je napisao/la:
dscile je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Allen nije puno daleko,jer otici negdje je jedno,ali otici u fransizu koja je direktni konkurent tvojim saigracima,a koji su ti pomogli da dodjes do 1. titule u karijeri,je krajnje nepostovanje,posebno zbog tretmana koji je imao u BOS,kao i cinjenice da mu nisi bili ponudjeni nista losiji uslovi,pa da kao ima razlog da ode,a nista mu nisu bile ni manje sanse za titulu.Jednstavno,liku je presudio njegov ego.
Cuj otici u fransizu koja je direktni konkurent.. Pa sta je trebao, otici u Kinu ili Evropu da bi ispao fer prema Bostonu? To mi je jedino logicno rijesenje buduci da za veteranski minimalac moze igrati u bilo kojem klubu u NBA koji cilja prsten, a samim tim je direktni konkurent i Bostonu i Majamiju.

I sanse su mu bile dosta vece u Majamiju nego u Bostonu, ne znam samo kako si zakljucio da su bili jednaki. Na jednoj strani veterani Pirs, Garnet + Bredli, Bas i Grin (Rondo je te sezone bio povrijedjen), a na drugoj ako se ne varam Calmers, Vejd, LeBron, Bosh i Andersen. Tri all-stara i sasvim solidna klupa sa Milerom, Jonesom, Batierom.. dok su na klupi Bostona bili komicni likovi, barem za nivo borbe za titulu.
Prvo u BOS mu nije bio nudjen minimalac,pa se malo moras informisati.Drugo,znao je koliko Pierce,Garnett,pa i Rondo mrze MIA i kakvo su rivalstvo imali sa njima i on od svih timova,predje bas u MIA.Zasto nije otisao na Zapad u neki od vecih timova gdje bi opet imao jako dobre sanse za titulu,jer bi bas on mogao biti prevaga?Sta mislis da ga je KG tek onako izignorisao poslije i izjavio kako je izgubio njegov broj ,te ne pricaju ni dan danas!?I trece,koliko se sjecam,Rondo se povrijedio tek nakon sto je on otisao...Dakle,Allen se pokazao kakav je covjek,uspio je da ga ne postuju ljudi koji znaju sta je kosarka i koji mrze malo kojeg igraca,a to su navijaci BOS-a.
Pa prvo, ti se ne moras informisati, samo bih te molio da citas, jer ja nigdje nisam napisao da mu je Boston nudio minimalac. Kao sto vidis, zadnja recenica mog prvog pasusa gdje navodim Majami i Boston, sto znaci da pricam o trenutnoj situaciji i njegovom eventualnom novom angazmanu za ovu sezonu, buduci da se Alen uveliko pljuje zato sto ce mozda u Klivlend.

Zanimljivo kako sve znate ko koga mrzi, kao da pijete kafe zajedno. Garnet zasto ne prica sa njim, da li je to zbog Majamija, ili uopsteno odlaska.. ne mogu znati jer nisam dobar ni sa Kevinom ni sa Rejom. A i bas Garnet izgubio broj,a ipak je i on izdajica Minesote. Naravno, ne za mene, ali kontam da je za neku populaciju upravo to.. po toj nekoj logici koja se vodi na ovom forumu.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 10 okt 2014, 18:21

"Teško je igrati sa Lebronom. Na određen način to je i korak unazad. Naime, igrač je navikao da radi stvari na određeni način. A onda u jednom trenutku sve se promeni. Moraš neke stvari da radiš drugačije da bi pomogao svom timu",
kazao je Chris Bosh
"Kada igraš sa Lebronom, to je kao da dobijaš samo glavno jelo. U jednom trenutku čovek se zapita: gde je moj dezert, gde je moje piće, šta se to dešava? A moj hleb je košarka. I i dalje sam gladan. Mnogo je drugačije igrati sa njim u timu. Međutim, ukoliko igrač bude u stanju da preskoči tu barijeru, dobre stvari će se sigurno dogoditi. Međutim, to ne dolazi lako. Čak i u poslednjoj sezoni u kojoj sam igrao tako, nije mi bilo lako",
Pa gdje je puklo sad hebemu. :zviz:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 okt 2014, 18:29

Kako se svodi na to da im je ista dodirna tacka to sto igraju kosarku,ja sam povukao paralelu njihovom timskom uspjehu prije odlaska u druge ekipe,obojica su digli francizu na veci nivo nego sto je bila prije njihovog dolaska,obojica igrala finale lige sa losom ekipom,obojica bila dominantna u toj ekipi,obojica igraju vecinom na fizikalije,James manje od Howarda al ja i ne govorim da su isti..Obojica najavljivala kule i gradove pa pobjegli,jedan zbog menadzmenta i nesposobnosti istog da mu dovede drama dobru ekipu,drugi valjda zbog trenera ili cega vec..Obojica se ponjeli ko djeca,obojica su i sad dijelom djeca,James manje jer iskoristava maximalno ekipe ali i dalje covjek hoce da se cijeli svijet vrti oko njega,njegove odluke,uzima frajer para koliko stigne,sto je dokazao potpisom na samo dvije godine,pa ce opet biti odluke i ostale gluposti..Da je Howard kojim slucajem otisao u Miami,igrao finala lige,sto bi bilo realno sa onom ekipom,a James otisao Kobeu da mu ovaj uzima lopte,Gasol da hoda po terenu,da trcis kao muha bez glave u sistemu D'Antonia,danas bi bila druga prica jarane..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 10 okt 2014, 18:30

Ik17 je napisao/la:
Bas rijetko komentarisem na ovom forumu, ulazim samo kad hocu da saznam sta se desava u NBA-u, i onda dodje neko da kaze nesto ovako :?

Fan sam Orlanda otkad znam za sebe, a taj Dwight, sto ga ti poredis s Jamesom, je dijete uvijek bio, i ostao. Lik ima fizicke predispozicije da dominira ligom, a stvarnost je da mu je celling "samo" DPOY.
Slobodna je vjezbao sa hiljadu nekih trenera, unaprijedjivao igru u postu, pokusavao da bude neki efikasni scorer, ali nikad to nije postao, niti ce, jer svaki koji je sa njim radio jasno kaze da je problem oduvijek njemu bio u glavi.
Toliko je nepouzdan bio sa "charity stripe", da cesto nije igrao pri kraju tekme (nakon hack-a-shaq, doslo je i to hack-a-dwight, i jos kad uzmes u obzir one njegove debilne tehnicke, kojih je bilo bar 20 po sezoni... :/).
U Orlandu su uradili sve da bi mu udovoljili, prilagodili igru njemu, okruzili ga suterima, da ne bi doslo do udvajanja pod kosem, i opet, kad su napokon dosli do finala, normalan insan nikako ne bi mogao njemu zasluge pripisati (zbog famozna dva buzzer beaters-a od strane Hidayeta, i nevjerovatne trice Lewisa, msm, nije lik nikad vrijedio 20+ miliona koliko je placen, ali je zato ubijao protivnike sutem za 3pt preko ruke)

S druge strane imas LeBron Jamesa, frajera koji je samostalno privukao paznju citave nacije dok je jos igrao u srednjoj skoli, ali je opet bio prisiljen da prvih sedam godina igra u ekipi kojoj su najbolji igraci bili tipa Mo Williamsa i Igauskasa. (ok, bio je tu i Jamison, koji je veteran vec bio kad je dosao, Varejao, koje stalno povrijedjen, i rookie Darren Gibson, koji je vec drugu sezonu izgubio sut za 3pt, jer su mu nabili 5+kg misicne mase...)
Dakle, koliko god da ne podnosim Jamesa, lik je HoF vec sad, i jedan od rijetkih koji se potrudio da unaprijedi igru (stalno uvjezbavanje igre u postu, usavrsavanje all-around igre, konstantni treninzi suta), da sad kad dodje u 30-te godine ne postane odjednom prestar, kao sto se desava sa fizickim domintantnim igracima (citaj Howard za max 4 godine).
Tako da, ovo uporjedjivanje Howarda i Jamesa se svede na to da im je jedirna dodirna tacka to sto obojica igraju kosarku :crazy:
Post zrele persone koja razume košarku.
Šteta druže što češće ne pišeš.
A.F.C. Bournemouth!

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 10 okt 2014, 18:31

BIHfan je napisao/la:
"Teško je igrati sa Lebronom. Na određen način to je i korak unazad. Naime, igrač je navikao da radi stvari na određeni način. A onda u jednom trenutku sve se promeni. Moraš neke stvari da radiš drugačije da bi pomogao svom timu",
kazao je Chris Bosh
"Kada igraš sa Lebronom, to je kao da dobijaš samo glavno jelo. U jednom trenutku čovek se zapita: gde je moj dezert, gde je moje piće, šta se to dešava? A moj hleb je košarka. I i dalje sam gladan. Mnogo je drugačije igrati sa njim u timu. Međutim, ukoliko igrač bude u stanju da preskoči tu barijeru, dobre stvari će se sigurno dogoditi. Međutim, to ne dolazi lako. Čak i u poslednjoj sezoni u kojoj sam igrao tako, nije mi bilo lako",
pa sta je puklo? to je valjda primjetio svako ko je pratio kosarku, kakav je bosh bio igrac prije heata i sve ostalo a na sta se sveo na kraju i kolko se promjenio, nije valjda trebo sad bosh se zalit dok je bila trojka u heatu i dzaba stetit (sampionskoj) ekipi na taj nacin, unosit nemire neke i slicno, o cemu pricamo? malo logika i zdrav razum da se ukljuce ne bi bilo lose, maaalkice i sve se onda samo kaze :problem:
Zadnja izmjena: AlfredBorden, dana/u 10 okt 2014, 18:32, ukupno mijenjano 1 put.
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 okt 2014, 18:32

Slatinash_7 je napisao/la:Kako se svodi na to da im je ista dodirna tacka to sto igraju kosarku,ja sam povukao paralelu njihovom timskom uspjehu prije odlaska u druge ekipe,obojica su digli francizu na veci nivo nego sto je bila prije njihovog dolaska,obojica igrala finale lige sa losom ekipom,obojica bila dominantna u toj ekipi,obojica igraju vecinom na fizikalije,James manje od Howarda al ja i ne govorim da su isti..Obojica najavljivala kule i gradove pa pobjegli,jedan zbog menadzmenta i nesposobnosti istog da mu dovede drama dobru ekipu,drugi valjda zbog trenera ili cega vec..Obojica se ponjeli ko djeca,obojica su i sad dijelom djeca,James manje jer iskoristava maximalno ekipe ali i dalje covjek hoce da se cijeli svijet vrti oko njega,njegove odluke,uzima frajer para koliko stigne,sto je dokazao potpisom na samo dvije godine,pa ce opet biti odluke i ostale gluposti..Da je Howard kojim slucajem otisao u Miami,igrao finala lige,sto bi bilo realno sa onom ekipom,a James otisao Kobeu da mu ovaj uzima lopte,Gasol da hoda po terenu,da trcis kao muha bez glave u sistemu D'Antonia,danas bi bila druga prica jarane..
Pa ima razlog sto dobri igraci ne dolaze u LA kod Kobaje. Ali nije Howard kriv. Nije njemu bio istekao ugovor ko LeBronu pa da moze birati ekipu. Vidjet cemo koliko moze sa Houstonom.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 10 okt 2014, 18:35

AlfredBorden je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
kazao je Chris Bosh
pa sta je puklo? to je valjda primjetio svako ko je pratio kosarku, kakav je bosh bio igrac prije heata i sve ostalo a na sta se sveo na kraju i kolko se promjenio, nije valjda trebo sad bosh se zalit dok je bila trojka u heatu i dzaba stetit (sampionskoj) ekipi na taj nacin, unosit nemire neke i slicno, o cemu pricamo? malo logika i zdrav razum da se ukljuce ne bi bilo lose, maaalkice i sve se onda samo kaze :problem:
Al pazi odkud nema vise tog drugarstva, pa neki dan je Bosh izjavio da se nije cou sa Jamesom niti da ne zna hocemul biti drago ga vidjeti opet, jer ga ne zanima nista osim njegove ekipe. Hocu reci ispade da je Lebron daleko od super saigraca, sjetim se samo sta su Mo Williams i ona bagra pricali o njemu kad je otisao. Podsjeca me na jednog lika ovdje na basketu kad je tu medju nama niko nista mu ne govori cim ode sa basketa svi govore kako ga ne vole i da bi basket bio bolji bez njeg. :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 okt 2014, 18:39

Slatinash_7 je napisao/la:Kako se svodi na to da im je ista dodirna tacka to sto igraju kosarku,ja sam povukao paralelu njihovom timskom uspjehu prije odlaska u druge ekipe,obojica su digli francizu na veci nivo nego sto je bila prije njihovog dolaska,obojica igrala finale lige sa losom ekipom,obojica bila dominantna u toj ekipi,obojica igraju vecinom na fizikalije,James manje od Howarda al ja i ne govorim da su isti..Obojica najavljivala kule i gradove pa pobjegli,jedan zbog menadzmenta i nesposobnosti istog da mu dovede drama dobru ekipu,drugi valjda zbog trenera ili cega vec..Obojica se ponjeli ko djeca,obojica su i sad dijelom djeca,James manje jer iskoristava maximalno ekipe ali i dalje covjek hoce da se cijeli svijet vrti oko njega,njegove odluke,uzima frajer para koliko stigne,sto je dokazao potpisom na samo dvije godine,pa ce opet biti odluke i ostale gluposti..Da je Howard kojim slucajem otisao u Miami,igrao finala lige,sto bi bilo realno sa onom ekipom,a James otisao Kobeu da mu ovaj uzima lopte,Gasol da hoda po terenu,da trcis kao muha bez glave u sistemu D'Antonia,danas bi bila druga prica jarane..
Nema šanse da je onaj Orlando bio loša ekipa, nema apsolutno nikakve šanse.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.