NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la kad_kako » 08 sep 2011, 22:57

Lose vijesti za navijace i simpatizere Colts-a: Peyton Manning, je imao jucer, ili prekjucer, dodatnu operaciju na vratu, i veoma je vjerovatno da ce propustiti citavu sezonu:

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: kad_kako, dana/u 08 sep 2011, 23:00, ukupno mijenjano 3 puta.
Postovanje treba zaraditi.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 08 sep 2011, 22:59

kad_kako je napisao/la:ZA ONE KOJI SU SE PRIJAVILI ZA NFL PICK'EM NA YAHOO:

Par stvari da kazem, i da objasnim. Znaci uveli smo "spread", i "Confidence Points (ovo drugo je uvedeno danas (i objasnjenje sta je to, ce biti nize u postu) pa ako ste odigrali ranije, molio bih da obidjete svoj profil, i date poene kako mislite shodno)", pa da objasnim sta je sta, u slucaju da neki neznaju:

Prvo da kazem da su sve ekipe na lijevoj strani favoriti, a sa desne strane 'underdog'. Domaca ekipa je obiljezena sa @ ispred imena te ekipe. Znaci nisu lijeve ekipe domacini nego favoriti da ce u toj utakmici pobjediti spread koji je dan. Domacin je kao sto sam rekao obiljezen sa @ ispred imena...

Spread: je razlika koju tim na koji se kladis mora pobjediti da bi ti osvojio "confidence points (objasnjenje sta je to, nize)". Evo uzmimo kao primjer prvu utakmicu na spisku: Green Bay - New Orleans. Spread je da ce Green Bay pobjediti NO sa vise od 4.5 razlike. Vi ako stavite bodove na GB, dobijate te bodove u slucaju ako GB pobjedi sa 5 ili vise poena razlike. Ako stavite da ce new New Orleans pobjediti spread koji je ponudjen, vi dobijate bodove ako oni pobjede (bilo kojom razlikom), ili izgube sa 4 ili manje bodova ... Ako bude 4.5 razlike sto je nemoguce, ali recimo na nekoj utakmici je spread 6 za favorita, i utakmica zavrsi sa 6 razlike, niko ne dobija poene. Ni oni koji su stavili na favorita, ni oni koji su stavili poene na underdog-a.

Confidence Points: skroz desno u onim kolonama, pa pored svake ekipe ima drop meni sa bodovima od 1 do 16.
Znaci vi kao igraci imate te bodove (confidence points) od 1 do 16 koje delegirate timovima ... npr. ja mislim da ce pobjediti Bersi spread koji je na njima, i odlucim da stavim na njih 16 bodova. e, ako Bearsi pobjede spread, ja onda zaradim tih 16 boda. ako neprodju spread, onda gubim te ulozene bodove na njih. tako delegirate i ostale bodove, npr. 15 na to da ce New England pobjediti spread od 7 poena, na nekog drugog 14 i tako sve do 1 boda. nemozete na dvije ekipe staviti isti broj bodova.
Na kraju kola saberu se svi tvoji bodovi koje si zaradio (na koje si stavio i oni prosli spread). tako se liga onda i racuna, po tim zaradjenim bodovima. iz kola u kolo se ti bodovi sabiru. tako da moras dobro razmisliti kome ces delegirati svoje bodove. onim najrizicnijim utakmicama dodjelis najmanje bodova, a onim sigurnim pobjednicima spreada, dadnes najvise.

Ako sta nije jasno, slobodo pitajte.

Isto tako ako neko jos hoce da se pridruzi, bujrmu! sto vise to bolje.

Pozzzzz
da bude vidiljivo ...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 sep 2011, 00:02

u nedelju budi tu da pratimo tekmu :)....Ebeno Atlanta nam dolazi :)... ako nocas Packersi izgube i ako mi dobijemo bice to odlican start Bearsa u sezoni :)... ali teko je ocekivat to ebiga...Zao mi Manninga , ali nadam se da ce se sto prije vratiti
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 sep 2011, 00:04

SaltCityAttack je napisao/la:u nedelju budi tu da pratimo tekmu :)....Ebeno Atlanta nam dolazi :)... ako nocas Packersi izgube i ako mi dobijemo bice to odlican start Bearsa u sezoni :)... ali teko je ocekivat to ebiga...Zao mi Manninga , ali nadam se da ce se sto prije vratiti
Trebao bi biti tu. Imam neke planove, ali gledam kako da ih se oslobodim. :D Ipak Bearsi igraju. :) Kad je veceras tekma? ko prenosi ...

Nego de ti Pick'em odradi, kad si vec online.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 sep 2011, 00:15

hej ja sma tamo i gledam, ali ne da mi nikakvu opciju da ista mogu promjeniti

Nego utakmica ti je na NBC veceras ima ceremonija dodjela prstenova :)....hajde da vidimo kako ce nam komsije to prirediti :)... jos kad bi zijanili bilo bi idealno :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 sep 2011, 00:18

evo naso sam ja sam ve odredio, ali me sad interesuje tu sto ima confidence point koliko da stavim sta?...ima sa strane ono opcija to je ono novo sto si pisao zar ne?

edit:

sad sam skonto procito sam pazljivo tvoj post :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 09 sep 2011, 00:54

kad_kako je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:je li okay, ako pozovem i svog buraza da igra sa nama 'Pick'em' ligu? pitam, da nebude kasnije, da nisam trebao ...

pozzzz

ma pozovi jasta :)...ja igram jos sa Takticarom u njegovoj ligi, ali to je drugi sistem bas ono fantasy football... bas smo u nedelju imali draft, ali za jedno veliko cudo 5 minuta pred draft mene internet izbaci nisam mogao uci, ali na svu srecu nisam lose prosao ebiga

Q Kevin Kolba, WR Fitzgeralda, WR Meclin, W/R/T Ingram, RB Bradshaw, RB McFadden,TE Dallas Clark, K Robbie Gould, D LB James Harrison i Minesota D

Imam jos na klupi Q Grossmana, Q Hasselbeck, WR Roy Williams, WR Steve Smith

Takticar mislim da ste trebali ranije iabrati Goulda :)... ..jer ipak ti si pratio i znas da Bearsi jako tesko na red zone postizu TD, a evo i u pripemama se tako nastavilo i da Gould cesto dolazi u priliku da suta za FG i uglavnom to on postize...tako da mislim da ce mi on donositi jako puno ponea i ako se iskreno nadam da nece, jer se vise nadam da ce Bearasi na red zon postizati TD :)
Pa ja Grossmana, nebi uzeo ni za klupe. :D

Nisam nikad igrao fantasy NFL ... nekako previse mi vremena i energije treba za to. I ona Engleska fantasy liga mi oduzima previse vremena, zato tamo udjem svakih 15 dana. :D

Ovo Pik'em mi je nekako taman. Ispunim, dodjelim bodove, i fajn do iduceg kola.
Nas ima 16 u ligi i teško je doći do najboljih igrača. Salty je čini mi se bio tek 11. na draftu i još uz probleme sa konekcijom za vrijeme drafta može se reći da je dobro prošo sa ekipom.
Ja igram ovu vrstu fantazyja već nekoliko sezona, imo sam jednu od najboljih pozicija za biranje na draftu (5. po redu), pravio sam prije drafta strategiju za biranje, nisam imo problema sa konekcijom i opet nisam baš zadovoljan sa odabranom ekipom. Tako da to što je Salty draftovo Grossmana nije nikakvo neznanje, već ono što se moglo izvući iz datih okolnosti. Inače Grossman je upravo promoviran u startera. Ja nisam još ni nabavio rezervnog QB-a.
Moja ekipa izgleda ovako: QB - Cutler, WR - Wayne, Colstone, RB - R. Rice, Moreno, TE - Gates, W/R/T - Harwin, K - Tynes, D - Urlacher, DEF - Dallas, Rezerve: S. Rice, Spiller, L. Washington, Woodhead, Evans.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 09 sep 2011, 01:12

Dok čekam početak prve tekme ove sezone da se osvrnem malo na prognoziranje, a prije toga da još kažem da mi je žao što će ova sezona vjerovatno proteći bez 2 legende bez kojih NFL neće biti isti: Favre (skoro sigurno) i Manning (najvjerovatnije).
Prošle sezone sam prognoziro (a i želio) SB sa Saintsima i Ravensima. Želim to i ove godine, ali puno manje vjerujem u to, a pojašnjavajući u nekom od ranijih postova situaciju u Baltimoreu opiso sam i zašto.

AFC East: New England
AFC North: Pittsburgh
AFC South: Houston (jer nema Manninga)
AFC West: San Diego
Wild Card: Baltimore, NY Jets

Conference Finals: New England-Pittsburgh

NFC East: Philadelphia
NFC Nort: Green Bay
NFC South: New Orleans
NFC West: Arizona

Wild Card: Atlanta, Chicago

Conference Finals: Philadelphia-New Orleans

Super Bowl: New Orleans-Pittsburgh

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 sep 2011, 01:38

pa ja mogu reci slobodno da je meni mozda i bolja ekipa od tvoje i ako sam birao 11 i jos imao problema :)...ebiga ti imas Wayna, ali nema Manninga tako da je to diskutabilno...takodjer i ja imam Dallasa Clarka koji takodjer je diskutabilan jer nema Manninga.

Ebiga zbog toga i nisam zelio onaj trade koji si nudio :)..sreca pa nisam prihvatio uhhhhhhh...pazi ja imam 3 QB pa eto ako Grosmana bude islo dacu ti ga ja d a ga imas u rezervi

Ovo je moja ekipa pa evo da usporedimo :).... Clark ce mi biti diskutabilan i Ingram koji jos nije igrao NFL, ali ockeujem od njega mnogo u napadu Saintsa...ostalo bogami reciverska pozicija mi je jaka :)...sad ne znam je li Bradshaw starter ili Jacobs ?...Svejedno opet ce Jacobs imati dosta igre i uzimat ce neke situaicje, koje Bradshaw bi mogao zavrsiti , ali sta je tu je idemo dalje :)

Q Kevin Kolba, WR Fitzgeralda, WR Meclin, W/R/T Ingram, RB Bradshaw, RB McFadden,TE Dallas Clark, K Robbie Gould, D LB James Harrison i Minesota D

FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 09 sep 2011, 02:13

SaltCityAttack je napisao/la:pa ja mogu reci slobodno da je meni mozda i bolja ekipa od tvoje i ako sam birao 11 i jos imao problema :)...ebiga ti imas Wayna, ali nema Manninga tako da je to diskutabilno...takodjer i ja imam Dallasa Clarka koji takodjer je diskutabilan jer nema Manninga.

Ebiga zbog toga i nisam zelio onaj trade koji si nudio :)..sreca pa nisam prihvatio uhhhhhhh...pazi ja imam 3 QB pa eto ako Grosmana bude islo dacu ti ga ja d a ga imas u rezervi

Ovo je moja ekipa pa evo da usporedimo :).... Clark ce mi biti diskutabilan i Ingram koji jos nije igrao NFL, ali ockeujem od njega mnogo u napadu Saintsa...ostalo bogami reciverska pozicija mi je jaka :)...sad ne znam je li Bradshaw starter ili Jacobs ?...Svejedno opet ce Jacobs imati dosta igre i uzimat ce neke situaicje, koje Bradshaw bi mogao zavrsiti , ali sta je tu je idemo dalje :)

Nema sumnje da ću ja preko Waynea, a zbog izostanka Manninga, ispaštati. I ti preko Clarka, ali ipak je Wayne bio glavna Manningova meta. Pokušah juče uvaliti Waynea u još jedan trade, ali ni to ne bi prihvaćeno. U mojoj ekipi su RB-ovi lošija strana u odnosu na tvoje. Bradshaw i Jacobs če opet dijeliti minutažu, ali će Bradshaw i ove ko i prošle sezone biti prva opcija. Obrati pažnju večears na Ingrama. Očekuje se da što sezona bude više odmicala on sve više bude prvo trkačko oružje Saintsa. Za McFadena je ova sezona vjerovatno odlučujuća za veliki proboj. Inače mislim da su sve ekipe u našoj ligi otprilike podjednako raspodjeljene kvalitetom. Odlučivaće (ne)sreća sa povrijedama i snalaženje u rundama kada glavni igrači imaju slobodno.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 sep 2011, 03:11

pa dobro ja imam adekvatne zamjene :)...imam 2 QB imam 2 recivera koji su prve opcije u svojim ekipama Stive Smith, pa i Williams u Bearsima :)...jedino RB nemam na klupi

nego bice ovo dobra utkamica vec 21-7 :)...ma nema bez Bearsa nista majkemi...ebote ja volim tvrde utkamice tvrde odbrani ovi Sintsi su gotovi ba...nemaju odbrane nikako
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 sep 2011, 04:59

ovi Saintsi su gori nego Bearsi na red zone...pa ebote ne znam st aim je ovo trebalo sad?...da su barem uzeli 3p ovako inches i oni idu da QB baca :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 09 sep 2011, 05:13

Ubitačno loša odbrana Saintsa, secondary pogotovo. I stvarno bezvezno riskantan play da se baca kada na 4. downu fali 20 centimetara i to kada se baš mora poentirati jer se utakmica lomi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 sep 2011, 05:21

imaju oni offense dobar, ali im je odbrana katastrofa....OL im je losi nego u Bearsa :)...Bearsi ako budu imali imalo offensa dobitce Siantse tamo....jest da su dobri to bez daljnjeg u napadu, ali ova odbrana katastrofa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 09 sep 2011, 05:52

Haos zanimljiva završnica! Do zadnjeg playa! Žao mi je naravno što Saintsi na kraju ipak ne uspješe, ali moram priznati da su Packersi sveukupno djelovali ubjedljivije i bolje, tako da se mora reći da su i zaslužili pobjedu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 sep 2011, 08:01

kakva zavrsnica upravu si :)...malo j falilo da Saintsi preokrenu ovo...da nisu dole izgubili loptu ranije kad su trebali barem 3p uzeti, ko zna kako bi se ovo zavrsilo...samo utkamica bez odbrana, jer ni jedna odbrana nije bila dobra....vidjet cemo kako ce Bearsi protiv ovog NO...mislim da mozemo i ako oni igraju odlicno u napadu...trebaju nam CB i SS I FS kako bi ih zaustavili
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 sep 2011, 19:09

Ofanzivno jedna od boljih utakmica u zadnjim godinama. Defanzivno i jedna i druga ekipa su bile bezidejne. Mislim da je Brees pogrijesio, sto jos ranije u driveu, nije spike loptu.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 09 sep 2011, 20:34

kad_kako je napisao/la:Ofanzivno jedna od boljih utakmica u zadnjim godinama. Defanzivno i jedna i druga ekipa su bile bezidejne. Mislim da je Brees pogrijesio, sto jos ranije u driveu, nije spike loptu.
Odbrana Packersa je bila daleko bolja samim time da su zaustavili onaj 4. down i onu zadnju akciju Saintsa. Brees je majstorski disponiro vrijeme. I vremenski i prostorno je Saintse u zadnjem driveu doveo u pravo izglednu situaciju.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 09 sep 2011, 22:25

SaltCityAttack je napisao/la:kakva zavrsnica upravu si :)...malo j falilo da Saintsi preokrenu ovo...da nisu dole izgubili loptu ranije kad su trebali barem 3p uzeti, ko zna kako bi se ovo zavrsilo...samo utkamica bez odbrana, jer ni jedna odbrana nije bila dobra....vidjet cemo kako ce Bearsi protiv ovog NO...mislim da mozemo i ako oni igraju odlicno u napadu...trebaju nam CB i SS I FS kako bi ih zaustavili
i Bozija pomoc....
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 10 sep 2011, 04:50

Taktičar je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Ofanzivno jedna od boljih utakmica u zadnjim godinama. Defanzivno i jedna i druga ekipa su bile bezidejne. Mislim da je Brees pogrijesio, sto jos ranije u driveu, nije spike loptu.
Odbrana Packersa je bila daleko bolja samim time da su zaustavili onaj 4. down i onu zadnju akciju Saintsa. Brees je majstorski disponiro vrijeme. I vremenski i prostorno je Saintse u zadnjem driveu doveo u pravo izglednu situaciju.
Reci daleko bolja, a primila 34 boda neide nikako. Obje odbrane nisu mogle meda citavu utakmicu.

Drive je bio odlican, ali sam ipak misljenja, da je trebao spike loptu ranije, a ne tek na 3sec do kraja. Brees uz Payton-a, najbolji u no huddle napadu.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.