Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pinoglavi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la pinoglavi » 18 dec 2014, 00:55

Ajax ne znam sto ubacujes Seferovica u pricu.Kad je Tankovic bio aktuelan Vedo nije bio ovako ocajan.
Ne mogu se garantovat minute neafirmisanom igracu.U tom trenutku mogo je postat neko ko ce se vucarat po engleskim nizim ligama,a mogo je i postat ozbiljniji fudbaler.Desilo se ovo drugo.Da garantujemo minute svakoj mladoj nadi koja bi možda nekad mogla prerast u ozbiljnog fudbalera,50 izmjena bi nam bilo malo u toku utakmice.
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 01:02

pinoglavi je napisao/la:Ajax ne znam sto ubacujes Seferovica u pricu.Kad je Tankovic bio aktuelan Vedo nije bio ovako ocajan.
Ja od kad pisem ovdje govorim da Susicu najvise zamjerim Seferovica i da je to cak veci gubitak nego poraz protiv Nigerije. Seferovic se mogao nagovoriti jer je mali pokazao veliku zelju samo na drugoj strani ponuda Hitzfelda je bila jako primamljiva ( starter za seniore Svice ). Izostala je Papetova kontra ponuda. Sto se tice Tankovica sam vec rekao. Vidi po meni je jasna racunica 23 igraca = 2 x na svakoj poziciji + 3 golamana. Tako je to uvijek bilo. Znaci potrebna su cetvorica pravih napadaca. Hrvatska je povela 6+1 napadaca na SP naprimjer. Greska je napravljena u startu jer se je Pape previse uzdao u formu Vede i Dzeke i jos da nece biti povreda i jos da nece biti kartona. To je stvarno bila nepotrebna kocka a osim toga trebao je biti neki mladi napadac ako nista da stasa uz njih ( ako nista ) da poslje Dzeke i Vede ne bude potop. Nemam ja nista licno protiv Papeta kako covjeka. Samo mislim da je trebao biti puno angazovaniji oko nekih stvari a njegovi rezultati govore samo za sebe i pozitivni a i negativni. Treci i cetvrti napadac su jednostavno potrebni i bili su potrebni a mi nemamo ni drugog trenutno jer je Vedo u jako losoj formi. Bas zato niko normalan se ne uzda samo u dvojicu igraca a kamoli napadaca gdje je uvijek moguc los period.

Seferovicu je morao garantovati da ce igrati zadnjih 20 minuta svaku kao treci napadac. To je jednostavno morao a Tankovicu mislim da je trebao i u njegovom slucaju bi pogodio kao sto sada vidimo. Ne radi se o garantovanju svakom igracu radilo se je o deficitarnoj poziciji.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 01:06

Sheyi je napisao/la:Nadam se prijatelju, momak ce ove sezone postici preko 10 golova i vec ce skrenuti paznju na sebe, a tek mu je 19. Ako nastavi tako u narednim sezonama transfer u BL ili EPL je sasvim realan.
Mislim da ce postici 15-20 golova kako je krenuo a tek mu je prva sezona. On je odbio njihovu mladu selekciju a i trenutno imaju puno nekih drugih napadaca na toj poziciji. Momak se nije jos 100% odlucio.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 dec 2014, 01:12

@Ajax svasta se ti napisa,toliki post, a Tankovic u par recenica spomenut :D
Slazem se vecinom,slazem se i za Seferovica,al jednostavno mislim da za Tankovica nije niko kriv posebno,ako je do tog sto vi svi pisete,a to je da mu niko nije dao garanciju da ce igrat,nek Mesa ode i da mu tu garanciju jos su vece sanse da ce prihvatit nego prije jer su ga Svedjani nekako izradili. :salut:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 01:15

@pinoglavi :salut:

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 18 dec 2014, 01:41

Koliko nas je panj, neznalica i lijencuga unazadio tek ce vrijeme pokazati. Mislim da je jedini selektor u istoriji SP da je odveo repku na isto bez kondicionog trenera. Netreba nam kondicioni ali trebaju nam zenturace i ostala familija Begica, Bakovica i drugih ako nista da izaberu kamp za repku.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 18 dec 2014, 02:39

i ako lik zabija u Eredivisie to je cudna liga, mozes doci do transfera u Englezsku i ispasti kao Van Nistelrooy ili kao Mateja Kezman.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 02:54

Lik nema 25 godina nego 19 godina i to treba uzeti u kalkulaciju kada se predvide njegovi potencijalni konacni dometi. Po meni je cijelo vrijeme bio jako dobar izbor. Seferovica smo izgubili. Djuric je postigao cini mi se samo dva gola i vjerovatno ce biti rezerva Almeidi kod novog trenera a Mahmutovic ima 28 godina i tek se mora izboriti za minute i postici golove u velikom klubu. Tankovic postize ko po traci i nema konkurenciju u klubu i tek sada se ocekuje jos njegovih golova kada ga je krenulo. Jos to je liga gdje se tradicionalno postize puno golova jer se igra jako ofanzivno. Idealna liga za mladog napadaca i dobar izbor Tankovica.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 dec 2014, 03:57

Ajax je napisao/la:Nemamo "toliko" potencijalnih na tvoju srecu. Seferovic je bio za svakog iole pametnog covjeka PREMIJA.
:thumbup: Safet je najviše kriv ako zaigra minutu za Fiorentinu zvat cu ga momak poce igrat u Fiorentini pa predje u Novaru seriu B odatle sociedad u nas u savezu hajd na taferič bez obzira mozda bi on opet igrao za CH i da smo ga i prije zvali ali je trebalo puno bolje reagovati jer izrasta u vrhunskog igraca poput Raula

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 04:02

zgembo89 je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Nemamo "toliko" potencijalnih na tvoju srecu. Seferovic je bio za svakog iole pametnog covjeka PREMIJA.
:thumbup: Safet je najviše kriv ako zaigra minutu za Fiorentinu zvat cu ga momak poce igrat u Fiorentini pa predje u Novaru seriu B odatle sociedad u nas u savezu hajd na taferič bez obzira mozda bi on opet igrao za CH i da smo ga i prije zvali ali je trebalo puno bolje reagovati jer izrasta u vrhunskog igraca poput Raula
slika

Hajde da vec imamo 3,4 napadaca onda bi razumio samo ovako :roll: Mozda nije zelio da se Vedo uvrijedi. Ili nebi bilo mjesta za neke druge igrace u 23 ako bi njega pozvao i jos neke. Ko ce ga znati zasto se je tako odulucio.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 dec 2014, 07:59

Za Seferovica je najvise kriv Susic. Cak su i u nesposobnom savezu nekoliko puta naglasavali kako prvo selektor mora dati znak da zeli tog i tog igraca, kako bi oni pokrenuli proces. No Susic nije bio zainteresovan da dovede momka, koji je sa CH osvojio SP U17. Imao je mnogo vremena do toga, no cekalo se 5 do 12, kako bi ga onda cak pozvali na teferic, dok mu je Hitzfeld u isto vrijeme obecao mjesto u reprezentaciji. Momak vidio sa kakvom bagrom ima posla, i to je to. Hvala bogu pa smo se rijesili tog parazita, inace bi i dalje nanosio stetu i gurao svoje Hadzice i Susice.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 dec 2014, 08:17

Principatus je napisao/la:Za Seferovica je najvise kriv Susic. Cak su i u nesposobnom savezu nekoliko puta naglasavali kako prvo selektor mora dati znak da zeli tog i tog igraca, kako bi oni pokrenuli proces. No Susic nije bio zainteresovan da dovede momka, koji je sa CH osvojio SP U17. Imao je mnogo vremena do toga, no cekalo se 5 do 12, kako bi ga onda cak pozvali na teferic, dok mu je Hitzfeld u isto vrijeme obecao mjesto u reprezentaciji. Momak vidio sa kakvom bagrom ima posla, i to je to. Hvala bogu pa smo se rijesili tog parazita, inace bi i dalje nanosio stetu i gurao svoje Hadzice i Susice.
Brate sta je tebi nejasno mali je rekao DA NE ZELI IGRATI ZA NAS kad su mu nasi otisli kuci ****.Pape jeste ispao na kraju pravi kloc sto se inatio sa rajom ali ovo mu nema smisla privaliti.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 18 dec 2014, 08:29

http://sportsport.ba/bh_fudbal/seferovi ... adom/28874" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/seferovi ... janu/96700" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako se oko ikog "igralo" to je bio Haris od samih početaka. Najavljivao je on svašta, ali ništa na kraju. Ima tu naravno svačije krivice, pa i Safeta koji je u tom trenutku bio selektor, ali ovo mi je malo dvolično, bar ja tako shvatam:
"Trebam da se odjavim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."

I, dođe li on ono na kraju u Ljubljanu?
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 18 dec 2014, 08:36

Virtu4l je napisao/la:Njega ništa ne veže za Bosnu i Hercegovinu, to su mu trebali roditelji usaditi u glavu dok je bio dijete.
Sto se tice Tankovica.
Virtu4l odavno objasnio... :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 dec 2014, 10:13

pinoglavi je napisao/la:Da je htio igrat da sam ga i ja nazvo prihvatio bi i da je s druge strane tro Ibrahimovic.Nije htio i gotovo,sad se moooozda situacija promjenila,al iskreno mislim da se previse nadate.
Da je prihvatio Svedsku samo jer su mu dali laznu garanciju da ce igrat,onda ce i nas prihvatit ako mu sad kazemo da racunamo na njega.Onda ako nas OPET odbije to definitivno znaci da ce igrat za Svedsku jer se tako osjeca,nije Susic kriv jer on voli Svedsku.
Po toj logici ni Susic ne voli Bosnu odbio nas je vise nego jednom. Mislim da nas je vise puta od Susica odbio samo "legendarni" Vaha a vi ste navalili na mladica rodjenog i odgojenog u Svedskoj. Treba otici momku popricati sa njim i dovesti ga u nasu repku. A proglasavati Tankovica izdajicom a Susica i ove metuzaleme zaljubljenicima u Bosnu po meni nema ni trenutka realnosti u tome. Treba novi selektor otici i to u tisini jer smo dovedeni u situaciju da Svedjani jednim pozivom sve rjesavaju. Susic nas je kostao sto se potencijalnih napadaca tice kao Ebola. Nadam se da ce Bazdarevic biti bolji.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 dec 2014, 10:29

bistrikboy je napisao/la: Brate sta je tebi nejasno mali je rekao DA NE ZELI IGRATI ZA NAS kad su mu nasi otisli kuci ****.Pape jeste ispao na kraju pravi kloc sto se inatio sa rajom ali ovo mu nema smisla privaliti.
Ko mu je otisao kuci?

Nasa javnost mu je davala priznanja ovo ono, no selektor ga je kompletno ignorisao. Ne radi se tako sa mladim igracima, nego se uspostavi i drzi kontakt, posmatra, a ne ceka se do zadnjeg momenta. Kazem, dosadasnji rad je katastrofalan i nadam se da ce Mesa bas taj aspekat da popravi. Susic je bio zestoki neradnik, kojem je cak rad i dane pred utakmicu bio suvise (skauting Kipra i drugih).

Isto vazi i za savez i selektore mladjih reprezentacija. Burnic i Bektic jos uvjek ne nose nas dres. Nema kontakta.

Da li je bilo nekih kontakata s čelnicima NSBiH?

Burnic: - Iskreno nikad me niko nije kontaktirao. Ne znam zašto. Bio sam u Belgiji gledao naše kadete, bodrio Hušića, Demirovića, Mustafića koje znam iz Njemačke. Drago mi je što se kadetska reprezentacija BiH plasirala dalje.

Ovako kao sto je sa Burnicem bilo, tako je bilo i sa Seferovicem i drugima. Ali se selektor i savez brze bolje pobrinuo da nam Tino Bambino ode na SP. Shvatite da zasada imamo katastrofalan, neprofesionalan i koruptan pristup necemu izuzetno fundamentalnom za uspjeh reprezentacije i stvaranjem sredstva za izgradnju sopstvene infrastrukture.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 18 dec 2014, 10:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 18 dec 2014, 10:30

Opet se forsira ista prica, decki rodjeni po inostranstvu su izdajnici,dok su lijeni, korumpirani, nesposobni selektori i ljudi u savezu, patriote i zaljubljenici u domovinu.
Rezultat takve politike je trenutno stanje na tabeli i u reprezentaciji.
Samo nastavite tako :thumbup: i dalje cemo biti taoci polusvijeta, kriminalaca i njihovih medijskih megafona i spinera. Propadamo radi licnih interesa i sujta pojedinaca.
Ne treba nam Seferovic, Tankovic...za BH se igra srcem, necemo nikoga moliti...i ostala kvazipatriotska sranja, ce nas kostati plasmana na velika takmicenja.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 dec 2014, 10:52

SjeverniVjetar je napisao/la:Opet se forsira ista prica, decki rodjeni po inostranstvu su izdajnici,dok su lijeni, korumpirani, nesposobni selektori i ljudi u savezu, patriote i zaljubljenici u domovinu.
Rezultat takve politike je trenutno stanje na tabeli i u reprezentaciji.
Samo nastavite tako :thumbup: i dalje cemo biti taoci polusvijeta, kriminalaca i njihovih medijskih megafona i spinera. Propadamo radi licnih interesa i sujta pojedinaca.
Ne treba nam Seferovic, Tankovic...za BH se igra srcem, necemo nikoga moliti...i ostala kvazipatriotska sranja, ce nas kostati plasmana na velika takmicenja.
:clap: :clap: :clap: Upravo tako cuj Susic i ostatak svatova da Tankovica i njegovu obitelj nazivaju Bosnomrzcima. Pa to nema nigdje. Ti likovi su repku odbijali na dnevnoj bazi i sada tvrde da su i ova dijeca takva. Valjda im je lakse. A mi onda u jedan glas nisu patrioti isl. nebuloze. Valjda ce Mesa biti drugaciji. Nemamo mi puno vremena za Tankovica. Sto prije to bolje. U trenutnoj situaciji Tankovic bi mogao igrati povucenog napadaca iza Dzeka i to u prvoj momcadi. A tek mu je 19. Malo li je. Nego Mesa pakuj se i po njega.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 dec 2014, 11:00

dubrovnik je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Da je htio igrat da sam ga i ja nazvo prihvatio bi i da je s druge strane tro Ibrahimovic.Nije htio i gotovo,sad se moooozda situacija promjenila,al iskreno mislim da se previse nadate.
Da je prihvatio Svedsku samo jer su mu dali laznu garanciju da ce igrat,onda ce i nas prihvatit ako mu sad kazemo da racunamo na njega.Onda ako nas OPET odbije to definitivno znaci da ce igrat za Svedsku jer se tako osjeca,nije Susic kriv jer on voli Svedsku.
Po toj logici ni Susic ne voli Bosnu odbio nas je vise nego jednom. Mislim da nas je vise puta od Susica odbio samo "legendarni" Vaha a vi ste navalili na mladica rodjenog i odgojenog u Svedskoj. Treba otici momku popricati sa njim i dovesti ga u nasu repku. A proglasavati Tankovica izdajicom a Susica i ove metuzaleme zaljubljenicima u Bosnu po meni nema ni trenutka realnosti u tome. Treba novi selektor otici i to u tisini jer smo dovedeni u situaciju da Svedjani jednim pozivom sve rjesavaju. Susic nas je kostao sto se potencijalnih napadaca tice kao Ebola. Nadam se da ce Bazdarevic biti bolji.
Ne mozes uporedjivat to sto je Susic odbijao klupu prije ove odlicne generacije sa igracem koji je odbio nasu reprezentaciju.Jednostavno nije isto.
Tankovica nisam nazvao izdajicom,niti ga smatram takvim,rodjen je i odrasto u Svedskoj,takvog igraca ako uspijemo dovest mi smo njega ustvari ukrali Svedskoj,a ne oni nama ako bude obrnuto.Po vama je svaki igrac nas samo ako se poprica s njim.E pa nije tako.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 18 dec 2014, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 18 dec 2014, 11:00

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Zglavkar i 23 gosta.