Džeko, kao i obično, lošije partije pruža kod kuće nego u gostima ove sezone. Dao je ukupno 11 golova u ova 22 kola prvenstva, od čega 9 u gostima. Koliko je odigrao cijelih utakmica? Koliko je ukupno odigrao minuta? Danas lošiji nego inače, ali je i to bilo dovoljno za jednu asistenciju za gol i dobru reakciju u igri kod prvog gola.
Neki govore, kako je Džeko bio preloš, a kakv li je tek bio Savić, koji je direktni krivac za oba gola i u 93. napravi svojom greškom šansu Defou za poraz svoje ekipe i umjesto u gol Defo se zabi u stativu.
Interesuje me koliko su golova u ovom prvenstvu Aguero i Baloteli dali iz penala. Znam da ih je Aguero ukupno dao 14 uz dosta više odigranih cijelih utakmica i minuta. Baloteli ima, ne znam tačno 8-10 golova, a igrao je otprilike koliko i Džeko.
Molio bih ovo za penale i kompletnu statistiku da neko postavi za ova tri igrača.
Moje mišljenje je da Džeko igra bolje na strani nego kući. Zašto? Pritisak, možda? Mislim da nije to u pitanju. Danas je City do iznemoglosti kružio oko šesnaesterca Totenhema, da je to za nepovjerovati. Jednostavno previše malo ozbiljnijih pokušaja da se ugrozi gol. Sve nešto okolo kole. Na strani mu je lakše igrati jer ima više konkretnih napada ka golu, a i protivnici su malo slobodniji kući, što Džeko zna kazniti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".