RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ekipa pokupljena s kolca i konopca .. kombinacija tipova koji su prosli kroz omladinski do prvog tima preko stele puni tenickih nedostataka i tipova koji su pokupovani u ovoj jadnoj ligi i koji u stvari i ne zele biti tu Igraju sa 70% . Dodaj tome ekipu koja sjedi na klupi (trener je tu samo figura) .
Sramota je ono bilo gledati a jos je veca sramota na sudiju se zaliti. Smijesno smo izgledali . Obicni pasovi (u losem tempu) su bili problem. Kao pioniri smo izgledali uglavnom. Zeljo ovakav u raspadu nam je mogao 4 komada uvaliti dobro ovi zeljovci kazu.
Zali boze onih finih dresova i imena Velez tko nas danas predstavlja.
Sramota je ono bilo gledati a jos je veca sramota na sudiju se zaliti. Smijesno smo izgledali . Obicni pasovi (u losem tempu) su bili problem. Kao pioniri smo izgledali uglavnom. Zeljo ovakav u raspadu nam je mogao 4 komada uvaliti dobro ovi zeljovci kazu.
Zali boze onih finih dresova i imena Velez tko nas danas predstavlja.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
izgleda ognjen valjic iz blwerly je napisao/la:zna li se ko sudi derbi
Zeljo je danas bio zrel za poraza,ali mi to nismo znali iskoristiti,i opet smo sami sebe pobjedili

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
- Kontakt:
Pravo da ti kažem, nema ništa od toga, sa ovakvom igrom nema nade ni u kupu, pogotovo kad vidiš ko će sve biti u četvrtfinalu.rodjak je napisao/la:izgleda ognjen valjic iz blwerly je napisao/la:zna li se ko sudi derbi
Zeljo je danas bio zrel za poraza,ali mi to nismo znali iskoristiti,i opet smo sami sebe pobjediliAko u kupu nista ne naprvimo u prvenstvu sa ovakvom igrom ce mo jako tesko nesto napraviti
FORZA VELEZ
Ne moze se od govana pita praviti. Opet se vracamo na isto. Ruku na srcemi nemamo ekipe i to je to. Evo imamo upravu imamo stabilizovan klub promjenili smo dva trenera i opet isto. Falio je Zolj i Okic i to se primjeti ali bez obzira na sve lose stojimo na terenu. Ne znam sta je uzrok ali ocito da nemamo defanzivnog veznog. Napadac nam fali. Jedino golman moze dobiti ptolaznu ocijenu. Sudija zalutao. Bez potrebe je sijekao igru i nama i njima. Dijelio nam je kartone sakom i kapom. Zeljo je najmanje 2-3 cista zuta trebao dobiti. Mi smo na najobicnijim faulovima odma kartone dobijali. Sve u svemu nit je Zeljo dobar niti smo mi dobri kao sto mislimo. Zao mi je jer Zeljo nikada gori nije bio. I tek se sada vidi da Rahimic nije bio toliko mahnit kada je postavljao defanzivnu taktiku ipak je znao sa kakvom ekipom raspolaze. Mi ne mozemo igrati napadacki jer mi to sada trenutno ne znamo.
Imali smo svoje sanse, precka pa mali Hajdarovic dva puta sam. Pa u prvom poluvremenu greske Zeljine odbrane nismo znali kazniti. Sve u svemu grozna utakmica.
Trebamo dobiti Radnika i pokusati uraditi nesto vise u derbiju. Bar na taj nacin zatvoriti polusezonu koliko toliko zadovoljni.
Imali smo svoje sanse, precka pa mali Hajdarovic dva puta sam. Pa u prvom poluvremenu greske Zeljine odbrane nismo znali kazniti. Sve u svemu grozna utakmica.
Trebamo dobiti Radnika i pokusati uraditi nesto vise u derbiju. Bar na taj nacin zatvoriti polusezonu koliko toliko zadovoljni.
Zvonic je br.4 ?NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Golemo se gura onaj Zvonic iz utakmice u utakmicu a lik pojma nema. Njega treba na klupu i ako se potrefi neki korner od 85 te minute.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Djelujemo ko mlitav k.u.r.a.c, najblaže rečeno!Onakvog Želju bi iole ozbiljna ekipa juče pobjedila, pričam o premierligaškim ekipama.Tuga od fudbala i ekipa.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma nemamo sredine nikako. Ako nesto odradimo preko krila to je to. Yebo me otac ako sam u ovih 13 kola vidio da su Majkic ili Gaizka Zvonic gurnuli dobru loptu za nekog u napadu. Upao bi nam dobar veznjak pravo. Valjda ce dovest nekoga na polusezoni
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- molotovljev
Je l mozda taj Zvonic igra za neku od mladjih selekcija BiH ? Ako nije on, koji mladi fudbaler Veleza igra za BiH ?
Hajde ako moze odgovor, sto prije ..
Hajde ako moze odgovor, sto prije ..
F.K.SARAJEVO
Zvonić je imao debi za mladu protiv CG u Vrapčićima, kad je bila prijateljska. Od tada nije dobio poziv.
Igrač iz Veleža koji igra za U - 21 reprezentaciju ( jedini ) je Bojan Letić, standardni lijevi bek Veleža.
Igrač iz Veleža koji igra za U - 21 reprezentaciju ( jedini ) je Bojan Letić, standardni lijevi bek Veleža.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- molotovljev
Ne znam samo šta da napišem za jučerašnju utakmicu,jel' moguće da još nisu igrači prelomili tu psihološku barijeru u glavama pa kad odu u goste k'o da su im tegovi na nogama umjesto kopački.Ono je čista antipropaganda fudbala,ljudi ja sam uvijek bio optimista al poslije onog jučer stvarno me strah doći u srijedu na utakmicu.Derbi da ne spominjem, sa onakvim pristupom bolje je da ga ne igraju nikako.Jel' istina da sudi Ognjen Valjić?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma bit ce to sve dobro. Vidit cete vi kad Zvonke podje davat laserski precizne pasove pod bb
opet cemo sami sebe dobit ko i onu zadnju

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Daj da dobijemo radnik pa onda da pričamo o derbiju.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Zna li se ko pauzira protiv psenicara i kome prijete kartoni za derbi. Onaj ker nas je dobro izkartonirao. Jeli on iz bjeljine yebo familiju.emil02in je napisao/la:Daj da dobijemo radnik pa onda da pričamo o derbiju.
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
valjić će napraviti cirkus od utakmice pitanje je samo oce li ga mlatit igraci jedne ekipe ili obe ekipe

Ma on nije sposoban suditi djeci u obdaništu,a ne ovakvu utakmicu.Već ovo miriše na kazne od 5-6000KM da se malo popuni budžet saveza.Frajer će napraviti scenu,a tzv.navijači sa obe strane će po običaju hebavat mame balijske,ustaške i sve ostale tako da će utakmica biti(mislim na igru) u drugom planu.I dok tako se bude divljalo na tribinama,eto Mostara opet kao grad slučaj!I onda naši veseli dušebrižnici će početi brojati krvna zrnca i tako u krug do idućeg derbija.Sve u svemu već viđeno, i na žalost svki put novi nastavak k'o neka serija.Oni koji bi došli gledati utakmicu na neki normalan način(navijati za svoj klub,bez nacionalističkih povika,transparenata isl.)nisu dobro došli,jer bože moj to nije u trendu sad.Ovakvim potezima,tu mislim na delegiranje sudije,savez samo dolijva ulje na vatru kao da i njima nije u interesu da Mostarski derby bude derby u pravom smislu te riječi.
Mislim da još dugo,dugo nećemo moći reći da je derby prošao u fer i korektnom navijanju sa obje strane.
Živi bili pa vidjeli
Mislim da još dugo,dugo nećemo moći reći da je derby prošao u fer i korektnom navijanju sa obje strane.
Živi bili pa vidjeli

ne treba se niko ljutiti, ali po meni, su utakmice Veleža i Zrinjskog dosta dinamičnije i interesantnije od nekih drugih, i jedino se tu vidi onaj fudbal, koji nam nedostaje. Valjić bi mogao izazvati s.ranje, ali se nadam da neće, i da će pustiti da igrači budu u prvom planu, a ne ON!
Nema se ko šta ljutiti, al većinom takve utakmice se igraju da se ne izgube, pogotovo zbog pritiska navijača,i onda ima dosta grešaka. Meni smetaju " patriotski poklici " kako ih jednom nazvah na topicu Zrinjskog, sa tribina, i to nadmetanje, koje nema nikakve veze sa sportom.
Zato toj utakmici ne pridajem nikakav značaj.
Zato toj utakmici ne pridajem nikakav značaj.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Gospodine romino Beslic Ljubo jest da imam vise dijela nego Ivo Andric ali zasto mi kaznjavani ne mozemo na derbi. Yebala ti tri autobusa ne kaznjavanih crnaca zenu u pakas pa vam na kraju bukake po tim gatarskim hinjavim facama. Klosaru jedan ofucani koji prije rata nije za germe imao dosta je represije prema navijacima
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Šta očekivati protiv Radnika. Obje ekipe u jednoj nezadovoljavajućoj formi, i psihičkoj i fizičkoj.
Radnik sa samo bodom manje od našeg sedmoplasiranog Veleža, očekuje da bi mogao povratiti bodove koje su izgubili kući u lokalnom derbiju od Mladosti.
Velež je ( ne ) očekivano poražen od Željezničara uz igru koja se ne može nazvati istom, i koja je pritom jednako poražavajuća kao i ponižavajuća. S obzirom da su već navijači Veleža u glavama u utakmici sa gradskim rivalom, ovoj utakmici se jako malo pažnje pridaje, a koja je jednako važna i jednako vrijedi kao i ona koja dolazi nakon ove.
Da li su nogometaši Veleža dopustili sebi luksuz razmišljanja o gradskom rivalu prije rivala iz Bijeljine, ostaje da se vidi u srijedu sa početkom u 13 : 30h. Opet smatram da će posjeta biti jednaka igri koja je pružena protiv prošlogodišnjeg šampiona, i samo da će ovisnici o našem Veležu, ostajati tu, bez obzira na sve.
Nadajmo se najboljem, i vjerujmo. Ne zaboravimo da je ovaj isti Radnik neporažen napustio Grbavicu, Grbavicu, sa koje smo mi, realniji, zahvalni što nismo prošli sa više golova u svojoj mreži. Zato, opreza nikad dosta.
Ništa se ne može preko noći promjeniti, ali se nadam da će pristup biti puno, puno bolji.
Radnik sa samo bodom manje od našeg sedmoplasiranog Veleža, očekuje da bi mogao povratiti bodove koje su izgubili kući u lokalnom derbiju od Mladosti.
Velež je ( ne ) očekivano poražen od Željezničara uz igru koja se ne može nazvati istom, i koja je pritom jednako poražavajuća kao i ponižavajuća. S obzirom da su već navijači Veleža u glavama u utakmici sa gradskim rivalom, ovoj utakmici se jako malo pažnje pridaje, a koja je jednako važna i jednako vrijedi kao i ona koja dolazi nakon ove.
Da li su nogometaši Veleža dopustili sebi luksuz razmišljanja o gradskom rivalu prije rivala iz Bijeljine, ostaje da se vidi u srijedu sa početkom u 13 : 30h. Opet smatram da će posjeta biti jednaka igri koja je pružena protiv prošlogodišnjeg šampiona, i samo da će ovisnici o našem Veležu, ostajati tu, bez obzira na sve.
Nadajmo se najboljem, i vjerujmo. Ne zaboravimo da je ovaj isti Radnik neporažen napustio Grbavicu, Grbavicu, sa koje smo mi, realniji, zahvalni što nismo prošli sa više golova u svojoj mreži. Zato, opreza nikad dosta.
Ništa se ne može preko noći promjeniti, ali se nadam da će pristup biti puno, puno bolji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.