Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Ajax » 19 dec 2014, 11:53

Chinaglia je napisao/la: uglavnom, nama treba neko takav, čak i pored Meše, a kamo li da Meša nije takav kakav jeste! uglavnom, volio bih i ja nekog kompetentnijeg, elokventnijeg, od struke, al' ako nema, onda daj Juku! ovi sa Otvorenih vrata su se pokazali :roll:
Baljic.
Batko je napisao/la:Svaka mu cast za trud ali zaista je smijesno da on ide po Evropi i nagovara igarce da igraju za BIH..... To nije njegov posao niti je kompetentan, mogu misliti koliko ih je svojom pricom otjerao..
Vise je on nagovorio igraca nego ljudi ciji bi to trebao biti posao sto govori puno toga.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 dec 2014, 12:09

SjeverniVjetar je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la: kako to lako zvuči, k'o s pjesmom :D samo što Savezu nema niko kompetentan i kulturan, odnosno, možda ima, al' neće da radi, odnosno, Savez neće da pronađe nikog kompetentnog i kulturnog! u tom slučaju, bolje Juka, nego niko, a Jukina pismenost sigurno nije bila gora nego Seova, Hajrovićeva, Begovićeva, Sejina, pa pola repke nam nije znalo bosanski jezik :facepalm:
Ma jeb.i ga, doveli su nas u situaciju da kazemo "bolje Juka nego niko", a nije tako, negdje ce pomoci, a negdje ce upropastiti , jer je nepismen i ogranicen.
ima li ista lakse nego imenovati skauta za te stvari, ne mora to biti profesor doktor, neko ko ima , kakvo - takvo, ime i malo talenta za diplomatiju. :roll:
Plus sto je losa reklama za savez, zamisli kad se ovaj lik pojavi na vratima sa torbicom i suhim mesom... :lol:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 dec 2014, 13:02

@Chinaglia
Projekat "otvorena vrata" je najveca ubleha ! Smisljen je da se plasira prica da se nesto radi i da se opere neka lova.
Sta oni mogu uradi ti na tom okupljanju od, sta ja znam, 2-3 dana !? Nista , ne mozes na osnovu 2-3 dana odrediti da li je i koliki je neko talenat, narocito jer se radi o deckima od 15 godina. Ne mozes ih sve pozvati,jer mi i nemamo te selekcije U16, U15, a ovi stariji talenti su vec clanovi domicilnih , mladih reprezentacija. Ne kontam svrhu toga !? kao mi vodimo racuna ... sta vrijedi sto ih okupis, ako ih ne pratis i ne pozivas naredne 2 godine !?
Juka moze organizovati teferice i druznja, ne postoji opravdanje po kom covjek njegovog profila moze predstavljati neku instituciju. Jasno je meni da je on koristio, u nekim momentima, ali ne znamo sta i koliko je z.ajebao .
Naprosto, ne treba on da bude tu, bez obzira koliko smo mi, generalno, papci.
@Batko
Ja jos uvijek ne mogu da provalim je li oni namjerno rade protiv intresa reprezentacije, ili su toliki ljenjivci i amateri , da ne mogu skontati i pokrenuti nesto konkretno !

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 dec 2014, 13:39

slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 dec 2014, 13:43

Prvo da se slozim da Juka Becirevic nije bas persona koju krasi knjizevni jezik niti promisljanje na razini akademski obrazovanog covjeka. I kao takav doveo nam je Kolasinca, Hajrovica a mislim i da je bio u kontaktu sa jos nekim reprezentativcima. Trosio je svoje vrijeme i novac. Samim tim covjek ne zasluzuje uvrede. Roditelji ovih igraca cesto imaju slican beckground kao i on i mozda mu to olaksava razgovore sa njima. Ove iz saveza drzati na sto vecem rastojanju od potencijalnih reprezentativaca ako ne zelimo da nam platezna moc igraca bude uvjet igranja u repki. Ne bi bilo lose imati nekog koji je igrao nogomet u BIH repki tipa Rahimic ili Bajramovic da brine o tome. Ali to su vec zelje puste. Zato bolje i Juka nego niko. Valjda ce Bazdarevic imati volje trcati po Evropi i gledati utakmice. Po prvim izjavama cini se tako. Ja cu ipak pricekati sa procjenom toga segmenta Mesinog rada. Do tada svaka sreca njemu a samim tim i nama sa njim.

Batko
Kontakt:

Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Batko » 19 dec 2014, 13:47

Ma dajte, neko ko ce ici na vrata i razgovarati sa djecom i sa roditeljima mora prije svega biti gospodin, sposoban i namazan... Mora biti psiholog i uvjerljiv, prepoznati koju priču da pukne da bi ostvario cilj...
Isto tako mora poznavati administrativne stvari... Da svako dijete zna uputiti kako gdje i sta riješiti..te procedure se jako često otegnu jer ne postoji čovjek koji ce nasavjetovati tu djecu!!

Sve teze i teze ce biti i moracemo se intenzivnije, namazanije i pametnije boriti za nove igrace.. Patriotizma ce sve biti manje i manje...

Juka nema druge karte osim patriotizma i to je jedina priča koju im prodaje!!!

Sent from Angelina's bed

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 dec 2014, 13:58

@dubrovnik, @batko je u pravu, Jukine karte na koje igra su patriotizam i religija, a kod Tankovica je majka, cini mi se , pokrivena, iz Srebrenice su, Bosanci su... pa nije uspjelo. Patriotizam , parole, emocije ce biti sve slabiji argument, a ozbiljnost garancije, profesionalnost jaci .
Hvala Juki za trud ,troskove, dobre namjere,ali ,sto se tice Kolasinca, znamo sta je babo rekao da ce se desiti ako Seo ne zaigra za BiH. Hajrovica smo, prakticno, izgubili, pa je, nakon sto je izigran od Svice, dosao kod nas...Nisam siguran da su u tim slucajevima Jukine pregovaracke sposobnosti presudile.
To sto kazes da je profil vecine dijaspore slican Jukinom, stoji, ali ljudi nisu glupi da ne vide sta je ozbiljno , a sta neozbiljno, ipak se radi o buducnosti, egzistenciji...

Batko
Kontakt:

Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Batko » 19 dec 2014, 14:08

Pripisuje mu se Hajrovic, a da je bio sposobniji vjerujem da bi i prije zaigrao za BiH... Seferovic je bio na klackalici, vjerujem da bi sposobniji čovjek uspio da ga pridobije, Juka tu jednostavno nije uvjerljiv i nije uspio!!!

Sent from Angelina's bed
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 19 dec 2014, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 dec 2014, 14:08

SjeverniVjetar je napisao/la:@dubrovnik, @batko je u pravu, Jukine karte na koje igra su patriotizam i religija, a kod Tankovica je majka, cini mi se , pokrivena, iz Srebrenice su, Bosanci su... pa nije uspjelo. Patriotizam , parole, emocije ce biti sve slabiji argument, a ozbiljnost garancije, profesionalnost jaci .
Hvala Juki za trud ,troskove, dobre namjere,ali ,sto se tice Kolasinca, znamo sta je babo rekao da ce se desiti ako Seo ne zaigra za BiH. Hajrovica smo, prakticno, izgubili, pa je, nakon sto je izigran od Svice, dosao kod nas...Nisam siguran da su u tim slucajevima Jukine pregovaracke sposobnosti presudile.
To sto kazes da je profil vecine dijaspore slican Jukinom, stoji, ali ljudi nisu glupi da ne vide sta je ozbiljno , a sta neozbiljno, ipak se radi o buducnosti, egzistenciji...
Ma vi ste mene ocito krivo razumjeli. Procitajte jos jednom. Ja sam napisao da covjek ne zasluzuje uvrede i da je bolje i Juka nego niko. A nije Juka bio smetnja ovim iz saveza da nesto rade. Oni su Susicu lizali guzu 2 dana prije nego sto je dobio otkaz i to puno govori o njima. A neki kao Rahimic ili Bajramovic bi bilo jack pot. Ali ja se od ovih iz saveza nicemu dobrom ne nadam. Juka ima respect od mene i velika mu hvala za Kolasinca koji nije krenuo pjeske nego ga je Juka prebacio do Emira a ovaj do repke. :thumbup: Sjeti se kome je Hajrovic trcao nakon gola u Slovackoj.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 dec 2014, 14:40

Batko je napisao/la:Ma dajte, neko ko ce ici na vrata i razgovarati sa djecom i sa roditeljima mora prije svega biti gospodin, sposoban i namazan... Mora biti psiholog i uvjerljiv, prepoznati koju priču da pukne da bi ostvario cilj...
Isto tako mora poznavati administrativne stvari... Da svako dijete zna uputiti kako gdje i sta riješiti..te procedure se jako često otegnu jer ne postoji čovjek koji ce nasavjetovati tu djecu!!

Sve teze i teze ce biti i moracemo se intenzivnije, namazanije i pametnije boriti za nove igrace.. Patriotizma ce sve biti manje i manje...

Juka nema druge karte osim patriotizma i to je jedina priča koju im prodaje!!!
Batko je napisao/la:Pripisuje mu se Hajrovic, a da je bio sposobniji vjerujem da bi i prije zaigrao za BiH... Seferovic je bio na klackalici, vjerujem da bi sposobniji čovjek uspio da ga pridobije, Juka tu jednostavno nije uvjerljiv i nije uspio!!!

slika

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 19 dec 2014, 14:49

pinoglavi je napisao/la:Stevanovic potpisao s madjarskim Gyorom.
Jareko on zavrsio nogometnu karijeru.
Kad evo potpisao je, odlicno.
Bolje nego Ogited Vranjes.
Zadnja izmjena: Zamora, dana/u 19 dec 2014, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.
X

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 dec 2014, 14:50

dubrovnik je napisao/la: Ma vi ste mene ocito krivo razumjeli. Procitajte jos jednom. Ja sam napisao da covjek ne zasluzuje uvrede i da je bolje i Juka nego niko. A nije Juka bio smetnja ovim iz saveza da nesto rade. Oni su Susicu lizali guzu 2 dana prije nego sto je dobio otkaz i to puno govori o njima. A neki kao Rahimic ili Bajramovic bi bilo jack pot. Ali ja se od ovih iz saveza nicemu dobrom ne nadam. Juka ima respect od mene i velika mu hvala za Kolasinca koji nije krenuo pjeske nego ga je Juka prebacio do Emira a ovaj do repke. :thumbup: Sjeti se kome je Hajrovic trcao nakon gola u Slovackoj.
Razumijemo se, naravno da ga ne treba vrijedjati i treba mu priznati ono sto je doprinio, ali kod nas se, vrlo brzo, pogresne stvari usvoje kao model i pravilo, pa je , u jednom trenutku, Juka ispao ambasador BH fudbala, autoritet u oblasti skautinga, pravi covjek na pravom mjestu itd., a to nije, niti moze i treba biti. :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2014, 14:51

dubrovnik je napisao/la: nego ga je Juka prebacio do Emira a ovaj do repke.
Laž.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 dec 2014, 14:55

Virtu4l je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: nego ga je Juka prebacio do Emira a ovaj do repke.
Laž.
Od koga je nije strasno. :D :D :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2014, 14:56

Kvalitetan demant, kao i uvijek.
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 dec 2014, 14:58

Virtu4l je napisao/la:Kvalitetan demant, kao i uvijek.
Kao i uvijek. Naravno. :D :D :D
:thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2014, 15:00

Nećeš nam objasniti kako ga je Juka prebacio do Emira? Evo, i mene zanima obzirom da sam mislio da znam kompletnu priču, a izgleda da me je neko slagao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 dec 2014, 15:04

Zamora je napisao/la: Bolje nego Ogited Vranjes.
Nebitno druze druge pozicije igraju. Radi se o tome da na svakoj poziciji imas po bar dvojicu najkvalitetnijih igraca koji ti se nude. Bolje losiji a jos uvijek kvalitetan naprimjer drugi desni bek. Nego jako kvalitetno trece-cetvrto naprimjer desno krilo koji ti nece nikad ni zaigrati.

Sto se tice Juke bolje cak i on nego niko. Pravo je pitanje zasto se ne angazuje pravi skaut. Po meni bi bili pravi skauti: Baljic, Jagodic, Borce, Glavas ili neko slican njima. Ali ako nema takvih bivsih igraca i trenera onda ocigledno nazalost bolje ista nego nista.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 dec 2014, 15:19

Virtu4l je napisao/la:Nećeš nam objasniti kako ga je Juka prebacio do Emira? Evo, i mene zanima obzirom da sam mislio da znam kompletnu priču, a izgleda da me je neko slagao.
Pa vecini je to bilo jasno nakon slika sa pregovora. Kome nije nikad i nece biti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2014, 15:23

dubrovnik je napisao/la:Pa vecini je to bilo jasno nakon slika sa pregovora. Kome nije nikad i nece biti.
Kako jasno, pojasni? Evo, ja ti govorim da Emir Spahić nije imao nikakvu ulogu u tim pregovorima, došao je na kraj sastanka, kad je već sve bilo gotovo i kad je dogovor već bio postignut. Znači ili lažeš ili si loše informisan.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], mosarajvosa83, zaostrog i 19 gostiju.