Pa to ce mi dzabaluka valjda odraditibega_afc je napisao/la:To ti je neke 3 sekunde posla, Telekomovo prodajno mjesto, neka mala spravica, ubaci karticu i gotovo, vrati ti onaj dio sto je iskruzen i ako ti ponovo bude trebalo samo umetnes nazad sim, isto slagalica...
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Ma jasta bolan, sta se sekirasPapastathopoulos je napisao/la:Pa to ce mi dzabaluka valjda odraditibega_afc je napisao/la:To ti je neke 3 sekunde posla, Telekomovo prodajno mjesto, neka mala spravica, ubaci karticu i gotovo, vrati ti onaj dio sto je iskruzen i ako ti ponovo bude trebalo samo umetnes nazad sim, isto slagalica...

#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Moraju
I ja sam rezao karticu prije 2 sedmice i nisu ništa ni tražili, samo karticu 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- schweinsteiger
- Kontakt:
Uopste u telekomu ne rezu kartice,lijepo fino odes u neki mobitel shop i petaka dadnes.
#miasanmia
Ja prije 10-ak dana mijenjo telefon i covjek mi uze karticu i odreza i dodje ovaj levat i kaze da ljudi ne rezu, e vela havle vela quvete.
#Voajeroljupci na respiratorima.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ja sam neki dan sa makazama izrezao moju karticu.
Kupio novi telefon koji prima samo micro SIM a u mene bio mini SIM.
Deset minuta posla, malo pretrage na internetu, uzimanje dimenzija, mjerenje, i onda, cap cap.
Jos bio u zurbi nekoj, ne znam ni sam kako mi je uspjelo ali eto, radi bez problema.
Kupio novi telefon koji prima samo micro SIM a u mene bio mini SIM.
Deset minuta posla, malo pretrage na internetu, uzimanje dimenzija, mjerenje, i onda, cap cap.

Jos bio u zurbi nekoj, ne znam ni sam kako mi je uspjelo ali eto, radi bez problema.
- schweinsteiger
- Kontakt:
Prije 4 mjeseca ja isao na salter telekoma da mi izrezu karticu,covjek mi fino rekao da to oni ne rade.bega_afc je napisao/la:Ja prije 10-ak dana mijenjo telefon i covjek mi uze karticu i odreza i dodje ovaj levat i kaze da ljudi ne rezu, e vela havle vela quvete.
#miasanmia
- Marsal
- Kontakt:
Pa to što je tebe odbio jer je vidio da si ti kobasičar nema veze sa realnim svijetom.schweinsteiger je napisao/la: Prije 4 mjeseca ja isao na salter telekoma da mi izrezu karticu,covjek mi fino rekao da to oni ne rade.
Takodjer sam prije mjesec-dva bio u telecomu i ljudi mi fino odrezaše karticu i nisu htjeli čak ništa ni naplatit.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Jbt ja do danas uopste nisam znao za to rezanje i za te malene kartice 
Ja bi nju makazama odrezao, ali bi volio da mi oni u telekomu to odrade sa onom spravom, pa da mi ostane i onaj "prsten" od kartice, tj visak, pa ako nekad trebao ubaciti karticu u neki telefon gdje idu ove standardne kartice, da ne bi imao problema, jer bez tog "prstena" sumnjam da bi to uspjelo
Al ujutro aBd svakako odo u telekom da mi oni to srede..

Ja bi nju makazama odrezao, ali bi volio da mi oni u telekomu to odrade sa onom spravom, pa da mi ostane i onaj "prsten" od kartice, tj visak, pa ako nekad trebao ubaciti karticu u neki telefon gdje idu ove standardne kartice, da ne bi imao problema, jer bez tog "prstena" sumnjam da bi to uspjelo

Al ujutro aBd svakako odo u telekom da mi oni to srede..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Lijep pozdrav svima a narocito onima koji se odlicno razumiju u mobitele 
Imam pitanje,tacnije treba mi sto bolji savjet i ako mozete da izdvojite malo vremena da ne "pogrijesim"pri kupovini mobitela.
Dakle uzimajuci u obzir moj budzet i da su slijedeci mobiteli na rate izdvojio sam licno ova 3:
-LG optimus L5 II
-Nokia Lumia 520
-Huawei ascend Y300
Dosta sam gledao specifikacije svi su "tu negdje"i svi su mi djeluju slicno iako mozda grijesim,zato bih zamolio one koji se dobro razumiju u mobitele da pomognu i obrazloze zasto bas navedeni mobitel jer sam u nedoumici
Hvala.

Imam pitanje,tacnije treba mi sto bolji savjet i ako mozete da izdvojite malo vremena da ne "pogrijesim"pri kupovini mobitela.
Dakle uzimajuci u obzir moj budzet i da su slijedeci mobiteli na rate izdvojio sam licno ova 3:
-LG optimus L5 II
-Nokia Lumia 520
-Huawei ascend Y300
Dosta sam gledao specifikacije svi su "tu negdje"i svi su mi djeluju slicno iako mozda grijesim,zato bih zamolio one koji se dobro razumiju u mobitele da pomognu i obrazloze zasto bas navedeni mobitel jer sam u nedoumici

Zadnja izmjena: Masterr27, dana/u 27 dec 2013, 03:34, ukupno mijenjano 1 put.
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Lumia.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ko ti je to slagao?schweinsteiger je napisao/la:Uopste u telekomu ne rezu kartice,lijepo fino odes u neki mobitel shop i petaka dadnes.
Ja 2 kartice odrezao na šalteru Bh Telekoma. Ne znam, al' meni se čini da su tebe izlevatili. Ili ti pokušavaš izlevatiti forumaše.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Al' to je bilo prije 4 mjeseca 
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:

Pa ja sam u septembru to odradio. Jednostavno, haman je on naletio na nekog ko nema pojma to za kartice i frajer ga hladno "otjer'o".

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
Pa ja sam to uradio prije tacno 18 dana, dao karticu i niti su mi trazili Ultra certifikat niti ikakve pare, samo sam morao sacekati cca. pola minute da je covjek izreze (jedina mana je sto sam taj dan bio bez mobitela, al' to nije do Telecoma
)

Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ne traze nista kad rezes karticu, ali kad kupujes novu karticu sa istim brojem onda traze potvrdu da si vlasnik tog broja
Zna li neko kako je android prilagođen na tabletima sada, tj. da li je vecina aplikacija prilagođena ili su jos uvijek pretezno smartphone verzije bez dorada?
LenBias je napisao/la:ŠB_Fidelis je napisao/la:Lumia.
- schweinsteiger
- Kontakt:
Monolog je napisao/la:Ko ti je to slagao?schweinsteiger je napisao/la:Uopste u telekomu ne rezu kartice,lijepo fino odes u neki mobitel shop i petaka dadnes.
Ja 2 kartice odrezao na šalteru Bh Telekoma. Ne znam, al' meni se čini da su tebe izlevatili. Ili ti pokušavaš izlevatiti forumaše.
Ne znam zasto bi ih levatio

Ja sam nekako u prvoj sedmici septembra otisao i kaze mi covjek ne radimo mi to,nemamo "one masinice".
Otisao na 3-4 mjesta gdje prodaju mobitele,svi traze 5 KM i na kraju sam i morao dati.
#miasanmia
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 22 gosta.