RK Bosna

matrix1982
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la matrix1982 » 02 maj 2011, 13:23

i to 6 po redu

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 02 maj 2011, 14:03

Pa imaju i nase rukometasice 100 titula za redom,ali sta im to vrijedi kad taj njihov proizvod nikoga u ovom gradu ne zanima a na utakmice ne dolaze ni familije igracica?
Takodje im slijedi brza propast,jer danas u ovom trzisnom vremenu svaki proizvod mora imati svoje trziste.RK Bosna i ZRK Borac ocito ne zanimaju nikoga.
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 maj 2011, 14:06

Rosas7 je napisao/la:cestitke bosni na naslovi prvaka
Mogu se kladiti da si ti navijao protiv Bosne.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 02 maj 2011, 14:07

To je tvoja ljubomora Bosna je najorganizovaniji klub u Bosni koji se nikad nece raspasti ! To se desilo s Kosarkom zbog lopva u Upravi a da nije i ta KK Bosna bi bila jedan od najbolji sa Sirokim :) !
Ovi ostali nikad nece stici uspjeh Bosne ni za 10 - 15 godina sigurno , sta bi rekao i za KK Bosnu da je bila na silu Klub jel ? !
Ponašaj se dijete moje procitaj malo nemoj samo pisati gluposti !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 maj 2011, 14:09

Denis Ispušlić je napisao/la:Pa imaju i nase rukometasice 100 titula za redom,ali sta im to vrijedi kad taj njihov proizvod nikoga u ovom gradu ne zanima a na utakmice ne dolaze ni familije igracica?
Takodje im slijedi brza propast,jer danas u ovom trzisnom vremenu svaki proizvod mora imati svoje trziste.RK Bosna i ZRK Borac ocito ne zanimaju nikoga.
nemoj sam sebe lagati. ta bosna da nikog ne interesuje nebi cjela bl dolazila u borik. znaci ipak ima interesovanja. ali sta je tu je, dosta vama jos treba da stignete ovu bosnu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 maj 2011, 14:14

Denis Ispušlić je napisao/la:Pa imaju i nase rukometasice 100 titula za redom,ali sta im to vrijedi kad taj njihov proizvod nikoga u ovom gradu ne zanima a na utakmice ne dolaze ni familije igracica?
Da znas (kao sto ne znas) RK Bosna ima svoje trziste. Ima grupu ljudi koji obezbijede vecinu potrebnih stvari, od finansijskih pa svih ostalih. RK Bosna ima upravu koja spada vjerovatno u jednu od tri najvise transparentnih u nasoj drzavi..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 02 maj 2011, 14:43

Čestitke RK Bosna na tituli i da, ako Bog da, prođu ponovo u osminu finala Lige prvaka.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 02 maj 2011, 16:02

neno#4 je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:cestitke bosni na naslovi prvaka
Mogu se kladiti da si ti navijao protiv Bosne.
navijao sam za bosnu jer je glavni igrac igor karacic mostarac
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 02 maj 2011, 17:19

Denis Ispušlić je napisao/la:Bilo je nekih prenosa iz Lige sampiona protiv kojekakvih rumuna ili rusa i nije bilo vise od 1000 gledalaca,a navijac nijedan,samo neki fenseri koji su tu dosli bezveze.
Ako ih je toliko u Ligi sampiona,mogu misliti koliko ih je u bosanskoj ligi.

Raspad je jedini logican kraj tih "na silu" klubova.
Ovo je najgluplji post koji sam ikada pročitao. :shock: Na "obične" utakmice Borca dođe 20 ljudi, na utakmicu protiv Bosne velika većina je došla jer je čula da neke "balije iz Sarajeva" dolaze pa hajde da vidimo šta će biti.
Na utakmice Bosne dolaze većinom ljudi iz rukometa te studenti iz raznih gradova kojima je rukomet drag sport.
Ja lično ne idem na utakmice jer u Bosni igraju većinom stranci. Ali to je njihova politika koja za sad dobro ide.
FEDERER= KLOC

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 02 maj 2011, 18:10

Ovaj ponosni Rus toliko smara na temama pojedinih klubova koji su mu trn u oku da ponekad pomislim da na ovom forumu nema moderacije...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 02 maj 2011, 18:19

................
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 maj 2011, 18:21

Nego, ko je opet šampion? :mrgreen:

gubitnici imaju pravo da se ljute, a pobjdenici da se naslađuju. Gubitnici, pardon, leševi, hvala vam što nam ovu pobjedu činite još slađom svojim nebulozama.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Doc Holliday
Kontakt:

Post Postao/la Doc Holliday » 02 maj 2011, 22:45

Denis Ispušlić je napisao/la:Bilo je nekih prenosa iz Lige sampiona protiv kojekakvih rumuna ili rusa i nije bilo vise od 1000 gledalaca,a navijac nijedan,samo neki fenseri koji su tu dosli bezveze.
Ako ih je toliko u Ligi sampiona,mogu misliti koliko ih je u bosanskoj ligi.

Raspad je jedini logican kraj tih "na silu" klubova.
Nisam mislio da se uključujem u raspravu na temu utakmice u BL ali nakon par "intelektualnih" opaski gosp. denisa morao sam da se javim.Na dan odigravanja još jedne uobičajene prvenstvene utakmice za RK Bosnu BH Gas, zbog poslovnih obaveza, zatekao sam se u BL i na nagovor banjalučkih prijatelja zaputio sam se u Borik. Smjestili smo se na tribinu gdje su bila djeca od 9-11 godina , očigledno omladinske selekcije Borca i bilo mi je izuzetno drago vidjeti tu brojnu djecu koja su se okrenula ka sportu. Pred sami početak utakmice na teren izašli su njihovi malo stariji drugari i poceli se pozdravljati sa čovjekom za kojega ću kasnije saznati da je trener omladinskih selekcija RK Bosne. I onda pitanje od par dječaka iza mene koje je kod mene izazvalo šok i nevjericu, prenosim je u originalu "zašto se pozdravljaš sa muslimanom ?". Ni dva dana nakon utakmice ne mogu da vjerujem koliko su te male glave indoktrinirane, vjerovatno od strane svojih roditelja, i koliko može biti kratak njihov put do mržnje nekog ko nije "njihov". Strah me je i pomisliti kamo ide takvo društvo, ali ubrzo, na moju žalost, nakon takvog pitanja dobio sam, u toku utakmice, potvrdu da ta djeca odražavaju samo sliku svojih starijih. Možda navijanje kakvo je bilo u Boriku (koje je vrlo često prelazilo u nacionalističko i ispunjeno mržnjom) predstavlja nešto uobičajeno za tu sredinu, ali za moje poimanje BL to je bio pokazatelj poraza urbanog u odnosu na ruralno. Dragi banjalučani Sarajevo vam nije neprijatelj što smo vam pokazali kad ste gostovali u Sarajevu i kada se nije čula niti jedna ružna riječ a kamoli uvreda i kada smo svi zajedno nakon utakmice sjedili u istom lokalnom kafiću bez ijednog ekscesa. Sport mora služiti da razbija granice među ljudima i da gradi zdrave ličnosti, a ne da ide u onom pravcu koji je prezentovan u BL. I da nezaboravim, Da RK Borac je institucija i Da BL je uvijek imala rukometnu publiku, i zbog toga ne pravite seoski vašar od toga jer vrlo brzo će RK Borac biti prošlost a ne RK Bosna. Denise popuslicu vrati film 10 godina unatrag i vidjet ćeš da je jedina konstanta u BiH rukometu RK Bosna. Toliko o tom raspadanju. Bilo bi bolje da se BL razmislja o tome na koji način da RK Borac postane istinski sportski rival i konkurent za titulu RK Bosni, a ne da moramo sa pola snage osvajati titule. Sa jakim RK Borcem imat ćemo još jaču RK Bosnu ili obrnuto, kako god hoćeš.

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 03 maj 2011, 14:48

Rukomet
Marković: Sudije su nas uništile
Marković: Sudije su nas uništile
Dušan Praštalo, Dejan Maksimović - 02.05.2011 19:14

Veliki derbi bh. rukometa između Borac M:tela i Bosna BH gasa, koji je u subotu odigran u prepunoj dvorani "Borik", pripao je "studentim" - 28:27. Ovim porazom Banjalučani su se oprostili od borbe za titulu, jer Sarajlije tri kola prije kraja prvenstva imaju velikih šest bodova prednosti.

Trener Borac M:tela, Dragan Marković, nije krio razočarenje nakon drugog neuspjeha u sezoni. Popularni Marka ističe da su sudije, Mario Primorac iz Ljubuškog i Goran Sušić iz Čapljine, uništile njegovu ekipu u prvom poluvremenu.

"Pogledao sam snimak utakmice i ostao u šoku. Ono što su nam sudije uradile u prvih pola sata igre može se opisati samo jednom riječju - sramota. Svirale su Bosni čak sedam sedmerca, a nama nijedan. Četiri puta su nam isključili igrača, a Sarajlijama nijednom. Pasivne napade Bosne da i ne spominjem... Šta onda drugo da kažem, osim da smo pokradeni tamo gdje nikako nismo smjeli biti, u našem 'Boriku', pred onolikim brojem gledalaca. Uz sve to, arbitri su nam 30 sekundi prije kraja bez ikakvog razloga oduzeli loptu i tako nas spriječili da zabilježimo pobjedu. Nešto slično se dešavalo i u prvoj utakmici sa Bosnom, koju smo u Sarajevu izgubili sa dva gola razlike", istakao je Marković.

Strateg "crveno-plavih" dalje navodi da svojim igračima nema šta da zamjeri:

"Izginuli su na parketu, borili se svim srcem i da smo imali normalno suđenje, ubijeđen sam da bismo pobijedili sa pet golova razlike. Da se razumijemo, Bosna je odlična ekipa, ali i prije utakmice sam tvrdio da ih, ako sve bude pošteno, možemo dobiti. Ispostavilo se da sam bio u pravu. Žao mi je mojih momaka, a žao mi je i navijača, koji su napunili dvoranu i stvorili fenomenalnu atmosferu. Ni oni, kao ni Borčevi rukometaši, nisu zaslužili da kućama odu razočarani."

Borac M:tel će ovog mjeseca imati još jednu priliku da pobijedi Bosnu i to u završnici Kupa BiH, koja se igra u Banjaluci 20. i 21. maja.

"Pokušaćemo da osvojimo barem taj trofej kako bismo trijumfalno završili sezonu. Nadam se da ćemo na fajnal-foru imati bolje dijeljenje pravde", zaključio je Marković.

Trijumfom u Banjaluci, rukometaši Bosna BH gasa osigurali su šestu uzastopnu titulu šampiona BiH. Za Irfana Smajlagića, trenera "studenata", to je drugi naslov od kada je na klupi. Nakon sjajnog plasmana u Top 16 Lige šampiona, Bosna BHG još jednom je potvrdila svoj kvalitet.

"Atmosfera u 'Boriku' bila je paklena, ali smo izdržali sav taj pritisak i na kraju zasluženo slavili. Imali smo tokom ove i prošle sezone mnogo utakmica koje su bile udlučujuće i već imamo iskustva, što smo pokazali u Banjaluci. Pobjedom smo došli na korak do odbrane naslova šampiona. Međutim, imamo još utakmica u prvenstvu i sada se okrećemo njima, ali i završnici Kupa BiH. Naravno, želimo trofej i u tom takmičenju. Pred nam je mnogo rada, truda i zalaganja, a uvjeren sam da će se to isplatiti", rekao je Smajlagić.

Zadovoljstvo nakon pobjede u "Boriku" nije krio Petar Kapisoda, kapiten sarajevskih "studenata".

"Borac je sve vrijeme svoj optimizam dokazivao van terena, dok smo mi radili i ćutali. Znali smo da će nam se takav pristup isplatiti. Cijela ekipa je dala svoj maksimum i svi su ugradili dio sebe u pobjedu. Još jednom smo pokazali kvalitet i potvrdili da smo najbolji u BiH", kazao je Kapisoda.
Borac M:tel (15) 27:28 (14) Bosna BH gas

Dvorana: "Borik". Gledalaca: 5.000. Sudije: Mario Primorac (Ljubuški) i Goran Sušić (Čapljina). Sedmerci: Borac M:tel 6 (3), Bosna BH Gas 9 (6). Isključenja: Borac M:tel 8, Bosna BH gas 4 minuta.

Borac M:tel: Blažević (7 odbrana, 1 sedmerac), Malić, Garić, Pucarević, Sabljić 6, Panić 5 (2), Prskalo 2, Halilbegović 1, Dejanović (8 odbrana, 2 sedmerca), Mikić 1, Trkulja, Vranješ 1, Šubara, Radulović, Iv. Karačić 7 (1), Melić 4. Trener: Dragan Marković.

BOSNA BH gas: Uvodić (5 odbrana, 2 sedmerca), Međić 2, Memić, Tojčić, Pucelj, Ig. Karačić 10 (4), Čakić 4, Raković, Kapisoda, Pažin 3, Divković, Marjanac (6 odbrana), Vražalić 6 (2), Savić, Mesarić 3. Trener: Irfan Smajlagić.
Rezultati 19. kola

PRIJEDOR: Prijedor - Konjuh 32:28, GRADAČAC: Gradačac - Bosna Prevent 37:27, BANJALUKA: Borac M:tel - Bosna BH gas 27:28, ZAVIDOVIĆI: Krivaja - Gračanica Index 37:28, DOBOJ: Sloga - Izviđač Mi grupa 34:24. Slobodno je bilo Goražde.
TABELA

1. Bosna BHG 17 17 0 0 492:372 51

2. Borac M:tel 17 15 0 2 481:412 45

3. Izviđač MIG18 12 0 6 537:466 36

4. Gradačac 17 8 0 9 441:443 24

5. Goražde 17 7 2 8 451:444 23

6. Sloga 18 7 2 9 487:482 23

7. Prijedor 17 7 1 9 456:514 22

8. Konjuh 17 5 2 10 410:470 17

9. Bosna P. 17 5 1 11 464:502 16

10. Krivaja 17 4 0 13 468:505 12

11. Gračanica 18 3 2 13 480:558 11
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 03 maj 2011, 15:06

@Trigger

kao covjek za kojeg vidim da poznaje rukometni sport , jednostavno ne mogu da povjerujem da si dao onakvu analizu utakmice kakvu si dao u svom postu.

Istina je da je Bosna imala ne malu nego znacajnu naklonost sudija u prvom poluvremenu, broj iskljucenja i sedmeraca sve govori, pa i uz evidentnu cinjenicu da je borac igra cvrsto u odbrani na momente priznajem precvrsto, ipak , ni bosna bas nije igrala balet da ne dobi nijedno iskljucnje ni sedmerac.

Ko god poznaje rukomentu igru ne moze reci da je bosna rutinski dobila ovu utakmicu, zato me to i cudi od tebe, jer je borac imao situaciju na +3 kada je melic u ontri pogodio golmana i kada je sustinski mogao prelomiti utakmicu jer sa plus 4 u tom trenutku sve bi bilo rijeseno.

Bosna je odigrala pristojnu odbranu ali je u mnapadu bila cista nula (sem karacica u drugom poluvremenu), pa vise od pola glova u prvom poluvremenu je dala iz sedmerca ili sa igracem vise cesto i jednoi i drugo, dok je u drugom karacic odigrao maestralno , ostali jedna velika nula u napadu.

Ne znam gdje vidis tu veliku razliku u kvaliteti izmedju bosne i borca, ja sam naprotiv zakljucio da se radi o dvije sasvim ravnopravne ekipe po kvaliteti

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 03 maj 2011, 16:06

n/r gsp. Dragan Markovic
~ 20.02.2011 Krivaja - Borac 24:28

Iskljucenja: Krivaja 12 min - Borac 2 min

Penali:
Krivaja 2x7m - Borac 8 x 7m.

Ovo su podaci za cijelu utakmicu.

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 03 maj 2011, 16:10

n/r gsp. Dragan Markovic

03.12.2010
Borac - Gorazde 23:22

Iskljucenja:
Borac 2 min - Gorazde 14 min.

I ovo su podaci za cijelu utakmicu. I ne procitah da je to bilo cudno D.M.

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 03 maj 2011, 16:19

n/r gspm dragan Markovic

Borac - Bosna BH Gas 27:28

1. Poluvrijeme
Iskljucenja: Borac 8min - Bosna 0 min
2. Pouvrijeme Borac 0 min - Bosna 4 min.

Penali:
1. Poluvrijeme
Borac 0 7m
Bosna 7x7m
2. Poluvrijeme
Borac 6x7m
Bosna 3x7m

Sta bi npr. Pipe trebao reci za 2. poluvrijeme?

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 03 maj 2011, 16:21

Ma smjesno o cemu prica Veliki Banjalucki strucnjak Marka
ali pod velikim navodnicima jer je neobjektivan.....
Mislim da bi trebao se pitati u prvom poluvremenu jeli
ovo rukomet ili borba K1 da onako sakama i laktovima
idu na Karacica, Mesarica ili Pazina i da isti taj Karacic
sada ima plavu felgu na oku a valjda sto je sam sebe udario....
smjesno

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 03 maj 2011, 16:33

Marka = BL Lino(lada)

~ eksponent trijumvirata Maglajlija - A. Golic - Markovic

~ igrac = vrlo solidan

~ Trener = preskromne reference i biografija. Par mjeseci u Wetzlaru, par sedmica u Bosni i neki fabricki klubovi

~ Fobija = RK Bosna BH Gas

Generator ludjackog naboja iz Banja Luke, Doboja i Ljubuskog spram rukometne institucije zadnjih 10 godina (slab je "instant" klub s decenijom trofeja).

Borac nista nije rezultatski napravio u tekucoj sezoni, a ranije su prezentirane statistike kompletnih utakmica kako se pobjedjivalo ("Handzicu, stize Djogo").

I kada je RS projekat (Marka u Glasu Srbske), pa Malic (Borba na zivot ili smrt) propao, onda se 48h nakon utakmice sjetio statistike iz 1. poluvremena.

A nije se zapitao npr.
~ zasto je Melic 50% slabiji, nego jesenas kada je dosao k'o mina iz Pipetove kasarne
~ zasto stagnira (izbjegoh propada) cudo od igraca Marko Panic
~ koja je to pozicija u Borcu bolje pokrivena u odnosu na Bosnu osim eventualno lijevog beka nakon odlaska Arnaudovskog i Celice iz Bosne
~ koliko kosta trenerska edukacija na Sorboni pardon Mojmilu kod Imperatora!?

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.