BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

tevezito
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la tevezito » 27 maj 2011, 14:29

Nadam se pobjedi protiv Rumunije ali ja nisam nista dobro vidio u nasoj igri u prvoj utakmici.Oba gola smo dali nakon prekida vise sretno nego spretno.Ja smislenu akciju nisam vidio.A mozda je bolje da i ovoj odigramo lose a da pobjedimo.A ovi Rumuni nisu vise neka sila kad pogledam igrace il su na zalasku karijere ili su rezerve u klubu ili su iz Rumunjske lige,ili koriste droge :) :) .Brane se protiv nas 90 minuta daju go slucajno ne vjerujem da bi Zelju na Grbavici dobili a ne Repku.Ovim nisam nis mislio lose reci za Zelju.Samo eto prvi mi Zeljo na um pao.Ako dobijemo baraz nam je otvoren sirom.A kad smo jednom imali srece mozemo i drugi put.Eh kad bi me iznenadili pa da ih razmontiramo i igrom i rezultatom.I jos jednom sam shvatio najvazniji u fudbalu je rezultat.Pobijedimo Rumuniju 2:1 nikakvom igrom i svi slave pricaju kako smo igrali super i tako to.A da nam kojim slucajom nisu usle one lopte na srecu pogotov ona kod drugog gola svi bi pricali kako smo ocajno igrali.Sretno Zmajeviiiiiii...............Pa barem iz prekida.......
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 maj 2011, 14:32

tevezito je napisao/la:Nadam se pobjedi protiv Rumunije ali ja nisam nista dobro vidio u nasoj igri u prvoj utakmici.Oba gola smo dali nakon prekida vise sretno nego spretno.Ja smislenu akciju nisam vidio.A mozda je bolje da i ovoj .

:roll: :roll: :roll:
Istina da je drugi gol bio malo sretan, ali da u citavoj utakmici nismo uspjeli uvezati akcije, eh to ne razumijem. Neznam koju si utakmicu gledao :roll: . Posjed lopte mislim da je bio oko 70% za nas. Jes da nismo uvijek taj posjed uspjeli iskoristiti, ali je bilo dosta finih akcija i poteza ;)

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 27 maj 2011, 14:41

Goalgetter je napisao/la:
tevezito je napisao/la:Nadam se pobjedi protiv Rumunije ali ja nisam nista dobro vidio u nasoj igri u prvoj utakmici.Oba gola smo dali nakon prekida vise sretno nego spretno.Ja smislenu akciju nisam vidio.A mozda je bolje da i ovoj .

Istina da je drugi gol bio malo sretan, ali da u citavoj utakmici nismo uspjeli uvezati akcije, eh to ne razumijem. Neznam koju si utakmicu gledao :roll: . Posjed lopte mislim da je bio oko 70% za nas. Jes da nismo uvijek taj posjed uspjeli iskoristiti, ali je bilo dosta finih akcija i poteza ;)
Gledao sam 3 puta utakmicu nijednom nismo stvorili visak da smo bili u 100 % sansi sve nesto solo akcije sutevi iz daljine i tako to.Ako se sjecas Spanija nam dolazi jednom jos kad je Baka bio selektor i odigramo 1:1 u Zenici.Ma pojeli smo ih a to je ipak bila Spanija a ne ove tarabe iz Rumunije.E to je bila utakmica sa izradjenim prilikama i igrom a ne ovo.Ali jarane de da mi pobjedimo pa kako god ionako nas dugo prati maler jednom da i mi damo neki go na srecu.I da dobijemo.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 maj 2011, 15:04

tevezito je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:

Gledao sam 3 puta utakmicu nijednom nismo stvorili visak da smo bili u 100 % sansi sve nesto solo akcije sutevi iz daljine i tako to.Ako se sjecas Spanija nam dolazi jednom jos kad je Baka bio selektor i odigramo 1:1 u Zenici.Ma pojeli smo ih a to je ipak bila Spanija a ne ove tarabe iz Rumunije.E to je bila utakmica sa izradjenim prilikama i igrom a ne ovo.Ali jarane de da mi pobjedimo pa kako god ionako nas dugo prati maler jednom da i mi damo neki go na srecu.I da dobijemo.
Tesko je stvoriti visak i ostati sam pred golom za 100% sansu, kada se protivnik brani sa 9 igraca na 30 metara od gola, a objektivno je tako bilo. Ne znam sta si ti ocekivao, Rumuni su parkirali autobus pred golom, a protiv takvih je jako tesko stizati/preokretati rezultat. Ni mnoge druge reprezentacije/timovi cesto nisu u stanju da daju cak niti jedan gol (npr. Spanija - Svicarska). Osim toga, stadion je malen i to dodatno otezava problem jer je tesko razvuci odbranu protivnika. I na kraju krajeva, teren je bio u losem stanju, a mi smo ekipa koja igra trenutno od noge do noge. Dakle, mnogo toga nam nije islo na ruku, a uprkos svemu navedenom smo uspjeli da okrenemo rezulatat. By the way, Luliceva sansa iz drugog pol je bila de facto 100%, samo sto je lose pucao.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 maj 2011, 15:06

Jos ne treba zaoraviti odbrana rukom Goiana, na sut Dzeke ;) .

Ali bice bolje u Rumuniji aBd, kad pogledam ovu situaciju, sa remijom ne bih bio nezadovoljan, ali ipak, pobjeda je pobjeda.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 maj 2011, 15:14

Citajuci ovaj sastav Rumuna da se primijetiti da nemaju mnogo igraca koji igraju u nekim velikim klubovima. Mnogo igraca je iz domace lige, uz eto nekoliko "stranaca".

Remi bi bio zadovoljavajuci, ali pobjedi se mora teziti jer u slucaju iste sanse za plasman na Euro ce u mnogome biti povecane.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 maj 2011, 15:22

Nikad ne volim podcjenjivati protivnike, i to opet govorim protiv Rumuna. Igraju na domacem terenu, stadion je slican Bilinom Polju, i ocekuje nas sigurno paklena atmosfera. Istina, fali im Chivu, ali tu su jos Tamas, i odlicni Sapunaru iz Porta, a i Ra u odbrani. A u napadu smo vidjeli, da drogeras i Marica mogu uvijek zaprijetiti, iako su totalno ispali iz forme. Zeljni su dokazianja, i ovo im je zadnja sansa da nastave bitku za EURO2012.
Sto se tice nas, uvijek smo spremni za iznenadjenje, ali i za razocarenje, ako ih podcijenimo. Znamo dobro sta je bilo u onoj utakmici za Francuzima.
U Rumuniji treba oprezno zapoceti utakmicu, ne srljati previse, oni su pod pritiskom a ne mi ;) . U Zenici sam vidio samo da su brzi sto se tice kontri, a njihove jedine dvije sanse su rezultirale iz kontri.
Ako igraci dadnu 100%, ne sumnjam u trijumf ;) .

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 27 maj 2011, 15:24

Gdje im je Razvan Rat i Sapunaru :?:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 maj 2011, 15:38

Ovaj sastav Rumunije je, u najmanju ruku, očajan. Evo šta nam, po meni, sve ide u prilog u ovoj utakmici:

- Iz utakmice u utakmicu igramo bolje, timski duh je itekako prisutan,
- Mutu mora igrati (zvijezda jebga) a on je samo smetalo za tim za koji igra,
- Marica je u lošoj formi odavno (onaj pogodak iz Zenice neće ponoviti za 200 godina),
- Selektor im je, malo je reći, kriza,
- Igraju na domaćem terenu i moraju se otvoriti,
- Ova utakmica im je posljednji voz i moraju se otvoriti.

Treba ići na pobjedu, to je sasvim sigurno a ako iz takve igre dobijemo i 1 bod, nije loše. Sve u svemu, ovo bi trebalo biti lakše od očekivanog, iako se iskreno nadam da ovako neće razmišljati Sušić i naši igrači.

Ne znam, uvijek sam oprezan, ali smatram da ćemo ovu utakmicu glatko da dobijemo.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 maj 2011, 15:47

Citajuci pojedin komentare ovdje neki bi stavili Vedu na klupu i ne mogu da vjerujem.
Pa Vedo nam je najvazniji ofanzivni igrac. Sreca pa je Susic svjestan tih stvari.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 maj 2011, 15:56

Ovo što je neko pitao za Rata, evo sad sam malo listao njihove sajtove, evo sastava koji je pozvan:

Golmani: Costel Pantilimon (FC Temišvar), Silviua Lung(FC U Craiova)

Odbrana: Cornel Emilian Rapa (Leeds United), Gabriel Tamas Sebastian (West Bromwich Albion), Paul Papp (Sporting Club Vaslui) Dorin Goian (US Palermo), Cristian Săpunaru (FC Porto), Razvan Rat (Shakhtar Dometk).

Vezni red: Alan Antal, Gabriel Nicu Giurgiu (oba Leeds United), Gabriel Muresan (CFR Cluj FC 1907), Dan Alexander, Aleksandar Bourceanu (oba FC Temišvar), Lucijan Sanmartean (Sporting Club Vaslui).

Napad: Bogdan Stancu Sorin (Galatasaray SK), Adrian Mutu (Fiorentina ACF) i Ciprian Andrei Marica (VfB Stuttgart)

Ovo su pozvani prije njihovog finala Kupa, ostali su iz Steaue i Dinama. Dakle, tu su i Sapunaru i Rat.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 maj 2011, 15:59

Kvote na bet-at-home :

Romania - Bosnia and Herzegovina 2,40 3,20 2,85

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 maj 2011, 15:59

kimbo je napisao/la:Citajuci pojedin komentare ovdje neki bi stavili Vedu na klupu i ne mogu da vjerujem.
Pa Vedo nam je najvazniji ofanzivni igrac. Sreca pa je Susic svjestan tih stvari.
Kimbo, sve to stoji, ali ne misliš valjda da bi Vedad trebao igrati a da Edin sjedi na klupi? Ne mislim da je to baš pametno, isto tako ne bi bilo pametno krenuti sa dva napadača, na njima je da ganjaju rezultat, treba igrati sa ojačanom sredinom terena sada kada se vraća Salihović. A Vedo će uskočiti ako bude potrebe...

Po meni, prva postava bi izgledala ovako (naravno, od pozvanih):

--------------------- Hasagić ---------------------
- Mujdža - Spahić - Mravac / Pandža - Lulić -
------------- Rahimić - Medunjanin -------------
--- Pjanić ------- Misimović ------- Salihović ---
----------------------- Džeko ----------------------

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 maj 2011, 16:38

NoName je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Citajuci pojedin komentare ovdje neki bi stavili Vedu na klupu i ne mogu da vjerujem.
Kimbo, sve to stoji, ali ne misliš valjda da bi Vedad trebao igrati a da Edin sjedi na klupi? Ne mislim da je to baš pametno, isto tako ne bi bilo pametno krenuti sa dva napadača, na njima je da ganjaju rezultat, treba igrati sa ojačanom sredinom terena sada kada se vraća Salihović. A Vedo će uskočiti ako bude potrebe...

Jednostavno nasa "spora" postavka ne trpi nedostatak Ibiseviceve trke i timske igre. On mora igrati pa da sve moramo pretumbati naopako. Iskreno u nekoj krajnosti bi prije i Dzeku stavio na klupu a da Vedo igra. Netko od Medunjanina.Rahimica,Misimovica mora biti zrtvovan iz prvih 11 moj izbor,bez puno razmisljanja, Misimovic.

Na kraju sve su ovo sada slatke muke. Jer imati i jaku klupu je snaga.

--------- Hasagic -----------
Mujdza----Mravac---Spahic----Salihovic
Pjanic---Rahimic--Medunjanin---Lulic
----Ibisevic--------Dzeko-------
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 27 maj 2011, 16:39

NoName je napisao/la:

Jedina druga opcija da Vedo igra umjesto Salihovica ili Medunjanina, jer ova dvojica nisu odavno igrali i ko zna u kakvoj su formi. Salihovic je bio povrijedjen, vratio se par minuta u igru i onda go opet nije bilo na klupi. To cemo znati slijedece sedmice.
A to sto se tice Dzeke, pa nije Dzeko vise onaj sto je bio. Mozda je malo izgubio na tom "first touch" ali Dzeko za MC u zadnje vrijeme bas vrsi pritisak na odbranu kao i Vedo.
U Rumuniji dvojica ce cuvati Dzeku, a koliko su oni primjetili morace i Lulica dvojica da cuvaju. E tu je njihov problem ako je Salihovic u formi onda su nadrljali. E tu ima jos Pjanic a i Miske igre sve vise. Rahim je prije dva dana odigrao svih 90 minuta za CSKA.
Uglavnom ovako kao sto si postavio NoName.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 27 maj 2011, 16:40

Ponovo protiv Rumunije i Albanije a protiv Bjelorusije nijednu nismo odigrali ...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 maj 2011, 16:44

Bogami bod iz rumunije je uspjeh a da nepricamo o 3

U prvih 20 minuta se moze rijesiti utakmica ( kao mi protiv Belgije) tako da moramo biti oprezni jer tesko da se mozemo vratiti iz deficita u Rumuniji kao u Zenici.

E sad me brine ovaj odmor glavnih igraca , Vedo pije sa Enesom po ST Luisu , Dzeko jase kamile po Egiptu
Thomas Müller - Fußballgott

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 27 maj 2011, 17:07

ne moze dzeko(djeka, djeka :lol: ) igrati sam u napadu.
ja stvarno ne razumijem one koji postavljaju neke formacije u kojima bi dzeko bio usamljen u napadu. ok, mozda bih vas mogao razumjeti da momak nije presao u siti ili, pak, da mancini redovno igra sa dva klasicna napadaca. ovako ne razumijem.
niko ne spori da je dzeko vrhunski napadac ali moramo znati da uz dzeku moramo imati jednog ´trkaca´ koji ce praviti prostor i premanentno pritiskati protivnicku odbranu ´tjerajuci´ zadnjeg veznog i stopera da izbijaju loptu, tj. ne dozvoljavajuci im da organizuju napad. e, ibisevic je taj napadac, dzeko ne.
dzeko je dvometras i kao takav nije u stanju uraditi ono sto je ibisevic radio u prethodnim utakmicama.
dakle, njegova konstitucija mu ne dozvoljava da trci 90 minuta. ono sto ibisevic radi svih 90 minuta dzeko moze nekih 45 ili 50. nakon toga slijedi pad tako da bi u nastavku igrali sa igracem manje jer bi se dzeko vucarao po terenu prateci pogledom napade i kontre. gledali smo ga u dresu sitija i mnogima je ´zapelo za oko´ pa su komentarisali na forumu dzekino izvlacenje na krilo ili, pak, to sto je ostajao na ivici svog sesnaesterca dok su mu suigraci bili pred protivnickim golom. osim toga, ne krece se dovoljno(razumljivo) tako da bi bio lagan zalogaj za rumunsku odbranu.
rumuni bi ga udvojili i otsjekli od naseg veznog reda pa bi se mnogi zapitali ´gdje je dzeko´.
ako cemo igrati samo sa jednim napadacem onda to mora biti ibisevic bez obzira sto je dzeko u mnogo cemu bolji od ibisevica. jednostavno, dzeko nema ono sto mora imati napadac koji igra sam u vrhu napada, a to je: brzina, yebena kondicija i eksplozivnost.
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 maj 2011, 17:12

Sa Pjanicem,Misimovicem,Lulicem,Salihovicem,Mudonjom, znaci sve i jedan koji itekako zna zavaljati golcinu.
Mogu Romale-cavale zatvarati djeka-djeka do mile volje u tome i jeste poenta.Jer se onda otvara prostor za ove ''iz prikrajka''
Vedo ce biti spreman od prve minute protiv Albanije.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 27 maj 2011, 17:16, ukupno mijenjano 3 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 maj 2011, 17:13

quälix je napisao/la:ne moze dzeko(djeka, djeka :lol: ) igrati sam u napadu.
ja stvarno ne razumijem one koji postavljaju neke formacije u kojima bi dzeko bio usamljen u napadu. ok, mozda bih vas mogao razumjeti da momak nije presao u siti ili, pak, da mancini redovno igra sa dva klasicna napadaca. ovako ne razumijem.
niko ne spori da je dzeko vrhunski napadac ali moramo znati da uz dzeku moramo imati jednog ´trkaca´ koji ce praviti prostor i premanentno pritiskati protivnicku odbranu ´tjerajuci´ zadnjeg veznog i stopera da izbijaju loptu, tj. ne dozvoljavajuci im da organizuju napad. e, ibisevic je taj napadac, dzeko ne.
dzeko je dvometras i kao takav nije u stanju uraditi ono sto je ibisevic radio u prethodnim utakmicama.
dakle, njegova konstitucija mu ne dozvoljava da trci 90 minuta. ono sto ibisevic radi svih 90 minuta dzeko moze nekih 45 ili 50. nakon toga slijedi pad tako da bi u nastavku igrali sa igracem manje jer bi se dzeko vucarao po terenu prateci pogledom napade i kontre. gledali smo ga u dresu sitija i mnogima je ´zapelo za oko´ pa su komentarisali na forumu dzekino izvlacenje na krilo ili, pak, to sto je ostajao na ivici svog sesnaesterca dok su mu suigraci bili pred protivnickim golom. osim toga, ne krece se dovoljno(razumljivo) tako da bi bio lagan zalogaj za rumunsku odbranu.
rumuni bi ga udvojili i otsjekli od naseg veznog reda pa bi se mnogi zapitali ´gdje je dzeko´.
ako cemo igrati samo sa jednim napadacem onda to mora biti ibisevic bez obzira sto je dzeko u mnogo cemu bolji od ibisevica. jednostavno, dzeko nema ono sto mora imati napadac koji igra sam u vrhu napada, a to je: brzina, yebena kondicija i eksplozivnost.
Druze napisao sve kako treba i u detalje, napokon netko tko poznaje fudbdbal !!!!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.