FK Željezničar (opšte diskusije)

damirc
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la damirc » 20 maj 2015, 13:43

amidzaTan je napisao/la:
samogrbavica je napisao/la:
Orton je napisao/la:Po tvom ispade u Sarajevu za sve lose krivi ljudi iz drugih mjesta.
A to sto smo izumili sibicarenje,prodaju cigle ispred skole i slicno je manje vazno.
Fakat malogradjanski stav pa makar bio utemeljitelj Sarajeva :)
Naravno. Ja zivim u Sarajevu 30 i kusur godina, i ovo sto se moze vidjeti po nasim kaficima, klubovima, pa i forumu je pravi pokazatelj situacije. Pisati sugavica, slagiran, seljo i nije ponizavanja konkurenta nego pokazivanja koliko je neko zatupljen, odnosno mozak mu se razviao Bogu iza nogu. Nije imao dodir da odrasta na normalan nacin. Ja nikad ni za jednog bivseg igraca koji je bolestan en bih napisao slagiran. Nikad gradski stadion ne bi nazvao ruznom rijecju jer sam odgojen onako kako treba. Sad svaka suta moze doci u Sarajevo, i nazivat sebe navijacem. MIslim zaista tuzno vrijeme doslo. Samo krenut od foruma, ne moras ostalo ni gledati.

Ovo o cemu ti pricas je problem licne prirode prijatelju, a taj problem se zove "kompleks nize vrijednosti" u ovaj grad su uvijek dolazili i dolazit ce razni ljudi, iz svih krajeva svijeta, svih vjeroispovjesti tako ce biti i ubuduce, a mi nismo jedini izolovani grad koji ima problem sa doseljenicima ili dosljama kako ih vi KOMPLEKSASI zovete, vec je to i u svijetu normalna pojava. Ovo je forum o sportu i nebi trebao svoje komplekse iznositi ovdje, a ako ti to toliko smeta kako to da navijas za Selju kojeg je osnovala radnicka klasa sa svih strana BiH sem iz Sarajeva a nas klub se zna ko je osnovao - Carsija :D :D Moj bi ti stari rekao na ovo: Kazu nema Sarajlija ili ih je mali broj pravih u Sarajevu, e taj mali broj su prave Sarajlije a ovi ostali (dosljaci) koji su bili tu u ratu na prvim linijama su 100X vece Sarajlije od onih "pravih" sto su pobjegli kad je trebalo da brane svoj grad!!!!!

Sine dragi da znas historiju vaseg kluba onda bi znao da Vas je osnovala UDBA kakva carsija kakvi bakraci, UDBA vas osnovala.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2015, 14:08

Dajte prevodioca
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 20 maj 2015, 14:15

Virtu4l je napisao/la:Dajte prevodioca

Napisano na tecnom Bosanskom, tako da ti u ovom slucaju ti ne moze pomoci "PREVODILAC" vec skola, skola i samo skola.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 20 maj 2015, 14:19

amidzaTan je napisao/la:Opet kompleks i opet vam neko smeta, i opet vam je neko drugi kriv :D :D :D :D :D :D
Da barbarez@ ovaj grad je izgradila radnicka klasa koja je jednim dijelom dosla sa istoka uskotracnim vozom zvanim Ciro. Velike potrebe za radnom snagom vas je dovela u Sarajevo da bi se ispunile potrebe izgradnje Sehera...

Potenciranje ove rijeci "doslje" je u vecini slucajeva pokazatelj da osoba nije sposobna da ispuni svoj zivot i generalno je nezadovoljna sa istim, pa svoj kompleks nize vrijednosti lijeci kroz zavist i prkos drugim, gdje je kod nas u Sarajevu to izrazeno kroz tezu "ja mahalac i Sarajlija a ti dosljo i seljak"

To vam je kao onaj vas southboy@ koji je odrastao u ulici Marsala Tita :D a nezna koja je ustanova nosila ime "Vaso Miskin Crni"

I barbarez@ ja ne znam koji procenat visokih funkcionera u tom vremenu je dosao u Sarajevo ali znam sigurno da su prije dosli radnicke klase, jer hijarahija je tako htijela da neko pametan dodje osmisli, pripremi i zaposli radnicku klasu.... ;)

Svi ljudi dobre namjere su dobro dosli u ovaj moj grad smetao to nekom papku (kompleksasu) ili ne!!!!
Ilijas ili Semizovac?
KHAJ PRICE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2015, 14:20

Tamo gdje sam ja učio školu ne postoje riječi 'htijela' ili 'nezna' :wave:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 20 maj 2015, 14:21

Dosadan si amidza.. Odmori malo..
BUDI ŽELJO !!!

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 20 maj 2015, 14:24

samogrbavica je napisao/la:
amidzaTan je napisao/la:Opet kompleks i opet vam neko smeta, i opet vam je neko drugi kriv :D :D :D :D :D :D
Da barbarez@ ovaj grad je izgradila radnicka klasa koja je jednim dijelom dosla sa istoka uskotracnim vozom zvanim Ciro. Velike potrebe za radnom snagom vas je dovela u Sarajevo da bi se ispunile potrebe izgradnje Sehera...

Potenciranje ove rijeci "doslje" je u vecini slucajeva pokazatelj da osoba nije sposobna da ispuni svoj zivot i generalno je nezadovoljna sa istim, pa svoj kompleks nize vrijednosti lijeci kroz zavist i prkos drugim, gdje je kod nas u Sarajevu to izrazeno kroz tezu "ja mahalac i Sarajlija a ti dosljo i seljak"

To vam je kao onaj vas southboy@ koji je odrastao u ulici Marsala Tita :D a nezna koja je ustanova nosila ime "Vaso Miskin Crni"

I barbarez@ ja ne znam koji procenat visokih funkcionera u tom vremenu je dosao u Sarajevo ali znam sigurno da su prije dosli radnicke klase, jer hijarahija je tako htijela da neko pametan dodje osmisli, pripremi i zaposli radnicku klasu.... ;)

Svi ljudi dobre namjere su dobro dosli u ovaj moj grad smetao to nekom papku (kompleksasu) ili ne!!!!
Ilijas ili Semizovac?

Ilijas i Semozivac su inace gradovi!!!!! Sarajevo - Dobrinja

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 20 maj 2015, 14:24

Činjenica je da navijači Sarajeva više forsiraju tu priču ko je odakle došao i kao ČARŠIJA NAVIJA ZA SARAJEVO, došlje seljaci i papci za Želju. Pa ona podjela radnička klasa - gospoda itd je takav idiotluk da je to za ne povjerovati. To jedno, a drugo je sl: Da nema "došlja" tj. Vogošće, Ilijaša, Buća Potokoa, Briješća, Reljeva itd na sjeveru ne bi bilo 200 ljudi. Dovoljno je manijacima bilo da pogledaju kolone pješaka i pune autobuse na zadnjem derbiju iz pravca Vogošće. A s druge strane ovima koji žive ili rade u blizini želj. stanice jasno je ko dan kada igra Sarajevo kući. Puni autobusi navijaca Sarajeva iz "prigradskih mjesta".
Mada ne mogu da shvatim zašto je to bitno, pogotovo onima koji bez "došlja, radničke klase," itd ne bi imali 500 ljudi na utakmici kući.

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 20 maj 2015, 14:45

amko27 je napisao/la:Činjenica je da navijači Sarajeva više forsiraju tu priču ko je odakle došao i kao ČARŠIJA NAVIJA ZA SARAJEVO, došlje seljaci i papci za Želju. Pa ona podjela radnička klasa - gospoda itd je takav idiotluk da je to za ne povjerovati. To jedno, a drugo je sl: Da nema "došlja" tj. Vogošće, Ilijaša, Buća Potokoa, Briješća, Reljeva itd na sjeveru ne bi bilo 200 ljudi. Dovoljno je manijacima bilo da pogledaju kolone pješaka i pune autobuse na zadnjem derbiju iz pravca Vogošće. A s druge strane ovima koji žive ili rade u blizini želj. stanice jasno je ko dan kada igra Sarajevo kući. Puni autobusi navijaca Sarajeva iz "prigradskih mjesta".
Mada ne mogu da shvatim zašto je to bitno, pogotovo onima koji bez "došlja, radničke klase," itd ne bi imali 500 ljudi na utakmici kući.

Jeli ovo cinjenica ili samo lupas???????? Ja ti samo mogu garantovati da bi onaj majmun dobio batine sto je gadjao bakljom da je kojim slucajem bio sa nase strane dok ste vi nijemo posmatrali!!!!! A isto se desilo i na Grbavici sto znaci da nije jedan "izolovan" slucaj, tako da je glupo pricati odakle nasi navijaci stizu i gdje sve cekaju autobuse... A cinjenica da nas ima 6000 samo registroanih clanova je dovoljna da svatis da ovo tvoje zapazanje punih autobusa nije nikakvo cudo jer nas je duplo vise nego vas :D

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 20 maj 2015, 14:50

Ma nisi ti iz Ilijasa. Ti si iz Visoko hz.
KHAJ PRICE

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 maj 2015, 14:50

amidzaTan je napisao/la:
amko27 je napisao/la:Činjenica je da navijači Sarajeva više forsiraju tu priču ko je odakle došao i kao ČARŠIJA NAVIJA ZA SARAJEVO, došlje seljaci i papci za Želju. Pa ona podjela radnička klasa - gospoda itd je takav idiotluk da je to za ne povjerovati. To jedno, a drugo je sl: Da nema "došlja" tj. Vogošće, Ilijaša, Buća Potokoa, Briješća, Reljeva itd na sjeveru ne bi bilo 200 ljudi. Dovoljno je manijacima bilo da pogledaju kolone pješaka i pune autobuse na zadnjem derbiju iz pravca Vogošće. A s druge strane ovima koji žive ili rade u blizini želj. stanice jasno je ko dan kada igra Sarajevo kući. Puni autobusi navijaca Sarajeva iz "prigradskih mjesta".

Jeli ovo cinjenica ili samo lupas???????? Ja ti samo mogu garantovati da bi onaj majmun dobio batine sto je gadjao bakljom da je kojim slucajem bio sa nase strane dok ste vi nijemo posmatrali!!!!! A isto se desilo i na Grbavici sto znaci da nije jedan "izolovan" slucaj, tako da je glupo pricati odakle nasi navijaci stizu i gdje sve cekaju autobuse... A cinjenica da nas ima 6000 samo registroanih clanova je dovoljna da svatis da ovo tvoje zapazanje punih autobusa nije nikakvo cudo jer nas je duplo vise nego vas :D
Na Kobiljoj glavi nema navijaca Zelje i kompet je naseljena sa strane sto od 45 pa na ovamo sto od 95 pa na ovamo nemam nista protiv tih ljudi nevolja ih natjerala i dosli.Ali izmisljati bolesne price da su navijaci Zelje doslje u Sarajevu je degutantno, evo jednostavno pitanje za koga ti je dedo navijao je znam za koga je moj jel dovoljno ovo ili treba jos ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 20 maj 2015, 15:11

Ja nista izmislio nisam, vi se sami nazivate radnickom klasom a zna se odkud radnicka klasa u Sarajevu.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 20 maj 2015, 15:14

amidzaTan je napisao/la:Ja nista izmislio nisam, vi se sami nazivate radnickom klasom a zna se odkud radnicka klasa u Sarajevu.
Pises gluposti jarane. Ohladi malo, ne zanima nas tvoje pracenje demografije.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 20 maj 2015, 15:42

Ovog majmuna jos nisu zatvorili

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 20 maj 2015, 15:42

Ako može neko normalno da mi da odgovor bez da se posvađa sa mnom, psuje, i izmišlja stvari ?

Kako i na koji način, tvrde ovi vaši forumaši da je Sarajevo kupilo Vitez i Slobodu ? I vama je kao to osnov zašto nećete do titule ? Kako da ste sigurni da će te vi pobijediti Čelika u Zenici, na osnovu čega ? Neuporedivo lakše utakmice ima Sarajevo, Vitez koji je jedna od dvije najgore ekipe u ligi i Sloboda kući koja nije ništa specijalno, još ne treba im, a nama o tituli odlučuje ?

Čelik u najboljj formi svih formi, i vi tamo imate sigurnu tricu a mi moramo kupiti tricu protiv Viteza, pa ovo samo budala može ovako razmišljati.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 20 maj 2015, 15:44

Nek puste oni Sarajevo na miru, trebaju prvo dobiti Travnik, jer spominju se neki aferimi, dugovi. Vidjecemo.
1946

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 maj 2015, 15:44

amidzaTan je napisao/la:Ja nista izmislio nisam, vi se sami nazivate radnickom klasom a zna se odkud radnicka klasa u Sarajevu.
A od kud majke ti ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 20 maj 2015, 15:47

duskajurisic je napisao/la:Ako može neko normalno da mi da odgovor bez da se posvađa sa mnom, psuje, i izmišlja stvari ?

Kako i na koji način, tvrde ovi vaši forumaši da je Sarajevo kupilo Vitez i Slobodu ? I vama je kao to osnov zašto nećete do titule ? Kako da ste sigurni da će te vi pobijediti Čelika u Zenici, na osnovu čega ? Neuporedivo lakše utakmice ima Sarajevo, Vitez koji je jedna od dvije najgore ekipe u ligi i Sloboda kući koja nije ništa specijalno, još ne treba im, a nama o tituli odlučuje ?

Čelik u najboljj formi svih formi, i vi tamo imate sigurnu tricu a mi moramo kupiti tricu protiv Viteza, pa ovo samo budala može ovako razmišljati.
U boljoj formi smo mi od Čelika. Zašto bi se mi tamo nalazili?
Kupili ste sudije protiv Slavije zašto ne bi i protiv Viteza ? Na dosta utakmica su sudije grijesile u vašu korist. Slučajnost? Za Slobodu niko nista ne govori. Napisao sam na drugoj temi o Slobodi i sto cete lagano s njima.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 20 maj 2015, 15:57

Ma kupili smo i Vitez 100% :mrgreen: kuknjava

Celik ce vas ionako uzeti bez problema ;)
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 20 maj 2015, 15:57

Nisi me shvatio, i mi smo u dobroj formi, 5 pobijeda , 1 remi zadnjih 6 utakmica, i kao takvi mi moramo kupiti bodove u selu Vitez, a vi idete ekipi koja je u predobroj formi u Zenicu i imate zagarantovane bodove ? To te pitam , ne pitam te dje smo kupili kako smo i šta smo, možda ste vi kupili, formu smo vam vidjeli protiv Radnika na Grbavici i SLobode na Grbavici ? niđe veze ti je priča bogami.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Giuseppe1, Lecler, since1948, Zidnisatzidni i 40 gostiju.