Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Denizmare

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Denizmare » 22 jan 2012, 18:46

kimbo je napisao/la:@Denizmare
Polako , mozda i ti skontas nekada !! Znas ono ides ulicom i razmisljas svi skontaju na kraju samo neko prije neko kasnije ... tako da , hmm ima nade
Ma neka ste ti i Balo brzi u razmisljanju to je najbitnije,a ja i Dzeko cemo nadoci :lol: :lol: :lol:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 jan 2012, 19:51

Džeko, kao i obično, lošije partije pruža kod kuće nego u gostima ove sezone. Dao je ukupno 11 golova u ova 22 kola prvenstva, od čega 9 u gostima. Koliko je odigrao cijelih utakmica? Koliko je ukupno odigrao minuta? Danas lošiji nego inače, ali je i to bilo dovoljno za jednu asistenciju za gol i dobru reakciju u igri kod prvog gola.

Neki govore, kako je Džeko bio preloš, a kakv li je tek bio Savić, koji je direktni krivac za oba gola i u 93. napravi svojom greškom šansu Defou za poraz svoje ekipe i umjesto u gol Defo se zabi u stativu.

Interesuje me koliko su golova u ovom prvenstvu Aguero i Baloteli dali iz penala. Znam da ih je Aguero ukupno dao 14 uz dosta više odigranih cijelih utakmica i minuta. Baloteli ima, ne znam tačno 8-10 golova, a igrao je otprilike koliko i Džeko.

Molio bih ovo za penale i kompletnu statistiku da neko postavi za ova tri igrača.

Moje mišljenje je da Džeko igra bolje na strani nego kući. Zašto? Pritisak, možda? Mislim da nije to u pitanju. Danas je City do iznemoglosti kružio oko šesnaesterca Totenhema, da je to za nepovjerovati. Jednostavno previše malo ozbiljnijih pokušaja da se ugrozi gol. Sve nešto okolo kole. Na strani mu je lakše igrati jer ima više konkretnih napada ka golu, a i protivnici su malo slobodniji kući, što Džeko zna kazniti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 22 jan 2012, 20:13

Denizmare je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Daj bola sada ste i vi na Balotelia navalili , ovo nje normalno. Dzeko katatrofa danas (osim asistencije) , moze puno bolje . Ovo je nekakva meni neobjasnjiva mentalna barijerijera koju ima on u glavi. Podsjeca me na neke utakmice repke (tipa Rumunija u gostima i Francuska u Sa). Nije problem sto nije napravio neki ucinak ekstra danas nego cisto ono kao da nema volje. Facu sam mu primijetio vec na zagrijavanju da nije dobar nimalo danas !!

Balo isto kada je usao katastrofa. Ali je kod penala odradio fantasticno. Trznuo covjeka u raskoraku ,prodao laznjak i onda ga je ovaj oborio onako bez kontrole. Balo za razliku od Edina ima brze razmisljanje i reakcije i brzi je generalno (slicna osobina kao sto ima Pjanic). Al je Edin kompletniji napadac gledajuci 90 minuta tekmi.

Zaista interensantno, maltene isti ljudi koji surovo brane krkanluke Spahica sada se obrusavaju na Balotelieve ispade (koji su isto tako degeneski kao oni Spahicevi).
Najjaci dio posta je ,,Balo ima brze razmisljanje..,, :lol: :lol: :lol:
Ma to je nula kakve je ovaj Dzimbo znao praviti kontstrukcije samo da bi ocrnio Edina, a svakako da treba tu negdje ugraditi i Spahu. Ne treba obracati panju, to je jedan od dezurnih pljuvaca...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 jan 2012, 21:24

Dzeko danas premekan u duelima, one "crnje" ga odnesose, mora zapet.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

wanakis
Kontakt:

Post Postao/la wanakis » 23 jan 2012, 00:03

Ne zna Edin u ovim plavim dresovima i bog, zabija samo u onim milanovskim :D

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 23 jan 2012, 01:58

wanakis je napisao/la:Ne zna Edin u ovim plavim dresovima i bog, zabija samo u onim milanovskim :D
Trebao bi Dzeko preci u Milano pa da hara.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 23 jan 2012, 12:51

Sve dok Mancini vjeruje u Dzeku i dok je Dzeko dio njegovih planova, po mom misljenju Dzeko treba ostati u Manchester City-u.

Mancini je otvoreno i iskreno rekao svim igracima City-a koji nisu dio njegovih planova, Tevez, Adebayor, Bellamy itd. da mogu traziti novi klub, i sve dok to ne kaze i Dzeki, neka slobodno dijamant ostane u City-u.

Ali nazalost Dzeko je jos uvjek pod utiskom ogromnih ocekivanja, koji su bili na njemu prije godinu dana kada je presao u City, i sve okolnosti i los start su imale vrlo negativan utisak na Dzeku.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 23 jan 2012, 19:59

Edin je klasa, samo sam ja primjetio da nije vise toliko "hladan" pred golom kada se nadje u prilici, puno sansi fula,sto nije prije bio slucaj. U ovoj sezoni je najmanje 5 opalio preko gola(na tribine), a sam bio pred golom, bolje da gadja nego da zateze(Balo). Ja od Edina ne ocekujem da uzme loptu i da dribla 3-4 igraca, vec kad dobije nekoliko sansi da te sanse pretvori u golove, a imao je dosta prilika u posljednim tekmama, ne moze niko reci da mu se sanse ne stvaraju, zadnje 5 tekme po 2 sanse najmanje dobije i rezutat toga je 1 gol, sto je malo, ali nadam se boljim vremenima. Ja mislim da ce Dzeko ipak doci do 20+ golova u ligi ove sezone.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 jan 2012, 20:30

SamoZeljo je napisao/la:Slazem se sa vecinom, Edin danas nije pokazao puno, skoro pa nista. Eto, ipak je upisao asistenciju.
Nema teoretske da ce Edin na klupu jer ono sto je Balotelli uradio ce biti kaznjeno, ako ga savez ne kazni, hoce City (nadam se) jer kvari ugled kluba, kao sto to Pepe radi u Realu.

Drag mi jeste, naravno, Ko to jos moze mrziti Balotellija? Ali ovo je, kao sto sam vec rekao na temi Gradjana, haman pa pokusaj ubistva. Sramota koja je donekle pokvarila dan i ovu vaznu pobjedu!

slika
Da dopunim jucer zapoceto. :) Kazna Balotelliju bi trebala biti 4 utakmice, tako je vec receno iz FA. Cekace ga do srijede da napise obrazlozenje. Mislim da on ne moze nicim opravdati ovaj start i da ce kazna ostati 4 utakmice.
Pored toga ocekujem da ce i City nesto uraditi. Mario je vec vise puta napravio glupost. Ovaj put je City imao srece pa sudija nije vidio, inace se sinoc vrlo lako mogla izgubiti jedna od najvaznijih tekmi u borbi za titulu. Zbog njegove gluposti. Klub ulaze stotine miliona da bi tu titulu konacno osvojili a neko se zaj@baje sa tim milionima. Ne vjerujem da ce jos dugo trpiti Balotellija! Ja bi ga dao na poklon bilo kome, samo da ga se rijesim, ali ja nisam trener/direktor/vlasnik Cityja. :)

Znaci, Edin sigurno igra i to ce tako i ostati, bar u ovoj polusezoni. ;)

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 23 jan 2012, 20:51

Ma meni je Dzeko drag kao brat kad igra, ali nekako dosta igra u sredini ili po krilu, dobro je to da se krece, da ne bude ko onaj kloc iz l'poola, ali nije on za brzu igru. Jucer ga je King satr'o, promasio je sjajnu sansu, ono je bilo opet nesto iz revolta, sezona je jos duga, bice jos utakmica pred njim, ali bi sad mogao zadobit erormno povjerenje od strane Mancinia, ako sad iskoristi ovu sansu koju mu Balo pruza. Dobro kazu engleski strucnjaci, Dzeko je bio odlican, davao golove, a onda Mancini pocinje ubacivati Balu, ali je to sve radi onog poteza u Minhenu. Ja kako Dzeku gledam imam utisak da on naspram svojih placenih miliona moze biti najbolji ili najgori na utakmici :D
Mes Que Un Club

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 23 jan 2012, 20:53

Dzeko protiv Tottenhama je iskazao lose kretanje po terenu, ne znam je li mu Mancini rekao da tako radi al koji k je isao po strani i izvlacio se na krila.Totalno daleko od gola.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 23 jan 2012, 21:09

Džeko nit je bio najgori nit je bio najbolji protiv tt. Problem je što svi od njega očekuju da dribla ko Messi, šuta ko Ronaldo i skače ko Džeko (:P)... Previše ljudi od njega očekuje i zato kad je osrednji na terenu dodjele mu titulu najgoreg. Ako pogledate Balotelli je dodirnuo loptu 2 puta sve do 93 minute i penala, i sama ta činjenica je pokazatelj da je Džeko bio poprilično dobar s tim kako je bio čuvan. Na njemu su uvijek bila 2 igrača a i realno kad vam neko zabije 4 komada sigurno da dobro čuvate poslije. Jedino što zamjeram Džeki je što u šansama 1na1 raspali ko mahnit iz sve snage umjesto da razmisli i plasira loptu ko svak normalan, to je nešto što napadač mora promjeniti ako misli biti iole ozbiljan i u prvih jedanest pogotovo u onakvoj konkurenciji u timu. Inače, Džeko može i mora puno bolje od onog što pokazuje u zadnja dva mjeseca, al zasigurno nije najgori kako to mnogo pišu/predstavljaju.
🔵⚪

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 23 jan 2012, 21:25

0oo0 je napisao/la:Džeko nit je bio najgori nit je bio najbolji protiv tt. Problem je što svi od njega očekuju da dribla ko Messi, šuta ko Ronaldo i skače ko Džeko (:P)... Previše ljudi od njega očekuje i zato kad je osrednji na terenu dodjele mu titulu najgoreg. Ako pogledate Balotelli je dodirnuo loptu 2 puta sve do 93 minute i penala, i sama ta činjenica je pokazatelj da je Džeko bio poprilično dobar s tim kako je bio čuvan. Na njemu su uvijek bila 2 igrača a i realno kad vam neko zabije 4 komada sigurno da dobro čuvate poslije. Jedino što zamjeram Džeki je što u šansama 1na1 raspali ko mahnit iz sve snage umjesto da razmisli i plasira loptu ko svak normalan, to je nešto što napadač mora promjeniti ako misli biti iole ozbiljan i u prvih jedanest pogotovo u onakvoj konkurenciji u timu. Inače, Džeko može i mora puno bolje od onog što pokazuje u zadnja dva mjeseca, al zasigurno nije najgori kako to mnogo pišu/predstavljaju.
problem je sto i BIH javnost a i vecina ovdje od tog istog Dzeke pravi Messia :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 jan 2012, 21:31

Pored toga sto je Dzeko jucer bio jako dobro cuvan od onog crnje, ali mogao je sigurno vise jucer, pa grijesio je kod onih najlaksih dodavanja. Pocetkom drugog poluvremena, sve dok je City poveo, malo je zivnuo (imao je i onu priliku kad je bio izasao sam na golmana, ali opucao je daleko preko gola) ali onda je Mancini ubacio Balu i to je bilo to. Svjesan sam toga, da mi ne ocekujemo ni Messija ni Ronalda, ali ono juce, moram priznat da je bilo stvarno lose, mada sam uvjeren da Dzeko hoce, i moze bolje, uostalom, to je dokazao protiv Wigana. Jednostavno, nije imao svoj dan.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 23 jan 2012, 22:24

Balotelli 4 match ban.

Evo sansa da se malo pokaze Dzeko.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 23 jan 2012, 22:32

evo jednog bosanskog seljaka koji pljuje po Džeki a englezi ga brane kakav smo mi narod u PM "For me the best solution is sell Edin , get Cavani or Van Persie.... honestly Dzeko sucks , he is more for german or italian league...

and the fans don't like him at all , that is the first sign to leave..." :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 24 jan 2012, 10:10

adisice je napisao/la:evo jednog bosanskog seljaka koji pljuje po Džeki a englezi ga brane kakav smo mi narod u PM "For me the best solution is sell Edin , get Cavani or Van Persie.... honestly Dzeko sucks , he is more for german or italian league...

and the fans don't like him at all , that is the first sign to leave..." :shock:
Ironicno je mislio decko.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 24 jan 2012, 11:00

sanji je napisao/la:
adisice je napisao/la:evo jednog bosanskog seljaka koji pljuje po Džeki a englezi ga brane kakav smo mi narod u PM "For me the best solution is sell Edin , get Cavani or Van Persie.... honestly Dzeko sucks , he is more for german or italian league...

Ja ba al najsmješnije kad kaže da ga navijači ne vole a što onda skandiraju njegovo ime?? :?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

chex
Kontakt:

Post Postao/la chex » 24 jan 2012, 14:31

adisice je napisao/la:
sanji je napisao/la:

Ja ba al najsmješnije kad kaže da ga navijači ne vole a što onda skandiraju njegovo ime?? :?
Oj Bože :shock:
Ljudska pamet je ograničena.Glupost nije.

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 24 jan 2012, 14:42

adisice je napisao/la:
sanji je napisao/la:

Pa i to je mislio ironicno :lol: :lol: :lol:
koji si ti kralj :D
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Normus90, Rimes87 i 24 gosta.