Big John dobio Monaca 2-0 u setovima. Juan, po običaju pokazao svoju "mentalnu snagu" u trenucima kada se lomio meč. Kako je samo nezgodan Johnov kick servis na ovako sporoj podlozi, a visok odskok loptice je ono što mu treba kada su u pitanju duži poeni. U tom slučaju, ne mora se previše saginjati da bi udario lopticu, što je, uzimajući u obzir visinu i konstituciju dotičnog, itekako bitna stvar.
Šteta što je Haas ispao. Ubijeđen sam da bi meč sa Nadalom bio prava poslastica, bez obzira što je Tommy daleko od svoje najbolje forme.
Koliko Andy može protiv Berdycha ? Daleko je on od svoje forme, servis nije što je bio, udarci su previše mlaki, nema oštrine u njima i zaista, gledajući sve parametre i jednog i drugog igrača i upoređivajući ih, ne vidim kako Andy može ugroziti Berdycha.
Meč Raonića i Federera je sigurno meč koji smo svi očekivali. Koliku će razliku praviti Milošev servis, te da li će Roger biti agresivniji na riternu, prvenstveno na drugi servis i tako preuzimati inicijativu u poenu, ili će ići na duže razmjene? Dosta toga će zavisiti od Miloševog servisa, jer ako bude imao dobar postotak prvog, onda može nećemu da se nada. Ako bi odveo set u tie-break, onda bi imao šanse, i možda meč učinio neizvjesnim. Uglavnom, vidjećemo.
Nalbandian je dobio Čilića, u meču sa puno oscilacija, no pobjeda je pobjeda. Meč između njega i Tipsarevića mora biti dobar. Sudar dvojice jako talentovanih igrača. Bit će zanimljivo.
Nadal je jučer igrao odlično, Ulazio u teren, odlično se kretao, a i rezultat govori sam za sebe. Ima lagan žrijeb, tako da mu je put do SF-a praktično osiguran. Mogao bi mu Tsonga napraviti probleme u 1/4 finalu, ali ništa više do toga.
Sve u svemu, zasad ide sve po planu, osim tog iznenađujućeg ispadanja Murraya, no to se valjda moralo desiti. Mari je i dalje neodlučan, izašao je iz svoje "sigurne zone" i ne zna šta da radi. Ima karakter defanzivca, ali pokušava ofanzivno. Sada je u raskoraku između tog dvoga. Ne može da izbalansira igru i previše oscilira. Siguran sam da će to lendl srediti.
PS: Opasan virus hara IW-om.

Evo čitam i da je Roger bolestan, te da je u pitanju njegov meč sa Raonićem.

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com