BiH-Island/Slovačka-BiH (23.3/26.3)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: BiH-Island/Slovačka-BiH (23.3/26.3)

Post Postao/la JonSnow » 27 mar 2023, 18:02

7Aprildomemoj1 je napisao/la:
27 mar 2023, 17:58
JonSnow je napisao/la:
27 mar 2023, 17:39
7Aprildomemoj1 je napisao/la:
27 mar 2023, 17:27
Ovdje svi zaboravljaju namjerno ili slučajno jednu jako bitnu činjenicu. Mi smo 58-a reprezentacija na rang listi a poraženi smo u gostima od reprezentacije koja je iznad nas tj 50-ta. To što smo mi poletili nebu pod oblake zbog jedne pobjede je drugi par opanaka. Ovo je naša realnost
Apsolutno nebitna činjenica.
A zbog čega nebitna ? Jesmo li to morali po defaultu pobjediti jer nas je tresla euforija ? Izgubili u gostima od jače reprezentacije od nas i to je to.
Fifina rang lista nije mjerodavan pokazatelj kvalitete, nego nedavnih rezultata, a Slovački su, kao i naši, dosta loši.
Uostalom, šta bi Maroko trebao reći na svoju poziciju prije početka SP-a?
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

7Aprildomemoj1
Kontakt:

Post Postao/la 7Aprildomemoj1 » 27 mar 2023, 18:04

Borit ćemo se sa Luksemburgom za 4 mjesto u grupi. Imamo baraž obezbjeđen kroz Ligu naciju i tu ko god da nam dođe otrešće nas ko slinu u dvomeču
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 27 mar 2023, 18:12

Borićemo se mi za 2. mjesto i vjerovatno izboriti. Bez tri glavna igrača, s ekipom koja je igrala, 3 boda su realan učinak u ove dvije tekme. Moglo je bolje, ali i gore. S tim da od sinošnjeg prvog poluvremena, gore ne može. Čak je pozitivno da se i ovakva ekipa u drugom prilično konsolidovala i zaprijetila.
Ako budemo imali glavne igrače i pojačanja na raspolaganju, mislim da je drugo mjesto realnost.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 mar 2023, 18:15

Ko je jos u barazu siguran? Koje repke
Nevjerujem da ce baraz bit laksi od ove grupe

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 27 mar 2023, 18:16

Horoz je napisao/la:
27 mar 2023, 18:12
Borićemo se mi za 2. mjesto i vjerovatno izboriti. Bez tri glavna igrača, s ekipom koja je igrala, 3 boda su realan učinak u ove dvije tekme. Moglo je bolje, ali i gore. S tim da od sinošnjeg prvog poluvremena, gore ne može. Čak je pozitivno da se i ovakva ekipa u drugom prilično konsolidovala i zaprijetila.
Ako budemo imali glavne igrače i pojačanja na raspolaganju, mislim da je drugo mjesto realnost.
Normalno nego ovi kontaju Slovaci ****
Realno u punom sastavu cemo ih kuci nasamarat
I sad da su dzeko, kolasinac i pjanke igrali ne bi izgubili 100%

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 27 mar 2023, 18:17

Hadzija, Sanicanin su katastrofalni i ne zasluzuju pozive...
Krivo mi je zbog poraza ali nije kraj svijeta niti nam je prvi put, otreso nas kipar i u jacem sastavu.
Ruku na srce nama je falilo par igraca iz prvih 11.
Mi imamo dva najveca problema, to su selektori retardosi i jugobalije, i mi navijaci i nasa ocekivanja.
Pobjeda prvaci svemira, poraz sudnji dan, kijamet, kraj.
Mi smo osrednja evropska repka i to je to.
Da imamo normalne selektore mozda bi bili 20 posto bolji ali uglavnom to je to.Treba smanjiti ocekivanja.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 27 mar 2023, 18:19

Manijakalnost99 je napisao/la:
27 mar 2023, 18:16
Horoz je napisao/la:
Slovaci su bolji od naše sinošnje postave, tu nema dileme. Još smo ih potcijenili i istrčali bez prave pripreme. Naletili im na volej.
Kad smo kompletni, imamo prednost nad Slovacima i realno ih možemo uzeti u Zenici.
Dakle, Džeko, Pjanić, Kolašinac i postava 442, jer za 352 očigledno nemamo stopere.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 27 mar 2023, 18:28

Horoz je napisao/la:
27 mar 2023, 18:19
27 mar 2023, 18:16
Horoz je napisao/la:
Slovaci su bolji od naše sinošnje postave, tu nema dileme. Još smo ih potcijenili i istrčali bez prave pripreme. Naletili im na volej.
Kad smo kompletni, imamo prednost nad Slovacima i realno ih možemo uzeti u Zenici.
Dakle, Džeko, Pjanić, Kolašinac i postava 442, jer za 352 očigledno nemamo stopere.
Slazem se
Al nije mi jasno prije tekme koliko imam info
Trener slovacke je rekao da ce igrati s krilima i bekovima da bi nase bekove neutralisao s 2 igraca na 1
I da ce krila ulaziti u sredinu da idu 5 na 3 protiv nasih vezni
I nas trener apsolutno nista nije uradio po tom pitanju
A covjek mu najavio hahah
Sinoc da smo izasli s krilima kakvim god ne bi nas slomili al eto bilo proslo
Idemo dalje

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 27 mar 2023, 18:31

27 mar 2023, 18:28
Slazem se
Al nije mi jasno prije tekme koliko imam info
Trener slovacke je rekao da ce igrati s krilima i bekovima da bi nase bekove neutralisao s 2 igraca na 1
I da ce krila ulaziti u sredinu da idu 5 na 3 protiv nasih vezni
I nas trener apsolutno nista nije uradio po tom pitanju
A covjek mu najavio hahah
Sinoc da smo izasli s krilima kakvim god ne bi nas slomili al eto bilo proslo
Idemo dalje
A zar mi imao trenera? :D
Hadžija ni sam ne zna šta ga je snašlo sa Islandom, konta, guraj dok može. Eto ne može dugo.
Al ruku na srce, da je promijenio formaciju i igrače, popljuvali bi ga i za neriješeno.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 27 mar 2023, 18:45

Zavaravate se.

Isto bi bilo sve i da su tu bili i Dzeko i Pjanic i Kolasinac.

Nista se nije desilo sto nije vidjeno vec 20 god
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 27 mar 2023, 18:50

Imajednabrigada je napisao/la:
27 mar 2023, 18:45
Zavaravate se.

Ok, ali onda nemamo šta ni tražiti ni diskutovati? Nema nam pomoći onda.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 27 mar 2023, 18:50

Zavaravate se.

Ne bi dzeko sam da je igrao od pocetka drugscije bi se utakmica odvila
Ljudi kad su vidjeli da on ne igra jedva cekali da pocne tekma i da nas napadnu
Ugusili dedica i u napadu ostali demir i prevljak protiv 4 igraca sto oni realno ne mogu

Plus zadnji vezni im radilica lobotka ie zatvarao sve prostore prema njima
U prvom nisi vidio pasa kroz sredinu
Mogli smo do centra i tjt

Da je babo igro kako bi se oni fokusirali na odbranu vidio bi ti

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 27 mar 2023, 19:08

Mozda bi i slican go zabili da je dzeko igro
Jer prevljak je igrac sesneasterca
Izvan je bezopasan

00:55

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 27 mar 2023, 19:09

Prevljak je jedna klocina za nepovjerovati, lazu kad kazu da nema boljeg
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 27 mar 2023, 19:11

ledesma je napisao/la:
27 mar 2023, 19:09
Prevljak je jedna klocina za nepovjerovati, lazu kad kazu da nema boljeg
Dobar je on igrac al kad tim funkcionise
Tacnije kad su i ostali u napadu
Ali ovako 30 m od gola
Cak i Hamulic je opasniji iako mnogi ne vjeruju u njega
Hamuli uzme loptu na 60 metara od gola i prenese je u protivncki sesnasterac
Dok ovaj nije sposoban nesto sam ni na 30 m od gola
On je klasika 9ka rego i tjt

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2023, 19:14

Zato pozoveš Hamulića i onda gledaš ko ti može više koristiti u datom trenutku odnosno situaciji. Razumljivo je da ne mogu svi biti u optimalnoj formi i to nije kraj svijeta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 27 mar 2023, 19:25

Horoz je napisao/la:
27 mar 2023, 18:50
Zavaravate se.

Ok, ali onda nemamo šta ni tražiti ni diskutovati? Nema nam pomoći onda.
Upravo tako.

Zato i kazem dzaba ne trosit zivce jer kao sto sam rekao prije par dana nista se nije promjenilo u odnosu na raniji period.
Jednostavno nasim igracima i strucnom stabu u pravilu fali nogometne inteligencije i 'srce ratnika' kao kolektivu.

Nedostatak kvalitete bi se mogao nadomjestit cvrstom, kompaktnom igrom, jakim kolektivom, ali ni to ne znaju.

Batalit to sve, za 5 ili 10 god ne bi li se poklopilo da pocnu duvat neki drugi vjetrovi, u slučaju da se ovih par momaka (mada ne obećavaju zasad) razviju u iznadprosjecne igrače sa nekim modernijim selektorom pobjednickog duha koji moze i zna nešto stvorit.

Npr.ako zelis biti ozbiljan Hadzikadunic ti mora igrati(ako nemaš bolje rješenje) jer je bolji od Milicevica i bez jedne noge. Nije mi jasno naši glupi selektori i nogometno glupa sportska javnosti ne shvataju da nije sve u snazi i da li igrac igra u klubu standardno ili ne...80% je u postavljanju na terenu i sigurnosti posebno kod odbrambenih igrača.

Ok mogu shvatiti da ti napadač ili vezni moraju biti u fizicki spremniji.

Isto tako ako zelis biti ozbiljan ne smije ti biti ni blizu prve postave igrač belgijskog fenjeŕasa koji nije zabio gol skoro godinu dana. Ako vec nemaš bolje rjesenje igraj s jednim napadačem a izostavi ovog koji ima 2m a ko curica je u duelu a niti zna zabit gol i u pravilu ti je igrac manje na terenu.
10× bolje bi mu bilo da je pozvao Bristrica, bar se mali jači u duelu a zna i zabit ponekad.

Generalno...ukoliko se zeli napravit neki iskorak prvo strucni stab mora biti ozbiljniji i sigurniji a manje uvlakački sa stavom, planom i idejom...da se napravi neki presjek i riješi ovakvih alibi ogranicenih igrača i da sansa momcima koji isto nisu dovoljno dobri ali nisu ni losiji i koji bar obecavaju bolje sutra.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 27 mar 2023, 19:25

Takodjer Cimirota bih ubacio umjesto bezobraznog krunica
Cimirot ne staje ni kad je prekid on trcakara okolo
Vidjeli smo sinoc krunica koji je poklonio kontru iz koje smo primili go
Da je pokusao makar nesto i da je trco nazad ok
Ali onako bezobrazno setat u fazonu
boli me qurac ne mogu me zamijeniti
Nema Pjanica i najvece sam sam ime u veznom
To zasluzuje klupu protiv Portugala da je dao sest golova protiv islanda
Jedna lasta ne cini proljece
Ako zelis biti ozbiljan ne smiju ti biti sanicanin,milicevic,bilbija,mesanovic u ekipi
Pa ni gojak i duljevic kad svi ostali budu spremni
A prevljak je ovaj mjesec zabio dva gola za Eupen i nejgova karijera je daleko iznad gore navedenih
Ali i on je za klupe pored Dzeke,
Demira ne moze niko izbaciti mozda hamuli u budcnodti al nadam se obojici u napadu

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 27 mar 2023, 19:38

27 mar 2023, 19:25
Upravo tako.

Zato i kazem dzaba ne trosit zivce jer kao sto sam rekao prije par dana nista se nije promjenilo u odnosu na raniji period.
Jednostavno nasim igracima i strucnom stabu u pravilu fali nogometne inteligencije i 'srce ratnika' kao kolektivu.

Nedostatak kvalitete bi se mogao nadomjestit cvrstom, kompaktnom igrom, jakim kolektivom, ali ni to ne znaju.

Batalit to sve, za 5 ili 10 god ne bi li se poklopilo da pocnu duvat neki drugi vjetrovi, u slučaju da se ovih par momaka (mada ne obećavaju zasad) razviju u iznadprosjecne igrače sa nekim modernijim selektorom pobjednickog duha koji moze i zna nešto stvorit.

Npr.ako zelis biti ozbiljan Hadzikadunic ti mora igrati(ako nemaš bolje rješenje) jer je bolji od Milicevica i bez jedne noge. Nije mi jasno naši glupi selektori i nogometno glupa sportska javnosti ne shvataju da nije sve u snazi i da li igrac igra u klubu standardno ili ne...80% je u postavljanju na terenu i sigurnosti posebno kod odbrambenih igrača.

Isto tako ako zelis biti ozbiljan ne smije ti biti ni blizu prve postave igrač belgijskog fenjeŕasa koji nije zabio gol skoro godinu dana. Ako vec nemaš bolje rjesenje igraj s jednim napadačem a izostavi ovog koji ima 2m a ko curica je u duelu a niti zna zabit gol i u pravilu ti je igrac manje na terenu.
10× bolje bi mu bilo da je pozvao Bristrica, bar se mali jači u duelu a zna i zabit ponekad.

Generalno...ukoliko se zeli napravit neki iskorak prvo strucni stab mora biti ozbiljniji i sigurniji a manje uvlakački sa stavom, planom i idejom...da se napravi neki presjek i riješi ovakvih alibi ogranicenih igrača i da sansa momcima koji isto nisu dovoljno dobri ali nisu ni losiji i koji bar obecavaju bolje sutra.
To što ti pričaš je naš generalni problem kao naroda i države, to fudbal neće promijeniti.
Mi se možemo nadati da na terenu imamo 11 igrača, koji će biti dovoljno kvalitetni da bez nekih velikih taktičkih zamisli i priprema, odrade ono što moraju. To je bila igra i kada smo se plasirali na SP.
Budi siguran da ako bude mjesta za mešetarenje, selektori će izabrati mešetarenje umjesto kvaliteta. Kada su svi igrači na raspolaganju, onda selektor nema prostora da zayebe stvar. To važi za veliku većinu naših selektora, uključujući i ovog.
Zato mislim da sa kompletnom ekipom možemo nešto napraviti, tj dobaciti do drugog mjesta ove ispodprosječne grupe. Što se suštinskih promijena tiče, to će sačekat neka bolja vremena.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 27 mar 2023, 19:53

Horoz je napisao/la:
27 mar 2023, 19:38
27 mar 2023, 19:25
Upravo tako.

To što ti pričaš je naš generalni problem kao naroda i države, to fudbal neće promijeniti.
Mi se možemo nadati da na terenu imamo 11 igrača, koji će biti dovoljno kvalitetni da bez nekih velikih taktičkih zamisli i priprema, odrade ono što moraju. To je bila igra i kada smo se plasirali na SP.
Budi siguran da ako bude mjesta za mešetarenje, selektori će izabrati mešetarenje umjesto kvaliteta. Kada su svi igrači na raspolaganju, onda selektor nema prostora da zayebe stvar. To važi za veliku većinu naših selektora, uključujući i ovog.
Zato mislim da sa kompletnom ekipom možemo nešto napraviti, tj dobaciti do drugog mjesta ove ispodprosječne grupe. Što se suštinskih promijena tiče, to će sačekat neka bolja vremena.

Pa zato sto i jeste genralno problem naroda i drzave tako i i fudbala zato se nigdje i ne mozemo plasirat a fudbal nije tu da to dvoje mijenja vec da bude zasebna priča jer je zasebna institucija.

I naravno zato se, moje misljenje jos dugo necemo plasirat nigdje, jer se evo vec 30godina pokazuje da grupica igraca nije dovoljno i u pravilu nam se dešavaju Moldavija, cipar, finska, irskaa....i ono naše idemo iznova sad ce biti bolje do opet evo Slovačke.
Zato ti i kazem, treba se nadat da ce biti za par godina tih 11 igraca kao nekad koji bar mogu biti konkurentni, mada moje misljenje da ni to nece se desiti ni za 30 god jer igrac tipa Pjanica, Misketa i Dzeke ni na vidiku.

Ali eto opet valja se trudit, radit pokusavat...zato sam licno i sam ukljucen oko ovih potencijalnih i insajderskih info sve u nadi da dolaze bolji dani.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.