Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: Grand Slam

Post Postao/la Effenberg » 10 sep 2017, 02:30

shminka je napisao/la:Pobježe babuka i ostavi Kevina samog da se bori sa španskim konobarom :rol: :rol: :rol: :rol:
Hajd sto on pobjeze vec jos 125ero sa njim. Plus onih 10ak iz top 20 sto otkaza. Ostavise Bustu jadnog vjecitog prospekta da spasava tenis pa ne uspi.

Ovo sto se prikazalo dosad na USO nije tenis vec penis! :rol: :rol:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Nail for Real
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Nail for Real » 10 sep 2017, 06:04

Al' ja mislim da Rockove fanove najvise pece sto u najgorem GS turniru njihov ''babuka'' ne moze doci do finala :rol: .

E da je dosao, druga bi se pjesma pjevala :rol: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 10 sep 2017, 09:50

Babuka nije htio da igra sa Rafom, to je više nego jasno, pobjegao je isto ko i 2013. godine ovdje :beba: :beba: :beba:

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 10 sep 2017, 10:24

Babuka je zavrsio svoje. Izvukao je ove sezone i previše.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 sep 2017, 11:42

shminka je napisao/la:Babuka nije htio da igra sa Rafom, to je više nego jasno, pobjegao je isto ko i 2013. godine ovdje :beba: :beba: :beba:
Treba održati ovih za njega bajnih -9, ipak je nekad bilo i -13 :beba: :beba: :beba:

Ovi što se uzdaju u Kevina, Kevin nije uspio Rafi uzeti seta na AO 2015. kad je Rafa bio presmiješan, a uspio je izgubiti iste godine i u Parizu s još smiješnijim Rafom :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 10 sep 2017, 12:03

:clap: :clap:
slika

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 sep 2017, 12:15

bodi123 je napisao/la:
shminka je napisao/la:Babuka nije htio da igra sa Rafom, to je više nego jasno, pobjegao je isto ko i 2013. godine ovdje :beba: :beba: :beba:
Treba održati ovih za njega bajnih -9, ipak je nekad bilo i -13 :beba: :beba: :beba:

Ovi što se uzdaju u Kevina, Kevin nije uspio Rafi uzeti seta na AO 2015. kad je Rafa bio presmiješan, a uspio je izgubiti iste godine i u Parizu s još smiješnijim Rafom :mrgreen:
Igrači kao što su Anderson ove najbolje mogu dobiti ako im se baš sve poklopi u tom meču.Znači večeras bi Rafa trebao da bude na 50% mogućnosti, uz to da ga ne sluša niti servis, niti backhand niti forehand.A s druge strane da dugonju odjednom svi udarci služe na visokom nivou i to kroz cijeli meč. Za takvo nešto šanse su možda 2%, jer zna se desiti da takvi igrači imaju takav meč kad im jednostavno sve ide od ruke.Ali takvih mečeva tokom karijere nema puno.

Realnije je očekivati da će Anderson imati nekoliko dobrih as udarcaa i to je to. Prespor je i pretrom za ovog Rafu, od kojeg je izgubio svaki put do sad.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 sep 2017, 12:33

Romagnoli13 je napisao/la: Igrači kao što su Anderson ove najbolje mogu dobiti ako im se baš sve poklopi u tom meču.Znači večeras bi Rafa trebao da bude na 50% mogućnosti, uz to da ga ne sluša niti servis, niti backhand niti forehand.A s druge strane da dugonju odjednom svi udarci služe na visokom nivou i to kroz cijeli meč. Za takvo nešto šanse su možda 2%, jer zna se desiti da takvi igrači imaju takav meč kad im jednostavno sve ide od ruke.Ali takvih mečeva tokom karijere nema puno.

Realnije je očekivati da će Anderson imati nekoliko dobrih as udarcaa i to je to. Prespor je i pretrom za ovog Rafu, od kojeg je izgubio svaki put do sad.
Prvo, Rafa neće biti na 50%, to nije moguće u ovoj situaciji u kojoj se nalaze, Rafa će odigrati najbolji meč na turniru, jer ne postoji igrač kojeg više motivišu ovakvi naizgled lagani plijenovi za GS titule, killer instict koji on posjeduje ne posjeduje ni jedan drugi teniser. Suludo je očekivati manje ozbiljnog, manje skoncentrisanog, i manje dobrog Nadala nego što je bio u meču s Delpom, on može biti jednak kao u tom meču ukoliko je ono njegov maksimum, ili bolji.

Drugo, Kevinu Rafa nije nepoznanica, igrali su dovoljno mečeva da zna šta treba raditi i kako treba igrati s njim, kontrolirano ofanzivni tenis, tražiti što kraće poene i što jednostavnija rješenja, uz to servis mora biti na nivou, i to je ono što on najviše može uraditi. To nije davalo rezultata u prethodnim mečevima, a pogotovo ne bi trebalo ni večeras jer je ulog veliki.

Očekujem egal borbu u prvom setu dok Rafa ne pronadje čuveni ritern 4 metra iza baselinea i ne prokuha, a u nastavku lakši posao. Sve osim toga će biti iznenadjenje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 sep 2017, 12:37

bodi123 je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la: Igrači kao što su Anderson ove najbolje mogu dobiti ako im se baš sve poklopi u tom meču.Znači večeras bi Rafa trebao da bude na 50% mogućnosti, uz to da ga ne sluša niti servis, niti backhand niti forehand.A s druge strane da dugonju odjednom svi udarci služe na visokom nivou i to kroz cijeli meč. Za takvo nešto šanse su možda 2%, jer zna se desiti da takvi igrači imaju takav meč kad im jednostavno sve ide od ruke.Ali takvih mečeva tokom karijere nema puno.

Prvo, Rafa neće biti na 50%, to nije moguće u ovoj situaciji u kojoj se nalaze, Rafa će odigrati najbolji meč na turniru, jer ne postoji igrač kojeg više motivišu ovakvi naizgled lagani plijenovi za GS titule, killer instict koji on posjeduje ne posjeduje ni jedan drugi teniser. Suludo je očekivati manje ozbiljnog, manje skoncentrisanog, i manje dobrog Nadala nego što je bio u meču s Delpom, on može biti jednak kao u tom meču ukoliko je ono njegov maksimum, ili bolji.

Drugo, Kevinu Rafa nije nepoznanica, igrali su dovoljno mečeva da zna šta treba raditi i kako treba igrati s njim, kontrolirano ofanzivni tenis, tražiti što kraće poene i što jednostavnija rješenja, uz to servis mora biti na nivou, i to je ono što on najviše može uraditi. To nije davalo rezultata u prethodnim mečevima, a pogotovo ne bi trebalo ni večeras jer je ulog veliki.

Očekujem egal borbu u prvom setu dok Rafa ne pronadje čuveni ritern 4 metra iza baselinea i ne prokuha, a u nastavku lakši posao. Sve osim toga će biti iznenadjenje.
Nije da neće biti na 50%, već je realnije da će biti na 150%. Samo sam napisao šta se mora desiti da bi Anderson i imao bilo kakve šanse.To je za ove koji sve nade polažu u igrači koji ničim ne privlači pažnju, osim svojom visinom. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 10 sep 2017, 12:37

bodi123 je napisao/la:
Koliko gemova dajes Andersonu? Nekih 10-11 mu dosta? 7:5 6:2 6:3

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 sep 2017, 12:41

jopaa7 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Koliko gemova dajes Andersonu? Nekih 10-11 mu dosta? 7:5 6:2 6:3
Ne znam baš, nisam najpametniji, prvi set će biti presudan, sve zavisi u suštini od toga koliko će Rafi trebati vremena da pronadje potrebno rješenje i dovede svoj nivo na nedostižan za Kevina, ako bude u 3 seta očekujem tako nešto slično kao što si napisao. :mrgreen:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 10 sep 2017, 13:10

Dragi prijatelji (a i moji hejteri) forumasi! :mrgreen:

Da podijelim s vama moje osjecaje ovog dana u vezi tenisa, nadam se da ce te imati strpljenja da procitate pismeni sastav! :lol:

Ustao ujutru popio kafu i pogledao malo ove pres konferencije od zenskog finala sinoc i stvarno mnogo mi je drago i kakva velika prica oko Sloane je ovo, ali ne samo nje vec i Madison koja je takodje imala operaciju i stvarno mi je zao da nije mogla pokazati se u malo boljem svjetlu. Nisam neki ljubitelj ni navijac crne mambe (tako zovem ovu crnu zvjerku) ali mala je opasna sa igrom. I ogroman respekt doci tako od povrede i ne sra.ti nista ne davati izgovore nikakve igrati i pobjedjivati to je za svaku dozu respekta. I svaka cast jos jednom! :thumbup: :thumbup:

Eh to je bio ljepsi dio. Onda sam haman i zaboravio da ima danas jos tenisa. Da je danas musko finale, i u tom momentu su mi svi oni osjecaji dragosti i miline za Sloane se potisnuli kad mi je sinula ona faca smrknuta Rafe pred oci i da ce danas imati ogromnu priliku da ostrvinari kao lesinar svoj 16i slem. (Sto ce i uciniti 90% sigurno receno objektivno, iako sto sam hejter)! Ta misao mi je pokvarila sve i osjecaj mucnine u stomaku od toga kombinovan sa crnom kafom koju sam popio prije dorucka na skoro prazan stomak je prevrsila sve ono pozitivno! :lol: :lol: :lol:

Eto tako je to da budem iskren. Onda mi je naumpala jedna fantazija. Ona glasi ovako i ako ima gdje tog Boga (u kojeg ne vjerujem jer nisam nesto od vjere) pa nek cuje. Kunem se evo ako se to ispuni ma odmah cu na hadz da odem i na sva sveta mjesta i Jerusaleme i Nepale Tibete gdje su one hare krishne ma u sve zivo cu da povjerujem ono paranormalno sto postoji! :rol:

A ta fantazija je da brat Kanderson danas bude brutalan na servisu. Retern me ne zanima ni jedne sekunde. Nek ne osvoji ni poen na retern. Nek samo asira onog smrdljivca. Da mu prozvizdi jedno 100 asova kroz usi i dobije svaki od 3 seta svoja po 7:6. Da ga bas ono na hinjaka uzme tajbregdzijski bez gubljenja mini brejka. Da mu mozak razvuce servama. Nije bitno hoce li biti u 3,4 ili 5 setova.

To bi bila prica to bi bilo brutalno!!!!!
To bi bilo velicanstveno!!!!!

Zar ne priznajte i vi Rafatardovi? Zar ne bi bilo to mnogo uspjesnije i fascinantnije nego nekom dugogodisnjem top igracu kao Rafi da strvinarski osvoji slem bez da je igrao protiv bar nekog top 25 igraca? Mislim ono mene bi bilo sramota na njegovom mjestu da bi namjerno izgubio finale samo da ne udjem u historiju kao osvajac najslabijeg slema ikad!!!!

Znaci brate Kandy, ti si jedini koji mozes spasiti situaciju. Uradi to tako ti Bog pomogao!!! :bow: :bow:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 10 sep 2017, 13:17

jopaa7 je napisao/la::clap: :clap:
slika
Crna mamba. Sjajnija je od tog trofeja i srebra. :salut: :salut: :salut:
Blefirajuca ljepota! :ljepota: :ljepota:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 sep 2017, 13:42

Effenberg je napisao/la:Dragi prijatelji (a i moji hejteri) forumasi! :mrgreen:

Da podijelim s vama moje osjecaje ovog dana u vezi tenisa, nadam se da ce te imati strpljenja da procitate pismeni sastav! :lol:

Ustao ujutru popio kafu i pogledao malo ove pres konferencije od zenskog finala sinoc i stvarno mnogo mi je drago i kakva velika prica oko Sloane je ovo, ali ne samo nje vec i Madison koja je takodje imala operaciju i stvarno mi je zao da nije mogla pokazati se u malo boljem svjetlu. Nisam neki ljubitelj ni navijac crne mambe (tako zovem ovu crnu zvjerku) ali mala je opasna sa igrom. I ogroman respekt doci tako od povrede i ne sra.ti nista ne davati izgovore nikakve igrati i pobjedjivati to je za svaku dozu respekta. I svaka cast jos jednom! :thumbup: :thumbup:

Eh to je bio ljepsi dio. Onda sam haman i zaboravio da ima danas jos tenisa. Da je danas musko finale, i u tom momentu su mi svi oni osjecaji dragosti i miline za Sloane se potisnuli kad mi je sinula ona faca smrknuta Rafe pred oci i da ce danas imati ogromnu priliku da ostrvinari kao lesinar svoj 16i slem. (Sto ce i uciniti 90% sigurno receno objektivno, iako sto sam hejter)! Ta misao mi je pokvarila sve i osjecaj mucnine u stomaku od toga kombinovan sa crnom kafom koju sam popio prije dorucka na skoro prazan stomak je prevrsila sve ono pozitivno! :lol: :lol: :lol:

Eto tako je to da budem iskren. Onda mi je naumpala jedna fantazija. Ona glasi ovako i ako ima gdje tog Boga (u kojeg ne vjerujem jer nisam nesto od vjere) pa nek cuje. Kunem se evo ako se to ispuni ma odmah cu na hadz da odem i na sva sveta mjesta i Jerusaleme i Nepale Tibete gdje su one hare krishne ma u sve zivo cu da povjerujem ono paranormalno sto postoji! :rol:

A ta fantazija je da brat Kanderson danas bude brutalan na servisu. Retern me ne zanima ni jedne sekunde. Nek ne osvoji ni poen na retern. Nek samo asira onog smrdljivca. Da mu prozvizdi jedno 100 asova kroz usi i dobije svaki od 3 seta svoja po 7:6. Da ga bas ono na hinjaka uzme tajbregdzijski bez gubljenja mini brejka. Da mu mozak razvuce servama. Nije bitno hoce li biti u 3,4 ili 5 setova.

Zar ne priznajte i vi Rafatardovi? Zar ne bi bilo to mnogo uspjesnije i fascinantnije nego nekom dugogodisnjem top igracu kao Rafi da strvinarski osvoji slem bez da je igrao protiv bar nekog top 25 igraca? Mislim ono mene bi bilo sramota na njegovom mjestu da bi namjerno izgubio finale samo da ne udjem u historiju kao osvajac najslabijeg slema ikad!!!!

Znaci brate Kandy, ti si jedini koji mozes spasiti situaciju. Uradi to tako ti Bog pomogao!!! :bow: :bow:
amin :lol: :lol:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 sep 2017, 15:32

Jbg najgori slem ikad a Federer ispao u 1/4 finalu.To tebe effenberže više boli od same pomisli da će Rafa vjerovatno uzeti 16i GS.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 sep 2017, 16:54

rafa ovo može izgubiti samo ako par puta stane na liniju pa se previše nasekira.

ili drugačije rečeno, ako anderson odigra meč života izgubiće od rafe u četiri seta

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 10 sep 2017, 17:08

Mozda je smijesno sto bi Rafa trebao uzeti najlosiji slem u historiji tenisa,ali opet je i prije ovog slema neki bio najlosiji pa se pitam koji?Pored toga jos je smijesnije sto "najveci igrac u historiji tenisa" u najlosijem slemu u historiji tenisa nije uspio doci do finala i to u godini kad se razmatralo da li on igra svoj najbolji tenis ikad. :urnebes: Dalje,da je neki igrac van velike cetvorke a posebno Rafa koji je visestruki osvajac GS turnira dosao do finala i recimo uzeo titulu,prica o najlosijem slemu ikad bi imala neku tezinu,ali posto je Rafa veliki sampion kakvog svi poznajemo i osvajao je vise GS turnira na najjacim GS turnirima u historiji tenisa sva prica o najlosijem pada u vodu pa sad molim Rogerovce da svoju muku iskazu u nekoj novoj recenici ali ovaj put bolje smisljenoj. :D

Svi su izgledi da ce Rafa uzeti svoj 16.GS ali opet ne treba podcijeniti ni Kevina za kojeg sam vec u osmini finala rekao da ce igrati zavrsni mec na USO.Vidio sam nesto sto drugi nisu i jedini sam ga vidio u finalu,ali nebitno ono sto moze vcs jedini problem napraviti jeste neki glupi gubitak prvog seta kao sto se desio protiv Delpa kad je Rafa promasio cisti zicer na mrezii u tom istom je Delpo dosao do bl i uzeo servis.Anderson je slican igrac delpu ali koliko je slican toliko je i razlicit jer on se nece libiti vcrs da raspali po loptici i iz bekenda i forhenda pa ako pogodi pogodi posebno na Rafin servis jer takva ga igra pored srvisa odrzava pri vrhu svjetskog tenisa.Naravno Rafa ce naci igru protiv njega samo je pitanje da li ce je naci od samog pocetka meca ili nesto kasnije ali najvaznije je da se odrzavaju servisi dok se ne pronadje odgovarajuca igra na Kevinov servis.Na omjeru su 4-0 za Rafu,pored ove 4 pobjede 2 su u 2015 kad je Rafa bio sve samo ne Rafa,plus jedna na AO gdje je demolirao Kevina koji je pruzio najveci otpor u prvom setu sto negdje ocekujem i vcrs,ali opet nista nas ne smije iznenaditi.Da budem najjasniji u posljednjoj recenici nista osim 16.GS titule se nece desiti. :kralj:

slika
12 age
Zadnja izmjena: RafaGarros9, dana/u 10 sep 2017, 18:06, ukupno mijenjano 2 puta.

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 10 sep 2017, 17:33

Effenberg je napisao/la:Sloana 1.set odigrala bez i jedne jedine UE! Koja faca!
Effenberg je napisao/la:Sloana je najpametnija igracica tenisa ikad. Nevjerovatno koja efektivnost i smirenost.
Svaka cast crnoj mambi, cura je bila 11 mjeseci povrijedjena!
Zar ti nisi uvijek govorio da ti se gadi defanzivni tenis i oni sto samo prebacuju lopticu i trce s jedne na drugu stranu? :urnebes:
Effenberg je napisao/la:Dragi prijatelji (a i moji hejteri) forumasi! :mrgreen:

Zar nisi uvijek govorio da ti se gade panjevi od igraca i serveri? :urnebes:
:facepalm:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 sep 2017, 18:04

slika

'ajmo spinbotu do titule na najlošijem slemu ikad. :kafa:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 sep 2017, 19:28

Carlos Moya: 'The final is not won, but these challenges motivate Nadal'

Ahead of the final against Kevin Anderson that could give Rafael Nadal his 16th Grand Slam title, Carlos Moya analyzed which match we should expect to see, explaining how the Mallorcan can deal with the big South African's serve.

'Rafa knows that the match is not won yet, and from this standpoint we won't have to work on it because he is always respectful towards all the opponents', Moya told El Espanol.

'I don't know if it can make him more tense or not. It's a Grand Slam final and who says there is nothing to lose, is lying. There is much to win and much to lose, but Rafa likes these challenges, which motivate him.

Trying to win the most important titles makes him keep playing tennis. Many times the match depends by Nadal, Anderson will try to find his rhythm shortening points and go for his shots.' 'In theory Rafael is the favourite, he is the No.

1', added Toni Nadal. 'I saw him playing against Carreno and on serve the level was unbelievable as well as shots. He is a very dangerous opponent because you know that chances to break him will be only a few and it will be difficult to put balls back on the court.
Za zagrijavanje
Daleko najkvalitetniji rivalitet kojeg je tenis gledao. :zviz:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.