Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Eto te haman ko Jordi Alba.Heller je napisao/la: ↑17 nov 2019, 19:52
Ja platio vozački sace 8 mjeseci jos na voznju nisam izašo, jedan od razloga![]()
Trebalo neke dijelove da se odvezu u Doboj. Odem ja kazem dispeceru, eto njegovog šefa, nemaju moji ljudi vremena, ima auta slobodnih. Reko paša moj, ja samo na biciklu mogu u Doboj![]()
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Pita mene čovjek gdje si radio, rekoh malo vani.
Kaže ako si u planu se vraćat, da ne dolaziš džaba.
Ne daju za autobusa zaraditi.
Kaže ako si u planu se vraćat, da ne dolaziš džaba.

Ne daju za autobusa zaraditi.

Zasto ovo vidim tek nakon tri godine. Vrh !

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Maršale, van kruga firme ti nije nadređeni niko od tih navedenih. Dobro to zapamti.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
-
- Kontakt:
šta je ovo, Rama izdao Albance i Kosovo
-
- Kontakt:
Koju biste rađe gledali: Elif ili Elvanu?
Sta je ovo vec otisle sve ove normalne karte za koncert Celine Dion.
najjeftinije koje su ostale su ove od 500 maraka.
Da ih barem mogu na rate uzeti pa i nekako

Da ih barem mogu na rate uzeti pa i nekako

otvori bolovanje, tj. ako ti ugovor ne ističe brzo...poslije možeš tužiti za to...da ne smiju primiti drugog radnika...i tražiti povratak na radno mjestoMarsal je napisao/la: ↑17 nov 2019, 19:38Nažalost u ugovoru postoji stavka prilikom naših zaduženja koja kaže i sve ostalo i upravo na tu caku koju su ugradili u ugovor mogu da te pošalju u drugi pogon ili da ti dadnu otkaz ako odbiješ, dvojica kolega iz drugih pogona su odbili prelazak tu i dobili su otkaze. Fazon je što je mene direktor kontaktirao preko FB o toj mogućnosti i ja sam se zahvalio na ponudi rekavši da bih ja radije ostao tu gdje jesam na što je on samo napisao oksutra mi se sudbina odlučuje bukvalno. Iskreno, radije ću otkaz dati nego tu raditi ali prvo ću iskoristit godišnji i razvuć bolovanje, a mislio sam ako me pošalje i ljekarsko isfolirat, najest se čokolade prije vađenja krvi
![]()
Ja čak i ne tražim neka prava, kod mene je stvar drugačije prirode.Fantasista je napisao/la: ↑17 nov 2019, 18:09U ovoj usranoj državi nemaš nikakva prava. Prolaziš kroz sve što sam i ja prošao. Čim sam se malo pobunio krenuli me lomit ne bi li napustio i na kraju mi nisu produžili ugovor. Bio sam jedan od najboljih radnika al nisam šefovima odgovarao jer sam tražio svoja prava. Ne daju ti godišnji, oni nameću svoje i ne pitaju možeš li. Ujutro dođem i zadužim lopatu da čistim snijeg dok kolege unutra piju čaj. Kao što bi Čorba rekao: osjećam se k'o posljednje go.vno.![]()
Pošto sam 2 godine vanredno išao na predavanja u Sarajevo završio sam ŽIŠ 4 stepen i imam zvanje tehničara željezničkog saobraćaja dok moj poslovođa ima osnovnu i srednju iz Kaćuna (I shit you not), a drugi ima neku građevinsku srednju. Igrom slučaja trenutno i radim u željezničkom saobraćaju, a uskoro ide sistematizacija radnih mjesta... boje se da se kolo sreće ne okrenepa da ja ne dobijem bolje mjesto ili šta već, uglavnom od trenutka kad sam došao pokušavaju da me se riješe.
Spreman sam ici i doktoru, žaliti se na mobing i tražiti bolovanje i da me šalju psihologu.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
To kod nas ima koncert?

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜