Valencia Club De Futbol
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Valencia Club De Futbol
Vala bolji je od Albelde
odlicno igra ove sezone . Bilo je dosta interesanata za njega poput Swensea,Werdera,Brugga itd. Mislim da Valencia moze dosta dobiti s ovim transferom .

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Po statistici najbolji defanzivac lige.Po utakmici u prosjeku ima 7 oduzetih lopti.To je fino,a Albelda je takođe dobar ove sezone.Fino je imati sirinu u timu i dobro je da na tome radejuznjak> je napisao/la:Vala bolji je od Albeldeodlicno igra ove sezone . Bilo je dosta interesanata za njega poput Swensea,Werdera,Brugga itd. Mislim da Valencia moze dosta dobiti s ovim transferom .

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Za par minuta se igra jedan od dva derbija 19 kola Primere u kojem se sastaju Valencia i Sevilla.
Obje ekipe ocajnicki trebaju bodove, i ovo ce biti izuzetno vazna utakmica za dva kluba .
Sevilla se nalazi 12. mjestu sa 22 bodova, sto je mnogo skromnije od onoga sto su navijaci Seville ocekivali pred pocetak sezone .
Ova utakmica je veoma vazna, jer moze biti prekretnica za nastavak sezone . Pogotovo se tu misli na Sevillu koja igra dosta lose vec jedan duzi period,no u proslom kolu savladali su Osasunu i mozda najavili bolje igre u drugom dijelu sezonu .
Valencia s druge strane igra nesto bolje od dolaska Valverdea . Sismisi se trenutno nalaze na 8 mjestu sa 27 bodova, tako da i njima potrebna pobjeda ne bi li potvrdili pozitivnu seriju koja je zapocela s dolaskom Valverdea na klupu .
Sevilla na Mestallu dolazi bez Piotr Trochowskyog ,Juan Cale i Javi Hervasa koje Micel uopste nije ni uvrstio za ovaj ogled, Reyes i Fazio su bili upitni zbog nekih stomacnih tegoba,no vjerovatno ce biti spremni za utakmicu .
Valverde nema nekih vecih problema s sastavom ,jedino je po znakom pitanja bio Jonas,dok je Feghuli otisao na Africki Cup nacija .
U okviru Primere ova dva tima odigrala su 134 međusobna duela.Valencia je ubiljezila 62 pobjede,22 susreta su zavrsena bez pobjednika,dok je Sevilla bila bolja u 50 susreta. Licno , ocekujem jednu dobru utakmicu,dinamicnu i punu ritma,a cak bi se usudio reci,uzevsi u obzir formu obrambenih igraca ovih ekipa , da ce biti neka golijada jer slaba odbrana odnosno fantasticni ofanzivni potencijal koje posjeduju ove ekipe to garantuje.
Zanimljivo da Sevilla ima dosta vise uspjeha u posljednjih nekoliko duela .
2011-2012 Valencia CF 1-2 Sevilla FC
2011-2012 Sevilla FC 1-0 Valencia CF
2010-2011 Liga Valencia CF 0-1 Sevilla FC
2010-2011 Liga Sevilla FC 2-0 Valencia CF
2009-2010 Liga Sevilla FC 2-1 Valencia CF
Pocetni sastavi ekipa .
Alves, Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Guardado, Albelda, Parejo, Banega, Piatti, Jonas y Soldado.
Diego López; Cicinho, Fazio, Spahic, F. Navarro; Medel, Kondogbia; Navas, Rakitic, Reyes; Negredo.
Mali uvod da ovaj derbi ne prodje nezapazeno .
Obje ekipe ocajnicki trebaju bodove, i ovo ce biti izuzetno vazna utakmica za dva kluba .
Sevilla se nalazi 12. mjestu sa 22 bodova, sto je mnogo skromnije od onoga sto su navijaci Seville ocekivali pred pocetak sezone .
Ova utakmica je veoma vazna, jer moze biti prekretnica za nastavak sezone . Pogotovo se tu misli na Sevillu koja igra dosta lose vec jedan duzi period,no u proslom kolu savladali su Osasunu i mozda najavili bolje igre u drugom dijelu sezonu .
Valencia s druge strane igra nesto bolje od dolaska Valverdea . Sismisi se trenutno nalaze na 8 mjestu sa 27 bodova, tako da i njima potrebna pobjeda ne bi li potvrdili pozitivnu seriju koja je zapocela s dolaskom Valverdea na klupu .
Sevilla na Mestallu dolazi bez Piotr Trochowskyog ,Juan Cale i Javi Hervasa koje Micel uopste nije ni uvrstio za ovaj ogled, Reyes i Fazio su bili upitni zbog nekih stomacnih tegoba,no vjerovatno ce biti spremni za utakmicu .
Valverde nema nekih vecih problema s sastavom ,jedino je po znakom pitanja bio Jonas,dok je Feghuli otisao na Africki Cup nacija .
U okviru Primere ova dva tima odigrala su 134 međusobna duela.Valencia je ubiljezila 62 pobjede,22 susreta su zavrsena bez pobjednika,dok je Sevilla bila bolja u 50 susreta. Licno , ocekujem jednu dobru utakmicu,dinamicnu i punu ritma,a cak bi se usudio reci,uzevsi u obzir formu obrambenih igraca ovih ekipa , da ce biti neka golijada jer slaba odbrana odnosno fantasticni ofanzivni potencijal koje posjeduju ove ekipe to garantuje.
Zanimljivo da Sevilla ima dosta vise uspjeha u posljednjih nekoliko duela .
2011-2012 Valencia CF 1-2 Sevilla FC
2011-2012 Sevilla FC 1-0 Valencia CF
2010-2011 Liga Valencia CF 0-1 Sevilla FC
2010-2011 Liga Sevilla FC 2-0 Valencia CF
2009-2010 Liga Sevilla FC 2-1 Valencia CF
Pocetni sastavi ekipa .
Alves, Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Guardado, Albelda, Parejo, Banega, Piatti, Jonas y Soldado.
Diego López; Cicinho, Fazio, Spahic, F. Navarro; Medel, Kondogbia; Navas, Rakitic, Reyes; Negredo.
Mali uvod da ovaj derbi ne prodje nezapazeno .

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Valenica se polako podize svoju formu,u zadnji 5 utakmica 4 pobjede i 1 izgubljena od Vallecana.Nadam se da ce izboriti plasman u LP
.

Visca el Barça ! Mes que un club !
Valverde je spaistelj Valencije
.Pod njegovim vodstvom se polako Šišmiši dižu prema Ligi prvaka.Nisam ocekivao laku pobjedu protiv neugodne Sevilla,ali je ona dosla.Soldado jos jednom potvrdio klasu
Po meni igrac utakmice Guardado.Covjek je doveden kao krilo,a razvaljuje na lijevom beku.Strpao je na klupu Cissokha.
Sada slijede u sedam dana tri utakmice s Realom.Prvenstvenu ce propustiti zbog parnih kartona Parejo i Pereira,te Albelda zbog povrede.Ipak,dobra vijest je da bi se trebao vratiti Gago i mozda Canales.

Po meni igrac utakmice Guardado.Covjek je doveden kao krilo,a razvaljuje na lijevom beku.Strpao je na klupu Cissokha.
Sada slijede u sedam dana tri utakmice s Realom.Prvenstvenu ce propustiti zbog parnih kartona Parejo i Pereira,te Albelda zbog povrede.Ipak,dobra vijest je da bi se trebao vratiti Gago i mozda Canales.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Ocekivao sam mnogo bolju utakmicu ,ali na kraju osim dva gola nista drugo nije vrijedno spomena .
Razlog tome je to sto su oba trenera postavila takticki dosta defnazivno formaciju .
Prvo poluvrijeme utakmice je bilo jako lose, bez prilika i nekih izrađenih akcija. No istakao bih da od dolaska Valverdea na klupu Valencije ,odbrana djeluje dosta sigurnije , vise je tu kontrole u veznom redu i jedino napadu nedostaje kvalietnija odnosno konkretnija zavrsnica, ali to ce se vjerovatno poboljsati kada se vrati Canales.
U svakom slucaju, i Sevilla mi je djelovala bolje nego li u nekim prethodnim utakmicama kada su igrali u gostima, treba im kontinuitet dobrih igara i pozitivnih rezultata,kako bi se prikljucili samom vrhu .
Razlog tome je to sto su oba trenera postavila takticki dosta defnazivno formaciju .
Prvo poluvrijeme utakmice je bilo jako lose, bez prilika i nekih izrađenih akcija. No istakao bih da od dolaska Valverdea na klupu Valencije ,odbrana djeluje dosta sigurnije , vise je tu kontrole u veznom redu i jedino napadu nedostaje kvalietnija odnosno konkretnija zavrsnica, ali to ce se vjerovatno poboljsati kada se vrati Canales.
U svakom slucaju, i Sevilla mi je djelovala bolje nego li u nekim prethodnim utakmicama kada su igrali u gostima, treba im kontinuitet dobrih igara i pozitivnih rezultata,kako bi se prikljucili samom vrhu .

ako barsa večeras dobije malagu, eto vas na -1 

Polako,ali sigurno Valencia se blizi mjestima koja vode u LP.Sad je 4 boda iz cetvrtog Betisa,a 7 iza treceg Reala.Cini se da jos sanse ima i za tu trecu poziciju
Inace,čelnici Valencije se ovih dana nalaze u Londonu.Nesto oko investitora za stadion pregovaraju,a član Uprave Antonio Sese najavio pojačanje koje će vratiti vjeru navijača u klub
.Navodno bi to mogao biti Terry ili Marko Marin,jer Njemac nije bas zadovoljan u Londonu,a "Ser Deportivos" prije četiri dana je objavio da ga Valencia zeli na posudbu,a kasnije i otkupiti.

Inace,čelnici Valencije se ovih dana nalaze u Londonu.Nesto oko investitora za stadion pregovaraju,a član Uprave Antonio Sese najavio pojačanje koje će vratiti vjeru navijača u klub

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Aspas dogovorio petogodišnju suradnju s Valencijom 

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Valencia ako veceras odigra kao sto zna sa Realom, ''kraljevima'' ne gine poraz.
Nezasluzeno vodstvo Reala.
Valencia bila bolja.
U jednom trenutku su imali cak 67% posjeda lopte i to dovoljno govori o tome ko je kontrolisao utakmicu.
Odlicna postavka Ernesta.
Soldado je paklen igrac.
Valencia bila bolja.
U jednom trenutku su imali cak 67% posjeda lopte i to dovoljno govori o tome ko je kontrolisao utakmicu.
Soldado je paklen igrac.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Nije sviran cist penal za Valenciu.Al eto nije da nismo navikli
" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;
Visca el Barça ! Mes que un club !
- KapioFootball
- Kontakt:
Pa barcelona ima 75% posjed lopte i mi opet pobjedimo...M4kaveli je napisao/la:Valencia ako veceras odigra kao sto zna sa Realom, ''kraljevima'' ne gine poraz.
Valencia bila bolja.
Soldado je paklen igrac.
HALA MADRID!!!
Adi_Zepce je napisao/la:Aspas dogovorio petogodišnju suradnju s Valencijom

Odlicno .Neka njega u Primeri . 10 miliona nije mala cifra,pogotovo za klub koji je u dugovanjima , ali to vjerovatno znaci da je Valencija spremna prodati ovog ljeta Jonasa (dobar igrac, ali po meni treba ga prodati posto ga stizu godine , treba ga prodati dok vrijedi ) .
Ne treba odbaciti mogucnost da klub napuste Gago i Alves , takođe i za njih Valencia moze uzeti 10 miliona, cime bi anulirali potrosene pare za transfer Aspasa.
Nadalje mislim da bi u slucaju odlaska Tina Coste , iborra mogao biti odlicna zamjena , ugovor mi istice na ljeto ,tako da ne bi bilo lose uvjeriti ga da potpise. Vjerujem da bi on radije u Valenciu jer pritom ne bi morao mijenjati mjesto prebivalista . To bi i bili odlicni poslovi s obzirom na tesku ekonomsku okolnost.
PS: nadam se da mozete izvuci neki pozitivan rezultat veceras.
Zao mi je sto ste ovako pokradeni.Ipak je to Real i Muniz Fernandez.Bolji ste bili, stvarali sanse , nadigrali ih na Bernabeu ali...
Real sem onog gola Benzeme i one dvije sanse Ronalda kada je Valencija izgubila konce nista nije uradio.
Jonasa treba odma prodati ako je vec dogovoren Aspas.Covjek je botina teska.Ne moze s' broda more pogoditi.Odma ga Kokoskama uvaliti za onih 12 miliona i mahati usima
Real sem onog gola Benzeme i one dvije sanse Ronalda kada je Valencija izgubila konce nista nije uradio.
Jonasa treba odma prodati ako je vec dogovoren Aspas.Covjek je botina teska.Ne moze s' broda more pogoditi.Odma ga Kokoskama uvaliti za onih 12 miliona i mahati usima

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Muniz Fernandez rutinski . Njegov djed je osnovao Peña Madridista u Bruxellesu . Valjda sam dovoljno napisao.
Juznjak, vidis kako Atletico treba igrati protiv Reala ?
Svaki put ih nadigraju, ali ne mogu oni dat koliko sudija moze ponistit.
Fantasticna partija Valencie.
Jel ono Ernesto dobio crveni karton ?
Svaki put ih nadigraju, ali ne mogu oni dat koliko sudija moze ponistit.
Fantasticna partija Valencie.
Jel ono Ernesto dobio crveni karton ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- Vandelanoitte
- Kontakt:
Oderite **** u ligi.
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.
Pedro - najgori igrač svih vremena.
Za takvog igraca nije mnogo tih 10 miliona,a Valencia ce moci to izdvojiti.Fino su zaradili u LP,a i jos ce aBdjuznjak> je napisao/la:Adi_Zepce je napisao/la:Aspas dogovorio petogodišnju suradnju s Valencijom![]()
Odlicno .Neka njega u Primeri . 10 miliona nije mala cifra,pogotovo za klub koji je u dugovanjima , ali to vjerovatno znaci da je Valencija spremna prodati ovog ljeta Jonasa (dobar igrac, ali po meni treba ga prodati posto ga stizu godine , treba ga prodati dok vrijedi ) .
Ne treba odbaciti mogucnost da klub napuste Gago i Alves , takođe i za njih Valencia moze uzeti 10 miliona, cime bi anulirali potrosene pare za transfer Aspasa.
Nadalje mislim da bi u slucaju odlaska Tina Coste , iborra mogao biti odlicna zamjena , ugovor mi istice na ljeto ,tako da ne bi bilo lose uvjeriti ga da potpise. Vjerujem da bi on radije u Valenciu jer pritom ne bi morao mijenjati mjesto prebivalista . To bi i bili odlicni poslovi s obzirom na tesku ekonomsku okolnost.
PS: nadam se da mozete izvuci neki pozitivan rezultat veceras.

Mislim da ce Jonas otici,te mozda Gago,Alves itd.Iborra je sjajan igrac i sam je njegov agent izjavio da bi volio on u Valenciu,pa se nadam da ce nesto od toga biti.
Za iducu sezonu znaci vec tri pojacanja imamo:Fuego,Michel i Aspas,a cetvrto bi mogao biti Albiol.
Sto se vecerasnje utakmice tice,ponosan sam na igru Valencije.Malo je i srece nedostajlo,te prisebnosti kod Jonasa.Sudac kao po obicaju je bio na strani Reala.Ne mogu da vjerujem da je svirao toliko nepostojeci zaleđa Soldadu,i na kraju kao tocku na "I" priznaje gol Higuana,koji je postignut rukom

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- deenniiVCF
- Kontakt:

Ove utakmice su mi nekako najdraze

.Amunt Valencia !!!
Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...
Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...
Nije valjda igrao rukom Higuain ?
Mislim vidio sam da ponavlja 5-6 puta taj gol, ali posto je stream bio los, nisam vidio igranje rukom.
To bi stvarno bilo previse.
Onog sudiju ako ne suspenduju, treba se Valencia zaliti na ovakve odluke.
Mislim vidio sam da ponavlja 5-6 puta taj gol, ali posto je stream bio los, nisam vidio igranje rukom.
To bi stvarno bilo previse.
Onog sudiju ako ne suspenduju, treba se Valencia zaliti na ovakve odluke.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.