ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

soba 39
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la soba 39 » 12 mar 2012, 16:10

Virtu4l je napisao/la:Da, samo što evo već drugu godinu Murray ispada u drugom kolu na I.W. Prošle sezone je izgubio i prvi meč u Majamiju. Vidjet ćemo ga ove godine...

Dosta čudno od njega. 2009. godine je igrao finale na I.W., pa je onda osvojio Miami, da bi naredne tri godine gubio odmah na početku.
Ma jasno je ko dan da fali nešto u glavi,da preklopi kakav "zupčanik".Kad to bude "preklopilo" biće opasan,sve do tad toplo-hladno pa kad koga šta "zadesi".Ne bi me iznenadilo da recimo uzme Vimbldon pa da za mjesec dana kasnije ispadne u 1 kolu US opena
Stvarno mu nisam vješt :?
"Indija,Pakistan..."

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 12 mar 2012, 22:08

Big John dobio Monaca 2-0 u setovima. Juan, po običaju pokazao svoju "mentalnu snagu" u trenucima kada se lomio meč. Kako je samo nezgodan Johnov kick servis na ovako sporoj podlozi, a visok odskok loptice je ono što mu treba kada su u pitanju duži poeni. U tom slučaju, ne mora se previše saginjati da bi udario lopticu, što je, uzimajući u obzir visinu i konstituciju dotičnog, itekako bitna stvar.

Šteta što je Haas ispao. Ubijeđen sam da bi meč sa Nadalom bio prava poslastica, bez obzira što je Tommy daleko od svoje najbolje forme.

Koliko Andy može protiv Berdycha ? Daleko je on od svoje forme, servis nije što je bio, udarci su previše mlaki, nema oštrine u njima i zaista, gledajući sve parametre i jednog i drugog igrača i upoređivajući ih, ne vidim kako Andy može ugroziti Berdycha.

Meč Raonića i Federera je sigurno meč koji smo svi očekivali. Koliku će razliku praviti Milošev servis, te da li će Roger biti agresivniji na riternu, prvenstveno na drugi servis i tako preuzimati inicijativu u poenu, ili će ići na duže razmjene? Dosta toga će zavisiti od Miloševog servisa, jer ako bude imao dobar postotak prvog, onda može nećemu da se nada. Ako bi odveo set u tie-break, onda bi imao šanse, i možda meč učinio neizvjesnim. Uglavnom, vidjećemo.

Nalbandian je dobio Čilića, u meču sa puno oscilacija, no pobjeda je pobjeda. Meč između njega i Tipsarevića mora biti dobar. Sudar dvojice jako talentovanih igrača. Bit će zanimljivo.

Nadal je jučer igrao odlično, Ulazio u teren, odlično se kretao, a i rezultat govori sam za sebe. Ima lagan žrijeb, tako da mu je put do SF-a praktično osiguran. Mogao bi mu Tsonga napraviti probleme u 1/4 finalu, ali ništa više do toga.

Sve u svemu, zasad ide sve po planu, osim tog iznenađujućeg ispadanja Murraya, no to se valjda moralo desiti. Mari je i dalje neodlučan, izašao je iz svoje "sigurne zone" i ne zna šta da radi. Ima karakter defanzivca, ali pokušava ofanzivno. Sada je u raskoraku između tog dvoga. Ne može da izbalansira igru i previše oscilira. Siguran sam da će to lendl srediti.

PS: Opasan virus hara IW-om. :mrgreen: Evo čitam i da je Roger bolestan, te da je u pitanju njegov meč sa Raonićem. :?
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 mar 2012, 22:14

formance je napisao/la: PS: Opasan virus hara IW-om. :mrgreen: Evo čitam i da je Roger bolestan, te da je u pitanju njegov meč sa Raonićem. :?
:evil: :roll:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 12 mar 2012, 22:23

Ako sam dobro povezao, mnogi igrači i igračice su se zatrovali hranom i imaju stomačnih problema. Roger ima običnu temperaturu, prehlada valjda. Eh, znamo da on, kada nije 100% spreman neće odigrati meč, tako da ćemo vidjeti šta će biti.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 mar 2012, 22:26

Da, stomacni virus je u pitanju, zato su se Kohly, Seppi i Rybarikova povukli.
Federer kaze da on ima obicnu prehladu, kao i blizanke i da je u najboljem stanju u porodici.
Bolestan je igrao i protiv Kudle.

http://edition.cnn.com/2012/03/12/sport ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Da bar ima nekog lakseg protivnika, a moze i Raonica dobiti uprkos prehladi, samo da sutra odigra i dobije i do sljedeceg meca bi trebao biti dobro. :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 12 mar 2012, 22:33

Bogami će protiv Miloša biti teško. Ako ovome bude ulazio prvi servis, onda bi tu moglo biti svega. Roger ima ubjedljivo najteži žrijeb + prehlada . . . :? U tenisu je koncentracija izuzetno bitna, naročito protiv velikih servera. Bilo šta što uzrokuje dekocentraciju i osciliranje je itekako pogubno, pa makar to bila i obična prehlada.
Valjda će biti sve udure.

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 mar 2012, 23:52

Mogo bi i Novak kakvu prehladu povuc

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 mar 2012, 08:17

samosarajvo je napisao/la:Mogo bi i Novak kakvu prehladu povuc
A kako igra to bi mu možda najpametnije i bilo,da se "zarazi" :mrgreen:
Onaj meč od sinoć protiv Andersona je ko kakva dva rekreativca,još im je samo falilo da onu dvolitrenjaču pivu otvore posle meča :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

lupen
Kontakt:

Post Postao/la lupen » 13 mar 2012, 15:57

Sa zadovoljstvom ću večeras pogledati meč između Tipsarevića i Nalbandiana.Za moj ukus ovo je prava poslastica,nadam se da me neće razočarati Jankela i Nalbi. :D Duel dva igrača koji posjeduju ogroman talenat i ako budu našpanovani obojica,biće prava uživancija pratiti ovaj meč.Vidim zakazano je za 00:30h,al' vjerovatno će početi nešto kasnije.David vodi 1-0 u HTH,predao Janko na AO 2007 u petom setu.Što se tiče pobjednika tu nisam pametan nikako,obojica su u stanju odigrati maestralno ali i totalno podbaciti.Navijaću za Janka,ali mislim da David ide dalje.

Od ostalih mečeva izvjesne su pobjede Ferera i Nadala.Fedex ako se oporavi veliki je favorit protiv Miloša,a na ostalim mečevim može biti svega,kontam da će Delpo proći Vedraska u 3 seta a dosta gemova očekujem i na mečevima Davydenko-Bellucci i Baghdatis-Dolgopolov.Takođe, nebi me iznenadila pobjeda Stepaneka nad Tsongom.
RR#9

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 mar 2012, 16:35

lupen je napisao/la:Sa zadovoljstvom ću večeras pogledati meč između Tipsarevića i Nalbandiana.Za moj ukus ovo je prava poslastica,nadam se da me neće razočarati Jankela i Nalbi. :D Duel dva igrača koji posjeduju ogroman talenat i ako budu našpanovani obojica,biće prava uživancija pratiti ovaj meč.Vidim zakazano je za 00:30h,al' vjerovatno će početi nešto kasnije.David vodi 1-0 u HTH,predao Janko na AO 2007 u petom setu.Što se tiče pobjednika tu nisam pametan nikako,obojica su u stanju odigrati maestralno ali i totalno podbaciti.Navijaću za Janka,ali mislim da David ide dalje.

Od ostalih mečeva izvjesne su pobjede Ferera i Nadala.Fedex ako se oporavi veliki je favorit protiv Miloša,a na ostalim mečevim može biti svega,kontam da će Delpo proći Vedraska u 3 seta a dosta gemova očekujem i na mečevima Davydenko-Bellucci i Baghdatis-Dolgopolov.Takođe, nebi me iznenadila pobjeda Stepaneka nad Tsongom.
Nalbandijana sam gledao uživo u Bg u DC,igra sa takvom lakoćom da je to za uživati.Kažu da je najveći ili jedan od najvećih talenata u istoriji tenisa
"Indija,Pakistan..."

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 mar 2012, 17:19

Po mom mišljenju je u TOP 5-8, uz Rogera, Safina, Edberga, Nastasea, Haasa itd. Nevjerovatno je šta je sve u mogučnosti da uradi sa svojim bekendom, koji je po mom mišljenju najbolji 2HBH ikad. Kakve je samo uglove pronalazio . .

Obratiti pažnju na 0:15

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

A imao je i voleje, na kojima bi mu i Edberg pozavidio :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Nevjerovatne varijacije i arsenal udaraca.

Roger će večeras igrati protiv Miloša, ali pitanje je koliko je spreman te kako će to izgledati na terenu. Ne bi me čudilo da dođe i do iznenađenja, no otom potom.

Meč Kolje i Bellucci-a bi mogao biti dobar. Š'a mislite koliko će mu Rus dati fore, prije nego krene u obaranje vlastitog rekorda po broju uzastopno uzetih gejmova ? Protiv Bubke je uzeo 7. :mrgreen:

Nadam se da će Delpo imati snage i plasirati se bez većih problema u sljedeću rundu. Mogao bi on dosta napraviti ovdje, samo je pitanje kako će ga tijelo slušati.

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 mar 2012, 19:20

Raonic ni bolestenom Rogeru ne moze uzeti servis...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 mar 2012, 19:53

Edin TM87 je napisao/la:Raonic ni bolestenom Rogeru ne moze uzeti servis...
Ništa od Rodžera
http://sport.blic.rs/Tenis/211484/Feder ... -odolevaju" onclick="window.open(this.href);return false;
"Indija,Pakistan..."

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 13 mar 2012, 20:05

De ba nek Raonic preda, tako je najpostenije.... sta ima igrat on... :mrgreen:

Steta fkt, valjda odigra i bude ok. Ako ne moze, bolje odmorit onda nego rizikovat.

Steta, htio sam ga vidjeti kako osvaja i ovaj turnir... hajde majstore, ozdravi. :)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 mar 2012, 20:09

Ovo gore identicna vijest sa CNN-a, sto sam postavio sinoc, samo preveli. :D

Ne zna se jos uvijek.

I Davydenko se povukao. :roll:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 mar 2012, 20:20

soba 39 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Raonic ni bolestenom Rogeru ne moze uzeti servis...
Ništa od Rodžera
http://sport.blic.rs/Tenis/211484/Feder ... -odolevaju" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije receno...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 mar 2012, 21:30

Del Potro odradio Verdasca. Istomin veoma lagano savladao Ferrera, nekima je to možda iznenađenje, ali obzirom na formu Istomina, nimalo čudan razvoj događaja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 mar 2012, 21:49

Virtu4l je napisao/la:Del Potro odradio Verdasca. Istomin veoma lagano savladao Ferrera, nekima je to možda iznenađenje, ali obzirom na formu Istomina, nimalo čudan razvoj događaja.
Ne bi me iznenadilo sasvim neko "lijevo" finale bez "top 10" :roll:
"Indija,Pakistan..."

lupen
Kontakt:

Post Postao/la lupen » 13 mar 2012, 22:23

Virtu4l je napisao/la:Del Potro odradio Verdasca. Istomin veoma lagano savladao Ferrera, nekima je to možda iznenađenje, ali obzirom na formu Istomina, nimalo čudan razvoj događaja.
Ja sam se opasno prešao misleći da Ferrer ovo dobija u 2 seta.Prošlo kolo sam odigrao dvicu na Chelu i zamalo prođe,Istomin opasno visio u trećem setu.Kontam napatio ga je Chela onda Ferrer nebi trebao imati nekih velikih problema.Znao sam da je u dobroj formi,ali da će pobjediti danas u 2 seta,to nisam mogao zamisliti.Kako god,odličan razultat za Denisa.
RR#9

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 mar 2012, 22:37

Fernando propustio 4 vezane set lopte na servis Delpa.Nešto mi ni argentinac nije pretjerano siguran niti izgleda svježe.Da nije i njega proljev skoleso :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.