Ethel je napisao/la:
Zna se ko je prvi digao glas protiv tulipana i to prije njegovog starta u Unitedu, igra za United, a povremeno pise i na forumu Valencia naravno

****, kada uvijek pogodim, makar kada je MU u pitanju. Imao sam fule za neke druge igrace, ali za igrace MU nikada. Recimo, rekao sam da od Levandovskog nikada nece biti vrhunski igrac. To mi je najveci promasaj.
Kada je dosao Mojs bio sam dosta skeptican. I dalje mislim da je dobar trener. Makar je bio dobar, dok ga Junajted nije potrosio. Problem je bio taj sto njegov stil igre iz Evertona nije imao nikakve dodirne tacke sa Fergijevim Junajtedom. I da stvar bude gora, Mojs je rekao da ce igrati isto kao Fergi. **** ga, tesko je imitirati genijalnog prethodnika, posebno ako su ti glavni igraci u silaznoj putanji. Mojs je bio materijal za Celzi. Njegova fudbalska filozofija je najslicnija onome sto igra Celzi, onome sto je od Celzija napravio Murinjo.
Gal? Nigdje veze! U startu je bilo jasno da on nije materijal za Mancester. Njegova fudbalska filozofija se od Fergije razlikuje kao nebo od zemlje. Imas covjeka koji je skoro tri decenije gradio jedan sistem igre, da bi nakon toga dosao neko ko zeli sve promijeniti. Ne treba biti previse pronicljiv da bi zakljucio da ce jedan takav pokusaj zafrsiti katastrofalno. Da bi Gal podredio Junajted sebi, potrebno je makar 4-5 godina. Potrebno je dozvoliti covjeku da kupi igrace koji se uklapaju u njegovu viziju igre. Junajted to nije htio, od pocetka sa Galom nisu ozbiljno racunali. A nije ni on tako mlad da bi zapoceo jedan dugotrajan projekat. A nije ni dobar kao nekada. Dosta je potrosen, prevazidjen. Njegovo dovodjenje je bilo velika, katastrofalna greska.
Drugi problem sa Galom je sto NIKADA nije znao zaustaviti brod koji tone. Ovo sto ste do sada vidjeli nije nista u odnosu na ono sto ce uslijediti. Cini mi se da je sa Barsom jedne godine zavrsio sedmi brije nego su ga otjerali.

I sa Bajernom je nakon pocetnog uspjeha krenuo propadati u rupu bez dna... Njega ili ide ili ne ide, nema izmedju.
U ovom trenutku po stilu koji forsiraju najlogicnija rjesenja za MU su Klop i Simeone. Njihova filozofija igre je prilicno slicna onome sto je Junajted predstavljao decenijama unazad. Ovo se posebno odnosi na Klopa. Medjutim, pitanje je koliko je njihova osobnost kompatibilna sa Engleskom... Ima tu kamara nijansi koje uticu na sudbinu trenera u jednom klubu.
Najgora stvar bi bila da dovedu Gvardiolu. To bi bila apsolutna katastrofa. Gvardiola sa svakom ekipom pokusava oponasati Barselonu. Sa Bajernom to nekako prolazi jer imaju fantasticne igrace, jer je konkurencija u Bundeski prilicno losa, jer Bajern puno vise lici na Barsu nego Junajted itd... Barsin stil u Junajtedu bi bio katastrofalna kopija. To bi klub pokopalo za narednih 5-10 godina. Uvjeren sam!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.