Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Maestro
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Maestro » 09 okt 2022, 20:04

Harise je napisao/la:
09 okt 2022, 19:36
Maestro je napisao/la:
09 okt 2022, 19:23
forgempp je napisao/la:
09 okt 2022, 19:01

Po ovom sto do sada pokazuje, mislim da hoce.
Igra nogom mu je dobra, a Kelava (nekad za Dinamo branio) kaze da danas vise gledaju kako golman igra nogom, nego rukom.
:mrgreen:
Penale dobro brani, nije linijski golman.
Sad da li je radoholicar ili shisha igrac, fkt nemam te insajderske.

Ako @zukanovic kaze da je Huseinbasic nas, onda sta se ceka sa pozivom?
Odmah umjesto Gojaka/Danilovica u repku.
Bilo bi super da se probije. Mozda isto ovako kao Kovacevic preko neke lige poput Poljske. Mlad je jos.
Treba nam golman da ne gledamo onu rupu vise na golu reprezentacije. :mrgreen:
Dosta bolji golman od Cetkovica i napravi će sigurno bolji transfer od Kovacevica pogotovo sto mu je tek 19 godina. Bez obzir gdje će braniti Kovacevic on je napravio dobru reklamu za našu ligu i sretnu gdje god brani i nek bude lekcija za nas.
Od Cetkovica sam i ja bolji golman.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 09 okt 2022, 20:23

Kovačevića pozvati eventualno još jednom ako bude prijateljskih utakmica, osim ove sa Rusijom. Ako hoće - dobrodošao, ako neće i ne mora.

Sledeći ciklus svakako će braniti Šehić, a do tada ćemo vidjeti šta će se desiti sa Šahinovićem i Dizdarevićem. Ono što sam gledao Šahinovića bio je stvarno odličan i ako ovako nastavi mogao bi dobar transfer napraviti, a i Feđa mu duguje pola svoje plate.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 09 okt 2022, 20:27

Huskovic dao pobjedonosni gol u beckom derbiju!

FcNankatsu
Kontakt:

Post Postao/la FcNankatsu » 09 okt 2022, 20:37

EdinjoBos je napisao/la:
09 okt 2022, 20:27
Huskovic dao pobjedonosni gol u beckom derbiju!
Ne samo to, nego se pokazao kao vrlo zreo napadač koji je bio konstantna prijetnja protivničkom golu.
Solidna skok igra, a i vrlo dobro ulazi u prostor. Mene je oduševio danas
Samo je 1 grijeha vri1 FKŽ

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 okt 2022, 20:43

Wanderson je govorio i za Kovačevića da je smiješan golman. Sljedeće što će reći jeste da je Azur Aljkanović bolji od Šahinovića.

Kovačeviću i Šahinoviću je igranje nogom i pokrivanje većeg prostora najjači adut, to su moderni golmani. Zato će napraviti ozbiljniju karijeru od većine golmana koji se vrte po PLBiH, kakvi god da su u ostalim segmentima igre.

Inače, zanimljiv podatak vezan za Šahinovića, u dosadašnjoj karijeri je na 75% odbranjenih penala. Skinuo je tri od 4.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 09 okt 2022, 20:47

h1a2s3o4 je napisao/la:
09 okt 2022, 20:23
Kovačevića pozvati eventualno još jednom ako bude prijateljskih utakmica, osim ove sa Rusijom. Ako hoće - dobrodošao, ako neće i ne mora.

Sledeći ciklus svakako će braniti Šehić, a do tada ćemo vidjeti šta će se desiti sa Šahinovićem i Dizdarevićem. Ono što sam gledao Šahinovića bio je stvarno odličan i ako ovako nastavi mogao bi dobar transfer napraviti, a i Feđa mu duguje pola svoje plate.
Ja mislim da je to završena prica
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 09 okt 2022, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 okt 2022, 20:48

RoninX je napisao/la:
09 okt 2022, 19:03
s ovakvom odbranom, mozda se i smajic ubrzo probije. :kafa: a kakav je potencijal, ne bih znao

cestitke denisu na prvjencu
Prema pisanju portala koji je blizu ekipi Kelna, je navodno Benfica se zanimala za njega. Na kraju se ipak odlucio za ugovor s Kelnom.

https://geissblog.koeln/2022/09/nach-in ... ad-smajic/

Rijad Smajic konnte sich erstmals in der vergangenen Saison auf größerer Bühne präsentieren. Mit der U19 des 1. FC Köln nahm der Abwehrspieler an der UEFA Youth League teil. Zwar schieden die Kölner bereits in der ersten Runde nach zwei Niederlagen gegen den KRC Genk aus, Smajic blieb vielen Beobachtern dennoch in Erinnerung.

Insbesondere einem internationaler Verein hatte Smajic es nach den beiden Spielen auf europäischer Ebene angetan. So war nach GEISSBLOG-Informationen Benfica Lissabon nach den Auftritten in der Youth League an Smajic interessiert. Der 32-fache portugiesische Meister war demnach sogar mit Scouts nach Köln gereist, um den Innenverteidiger vor Ort weiter zu beobachten.

Der Verein aus der portugiesischen Hauptstadt war demnach genauso hinter Smajic her, wie der VfB Stuttgart im vergangenen Sommer. Auch der Bundesliga-Konkurrent hatte seine Fühler nach dem gebürtigen Kölner ausgestreckt. Am Ende entschied sich Smajic jedoch für die sportliche Perspektive in seiner Heimatstadt.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 09 okt 2022, 20:53

Ima ko video od golaa Huskovica.?
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 09 okt 2022, 21:05

Huseinbasic je 100% nas igrac oko toga nemate sta vise razmisljati. Cestitke na prvom golu :bih:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 okt 2022, 21:09

Huseinbašić je za prve postave kod nas već sad, ne samo za poziva, bolji od svih veznjaka što imamo pored Krunića i Amira
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 09 okt 2022, 21:14

Jel neko zna kakve veze ima Veldin Hodža iz Rijeke sa Bosnom? Ja vidim da igra redovno trenutno u Rijeki u veznom redu.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 okt 2022, 21:15

h1a2s3o4 je napisao/la:

Nije mi jasno sto se ne kaze sta je s tim slucajem. I jedna i druga strana cute.

Tuta Petrov

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 09 okt 2022, 21:16

izdzezveubrazil je napisao/la:
09 okt 2022, 20:43
Wanderson je govorio i za Kovačevića da je smiješan golman. Sljedeće što će reći jeste da je Azur Aljkanović bolji od Šahinovića.

Kovačeviću i Šahinoviću je igranje nogom i pokrivanje većeg prostora najjači adut, to su moderni golmani. Zato će napraviti ozbiljniju karijeru od većine golmana koji se vrte po PLBiH, kakvi god da su u ostalim segmentima igre.

Inače, zanimljiv podatak vezan za Šahinovića, u dosadašnjoj karijeri je na 75% odbranjenih penala. Skinuo je tri od 4.
Nijedan nece imati karijeru Pirica ili Sehica.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 okt 2022, 21:18

Kakvu bolan karijeru Pirića, šta ti je.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 okt 2022, 21:22

To onaj Piric sto su ga u Super Lig busili?

Tuta Petrov

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 okt 2022, 21:29

Harise je napisao/la:
09 okt 2022, 21:14
Jel neko zna kakve veze ima Veldin Hodža iz Rijeke sa Bosnom? Ja vidim da igra redovno trenutno u Rijeki u veznom redu.
Nema nikakve, roditelji su mu albanci s Kosova, otac mu je bošnjak iz Reštelica
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 09 okt 2022, 21:30

Wanderson je napisao/la:
30 jul 2022, 21:58
Elvir Trako reprezentativni kalibar na golu Sloge Doboj.

Cestitke gosp. Admiru Husaricu na pronalasku jos jednog vrhunskog golmana nakon reprezentativca Pirica.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 09 okt 2022, 21:35

Maestro je napisao/la:
09 okt 2022, 21:15
h1a2s3o4 je napisao/la:

Nije mi jasno sto se ne kaze sta je s tim slucajem. I jedna i druga strana cute.
Ovdje se spominjalo puno scenarija oko njegovog odbijanja poziva. Od nekih kombinacija za transfer gdje mu je igranje za reprezentaciju prepreka iz nekog ragzloga, do vjenčanja, problema na relaciji Vladan i Vico/Petev, pa i poziva Srbije. Šta je od toga istina niko sa sigurnošću ne može reći, jer se niko konkretno nije oglasio, osim što mu je menadžer napravio još veći problem. Valjda treba Vladan da se oglasi.

Nekako vrijeme više ne radi za njega, jer ako ovaj dvojac iz Sarajeva (Šahinović i Dizdarević) prije njega "uleti" u reprezentaciju i pokažu se za njega je karijera u reprezentaciji Bosne i Hercegovine poprilično završena, posebno nakon njegovog menadžera i "prirodnog Srbina". Zato se čeka da se Kovačević oglasi i razjasni situaciju, a samim tim će i odrediti svoju sudbinu u našoj reprezentaciji.
Harise je napisao/la:
09 okt 2022, 20:47
Ja mislim da je to završena prica
Pa bar teoretski gledano nije još uvijek, jer ima pravo nastupa za nas.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 okt 2022, 22:08

Zukanovic je napisao/la:
09 okt 2022, 21:30
Wanderson je napisao/la:

Cestitke gosp. Admiru Husaricu na pronalasku jos jednog vrhunskog golmana nakon reprezentativca Pirica.
:D

Neće Vladan braniti za BiH dok je Vico predsjednik saveza, tu postoji neki priličan sukob i niko evidentno ne zna cijelu priču. Koliko znam, nikakve veze sa reprezentacijom Srbije nema, ako lažu ljudi onako bliski njemu, lažem i ja.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 okt 2022, 22:10

izdzezveubrazil je napisao/la:
09 okt 2022, 22:08
Zukanovic je napisao/la:
09 okt 2022, 21:30
Wanderson je napisao/la:

:D

Neće Vladan braniti za BiH dok je Vico predsjednik saveza, tu postoji neki priličan sukob i niko evidentno ne zna cijelu priču. Koliko znam, nikakve veze sa reprezentacijom Srbije nema, ako lažu ljudi onako bliski njemu, lažem i ja.
Znaci iduci 8 godina.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, hurem, Principatus i 63 gosta.