2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

Greivis
Kontakt:

Re: 2013 NBA Pre-Season

Post Postao/la Greivis » 16 okt 2013, 23:25

LBJ MVP je napisao/la:
Greivis je napisao/la: Tebi bas dosadno?

Ne smijem da odgovorim zbog navijaca Bullsa.
A trebao čitati lektiru danas i još nešto za školu radit.Od toga mi je zanimljivija i utakmica Celticsa protiv Lakersa.

Ja se nadam da Jordan neće prihvatiti ovu ponudu.Može se desit da dobije i da opet prizivaju njegov povratak.
Tako i treba. Ja sam mozda dvije-tri lektire ukupno procitao.

Pera je mladji nekih 15-20 godina. Sta ako Jordan izgubi? Ne smije rizikovati.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 okt 2013, 10:16

Wow, na sto je tema spala odlaskom starijih, i daleko upoznatijih i konstruktivnijih clanova, tri maloljetna trolla nastavljaju sa svojim genijalnim analizama, samo ovaj put izmedju sebe. :roll: :lol:
...Život za Široki...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 okt 2013, 11:31

ljudi trebaju shvatiti jednu stvar koju ocito tesko ko razumije.

kobeu je stradala lijeva ahilova tetiva. kobe je desnjak. desnjaci prilikom ulaska pod kos maksimalno opterecuju lijevu nogu, a posebno ahilovu tetivu.

samim time kobe ce protiv svoje volje postati spot-up shooter, samo je problem taj sto mu, izuzev nasha, nema ko dodati loptu. takodjer, vise nego ikada ce sada igrati na low postu kao jordan sredinom devedesetih.

zbog toga je jasno kao dan da ce harden biti najbolji bek (osim ako i on ne dozivi season-end injury - vidi pod: metta world peace :mrgreen: )
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 okt 2013, 14:20

KK_Bosna je napisao/la: zbog toga je jasno kao dan da ce harden biti najbolji bek (osim ako i on ne dozivi season-end injury - vidi pod: metta world peace :mrgreen: )
Al stvarno je zanimljivo kako toliko dobrih playeva u ligi ima, a SG-a veoma malo. Harden, Wade... Trebao bi Westbrook da se prebaci na tu poziciju i bude najbolji. :mrgreen:
Kao da su centri u pitanju. :lol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 okt 2013, 20:38

Mišljenja pravih profesionalaca - igrača:

slika

http://espn.go.com/nba/story/_/id/98304 ... n-magazine" onclick="window.open(this.href);return false;
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 17 okt 2013, 20:40

King James svima trn u oku
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 okt 2013, 20:46

Greivis je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: zbog toga je jasno kao dan da ce harden biti najbolji bek (osim ako i on ne dozivi season-end injury - vidi pod: metta world peace :mrgreen: )
Al stvarno je zanimljivo kako toliko dobrih playeva u ligi ima, a SG-a veoma malo. Harden, Wade... Trebao bi Westbrook da se prebaci na tu poziciju i bude najbolji. :mrgreen:
Kao da su centri u pitanju. :lol:
pa sada je dosao neki retardirani trend da je prvo i, nazalost sam siguran, jedino mjerilo da se udje u NBA fizicka dominantnost nevezano za poziciju... zato genije poput navarra nije mogao tamo izdrzati a neki koji su talentom miljama iza njega, recimo iman shumpert (nemojte me nicksovci mrziti, igram NBA 2k14 sa lebronom u knicksima i shump mi prvi tako pade na pamet) koji nema nijedan kosarkaski potez ostane i bude vrlo vazan igrac :roll:

zato se nadam da ce igraci koji imaju mozak poput kobea, manua i wadea igrati jos neko vrijeme, a da ce harden dobiti dostojnu konkurenciju kad se ovi povuku... ali nazalost ne vidim nijednog SG sa njihovim kvalitetima u najavi :|
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 17 okt 2013, 21:08

ja bi zadnji sut uvijek dao Kobeu ispred Lebrona jer je normalno bolji sute al kad bi imao dovoljno vremena da se izradi akcija ili probije u zadnjem napadu odabrao bi LBJ jer osim sutnut moze asistirat otvorenom suigracu a i probiti,bila je prije neka statistika tog zadnjeg suta i LBj je bio ispred Kobeo po postotku

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 17 okt 2013, 21:17

Ja bi je dao Derricku Roseu kad bi imao birat izmedju Kobea, Jamesa i Derricka. Jordan naravno uvijek broj jedan. Hejteri ne javljaj te se.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 okt 2013, 21:17

da pojasnimo, kada popljujes jamesa pravi si znalac :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 17 okt 2013, 21:23

ne vidim da se james pljuje ovdje , onako realne brojke vecinom
hit you with so many rights you gonna beg for a left

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 okt 2013, 21:25

Iza svakog uspješnog sportiste leži mali postotak talenta i veliki postotak rada.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 okt 2013, 21:28

Pa zadnji taj sut od aktivnih bih dao Kobeu naravno...Kakav Rose, kakav James.

Jamesov highlight karijere je protiv Orlanda onaj sut, a ove zadnje dvije godine samo ide na prodor. I kazu pobjednicki sut, a covjek polozi na snagu :mrgreen:

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 17 okt 2013, 21:29

tuzlak1987 je napisao/la:Pa zadnji taj sut od aktivnih bih dao Kobeu naravno...Kakav Rose, kakav James.

Jamesov highlight karijere je protiv Orlanda onaj sut, a ove zadnje dvije godine samo ide na prodor. I kazu pobjednicki sut, a covjek polozi na snagu :mrgreen:
po tebi je bolje ici sut preko ruke za koji imas najvise 40 posto da ude nego ako mozes polaganje ko je 90 posto sigurno?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 17 okt 2013, 21:31

BIHfan je napisao/la:Ja bi je dao Derricku Roseu kad bi imao birat izmedju Kobea, Jamesa i Derricka. Jordan naravno uvijek broj jedan. Hejteri ne javljaj te se.
dao bi je D-Rose-u jer navijas za Bullse, a ako se vodis zdravim razumom i nekom logikom on bio bio posljednji u konkurenciji ove cetvorke kojem bi lopta trebala ici
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 17 okt 2013, 21:33

miki_92 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Ja bi je dao Derricku Roseu kad bi imao birat izmedju Kobea, Jamesa i Derricka. Jordan naravno uvijek broj jedan. Hejteri ne javljaj te se.
dao bi je D-Rose-u jer navijas za Bullse, a ako se vodis zdravim razumom i nekom logikom on bio bio posljednji u konkurenciji ove cetvorke kojem bi lopta trebala ici
Naravno da se vodim zdravim razumom, Jordan je NO 1 to sam rekao. Derrick je sa svojih 25 godina rjesio vise utakmica nego sto su James i Kobe uradili do svoje 25-te (mislim do 25-te nisu imali clutch performansa ko Derrick do 25-te). Toliko.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 okt 2013, 21:36

andro234 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa zadnji taj sut od aktivnih bih dao Kobeu naravno...Kakav Rose, kakav James.

po tebi je bolje ici sut preko ruke za koji imas najvise 40 posto da ude nego ako mozes polaganje ko je 90 posto sigurno?
Pa dobro ima tu logike u tome sto pricas.

Samo je Kobe prosao dosta vise takvih situacija, isao bih na njega. To je u konacnici i cijenim, te neke povijesne suteve. Kad mozes sa 2 poena u produzetke, a zabijes tricu.

Ono sto najvise zamjerim trenutnim prvacima je apsolutni nedostatak emocija, umjetno radovanje za titulu i sve ostalo umjetno i iscenirano. Do ovoga da je James taj igrac za te trenutke jer on to nije, on samo pametnije igra zadnje dvije godine. A prije toga ga svi pljuvali kako baca bricks i to. Ono protiv Indiane ne moze nikako biti povijesni trenutak, nema sanse. Da je pogodio tricu bio bi, ovako je samo jos jedno polaganje u kojem je on trenutno stah i trepet. I pametno je sto ide na to, nego da baca trice koje bi uvjeren sam 9 od 10 fulao

Ja trenutno mislim da je James najdominantniji, sad je nekom bolji ovaj nekom onaj. Ali mi se svidja dosta Durant. Mislim da su to dva najbolja igraca trenutno i najdominantnija, sa dozom talenta, rada i odlicne gradje. Znaci imaju sve, sa odredjenim slabostima...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 okt 2013, 21:52

trenutno je realno najbolji i najdominantniji ubjedljivo james, druga je stvar ako simpatises nekoga drugog vise, imas apsolutno pravo ali samo je jedan tacan odgovor vezano za najboljeg na svijetu, nema potrebe da se negira, nije to sramota reci
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 17 okt 2013, 21:54

BIHfan je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
Naravno da se vodim zdravim razumom, Jordan je NO 1 to sam rekao. Derrick je sa svojih 25 godina rjesio vise utakmica nego sto su James i Kobe uradili do svoje 25-te (mislim do 25-te nisu imali clutch performansa ko Derrick do 25-te). Toliko.
kako obozavam kada neko koristi vremenski period koji njemu odg. kao argument :lol:
citajuci tvoj post stice se utisak da se kosarka igra do 25-te god. tako da sve ostalo sto su napravili Kobe i LBJ poslije toga se brise gumicom a oni nemaju sanse da pariraju D-Rose-u u ovom izboru, fuck logic :roll:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 17 okt 2013, 21:55

Rose najbolji u25 igrač u povijesti, o yeah
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.