Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 15 mar 2015, 19:44

Splasnulo je ono sivilo koje ti puni pluča i stomak -a o glavi da nepričamo-i onaj bijes zbog tvrdoglavog menadžera :oops:
period od 15.-22.03.2015 donosi tri utakmice u kojima se mora ostvariti učinak od tri pobjede (ok,ok, dvije i nerješeno , ali to nerješeno može samo i to SAMO biti u Kijevu!)
Danas riješene prva stepenica-Newcastle, sljedeča su Hoopsi (QPR) i Loftus Road-gostovanje kod kolega davljenika :problem:. a onda sljede Southtempton, Swanse, Burnley...sljedeče četiri utamice nameču imperativ od 6 bodova-MINIMUM...i onda smo u sigurnoj luci i Evropa bi trebala biti "glavna preokupacija".
Danas odigrao je Everton NAPOKON utakmicu kao Everton. Ni manje ni više.
Nikog nebih izdvajao -pa čak mi je i A.Alcaraz bio dobar!!! ;)
Idemo dalje. Nečemo "School of Science" , dajte nam "Dogs of War"!!!! :D :bow:
COYB

p.s.
šta je to se zbilo Goodisonu-sad si se "premetnuo" u "brojke i slova" (112233.....) :urnebes: Živio :kralj:
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 mar 2015, 20:16

3 bobe koje su bile potrebne i te kako..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

112233445566778899
Kontakt:

Post Postao/la 112233445566778899 » 15 mar 2015, 23:05

Malo mi administracija digla tlak bila. :mrgreen:

Konacno rahat sedmica uz Everton. Dva od dva. I u Kijevu uzimamo pobjedu, ubit cemo ih na kontre.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 19 mar 2015, 12:13

Danas i više nego važna utakmica za naše aspiracije u Evropi i za "vađenje" loše sezone u domačem prvenstvu.
Iskreno vjerujem da čemo i večeras pobjediti-imamo taj momentum koji nas nosi, a i realno rezultat koji nosimo iz Liverpoola je na našoj strani.
Zbog posla večeras neču gledati tekmu, no ostaje taj Livescore na mobu (kao stvoren za škole, restorane, smjenski rad, zatvore ;) i ljude u pokretu :D ) ali neka to bude samo jedna propuštena utakmica na putu ka Varšavi i nekom kasnome majskom predvečerju :bih:
Mirallas, Hibbo, Pianaar i Oviedo OUT.
Barry i McGeady IN :eh: , no idemo dalje-možda nam taj dvojac i donese prolaz-kako ljepo bi to bilo.
COYB

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 20 mar 2015, 01:01

Hoćete li šutnuti Martineza?
Kakva katastrofa od sezone.. Nikad slabija konkurencija za TOP 4, a Everton ekipa s takvim potencijalom u borbi za opstanak.

112233445566778899
Kontakt:

Post Postao/la 112233445566778899 » 20 mar 2015, 01:13

Sta sam Bogu skrivio, samo jad oko mene. Juce nas smlatise u Vrapcicima a evo i ovaj drugi klub koji simpatisem satrase u Kijevu. Ccc, samo naopako.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 21 mar 2015, 16:09

Prošlo je vremena dovoljno neko da se sve slegne...i jednostavno, kad sam pogledao utakmicu u cijelosti na netu dan-dva kasnije-je slika puno drugačija nego što možeš zaključiti gledajuči ono čudo od Livescore-a i rezultata koji je pokazivao (5:2)...u redu-donji smo, ispali smo, ali satrani nismo doslovno, napad nam je bio ok (Ross dvput u drvo tuče) ali odbrana :guz: :plac: :puke:
U redu-sad nema više Bobby isprike za neke loše rezultate u ligi i na domačem terenu, nemora više odmarati igrače za Evropu, nemora rotirati, nemora ništa izuzev izvesti najbojih 11 na teren i hajmo, zubima,nogama i glavom barite se za poene!!
I ne...Martinez neče "popušiti" otkaz u ovome momentu-ali,ALI, ako nastavi se sa lošim igrama i rezultatima...široko mu polje! Nebih da ode, jer to što se mu događa je tz. "sindrom druge sezone" i treba dobiti priliku da pokaže se u sljedečoj, jer neme više šta da ga "sa strane" ometa-prvenstvo i dva kupa i hajmo!! I da se riješi nekih likova u ljetnome periodu (volio bih da vidim Alkaraza,Barry, Mirallasa, Mc Geadya i Kone da odu, i da se na ljep i dostojan način oprostimo od Distina i Hiberta :salut: a da nam dođe još jedna napadač, dva puzdana centralna braniča , desni krilni i da potpišu Lennona iz Spursa + promoviranje nekih mladih snaga iz vlastitog pogona -Browning, Garbutt, Ledson...)
od mene toliko
Sutra QPR i tri bobe pod must!!!
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 21 mar 2015, 18:11

Wisey je napisao/la:Hoćete li šutnuti Martineza?
Kakva katastrofa od sezone.. Nikad slabija konkurencija za TOP 4, a Everton ekipa s takvim potencijalom u borbi za opstanak.

A iskreno da ti kazem proslo mi je to kroz glavu. Ok, osvojio je FA kup sa Wiganom ali je taj isti Wigan te iste sezone ispau u drugu lig sto znaci da i nije sve bajno oko Martineza ali hajde nek prodje ova sezona sa njim. Slijedece ako ne bude medju top 7 ja bi ga se licno rijesio ali to sam opet samo ja.

Tekmu nisam gledao tako da ne mogu nista posebno o istoj ni pricati ali jesam vidjeo prvi i zadnji go Kijeva koji su bili prava majstorija pogotov zadnji :clap:
Who is your čampion??

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 23 mar 2015, 12:58

Vazne 3 bobe u dzepu za mirniji nastavak prvenstva, onako jedva cekam da zavrsi ova jad sezona.
Who is your čampion??

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 26 apr 2015, 16:21

3:0 protiv Uniteda :salut:
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 26 apr 2015, 17:00

Šta radi Evropska Liga engleskim timovima pokazalo se je u našem slučaju...ipadanjem iz iste smo "proigrali", u zadnjih 6 utakmica 5 pobjeda-1 nerješen i 4 "clean sheet"-a :salut: - a prije toga smo bili 4 boda od zone ispadanja !!
Kako je krenulo još čemo i sljedeče sezone igrati tamo-u EL :lolno:
Danas dvije pozitivne stvari iz ove "demontaže" Man Utd-a...dokazano je da posjed ne znači ništa,dragi Bobi! I izjava Kevina Mirallasa nakon tekme poslje pitanja o mogučem/potencijalnome odlasku-mrtavhladan-odgovorio je "maa ne, iduču sezonu se vidim u istom ovome dresu!" :D -haj super.
A sad samo ovako do kraja sezone
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 apr 2015, 17:07

Nikada nećete pogoditi koji klub je u najboljoj formi u Premier ligi

Ekipa iz Liverpoola u najboljoj je formi u Premier ligi, ali nije riječ o istoimenom klubu, nego njegovu ljutitom rivalu Evertonu. Karamele su u posljednjih šest utakmica u Premier ligi osvojile čak 16 bodova, baš kao i Arsenal, ali Everton ima dvije pobjede zaredom, a Topnici su remizirali u posljednjem kolu protiv Chelsea, piše Goal.

Plavi su treća najbolja momčad u Engleskoj kad je riječ o formi s 14 osvojenih bodova iz šest utakmica, a slijedi ih Leicester City. Lisice su pobijedile četiri puta zaredom, a u posljednjih šest utakmica osvojile su 13 bodova.

Uvjerljivo u najlošijoj formi su fudbaleri Newcastlea koji nisu osvojili ni bod u posljednjih šest utakmica.

Vodeća momčad tabele, Chelsea, u iduća dva kola ima priliku i matematički osigurati naslov. Iako će naizgled igrati protiv slabijih momčadi, Crystal Palacea i Leicestera, njihova pozicija na ljestvici Premiershipa zavarava. Leicester je četvrti na premierligaškoj tablici forme, a Crystal Palace šesti.

EVERTON ZAINTERESOVAN
Bešić dobija pojačanje iz Manchester Uniteda?

Mladi fudbaler Manchester Uniteda Adnan Januzaj mogao bi naredne sezone biti posuđen Evertonu, piše Mirror.

Belgijanac nije u planovima menadžera Louisa van Gaala pa je možda i najbolje rješenje za obje strane da Januzaj ode na posudbu.

Kako dalje navodi ovaj list, Holanđanin je uveo Fergusonovu metodu "fena" nakon poraza 3-0 baš od Evertona. Za one koji možda ne znaju, to je metoda kada se unosi igračima u lice i kao fen im "popravlja frizuru" vikanjem.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 02 maj 2015, 18:22

Win some lose some...nakon pobjede nad Man.Utd-om , poraz protiv Villiansa u napetoj utakmici. I više nego zaslužena pobjeda A.Ville protiv Evertona. Nadigrani bili smo.
Digli smo se u zadnjih 25. minuta ,no to je blo to. :problem:
Sljedeča protiv "davljenika" Sunderlanda gdje če biti i više nego teško isčupati bodove.
Svako mjesto više na tabeli nosi i "dobit" od 1,2M funti-več su nam misli na sljedeči, ljetni, prelazni rok.
Na mjestu Martineza odigrao bih hrabro neke mladiće , da vidimo šta imamo.
COYB

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 01 jul 2015, 10:55

slika

slika
Dosli: Gerard Deulofeu i Tom Cleverley

Otisli : Sylvain Distin i Antolín Alcaraz

Spomije se moguci dolazak Scott Danna i Ogbonne...

COYB
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 jul 2015, 00:36

Shagiri iz Intera MOZDA na putu za Everton???
Who is your čampion??

rebonja
Kontakt:

Post Postao/la rebonja » 27 jul 2015, 18:26

Jel se meni čini ili je Everton ekipa koja najmanje posluje u ovom prelaznom roku?

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 08 avg 2015, 13:42

Napokon...počinje-osječam se kao prvačić pred školom :shifty:
Everton u sezonu ulazi kako ulazi-dovedena su dva pojačanja zasad (Delofeu i Cleverly) , sa klubom se povezuju i C. Austin (QPR) , Shaquiri (Inter)-dobar igrač,sranje karakter :roll: defanzivci Van Dijk (Celtic)te Ramiro Fuenes Miro (defanzivac iz River Plate, Argentina), te su neki bitni igrači produžili svoje ugovore , a to ti je u današnjem fudbalu kao nova pojačanja (Mirallas, J.Mc Carthy,Coleman, Jags...) Pametnome dosta ;) (možda nije dosta nekim jadnim izgovorima za novinara koji su nekidan napisali "predviđanja (ne)uspjeha Evertona u sezoni koja dolazi iz ugla učenika 7. razreda škole za potrebite" :x :roll:
Danas otvara se na Goodison Parku sa novajlijom u PL-u (istinugovoreči, povratnikom nakon 9 godina) Watford FC. Stršljenovi su kako im i ime samo kaže nabrijani da danas skinu svoj prvi skalp velikana :) A mi očekujemo prva 3. boda ( i onda još 37 ih da skupimo i rahat za ovu sezonu :lol: :kralj: ostajemo u istoj) ali ambicije su malo veče (Evropa, bla bla bla)...o tome kad bude relevantno pričati-sad samo se zavaliti lagano u fotelju, pivo iz frižidera i neka počne najdraža igra u najboljoj ligi :bow:
COYB

i velik pozdrav mojim dragim Evertoniensima-biče ovo sezona kod koje čemo skakati iz fotelja/stolica/kauča na glavu od sreče i od bijesa, i veseliti se i nokte gristi...ali zato ih i volim-Everton je Bajadera PL-najbolji slatkiši iz prošlosti i djetinstva nečijeg a odlični su i danas iako ima tu masa nekih hibridnih lizalica i energetkih pločica iz plastičnih fabrika :D
...and If you know your hirtory... :salut: :kralj:

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 08 avg 2015, 17:44

huhu šta je ovo, kakva utakmica :tokralju:

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 08 avg 2015, 18:23

:o :shock: tjeebote...baš kako i ti johnny kažeš-"šta ovo bi!??" eto baš kako i rekoh sam u prošlom postu-ima da skačemo iz fotelja/stolica/kauča kao opsjednuti nekom čudnom bolešču ( evoo-prva tekma i več mi je EvertonFC "dužan" jednu led ledenu klipaču Karlovačke koju prosuh kod gola drugog Wtforda te odmah gola Kon'ea :salut: -nepokon da i on zabije!! prošli gol protiv Njukaša bio samo labuđi pjev!)
U redu...boba, ali boba protiv tima na kojim če se "okliznuti" mnogi-pa im želim svim tim lafo primadonama ovakve i gore utakmice protiv naših današnjih protivnika- stig 'em hornets! :twisted:
i naravno VELIKI "J*bi se smrdljivi ljigavče!!" gspon. Jose Moroninho za svo to sranje i šugavu igru oko John Stones-a. kao i kod silovanja-ne znači ne-NO MEANS NO!!!You f**kin creap!!! Hvala!! i ako ste več nabrijani da pokupite malca-50mGBP je cijena!! ni manje ni više-ako možete onog David "Sidekick Bob"Luiz prodati za tu lovu...zaključak sami izvedite!
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 09 avg 2015, 22:48

rebonja je napisao/la:Jel se meni čini ili je Everton ekipa koja najmanje posluje u ovom prelaznom roku?
Citao sam clanak negdje kako vjerovatno Martinez smatra da ima ekipu koja mu moze ispuniti ciljeve a to je naravno opet gornji dio tabele i izlazak u Evropu pa iz tog razloga ne kupuju nesto posebno.

Sto se prve tekme tice ja sam ocekivao 3 bobe :roll:
Who is your čampion??

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.